• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
benım hıc sancımm felan olmuyor sadece karnım sertlesıyor gun ıcınde ara ara oglumda asagı ınmıs gıbı hıssedıyorum kaburgalarıma baskı yapardı artık yapmıyor:44::44:
eğer nefesinde ve midenin şuan bulunduğu bölümde bi rahatlık hissediyosan aşağı inmiş olabilir kuzum, benim ayağa kalkınca karnım aşağıda gibi gelmeye başladı ama oturup hareketlerini dinleyince halen kaburgama batıyo bişiler ve bazen kalbim duracakmış gibi sıkıştırıyo :44: sancılarda yeni yeni başladı, bende emin olamamıştım,karnımda ince bi sızı gibi başlıyo ve biraz durup geçiyo.. bazen bacaklarımda resmen güçsüzlük varmış gibi oluyo.. bunlar da yalancı olanlarmış. ama sende olmaması anormal değil kuzum, herkeste olacak diye bir şart yokki zaten..

ay bilmiyorum canım dedim ya kafam karışıktı iyice karıştı..beni iyice köşeye sıkıştırdı...ısınamadım...onda sezeryan olacağıma nöbetçi doktorda normal doğum yaparım o derecedeyim yani...birde devlet hastanesinde bir doktor buldum..birde onunla görüşeceğim...kafam çok karıştı moral sıfır...bebek iyi suyum çok güzel plesanta yerinde...ve ben neden sezeryan olayım ki canım...herşey normal doğumu gösterirken bir tehlike yokken..
seninle aynı fikirdeyim canım, şuan yerinde olsam herşey bu kadar normalken ve özellikle normal doğumu isterken, bi doktor yüzünden vazgeçmek istemezdim.. ki şükür daha vakit var, hemen olmasını gerektiren bi durumun yok, başka bi doktor deneyebilirsin ya da nöbetçi olacak olanla görüşebilirsin.. Karar vermen kolaylaşır..

hsgedlın serapcım masallah ogulan canım:nazar::nazar:doktorun bayrama geldıgı ıcın senı sezeryan yapmak ıstemıs galıba bana oyle geldı baska gıdebılecegın doktor yokmu canım senın dktorunda sana sezeryan demıstı sırf bayram dıye sezeryana alacaksa baska doktorları degerlendır ama yok bebegının kılosuyla gelısmıyle alakalıysa o baska hakkında hayırlısı olsun canım bende yarın gıdcem bakalım bıze ne dıyecek

evvet bayrama denk geldiği için sezeryana yönlendiriyo...kilosuna normal dedi bilmiyorum canım..fazla demedi..35.haftadaki bir bebek için normal kiloda dedi...başka gidebileceğim bir doktor iki tane var canım..biri devlet hastanesinde...şimdi velimi aradım..ayarlayabilirse ayarlayacak...diğeri de başka bir özel hastane de...orada da başka bir velim çıktı..Rabbim yürü kulum diyecek herhalde...inşallah birinden biri olur ya...

Hoşgeldin
Aramızda kordon dolanması olanlar var. Benim bebeğim de öyle 4 haftadır. Sana ne dedi doktorun? Benimki sezaryen dedi

sezaryen falan demedi canım sadece hareketlerini takip edeceksin dedi birde doppler usg diye bi ultrason varmış istersen çektirebilirsin ama şart değil falan dedi. bende şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim bu perşembe tekrar randevum var duruma göre bakacağım artık. sizin bebeğiniz kaç kilo acaba kordon kilosunu falan etkiliyormu. belki bebek kendiliğinen kurtulabiliyormuş kordondan inş. öyle olur hepimizde.

aynen canım bende hayallerin ardı arkası kesilmio zaten.
Amin canım cümlemzin
ah o hayallerrr ahhh :)
Bugün sabahki selam verişimi gördünmü :1:
Yataktan kalkarken bi an gözümün önüne gelen hayal içimi öyle bi huzurla doldurdukii... Çok güseldi yaa :16: Rabbim hepimizi o günlere de eriştirsin inşallah..

Amanınnn yine çeneye daldım yaaa, kociş geldi gelicek, ben kaçtım hatunlarım, hepinize hayırlı akşamlar..:10::10:
Kendinize çokkk dikkat edin emii :54::54::54:

