2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
bu kadar benzerlik olabilir yaaaa, sanki benim eşimi anlatıyosunnnn :9: hiç çaktırmıyolar gerçekten.. bende evde sıkılıyorum artık patlıcam dedim, bebek olunca sıkılmazsın artık sen dedi. tamda işten gelmiş yemekten kalkmıştık. bebekleri çok sevdiğimide biliyo. :9: yatağın taa diğer ucunda yatıyo artık, eskiden ben düşcek kadar olurdum :9:

erkek milleti aynıdır kuzu...

kızlarr herkese merhaba hayırlı cumalar canlarım....eylülün çıkmasına 3 gün kaldı halen beklemedeyiz sezeryan olsaydım dün olacaktım ama normal istiyorum dedim doktora oda tamam dedi bekliyoruz heyecanla ama daha ne sancı ne kasılma tık yok...

hoş geldin canım senin minnakta nazlılar listesinde herhalde...vardır bir bildikleri içerdekilerin...

neden gitmedin canım kadın doğumcuya...:44:

canım yurtdışındayım,burda özel poliklinik veya hastane yok...tüm kontroller ebeyle,kendin gitmiyorsun,onların prosedürü buymuş...eğer ebe riskli görürse seni kadın doğuma gönderiyor,orda da daha tecrübeli ebeler bakıyor,yine dr yok...iki ay önce gözlerimin önünden sinek uçuşmaları var dedim,kadın preeklampsiden korkup yukarı yönlendirdi,orda da başka ebeler bakıp dr ile telden görüştü,olabilir denip gönderildim...kime sorsam durum böyle burda,ingiltere isveç ve diğer bazı ülkelerde de böyleymiş..ama gelde stres yapma...

canım yurtdışındayım,belki burdaki arkadaşlar da bıkmıştır hep aynı şeyleri yazıyorum diye,ama stres oldum,kimsem yok burda,ailemle kaygılarımı paylaşamıyorum annem uzakta benden daha çok stres yapar...burda doktor kontrolü yok,hep ebeyle,ve az önce bi mesajımda yazdım,usg yok,çatı mua yok,açılma yok,nst yok...yok ta yok...ebe bekleyecez diyor...diğer kontrolüm ayın 2 sinde yani günlerim bitince...ve yine ebeyle...

canım emin ol o sistem daha iyi türkiyede doktor sürekli bakıyor herkes karnıyarık sonra.:)))
doktorlar ilk sezeryan öneriyor sinir oldum resmen tabi kim bekleyecek 8 saat veya daha fazla sancıyı 1 dk kes biç dik koy kenara

Selam kizlar. Bu doktorlar bir alem. Benim doktor hamileligin basinda ultrasona gore bana 8 Ekim senin tahmini dogum tarihin demisti, son aylarda 23 Eylul demisti.. Simdi tabi 23 Eylul gecti, bakalim bekliyoruz hala. Doktor benim doguma 23 Eylul dedi diye bu konudan cikip Eylul annelerini takip ediyordum ama gorunen o ki Ekim annesi olacagim. Bugunku kontrolde hafta ici dogumun olacagini tahmin ettigini soyledi. Tabi, kucuk bey onumuzdeki 3 gun icinde gelmeye karar vermezse. Bakalim artik neler olacak. Son 10 gundur ufak ufak kasilmalarim oluyor, ufaklik iceriden surekli tekmeler atiyor ama gelmedi simdilik. Benim periyodlar pek duzenli olmadigi icin doktorun ultrasondaki tahminini esas aliyorum. Birileri daha once hamileligin basindaki ultrason tahminleri tarih konusunda daha dogru oluyor demisti, hakliymis.

