• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
akıllıymış o zaman seninki bak ne güzel söz dinliyor:1::1:
ben de çok senaryo kuruyorum kafamda hatta bugün gece diyorum yarın doktora giince keşke yatışım yapılsa da doğursam ya da yok yok az daha dursun diyorum kur allah kur kafada senaryo çok..bir de şimdi epidural normal doğummu yoksa hakiki çatırçatır normal doğum mu onun senaryosu var doktorum epidural senin çabana bağlı başarılı olması dedi acaba o an çaba gösterebilirmiyim diye taktıkm şimdi
Oğluş akıllı maşallah teyzesi ama annesi pek bi sabırsız :1: Şimdiden annesine sabrı sonuna kadar öğretiyo baksana :1: Ne yapalım kuzum ya sağlıcakla hayırlısıyla gelsinler inşallah..
Ahh o senaryolarrrrrr, al benden de o kadar. Bazen sancı kitliyo beni geçtikten sonrada bunun kar kat şiddetlisi olcak diyorum, katlanamazsam doktoruma soruyumda düşük doz da epidural yapsa diyorum. Düşük doz olduğunu kızlardan biri yazmıştı, o gün bugündür aklımın bi kıyısında. Sanırsın doğuruyorum o an. Dahası da var ama anlatsam gülersin halime :9:

canim evet aramiz az insallah. Senin gobek inmeye basladi mi? Ben anlayamaiyorum cunku benim hep buyu kisim gobek deligi ve altinda toplanmisti. Uyku problemi bende de 10 gundur var. Bende gece cok asiri terleme var epey oldu 1 aydir. Havalar serin olmasina ragmen. Burun tikanikligi, bebek bi yana yaslaninca nefes darligi, arada kasik agrisi hepsi var. El parmaklarim sis bir de. ooo var da var :(
Bide her pelviste agri bebegin yerlestigini mi gosterir? Her yerlesme gobek dusmesi mi yoksa dusme sonra mi oluyor? daha oncesinde caprazdi benimki bizde ultrason olmayinca bilmiyorum suan nasil.

şişlik hariç her belirti bende de var cnım.
göbeğim düştü. doktrorum bile göbeğin iyice küçülmüş, bebek yerleşti sanırım aşağıda dedi. sonra kontrol etti, evet dedi. gobel dusmesi doğuma birkaç hafta kala oluyor, doğumun yaklaştığının habercisi. bebek pozisyon aldığı için göbek düşüyor zaten. bebeğin aşağıya inmesi de kasık ağrısı yapıyor.
bir de bebek yerleştiğinde kasık arısı hariç, göbek anlamında daha rahat ediyorsun.benim göbeğim eskisi kadar ağrımıyor, etim acımıyor.

yok canım yakmaz mideni bende de mide yanması oluyor ama pekmez yiyorum daha hiç ondan yanmadı

bence bir an önce ver halılarını bayram yığunluğu var çünkü ben halıları vereli 10 gün oldu güya 2 gün önce gelecekti hala getiremediler bayram yoğunluğu var kusura bakmayın diyorlar:31:

canım bu streste bebiş nasıl kilo alsın sen onun sağlıklı olduğunu düşün sizin için en hayırlısı böyleymiş diye düşün ve kendini rahatlat bak herşey nasıl yolunda gidecek:34:

benimki 34. haftadan beri aşağıda aşağı inmesi hemen doğacağı anlamına gelmiyor canım üstelik benimki öyle tahmini değildi bizzat ultrasondan doktor bakıp söylemiişti bebğin aşağıda olduğunu

biz de seni doğurdun sandık kız daha da tosuncuk olmak için gelmemiş senin oğlan belli

40ların altına düşmeyince ve düzenli aralıklarla 80-90 buluyorsa sancı var demektir

canım bu malesef normal birşey bize kabullenilemez geliyor ama erkeklerin yapısı bizden çok farklı takma o yüzden dışarda başka kadınlarla olmasındanda bu hamilelik bitene kadar idare et eşini görmezden gel

canim bebegin asagiya inmesini nnasil anliyorsunuz? benimki 32de capraz duruyordu son 1 haftadir pelvik kismin agriyor ayaktayken. ultrasonda olmadigi icin bilmiyorum. asagiya inmesi ne demek? kanala girmesiyle ayni sey mi? asagi inince doguma ne kadar kalmis oluyor yaklasik?