Bir haberde biz verelim o zaman...biliyorsunuz doktorumuzu mecburi olarak değiştirdik...bugün yeni doktorumuzda randevumuz vardı..pek ısınamadım desem yeridir..patavatsızın teki çıktı..doğum şeklini sordu normal istiyorum dedim şikayetin falan var mı dedi..normal olan ağrıları söyledim ki bu ağrıları şu an hamile olupta son ayda olanların % 100ü yaşıyor...bana kaldırıp sen bu acılara dayanamıyorsan normal doğumu nasıl yapmayı düşünüyorsun dedi... ki ben ağrılarıma dayanamıyoum demedim..bana kalkmış doğumun ne kadar zor olduğunu anlatıyor 20 kemiğinin birden kırıldığını düşün diyor o ağrıya dayanabilecek misin dedi...üstelik bayramda yokmuş nöbetçi doktor girer dedi doğumuna... velhasıl kelam kısacası bayramdan önce sezeryana alıp doğumu gerçekleştirme düşüncesi var doktorun...bu arada tosunum dönmüş teyzeleri doğum şeklini almış plesanta yukarda dedi sıkıntı yok suyum çok fazlaymış bu da iyi dedi...elime gelen şeyler ayaklarıymış...toto yukarıda..tosun tam tosun olmuş 3kilo çıktı daha doğuma 5 haftamız var....dua edin kızlar ve bana bir çıkış yolu gösterin...

benimde aynı canım, geçen hafta yaklaşık 2800grdı tosuncuk :) plasentam aşağıda olduğundan bi sezeryan ihtimalm var benim.. ama sende hiç ters giden bişey yokken doktorun seni sezeryana yönlendirmesi çok ama çok saçma, hiç etik değil.. bence şansın varsa normal doğum yanlısı bi doktor bul tekrar.. ben de hem şeker var, bebek iri ve plasenam aşağıda olmasına rağmen 3 hafta sonra tekrar konuşuruz, belki plasentan yukarı çıkar falan dio doktorum yani, ki bu hafalardan sonra çıkması pek mümkün değil.. bence sen sezeryanı mecbur kalmadıkça kabul etme, sonuçta hem cesaretli hem de isteklisin bu konuda..

bazı doktorlar sezaryan eğilimlidir normalden soğutmaya çalışır, bazı doktorlar normal doğum eğilimlidir sezaryandan soğutmaya çalışır. Resmen bebek o yokken bayramda gelmek isterse diye seni sezaryana teşvik ediyor, ticari kaygı ile hareket ediyor bence hiç hoş bir durum değil. Sen öğrensen nöbetçi doktorun kim olduğunu onunla devam etsen en iyisi bence.... Benim düşüncem şu, Allah herşeyi o kadar mükemmel yaratmış ki bebeğin karından çıkması gerekseydi eğer insanoğlunu öyle yaratırdı. Bir komplikasyon, hastalık, anne ve bebeğin sağlığına engel teşkil eden durum yoksa en iyisi normal doğumdur. Binlerce yıldır insanlar mağaralarda yaşarken o koşullarda doğurabildiğine göre bizim içinde bulunduğumuz şartlarda bazılarının normal doğuma karşı bu korkusu nedir anlamıyorum. HAyır kadınlar birbirlerini korkutuyorlar o daha vahim bence :)

kesinlikle doğru diosun :) geçende bir komşu tam doğumunu anlatacaktı susturdum valla.. öyle bi giriş yaptıki, eyvah dedim :)
lütfen ben doğum yaptıktan sonra konuşalım bunları şimdi değil deyip susturdum.. ne zevk alıosun ya felaketmiş gibi snlatmaktan, herkes çatır çatır doğuruyo, kendini kahraman gibi göstermeye çalışıyo heralde bu tipler.. şöyle zordu böyle zordu ama ben başardım gibisinden :)
hsgedlın serapcım masallah ogulan canım:nazar::nazar:doktorun bayrama geldıgı ıcın senı sezeryan yapmak ıstemıs galıba bana oyle geldı baska gıdebılecegın doktor yokmu canım senın dktorunda sana sezeryan demıstı sırf bayram dıye sezeryana alacaksa baska doktorları degerlendır ama yok bebegının kılosuyla gelısmıyle alakalıysa o baska hakkında hayırlısı olsun canım bende yarın gıdcem bakalım bıze ne dıyecek

benım hıc sancımm felan olmuyor sadece karnım sertlesıyor gun ıcınde ara ara oglumda asagı ınmıs gıbı hıssedıyorum kaburgalarıma baskı yapardı artık yapmıyor:44::44:

benim hala kaburgalarıma vuruyo ya, hatta karnımdaki şekli çapraz o bile belli :) ayakları sağ göğüs kafesimde kafası da göbek deliğimin hafif sol aşağısında :) karnımda tuhaf bi şekil.. ama bu dönmesine az kaldı demekmi oluyo acaba.. yavaş yavaş yolu arıyo heralde :p

ay bilmiyorum canım dedim ya kafam karışıktı iyice karıştı..beni iyice köşeye sıkıştırdı...ısınamadım...onda sezeryan olacağıma nöbetçi doktorda normal doğum yaparım o derecedeyim yani...birde devlet hastanesinde bir doktor buldum..birde onunla görüşeceğim...kafam çok karıştı moral sıfır...bebek iyi suyum çok güzel plesanta yerinde...ve ben neden sezeryan olayım ki canım...herşey normal doğumu gösterirken bir tehlike yokken..

hiç moralini bozma, ne güzel herşeyin yolunda gidiyo tatlım.. devlet hastanelerinde normal doğumları ebeler yaptırıyo ama doktorlar değil.. doktor sadece sezeryana giriyo burdaki devlet hastanelerinde böyle.. ama yine de bi sor özellikle normal doğum ihtimalim nedir diye sor bence.. bakarsın tekrar heveslendirir seni..

bu arada bnm dogumda bellı oldu 4 ekım kafası az buyukmus sezeryan olacakmıs sezeryanda neden ıkı hafta once alınıyo kı
normal doğum süreci başlamadn bebeği doğurtmak için canım eğer normal doğum başlarsa sezeryana almak da olmicak diye
Mrb kızlarr, iş bitmek üzereydi bende bi kaçamak yapim dedim.. Kadınlara kahve yapmıştım verdim kaçtım hemen :1:
Sanırım şuan yalancı sancılarımla başbaşayım, karnıma adet sancısı gibi değişik bişi yayılıyo, gazın verdiği rahatsızlık hissi gibi de diyebilirim. :1: 10 15 saniye içinde kaybolup gidiyo, düzenli değil tabikii.. Ara ara yokluyo böyle.. Yanılmış mıyım yalancı sancılar olarak isimlendirmekte :26:
doğru iisimlendimrişsin canım bunlar doğuma hazırlık
oh eksikler tamamlanmış ne güzel. bu saate bırakmasaydın keşke badana boya işini canım ya zor olur zaten agırlaştık

inşallah canım
annem yanıma gelemez canım dogum yapacagım hastane annemin evinin yakınında ben ilçedeyim benim hastaneye gitmem kendi evimden 2 saat
hiç sorma yaa hiç yaptırasım yok eşime yaptırmayalım filan diyorum ama illa yaptırıcaz doğumda annen filan gelir onlara ayıp olur ev bakımsız olmasın diyor sanki yabancı mı ayıp olmaz diyorum ama boyacıyla anlaştı bile..doğru ya sen ilçede oturuyordun en mantıklısı merkezde bulunmak her imkan olur senin için
hoşgeldinizzzz =) minişim güle güle kullansın cicilerini :16: sende kendine dikkat et kuzum, yorgunluğun acısı sonradan daha iyi çıkıyo.. artıkın birascık dinlen en azından..

ben daha şimdiden sabırsızlanıyorum, bi yandan şuan doğumum başlasa şunu yapardım felan diye hayal kurarken buluyorum kendimi :1: hayırlısı olsun kuzum, Allah gönlüne göre nasib etsin :)
hemde nasıl çıkıyor acısı var ya insanı uyutmuyor bile
[QUOTEhttp://www.kadinlarkulubu.com/rekser/www/delivery/ck.php?oaparams=2__bannerid=979__zoneid=29__cb=2887e6823d__oadest=http%3A%2F%2Fbs.serving-sys.com%2FBurstingPipe%2FadServer.bs%3Fcn%3Dtf%26c%3D20%26mc%3Dclick%26pli%3D7787304%26PluID%3D0%26ord%3D%5Btimestamp%5D=gemifree;31923096]cicişler topiğine koy da biz de beğenelim bebek çeyizini :) BEnim eşyalar darmadağınık, düzenlediğim gibi koyacağım :) o topic de gezinmeyi çoook seviyorum ama şu sıralar pek hareketsiz maalesef :(

Cumartesi doktor randevum var. Doğum yolların kapalı 2 hafta sonra gel derse kokunun çıkmasını biraz daha beklerim. Yok yoluna girmiş gibi bişiler derse yıkar ütüler hurçlara kaldırırım artık. Dünya kadar eşya bu halimle onları defalarca ütüleyemeyeceğim. Sana tavsiyem hergün dalinli su ile sil gerçekten işe yarıyor..Kahveyi de deneyip göreceğiz artık...[/QUOTE]

gamifree aslında ben onun resimlerini daha önce koymuştum kardeşim adanadayken çekip göndermişti fotoları ama herşeyi düzenlim son aldıklarımızı da ekleyip tekrar koyarım:34::34:

Son düzenleme:
sezaryen falan demedi canım sadece hareketlerini takip edeceksin dedi birde doppler usg diye bi ultrason varmış istersen çektirebilirsin ama şart değil falan dedi. bende şaşırdım kaldım ne yapacağımı bilemedim bu perşembe tekrar randevum var duruma göre bakacağım artık. sizin bebeğiniz kaç kilo acaba kordon kilosunu falan etkiliyormu. belki bebek kendiliğinen kurtulabiliyormuş kordondan inş. öyle olur hepimizde.

Benim bebeğimin kilosu normalmiş 2350 demişti 33. haftada. