- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
canımcım 1 cm açılması olup halen bekleyen arkadaşlar var.Slm kızlar benim kafam çok karışık bana yardım ederseniz sevinirim geçen salı dr. randevum vardı çatı muayenesi oldum dr. çatın iyi 1 cm açıklık var dedi normal doğum istiyorum ya yapabilirsin çatın iyi gözüküyor ama bebeğin biraz önde doğuma kadar 4 kilo olursa ben seni sezaryana alırım riske atmam dedi o şekilde konuştuk bugün bir arkadaşımın kadın doğumda randevusu vardı onunla birlikte bende gittim o muayene oldu bende yanında durdum dr. bana dedi ne kadar kaldı doğuma diye bende 36+5 günlük olduğumu söyledim birşey kalmamış dedi normal mi düşünüyorsun dedi evet dedim çatı muyenesi olduğumu doktorumun 1 cm açıklık olduğunu söylediğini anlattım ve dr. dediki 1 cm açıklık var ise senin doğumun gelmiş başlamış demektir öyle şey olamaz dedi ama benim dr. 1 cm açıklık var ama çocuk daha kanala girmemiş demişti ve bugün dr. giderken tuvalete girdiğimde bir avuç dolusu kremsi bir akıntı geldi şaşırdım dr. onu sordum biz kendi aramızda ona nişan diyoruz dedi ve kan varmı diye sordum görmedim dedim tamam dedi çocuk kanala girmiş mukozasını atmış gibi birşeyler dedi senin doğum çok yaklaşmış dedi ama benim dr. daha var demişti ay çok kafam karıştı ya bir cm açıklık varsa başlamış demek dedi dr. bana akıl verin ya neye inanyım ne yapayım anlamadım ben şimdi.:26::26::26:
canımcım 1 cm açılması olup halen bekleyen arkadaşlar var.
Genellikle ucuk pembeden baslar nisan akıntısının rengi diyolar ama sonucta mukoza beyaz bi akıntı ve kanlanma yoksa beyazda gelebilir diye düşünüyorum. Arkadaşlarımdan birinde akıntı bikaç günde git gide arttı sonrada nişanı gelmiş. 0 da ayrı bi mesele. bu yüzden net bişey söylemek zor, akıntıyı kendi doktoruna sormadın mı ?
kızlar ben de doğurdumm..normal oldu..dün doğdu bugün taburcu olduk..salı dr a gittim kontrole 3 cm açıklık varmış..sabaha kadar hastanede gözetim altında durduk..bi ara kalp atışları düştü..tekrar olursa sezeryana alcaktı dr..ama şükür gerek kalmadı öğlen 2 saat suni sancı takviyesiyle normal doğdu...Allahım herkese sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrularına..
Sağol canım bilgilerin için kendi dr. daha sormadım rendevum önümüzde ki çarşamba gittiğimde anlatırım dedim ama bilmiyorum yarın aramalımıyım acaba çünkü diğer dr. demesi nişan sayılıyormuş o birde bebeğin hareketlerini kasıklarımda hissediyorum hep bugün çok baskı vardı aşağı tarafımda ve belimde de adet ağrısı gibi ağrı vardı bunlarda üst üste gelince dr. söyledikleri kafamı karıştırdı işte.
Ağrın artarsa en kötü acike gidersin dr olduğu hastaneye canım
Kizlar telefondan girip biraz gecmise bakabildim,herkese guzel dilekleri icin tesekkur ederim tek tek alintilayamadim...dogum hikayem biraz dramatikti,simdi bile hatirladikca aglayasim var,paylasmak istiyorum ama daha dogum yapmamis arkadaslari etkilemek istemiyorum,kararsiz kaldim o yuzden,yarin dogum hikayemi uzunca yazacam ama etkilenecek arkadaslar okumasin dogumdan sonra okusun,benimki sadece talihsizlikti...simdiden dramatik ve talihsizlik diyeyimki okumak istemeyen sonra baksinn....burda sanci seklimi yazayim belki dogumu bekleyen arkadaslar icin yalanci sancidan ayirt edici olur...bende o gun hep buyuk tuvaletim var hissi oldu,aksam nisanim geldi,sonrasinda az az sanci,ama sancilar hep asagi makat bolgesine vuran bi agriydi,cok duzenli geliyor,siddetinden degil duzenli gelisinden gercek dogum sancisi oldugunu anliyorsunuz,tabi bi de nasinin gelmis olmasi,ustune bir kere asiri bulanti ve ishal oldum,sonra giderek siddet artiyor zaten...
Buyuk tuvalet varmis hissi ben de doguma kadar devam etti...yarin hikayemi paylasacam,ama burayi ozlemisim
doğum yapan ekim anneleri bebeğiniz ne kadar yiyor? ben doyuramıyorum bir türlü yavrumu..
ne güzel canm kavustn bebişine bendaha beklıyrm canım ya gunlerm doldu dok pazrtesı ye kadar beklerz olmadı bıkarar vercz artk dedı ama bugun nst hep 40taydı bırden 100e cıktı sonra gene 40lara düştü bılmym ya hayırlısı sennkı zormu oldukı
kızlar ben de doğurdumm..normal oldu..dün doğdu bugün taburcu olduk..salı dr a gittim kontrole 3 cm açıklık varmış..sabaha kadar hastanede gözetim altında durduk..bi ara kalp atışları düştü..tekrar olursa sezeryana alcaktı dr..ama şükür gerek kalmadı öğlen 2 saat suni sancı takviyesiyle normal doğdu...Allahım herkese sağlıkla kavuşmayı nasip etsin yavrularına..
canım sen yarin mı doktora gidicektin?bende c.tesi gidicem.gelişmelerden haberdar et emi
Canim biliyorsun benim de hic belirtim yoktu,birden oldu hersey...sancilarim da en fazla 40 ti dogumda,yani o bebek o sanciyla nasil dogdu bilmiyorum,belki burdaki makineler turkiyeden farklidir cunku 40 lar canimi cok yakiyordu...dogumumu epiduralli yaptim epidural mukemmel birsey ama sonrasi cok fenaydi,dogumdan iki saat sonra genel anesteziyle ameliyata alindim ;( o surec ve gelisen olaylar kotuydu,bunu normal doguma baglamak istemiyorum cunku epiduralle cok guzel bir dogum yaptim,benim dogum ekimin yanlis bi karari talihsizlikleri yasatti...seni cok iyi anliyorum,ben de gunlerce dogsun istedim,yuruyus hurma falan,ama onun gelecegi varsa geliyor yoksa olmuyor...
Canim acilman 3-4 cm olunca epidural yapilinca hic sanci cekmeden acilman 10 cm oluyor ve bebek te tam asagi inmisse ikiniyorsun cikiyor,ben epidurali alinca bunu bulana o kadar dua ettimki,iki saatte acilmam 3 ten 10 a cikti,gule oynaya bekledim,ameliyat kismi dogumdan sonra,bebegim dogduktan iki saat sonra,cunku ekibin epizyotomi yapmamasi yani alttan kesmemesi yuzunden yirtiklarim oldu ve hematom oldu kaslarim icten yirtilmis,o kani ameliyatla bosalttilar,oysaki onlara defalarca kesin asagidan yirtilacam dedim,yok oyle hissediyorsun ama cocuk cikar dediler ki nitekim cikmadi,yirtildim...ustune rahmim kasilmadi kanamam hic durmadi...kesselerdi bunlari hic yasamazdim...o yuzden yazdiklarim normal doguracaklari korkutmasin,bunlar ebe yuzunden oldu ;( detayli bir sekilde yarin yazacam yineanlamadım ya sen epıdurallemı normal yaptın doğumdan sonra amelıyata gırdım dedın o nekı
Canim acilman 3-4 cm olunca epidural yapilinca hic sanci cekmeden acilman 10 cm oluyor ve bebek te tam asagi inmisse ikiniyorsun cikiyor,ben epidurali alinca bunu bulana o kadar dua ettimki,iki saatte acilmam 3 ten 10 a cikti,gule oynaya bekledim,ameliyat kismi dogumdan sonra,bebegim dogduktan iki saat sonra,cunku ekibin epizyotomi yapmamasi yani alttan kesmemesi yuzunden yirtiklarim oldu ve hematom oldu kaslarim icten yirtilmis,o kani ameliyatla bosalttilar,oysaki onlara defalarca kesin asagidan yirtilacam dedim,yok oyle hissediyorsun ama cocuk cikar dediler ki nitekim cikmadi,yirtildim...ustune rahmim kasilmadi kanamam hic durmadi...kesselerdi bunlari hic yasamazdim...o yuzden yazdiklarim normal doguracaklari korkutmasin,bunlar ebe yuzunden oldu ;( detayli bir sekilde yarin yazacam yine
Canım loorinin de 1 cm açıklığı vardı diye hatırlıyorum ve epeydir de bekliyor. Keske o Dr'a da muayene olsaydın gitmişsen. Bu arada bence pembe olmadıgı sürece Nisan degil gibi ama bilemiyorum tabii.Slm kızlar benim kafam çok karışık bana yardım ederseniz sevinirim geçen salı dr. randevum vardı çatı muayenesi oldum dr. çatın iyi 1 cm açıklık var dedi normal doğum istiyorum ya yapabilirsin çatın iyi gözüküyor ama bebeğin biraz önde doğuma kadar 4 kilo olursa ben seni sezaryana alırım riske atmam dedi o şekilde konuştuk bugün bir arkadaşımın kadın doğumda randevusu vardı onunla birlikte bende gittim o muayene oldu bende yanında durdum dr. bana dedi ne kadar kaldı doğuma diye bende 36+5 günlük olduğumu söyledim birşey kalmamış dedi normal mi düşünüyorsun dedi evet dedim çatı muyenesi olduğumu doktorumun 1 cm açıklık olduğunu söylediğini anlattım ve dr. dediki 1 cm açıklık var ise senin doğumun gelmiş başlamış demektir öyle şey olamaz dedi ama benim dr. 1 cm açıklık var ama çocuk daha kanala girmemiş demişti ve bugün dr. giderken tuvalete girdiğimde bir avuç dolusu kremsi bir akıntı geldi şaşırdım dr. onu sordum biz kendi aramızda ona nişan diyoruz dedi ve kan varmı diye sordum görmedim dedim tamam dedi çocuk kanala girmiş mukozasını atmış gibi birşeyler dedi senin doğum çok yaklaşmış dedi ama benim dr. daha var demişti ay çok kafam karıştı ya bir cm açıklık varsa başlamış demek dedi dr. bana akıl verin ya neye inanyım ne yapayım anlamadım ben şimdi.:26::26::26:
Hepimiz sabırsızlıkla bekliyiruz :)İyi akşamlar kızlar,nasılsınız?
Sezincim doğum yapmış oh ne güzel,bir minik daha aramıza katıldı
Benim de bugün randevum vardı,kızım hala kanala inmemiş,haftaya salı tekrar gidicez inşallah..Tabi o arada doğmazsa3026 olmuş miniğim,sağlıkla kollarıma almak en büyük hayalimmm
Kizlar telefondan girip biraz gecmise bakabildim,herkese guzel dilekleri icin tesekkur ederim tek tek alintilayamadim...dogum hikayem biraz dramatikti,simdi bile hatirladikca aglayasim var,paylasmak istiyorum ama daha dogum yapmamis arkadaslari etkilemek istemiyorum,kararsiz kaldim o yuzden,yarin dogum hikayemi uzunca yazacam ama etkilenecek arkadaslar okumasin dogumdan sonra okusun,benimki sadece talihsizlikti...simdiden dramatik ve talihsizlik diyeyimki okumak istemeyen sonra baksinn....burda sanci seklimi yazayim belki dogumu bekleyen arkadaslar icin yalanci sancidan ayirt edici olur...bende o gun hep buyuk tuvaletim var hissi oldu,aksam nisanim geldi,sonrasinda az az sanci,ama sancilar hep asagi makat bolgesine vuran bi agriydi,cok duzenli geliyor,siddetinden degil duzenli gelisinden gercek dogum sancisi oldugunu anliyorsunuz,tabi bi de nasinin gelmis olmasi,ustune bir kere asiri bulanti ve ishal oldum,sonra giderek siddet artiyor zaten...
Buyuk tuvalet varmis hissi ben de doguma kadar devam etti...yarin hikayemi paylasacam,ama burayi ozlemisim
cnm eğer öleyse iki gündür benimde midem bulanıyo ishalim de var ama doğurcak gibi durmuyorum hiçkızlar mıde bulantısıdamı dogum belırtısı mı oluyo hemen hemen dogum yapanlar mıdem bulanıyo dıye yazmışlarda
cnm eğer öleyse iki gündür benimde midem bulanıyo ishalim de var ama doğurcak gibi durmuyorum hiçsenindemi bulanıyo yoksa
tamam canım benim yarın haber ederim sana inşallah hayırlı haberlerle dönerim lilypedcim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?