Bundan 20 gun onceki ultrasonda 3,5 kilo olmustu bebis. Simdi daha da buyumus olmali. Bakalim kac kilo dogacak. Son gunlerin bu sabirsizligi cok zor valla. :18:
Canım bebgin gelişimi her hafta degisebiliyor benim bildigim. Bazen ileri oluyor bazen geri kalıyor. En iyi sonuc sata gore hesaplansın degil mıdır? Oldun ya Ekim annesi ol :) hayırlı zamanda gelsin bebegin insallsh.
selam kızlar hastaneden yeni geldik kızım 2800 gr olmuş ii dedi doktor 3 haftada 600 gr almış bana da normal geldi ne fazla ne az yani 3 kıloyu gecer dedi bakalım ya canım sıkıldı bıraz ne nst ye ne de catı muayenesine sokmadı bu kadın benı doğum ile ilgili tek konusmamız ben normal istiyorum dedım o da kordon güzel durumda suyun ii bebek dönmüş durumda normal olacak gibi eeeeee bak bi catı müsait mi,epiduralli mi,epiduralsiz mi nasıl olur sancılarım var diyorum al bı nst bak yok ultrasonda baktı ölçtü biçti 10 dk bitti sinirlerim cok bozuk kızımın durumu ii Allaha şükür nankörlük etmek istemiyorum ama kızlar kafamda bi sürü soru var iki güne bi kusuyorum diyorum aslında olmaması lazım diyo eee diyorum oluyo ne yapalım ses yok valla baska bı doktora gitsem diyorum eşim de diyo kı şimdi bu saatten sonra kımse bakmaz bakan da şimdi olur olmadık bi sey söyler canımız sıkılır bilemedim ama 3 hafta bekle 10 dk lık bı muayenede tatmin olamadan sorularına cevap alamadan gel:47::47::47::41::41::41::41:
Maasallah kızın. Her Dr farklı uygulama yapıyor canım. Kac haftan vardı senin? Aslında nst ye baksa sen rahat ededin. Cati muayeneyi 38 de yaptı benimki de.
puffff 40. haftaya girdim ne bi sancı ne bi ağrı....stres oldum iyiceee...bu stresimi azaltacak ne yapabilirimki...bi de arkadaşlar ilk doğumda sancıları azar azar mı olmalı,yani bir iki gün azar azar yoklar mı yoksa bir anda şiddetli başlayabilir mi...Allah günah yazmasın da sıkıldım artık,doğsun istiyorum...dün sinirimden oturdum gece gece ağladım yaaa....bebeğin durumunu da bilmiyorum,suyu nasıl,plesanta ne durumda...içimi nasıl rahatlatıp bekleyecem bir hf daha...
bi de arkadaşlar siz simgeleri nerden yüklüyorsunuz,ben simge yükleyemiyorum

Gelir insallsh. Benim de yok henüz sancı. Artık bekleyeceğiz. Bizim Dr birde 40 i gezerse sezaryen yaparım diyor.

canım yurtdışındayım,burda özel poliklinik veya hastane yok...tüm kontroller ebeyle,kendin gitmiyorsun,onların prosedürü buymuş...eğer ebe riskli görürse seni kadın doğuma gönderiyor,orda da daha tecrübeli ebeler bakıyor,yine dr yok...iki ay önce gözlerimin önünden sinek uçuşmaları var dedim,kadın preeklampsiden korkup yukarı yönlendirdi,orda da başka ebeler bakıp dr ile telden görüştü,olabilir denip gönderildim...kime sorsam durum böyle burda,ingiltere isveç ve diğer bazı ülkelerde de böyleymiş..ama gelde stres yapma...

o zaman biz Türkiye 'de yaşadığımız için şükretmemiz lazım canım...ne diyeyim Allah kolaylık versin sana...sıkma canını sona yaklaşmışsın zaten..inşallah sağ salim kucağına alırsın kuzunu...

ayyy canım,bak sana son kontrolümü yazayım..az önce bi arkadaş yazmış,dr sadece 10 dk baktı usg de diye,o da okuyunca şükredip rahatlar belki...
ben hiç bir zaman kadın doğumcuya kontrole gitmedim,kontrollerim hep ebeyle,en son iki gün önce gittk,ebe ve yanında ebenin staj yapan öğrencisi vardı...öğrenci karnımı elledi,karpuz eller gibi,tahminen 3400 dedi...tansiyon baktı,idrar baktı....sonra ebe kendisi elledi tahminen 3200 dedi...sanki karnımda karpuz besliyorum,bi de ölçtüler mezurayla,5 hf geriden karnım çıktı bu sefer....tabi alıştım her kontrolde birer hf geriden gittiğim için...sonra dedim hareketleri azaldı,belki plesanta yaşlanması var,belki suyum azaldı,korkuyorum dedim...dediki plesanta anca 40. haftadan sonra yaşlanır...suyun normal dedi,elle baktı ya güya...hareketleri de soğuk su iç karnınla oyna dedi...yani anlayacağın benim günlerim hep stres içinde..
Hangi ulkedesin sen canım.
kızlarr herkese merhaba hayırlı cumalar canlarım....eylülün çıkmasına 3 gün kaldı halen beklemedeyiz sezeryan olsaydım dün olacaktım ama normal istiyorum dedim doktora oda tamam dedi bekliyoruz heyecanla ama daha ne sancı ne kasılma tık yok...

Bir sancı bekleyen daha :)

canım emin ol o sistem daha iyi türkiyede doktor sürekli bakıyor herkes karnıyarık sonra.:)))
doktorlar ilk sezeryan öneriyor sinir oldum resmen tabi kim bekleyecek 8 saat veya daha fazla sancıyı 1 dk kes biç dik koy kenara

canım tabiki yazdıkların çok doğru...türkiyede doktorlar hem maddi yönden hem de risk almamak için öyle yönlendiriyor...ben de öyle sürekli usg nst falan gereksiz buluyorum...ama 20. haftadan bu yana hiç usg olmadım,o yüzden kaygılıyım,suyun ve plesantanın durumundan dolayı...yani son haftalar en azından bir kere daha usg yapılsa bu kadar stres yapmam,günlerimin dolmasını beklerim...zaten ben de normal doğumdan yanayım...karnım küçük çıkınca bi de çocuğun gelişimini de merak ediyorum...doğsa artık hayırlısıyla,çok rahatlayacam...

amin canım amin...bu arada pomonun selamı vardı canım sana...söyleyeyim de üzerimde kalmasın...:9:

sağolasın canım getiren gönderen sağolsun canım hatta pomoya söylermisin hamileliğimin başında ona tirip yaptım ama hamile olduğumu bilmiyordum sanırım pisikolojik olarak çok hassas bir dönemden geçiyordum ona sevgilerimi yolluyorum iletirmisin...

slm kızlarrr nasılsınızzz bakıyımmmm. biz iyiyiz oğluşumla çok şükür. sadece biraz tansıyon problemımız var yüksek cıkıyo ve artık doktorlar bebeği riske atmak istemiyorlar.pazartesi alacaklar oğluşuma kavuşacağım inşallah:16:size haber vermek ıstedım

slm yağmurcamelek biz de iyiyiz oğlusumla şüküür,tansiyon problemi demişsin bende de var yüksek çıkıyor ama dr. bebeği almaktan hiç bahsetmedi ben de merak ediyorum senin ne kadara yüksek çıkıyor? sınır kaç onu merak ediyorum. Allah sağ salim bebeğine kavuştursun seni de güzel haberlerini bekliyoruz...

ben ssevıyom onun tadını kız oralet gıbı gelıyo rahmetlı dedem koy kahvesınde oralet soylerdı bana o dıye içiyom ben:1:

Magvitali ben de günde iki kez içmek zorundayım bazen tadı iyi geliyor limonata niyetine içiyorum soğuk suyla karıştırıyorum ama bazen de yüzümü çok ekşitiyor fazla geldiğinden galiba :/

Anneler geldi herkes sormaya başladı stres mi yaptı oğlan noldu anlamadım yukarı kaçıyor hep herşeyi hazır bekliyoruz bazen annemi doğumdan sonra mı çağırsaydım diyorum

Bugün akşam annem geiyor benim de 8 günümüz var günümüzün dolmasına annem 3 gün sonra gelecekti ama erkene aldırdım simdi de inşallah pişman olmam diyorum içimden doğuma 3 gün kala herkes burada yanımızda olacak ve bebek hala o zaman gelmemiş olursa ben de çok sıkılırım gibi, herkes gözümün içine bakar biz çok kalabalık olacağız bi de :((

gunaydınnn kızlar bızın oglusun dogacagı yok gelmıcek galıba 40a gırcem tık yok ya ooooof napsam

Bizim oğluş da gelmeyecek galiba ben erken gelir diye düşünmüştüm ama bekletcek gibi hem sabırsızlanıyorum hem de beklesin diyorum korkudan tahmini doğum tarihini geçsin istemiyorum.

kızlar ben sola yatıyorum sürekli ama uyşuyo ağrıyo bu defa solum arada sağa da dönüyorum sakıncası var mıdır acaba siz hep solda mı uyuyosunuz uzanırken felan da :26:
Benim doktorum on gün önceki kontrolümde sırt üstü yatma dedi eşim de hemen atladı zaten yatamıyor dedi :) dünyine kontrolde ultrasonda bebeğin sırtı soluma yaslanmış o yüzden sol tarfında rahat edersin dedi ama ben sağıma yatınca daha rahat ediyorum uykuya dalamıyorum soluma yatınca ağrıyor her tarafım

canım tabiki yazdıkların çok doğru...türkiyede doktorlar hem maddi yönden hem de risk almamak için öyle yönlendiriyor...ben de öyle sürekli usg nst falan gereksiz buluyorum...ama 20. haftadan bu yana hiç usg olmadım,o yüzden kaygılıyım,suyun ve plesantanın durumundan dolayı...yani son haftalar en azından bir kere daha usg yapılsa bu kadar stres yapmam,günlerimin dolmasını beklerim...zaten ben de normal doğumdan yanayım...karnım küçük çıkınca bi de çocuğun gelişimini de merak ediyorum...doğsa artık hayırlısıyla,çok rahatlayacam...

kuzucum çok iyi anlıyorum seni bol bol yürüyüş yap cumalar yüzü suyu hürmetine allahım kuzularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin..

Kabuslarla dolu bi gece geçirdim, epeydir rahattım ya.. :(
İşin kötüsü korkarak uyandım, kocişe sarıldım geri uyudum, bu kezde uyuyup uyandıkça devamını gördüm :25:
En sonunda kalktım tv izledim 1 saat, tekrar yattım. zar zor uyumuşum ve yine bi kabus..:25:
Bu hormoncuklar ne kadar yaramaz oldular böyleeee... :15:

aynen cnm bnde öle oldum annemlerde kalıyoruz su an biz eşim gece calısıo 24 saat işte 72 saat ewde dün gece işteydi bnde uyuyamadım kalktım tw izledim su içtim wcye gttim sabah gene uyuyamadım 7de kalktım doğum yaklastıkca uykular kacıo sanırım

Benım çatı cokta normal degılmıs ne yapsam kızlar şu egzersızleremı baslasam acaba belkı yararı olur hayırlısı tabi

canım yurtdışındayım,belki burdaki arkadaşlar da bıkmıştır hep aynı şeyleri yazıyorum diye,ama stres oldum,kimsem yok burda,ailemle kaygılarımı paylaşamıyorum annem uzakta benden daha çok stres yapar...burda doktor kontrolü yok,hep ebeyle,ve az önce bi mesajımda yazdım,usg yok,çatı mua yok,açılma yok,nst yok...yok ta yok...ebe bekleyecez diyor...diğer kontrolüm ayın 2 sinde yani günlerim bitince...ve yine ebeyle...
burada kontroller farklı oldugundan banada zor geldi orası canım ya, Allah yardımcın olsun. ama tüm insanlar o şekilde doğumlarını yapıyolarsa çok da stres yapma kendine. Mutlaka bi bildikleri vardır. sonucta eskiden burda da kadınlar o şekilde doğum yapıyolarmış..

sanada hayırlı cumalar canım.. bu ara kızların çoğu aynı durumdan şikayetçi ama belki bizim sancılar oldugu halde geç kalıcaz belli olmuyoki canım, Allah hayırlı zamanda sağlıcakla göndersin :)

sağolasın canım getiren gönderen sağolsun canım hatta pomoya söylermisin hamileliğimin başında ona tirip yaptım ama hamile olduğumu bilmiyordum sanırım pisikolojik olarak çok hassas bir dönemden geçiyordum ona sevgilerimi yolluyorum iletirmisin...

iletirim canım....pomo hamile olduğunu bilmiyormuş geçende konuştukta..çok selam söyle dedi...iletirim durumunu da...

Back