Maşallahhh kuzu :nazar: demin girdiğimde bende o kadar rahat olsam bende çıkmazdım yazdım ama arada kaynadı galiba. :1:

arada kaynamıştır kuzu alıntılarda tuhaflaştı..bildirim geliyo girip bakıyorum eski bildirimler var..kk.da yedi kafayı herhalde...bende olsam çıkmam herhalde...yediğim önümde yemediğim ardımda misali...

şişlik hariç her belirti bende de var cnım.
göbeğim düştü. doktrorum bile göbeğin iyice küçülmüş, bebek yerleşti sanırım aşağıda dedi. sonra kontrol etti, evet dedi. gobel dusmesi doğuma birkaç hafta kala oluyor, doğumun yaklaştığının habercisi. bebek pozisyon aldığı için göbek düşüyor zaten. bebeğin aşağıya inmesi de kasık ağrısı yapıyor.
bir de bebek yerleştiğinde kasık arısı hariç, göbek anlamında daha rahat ediyorsun.benim göbeğim eskisi kadar ağrımıyor, etim acımıyor.

canim sagol. ben anlamiorum gobek durumunu. Ama 35 hafta erken degil mi gobek dusmesi icin. Gobek dusunce ne kadar surede yaklasik dogum oluyormus?

arada kaynamıştır kuzu alıntılarda tuhaflaştı..bildirim geliyo girip bakıyorum eski bildirimler var..kk.da yedi kafayı herhalde...bende olsam çıkmam herhalde...yediğim önümde yemediğim ardımda misali...
evet kuzu kk da dokuz doğurdu sayemizde :1:

şartlar daha iyi olabilir cnm ama gittiğin hastanede de bi sorun olsaydı şimdiye kadar sen dahil onca insan oraya gitmezdi. ya da doğum yaptırılmazdı vs. Sonuçta biçok yerde yenidoğan servisi yok, doğumdan sonra sevk veriliyo. Şimdi olayın içinde olunca çok zor geliyo anlıyorum ama bunu bile bulamayan var emin ol. Hangi doktorda rahatsan ona devam et derim, doğumda da.. hayırlısı olsun hakkında..

aynen öyle valla ha yandı ha yancak diye diken üstünde oturuom :1:
benim epeydir bu derece zorlamamıştı, karnımın düştüğü anlamına geliyo kuzu ya :26:
gerçi geçen hafta bu denli yanmam yoktu ama karnımda bazen o kadar aşağı iniyoduki kendim bile farkındaydım..

zullum geçmiş olsun canım yaa, böyle stres çekmendense riske girmeden kavuşmanız en güzeli gibi, Allah büyüktür, hayırlısı olsun hakkında canım..
sağol tatlim en geç çarşamba sezaryen oluyorum
yaa benimki de tosun olacak diye korkmuştum ben de bu hafta az almış neyseki 160 gr almış bir haftada yoksa 4 kiloyu geçecekti o zaman da normal doğum olmuyor işte:31::31:
tabi en önemlisi sağlık sağlıklı olsun da ister tosun olsunlar ister miniş

çarşamba erken değil mi canım gerçi 38 bitmiş oluyor ama bir çok doktor 39dan sonra alıyor yani benimki öyle en azından gerçi en iyisini doktorun bilir sağlıkla gelsin inşallah kızın

canım zaten kim denk gelirse o doğurtuyor özellerde bile öyle oluyor yeri gelince şansından inşallah iyi bir doktor gelir sağ salim kucağına alırsın yavrunu
linacigim benimki zorunlu oluyor dr tansiyon ilacı
verdi ama tansiyonum dusmuyor bugün sezaryene
alacaktı ama şoku atlatmak istedim
Canım ben spinal sezeryan olucam. doktorum anne ve bebek için en sağlıklısının spinal oldugunu soyledı. genel anestezili sezeryanaı kesınlıkle onermıyor ve yapmıyor...
sağol tatlim en azından bir fikrim olursa içim rahat
eder
spinal sezaryen ne oluyor biraz acarmisin tatlim

