2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
bazen düşünüyorum yıllar sonrada bize bu kadar düşkün olacak mı kocişlerimiz :27::27::27: kaç yılllık evlisin bilmiyorum ama biz daha 1 yıllık evliyiz cicim senesi :27::27::27:
ben kendimden korksam eşimden korkmuyorum yav :))
bizim cicim senesi bitmedi 3. yıl dolcak, inşallah sizinde bitmez :)

selam kızlar hastaneden yeni geldik kızım 2800 gr olmuş ii dedi doktor 3 haftada 600 gr almış bana da normal geldi ne fazla ne az yani 3 kıloyu gecer dedi bakalım ya canım sıkıldı bıraz ne nst ye ne de catı muayenesine sokmadı bu kadın benı doğum ile ilgili tek konusmamız ben normal istiyorum dedım o da kordon güzel durumda suyun ii bebek dönmüş durumda normal olacak gibi eeeeee bak bi catı müsait mi,epiduralli mi,epiduralsiz mi nasıl olur sancılarım var diyorum al bı nst bak yok ultrasonda baktı ölçtü biçti 10 dk bitti sinirlerim cok bozuk kızımın durumu ii Allaha şükür nankörlük etmek istemiyorum ama kızlar kafamda bi sürü soru var iki güne bi kusuyorum diyorum aslında olmaması lazım diyo eee diyorum oluyo ne yapalım ses yok valla baska bı doktora gitsem diyorum eşim de diyo kı şimdi bu saatten sonra kımse bakmaz bakan da şimdi olur olmadık bi sey söyler canımız sıkılır bilemedim ama 3 hafta bekle 10 dk lık bı muayenede tatmin olamadan sorularına cevap alamadan gel:47::47::47::41::41::41::41:

ben değiştirdim canım biliyorsunuz doktorumu..iyi ki deşimdi bu doktora gitmişim diyorum gerçi benim ki zorunlu değişiklikti...diğer doktorumdan da memnunum..ben 35.haftamda nst.ye almıştı diğer doktorum...ki bende mide bulantılarını söyledim..ilaçlardan olabilirdedi..eğer kan ilacı kullanıyorsan ve aç karnına alıyorsan kan ilacı mde bulantısı yapıyormuş haberin olsun.doktorum tok karnına al dedi 2 saat sonra yemekten öyle denedim bişi olmadı...

selam kızlar hastaneden yeni geldik kızım 2800 gr olmuş ii dedi doktor 3 haftada 600 gr almış bana da normal geldi ne fazla ne az yani 3 kıloyu gecer dedi bakalım ya canım sıkıldı bıraz ne nst ye ne de catı muayenesine sokmadı bu kadın benı doğum ile ilgili tek konusmamız ben normal istiyorum dedım o da kordon güzel durumda suyun ii bebek dönmüş durumda normal olacak gibi eeeeee bak bi catı müsait mi,epiduralli mi,epiduralsiz mi nasıl olur sancılarım var diyorum al bı nst bak yok ultrasonda baktı ölçtü biçti 10 dk bitti sinirlerim cok bozuk kızımın durumu ii Allaha şükür nankörlük etmek istemiyorum ama kızlar kafamda bi sürü soru var iki güne bi kusuyorum diyorum aslında olmaması lazım diyo eee diyorum oluyo ne yapalım ses yok valla baska bı doktora gitsem diyorum eşim de diyo kı şimdi bu saatten sonra kımse bakmaz bakan da şimdi olur olmadık bi sey söyler canımız sıkılır bilemedim ama 3 hafta bekle 10 dk lık bı muayenede tatmin olamadan sorularına cevap alamadan gel:47::47::47::41::41::41::41:

neguzel canm bebişn kılosu gayet ıyı benm ıkıncı hamılelık banada bakmadı dok catı muayenesı olmadn dogurcm galıba nstde cıktı sancılAr 9 gun oldu beklıyz bakalım bendede ıkı gundr mıde agrısı oluyo ates basıyo bılmym dogumla alakası var mı

canım benim öncelikle maşallah bebişine :nazar: şuanki sıkıntını endiseni cok iyi anlıyorum, benimde midem 4.aydan sonra bulanmaya basladı doktoruma söyledim normal değil dedi ama herhangi bişeyde söylemedi. geçen kontrolümde de usg de muayene edip göndericekti ama sancım var dedim. yalancılar olabilir dedi. bende ısrar ettim biraz önce wc de pembemsi bişi gördüm pedde dedim. (ilk defa olmustu, benek gibiydi). o zaman usg de bakalım, sonra bi tahlil alıp nstye yollayım dedi. Ben doktoruma gözü kapalı güvenen biriyim. 0 yüzden ne şekilde olursa olsun tereddüt etmiyorum. Senin doktorunda bu şekilde davranmış, hiç korkma stres yapma kendine.. bende daha doğum hakkında konuşmadım, dediğin gibi bende 3 hafta bekledim.. sadece herşey normal seyrediyo onu biliyorum :) çok şükür..
kuzu bizim evlilikte ilk yıllarımız hep ayrı geçti..o yüzden adamda değişik bir huy var...resmen o yılların acısını çıkartıyo...:9::9:
gece yatağın diğer başına dönmüş yatmışım...kalkmış kafamı yerinde bulamayınca bağırıyo nerdesin diye..zannetmiş ki yataktan ben çıktım gittim tek yatıyorum...:27:
ayy çok güzel aslında yaa :16: bi bağlılık hissediyosun, sana karşı düşkünlüğünü farkediyosun :)

vaLLA benm kocıste ayırmadı hıc düşünmedı zaten ben kocamsz uyuyamym kı anneme bıle gıdym zor uyuym o olmaynca cok alıstm 8senelık evlıyz ılk kızmdada beraber yattk bundada ayırmadk yatakları uykusu agır deyıl o benden dıkkatlı hıc carptıgı falan olmadı bazen kızm gelıyo yanımıza korkuo hemen kendı tarafına alıyo annene carparsn dıye napalım az kaldı arkadslar
benimde öyle cnm. ben o rahatsız olmasın sabah işe gidiyo diye ayırmak istedim ama o istemeyince vazgeçtim :) benim eşiminde uykusu hafiftir, zaten yatağın diğer ucuna gidip yatıyo dağınık yatmıyo :)

puffff 40. haftaya girdim ne bi sancı ne bi ağrı....stres oldum iyiceee...bu stresimi azaltacak ne yapabilirimki...bi de arkadaşlar ilk doğumda sancıları azar azar mı olmalı,yani bir iki gün azar azar yoklar mı yoksa bir anda şiddetli başlayabilir mi...Allah günah yazmasın da sıkıldım artık,doğsun istiyorum...dün sinirimden oturdum gece gece ağladım yaaa....bebeğin durumunu da bilmiyorum,suyu nasıl,plesanta ne durumda...içimi nasıl rahatlatıp bekleyecem bir hf daha...
bi de arkadaşlar siz simgeleri nerden yüklüyorsunuz,ben simge yükleyemiyorum

ben değiştirdim canım biliyorsunuz doktorumu..iyi ki deşimdi bu doktora gitmişim diyorum gerçi benim ki zorunlu değişiklikti...diğer doktorumdan da memnunum..ben 35.haftamda nst.ye almıştı diğer doktorum...ki bende mide bulantılarını söyledim..ilaçlardan olabilirdedi..eğer kan ilacı kullanıyorsan ve aç karnına alıyorsan kan ilacı mde bulantısı yapıyormuş haberin olsun.doktorum tok karnına al dedi 2 saat sonra yemekten öyle denedim bişi olmadı...

canım bana kan ilacı da baslamadı kı hı hemoglobin değerim 11.6 yani 12 nın altında düşük bi değer ben baslasak mı diyeli 3 ay oldu yok elevitin içinde var dedi cevremdeki tüm hamişler kanama durumuna karsı bu ilacı kullanıyo ben hıc kullanmadım valla doğum sırasında tırsıyorum kanamam cok olursa ben bu karıyı boğarım sanırım:53::53::53:

puffff 40. haftaya girdim ne bi sancı ne bi ağrı....stres oldum iyiceee...bu stresimi azaltacak ne yapabilirimki...bi de arkadaşlar ilk doğumda sancıları azar azar mı olmalı,yani bir iki gün azar azar yoklar mı yoksa bir anda şiddetli başlayabilir mi...Allah günah yazmasın da sıkıldım artık,doğsun istiyorum...dün sinirimden oturdum gece gece ağladım yaaa....bebeğin durumunu da bilmiyorum,suyu nasıl,plesanta ne durumda...içimi nasıl rahatlatıp bekleyecem bir hf daha...

doktorunla görüşmedin mi canım son haftada daha da sıklaşacak demişti bana diğer doktorum...sen son haaftadasın artık ikigünde bir alması gerekmez mi seni...

canım bana kan ilacı da baslamadı kı hı hemoglobin değerim 11.6 yani 12 nın altında düşük bi değer ben baslasak mı diyeli 3 ay oldu yok elevitin içinde var dedi cevremdeki tüm hamişler kanama durumuna karsı bu ilacı kullanıyo ben hıc kullanmadım valla doğum sırasında tırsıyorum kanamam cok olursa ben bu karıyı boğarım sanırım:53::53::53:

öyle olur mu kuzu..bende en son verdiğim de 12.2 çıktı değerim..başta 13.6yla başladım gebeliğe..amaa doktorumun dediği doğumda kan kaybedeceksin..şimdiden önlemini almamız gerek...

ayy çok güzel aslında yaa :16: bi bağlılık hissediyosun, sana karşı düşkünlüğünü farkediyosun :)

aslında eşim çaktırmıyo ama çok korkuyo..geçende ağzından kaçırdı birden..bak çocuk oldu diye bana ilgin azalırsa bozzuşuruz dedi...kızkanıyon mu dedim dalgaya vurdum bende...ama anladım ki benim adamın içinde bu korku var..

canım hiçbişey yokken bi anda gelip giden sancılarla da başlayabiliyo ama son haftandaki en doğru şeyi doktorun bilir. herhangi bişey söylemiyo mu ?

Günaydın kızlar. Bende kahvaltımı ederken gecmisi okudum.

günaydın kızlar bu gün evlilik yıldönümümüz ben bişey yapamicam bu sene kocişten bekliyorum bakalım napcak :123:
Allah nice yıldönümleri yaşatsın canım.
gunaydınnn kızlar bızın oglusun dogacagı yok gelmıcek galıba 40a gırcem tık yok ya ooooof napsam
Su bizde de yok hala sancı.
kızlar ben sola yatıyorum sürekli ama uyşuyo ağrıyo bu defa solum arada sağa da dönüyorum sakıncası var mıdır acaba siz hep solda mı uyuyosunuz uzanırken felan da :26:
Bende hep solumda yatmıyorum canım. Arada sağ arada sol.
dün kontrole gittim bebeğin doğacağı yok galiba iyice stres oldum .aşağı inmiş ama nst de sıfır sancı
Ay herkeste bi stres :)
günaydın kızlar:16:
gece sancım vardı korktum doğuracam diye ama sancılar pek düzenli değildi o yüzden biraz da rahattım ama aklımdan geçen şey evimin kirli olmasıydı hadi şimdi doğursam daha temizlik yapacaktım dur kızım şimdi doğma diyorum yaa:31::31: neyse zaten ağrı uyutmamıştı 6.30a kadar sonra da uykum kaçtı evi temizledim ve size bakayım dedim napıyosunuz
Ha ha aklın temizlikte miydi :)
Neyse simdi temizlemişsin. Ama hemen dağılıyor ortalık ya ben topluyorum temizliyorum bizim koca dağınık.

doktorunla görüşmedin mi canım son haftada daha da sıklaşacak demişti bana diğer doktorum...sen son haaftadasın artık ikigünde bir alması gerekmez mi seni...

ayyy canım,bak sana son kontrolümü yazayım..az önce bi arkadaş yazmış,dr sadece 10 dk baktı usg de diye,o da okuyunca şükredip rahatlar belki...
ben hiç bir zaman kadın doğumcuya kontrole gitmedim,kontrollerim hep ebeyle,en son iki gün önce gittk,ebe ve yanında ebenin staj yapan öğrencisi vardı...öğrenci karnımı elledi,karpuz eller gibi,tahminen 3400 dedi...tansiyon baktı,idrar baktı....sonra ebe kendisi elledi tahminen 3200 dedi...sanki karnımda karpuz besliyorum,bi de ölçtüler mezurayla,5 hf geriden karnım çıktı bu sefer....tabi alıştım her kontrolde birer hf geriden gittiğim için...sonra dedim hareketleri azaldı,belki plesanta yaşlanması var,belki suyum azaldı,korkuyorum dedim...dediki plesanta anca 40. haftadan sonra yaşlanır...suyun normal dedi,elle baktı ya güya...hareketleri de soğuk su iç karnınla oyna dedi...yani anlayacağın benim günlerim hep stres içinde..

benim bir kaç gündür lekeli akıntılarım var. açıklığa baktıktan sonra olabilir demişti doktor. pazartesi oldum muayeneyi. tırsmamı gerektirecek bir durum var mı acaba :((

aslında eşim çaktırmıyo ama çok korkuyo..geçende ağzından kaçırdı birden..bak çocuk oldu diye bana ilgin azalırsa bozzuşuruz dedi...kızkanıyon mu dedim dalgaya vurdum bende...ama anladım ki benim adamın içinde bu korku var..
bu kadar benzerlik olabilir yaaaa, sanki benim eşimi anlatıyosunnnn :9: hiç çaktırmıyolar gerçekten.. bende evde sıkılıyorum artık patlıcam dedim, bebek olunca sıkılmazsın artık sen dedi. tamda işten gelmiş yemekten kalkmıştık. bebekleri çok sevdiğimide biliyo. :9: yatağın taa diğer ucunda yatıyo artık, eskiden ben düşcek kadar olurdum :9:

kızlarr herkese merhaba hayırlı cumalar canlarım....eylülün çıkmasına 3 gün kaldı halen beklemedeyiz sezeryan olsaydım dün olacaktım ama normal istiyorum dedim doktora oda tamam dedi bekliyoruz heyecanla ama daha ne sancı ne kasılma tık yok...

ayyy canım,bak sana son kontrolümü yazayım..az önce bi arkadaş yazmış,dr sadece 10 dk baktı usg de diye,o da okuyunca şükredip rahatlar belki...
ben hiç bir zaman kadın doğumcuya kontrole gitmedim,kontrollerim hep ebeyle,en son iki gün önce gittk,ebe ve yanında ebenin staj yapan öğrencisi vardı...öğrenci karnımı elledi,karpuz eller gibi,tahminen 3400 dedi...tansiyon baktı,idrar baktı....sonra ebe kendisi elledi tahminen 3200 dedi...sanki karnımda karpuz besliyorum,bi de ölçtüler mezurayla,5 hf geriden karnım çıktı bu sefer....tabi alıştım her kontrolde birer hf geriden gittiğim için...sonra dedim hareketleri azaldı,belki plesanta yaşlanması var,belki suyum azaldı,korkuyorum dedim...dediki plesanta anca 40. haftadan sonra yaşlanır...suyun normal dedi,elle baktı ya güya...hareketleri de soğuk su iç karnınla oyna dedi...yani anlayacağın benim günlerim hep stres içinde..

neden gitmedin canım kadın doğumcuya...:44:

canım hiçbişey yokken bi anda gelip giden sancılarla da başlayabiliyo ama son haftandaki en doğru şeyi doktorun bilir. herhangi bişey söylemiyo mu ?

canım yurtdışındayım,belki burdaki arkadaşlar da bıkmıştır hep aynı şeyleri yazıyorum diye,ama stres oldum,kimsem yok burda,ailemle kaygılarımı paylaşamıyorum annem uzakta benden daha çok stres yapar...burda doktor kontrolü yok,hep ebeyle,ve az önce bi mesajımda yazdım,usg yok,çatı mua yok,açılma yok,nst yok...yok ta yok...ebe bekleyecez diyor...diğer kontrolüm ayın 2 sinde yani günlerim bitince...ve yine ebeyle...

benim bir kaç gündür lekeli akıntılarım var. açıklığa baktıktan sonra olabilir demişti doktor. pazartesi oldum muayeneyi. tırsmamı gerektirecek bir durum var mı acaba :((

canım benim çatı muayenesi yapılmadı..ama lekelenme olursa doğum bir kaç güne başlar diye okumuştum bir kaç yerde...her ihtimale karşı doktoruna bir görün derim ben...

tırsma zaten son günlerin sık sık nst ye gir kontrol ol onlar bilir...ileri düzeyde birşey olursa hemen doktorunu ara...

Back