öyle oldu herhalde...9 ları kocişler doğuracak kuzum...onlara rezerve ettim ben...:9::9:
ayy doğruu bi de o var dimi :9: son haftaların sıkıntıları doğum sonrasına hazırlık içindir derler ya, kocişlerin tutumuda ondan olsa gerek kiii şimdiden çocuk büyütmeye alıştırdılar :9:

Oğluş akıllı maşallah teyzesi ama annesi pek bi sabırsız :1: Şimdiden annesine sabrı sonuna kadar öğretiyo baksana :1: Ne yapalım kuzum ya sağlıcakla hayırlısıyla gelsinler inşallah..
Ahh o senaryolarrrrrr, al benden de o kadar. Bazen sancı kitliyo beni geçtikten sonrada bunun kar kat şiddetlisi olcak diyorum, katlanamazsam doktoruma soruyumda düşük doz da epidural yapsa diyorum. Düşük doz olduğunu kızlardan biri yazmıştı, o gün bugündür aklımın bi kıyısında. Sanırsın doğuruyorum o an. Dahası da var ama anlatsam gülersin halime :9:
ilk olduğu için hemen hemen hepimiz sabırsızız ama bebişler bizden daha sabırlı :1::1:
düşük doz epidurali duymamıştım ben bunu bir sorayım doktoruma bakalım ne dicek çünkü epiduralde doktorum ıkınma problemi olabiliceğini söyledi düşük doz olursa o kadar problem olmaz herhalde
canim bebegin asagiya inmesini nnasil anliyorsunuz? benimki 32de capraz duruyordu son 1 haftadir pelvik kismin agriyor ayaktayken. ultrasonda olmadigi icin bilmiyorum. asagiya inmesi ne demek? kanala girmesiyle ayni sey mi? asagi inince doguma ne kadar kalmis oluyor yaklasik?

senin ultrasonda bakmıyorlar mı canım benim midemin üst kısmı baya boş yani orası zyıfladı diyebilirim elimi tamamıyla koyabiliyorum karnımın üst kısmına boşluk orası bir de ultrasonda baktı doktorum bugün bebeğin aşağı indiğini söyledi ama aşağı inince hemen doğacağı anlamına gelmiyor yani 40 haftayı da doldurabilirmiş

yaa benimki de tosun olacak diye korkmuştum ben de bu hafta az almış neyseki 160 gr almış bir haftada yoksa 4 kiloyu geçecekti o zaman da normal doğum olmuyor işte:31::31:
tabi en önemlisi sağlık sağlıklı olsun da ister tosun olsunlar ister miniş

çarşamba erken değil mi canım gerçi 38 bitmiş oluyor ama bir çok doktor 39dan sonra alıyor yani benimki öyle en azından gerçi en iyisini doktorun bilir sağlıkla gelsin inşallah kızın

canım zaten kim denk gelirse o doğurtuyor özellerde bile öyle oluyor yeri gelince şansından inşallah iyi bir doktor gelir sağ salim kucağına alırsın yavrunu

İnşallah canım bu hepimiz için geçerli:16:

sağol tatlim en geç çarşamba sezaryen oluyorum

linacigim benimki zorunlu oluyor dr tansiyon ilacı
verdi ama tansiyonum dusmuyor bugün sezaryene
alacaktı ama şoku atlatmak istedim

sağol tatlim en azından bir fikrim olursa içim rahat
eder
spinal sezaryen ne oluyor biraz acarmisin tatlim

hımm tansiyondan dolayı mı hadi haırlısı sağ salim al inşallah kucağına yavrunu canını sıkma son günlerin bak moralini yüksek tut ki bebeğin de mutlu huzurlu olsun canın sıkılırsa hemen gir buraya biz sana moral veririz :34::34:

ben çıkar kızlar kocacığım gelmek üzere aç gelir şimdi o kendinize ve bebişlere iyi bakın:16::16:

ayy doğruu bi de o var dimi :9: son haftaların sıkıntıları doğum sonrasına hazırlık içindir derler ya, kocişlerin tutumuda ondan olsa gerek kiii şimdiden çocuk büyütmeye alıştırdılar :9:

bugün kocişi görmeniz lazımdı...doktorla pazarlık yapıyo..hocam gel şunu cumartesi alalım 5inde diye..5 gün önce görecekmiş kuzusunu...

çıkıp biraz yürüyeyim,arkadaşlar lütfen dua edin bana...
Allah yardımcın olsun inşalah ağrısız acısız ve sağ salim bebeğine kavuşursun :16:

evet canım minnakım beni üzmedi almıştı kiloları:1: bakalım bu hafta ne kadar almış ben az kilo aldığını görünce hiç sevmediğim halde pekmez yemeye başladım süte iki kaşık koyup içtim her sabah gece de süt ve muz, kahvaltıda da peynire bolca öğlen de mutlaka yoğurda yer verdim canım :8:

Ya bende bebğim kilo alsın istiyoum ama pkmez gibi şeyler yersem mide yanmm daha da artar mı acaba bu yanmadan doğru düzgün meyve bile yiyemiyorum zaten

kızlar ben bol protein ile beleniyorum. bolca haşlanmış et, yumurta peynir vb gibi gıdalar tüketiyorum. meyve olarak da şekerli meyveleri şeftali gibi tercih ediyorum. maşallah 36. haftad 3400 gr benimki. :nazar:

galiba ben ekim annesi olacam 40. haftamı doldurduğum gün 28 eylül ama bu gün 30 eylül hiç sancım yok kahvereng akıntım var sadece bide adet sancısı gibi ara ara kasılmalarım :) dua edelim birbirimize hayırlısını versin hakkımızda yüce rabbim

Allah yardımcın olsun. kahverengi akıntı vrsa doktoru ihmal etme derim

kızlar ben geldim çok kotuyum tansiyonum 16-10 bebeğin
kilosu zayıf siz siz olun güvendiğiniz dr gidin çok uzgunum
çünkü yarın sezaryen günyüzüne belirliycez tansiyonum dusmuyor
astimim var dr şu anlık bebek iyi ama fazla dayanmaz dedi:5:
nst de sancı yok bu cektigim sancıların sebebi lokasit
diye bir madde idrarda çıktı ve mantar var iyiki diğer
dr güvenip kizimin sağlığıyla oynamamışim iki
haftadır yüksek tansiyonla gezmisim dr seçimi
bana bıraktı ben normal istiyorum.ama eşim
kizimiza birşey olmasından korkuyor dr
zaten normali istemiyor çünkü ilk
doğum uzun sürüyor astım ve tansiyon
yükselirse bebis ve ben tehlikeye girermisiz
çok uzgunum ağlıyorum:43:

canımmm, hiç üzülme bakayım sen. bebeğinin ve senin sağlğın için en iyisi sezeryan ise seeryn olsun. nasıl olup bittiğini anlamayacaksın zaten, içini ferah tut. çarşambaymış sezeryan tarihin, ablan da geliyormuş :21::21::21:

Doktor 14 ekim dedi doğum için yani arife günü.sezeryanla bakalım
ay hayırlısı olsun.. yalnız arefe günü sezeryan olmanın şöyle bir dezavantajı var anım: iyice bir öğren doktorlar bayramda nöbetçi mi? bir aksilik olursa (Allah korusun) ililenebilecekler mi? senin yerinde olsam 12 ekim gbi olmak isterdim, hem bayrama eve çıkmış olayım, hem de hastanede yattığım sürede kendi doktoruma ulaşabileyim. öyle veya böyle hayırlısı olsun inşallah :nazar:

kızlar ben geldim doğurmadım ama:9::9::9:
ah Serap, hepimiz doğurdun sandık. hayırlısı olsun bacım, maşallah senin tosuna :nazar: iyi haberlerini bekliyoruz :1:

Eki Görüntüle 818346 kızlar son fotoğrafımızı koymak istedim 36+4 haftalığız :nazar:

maşallah ne güzel bir göbüş öle, Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin :nazar:

kızlar moralim çok bozuk:50:

canım maddi durumun karşılayabiliyorsa kendi doktoruna gitmende fayda var. :14:

canim sagol. ben anlamiorum gobek durumunu. Ama 35 hafta erken degil mi gobek dusmesi icin. Gobek dusunce ne kadar surede yaklasik dogum oluyormus?

tahmini olarak doğumda yaklaşık 4 hafta önce düşer dediler. bence sana göre erken değil. 38 - 40 hafta arası doğum normal =)

Back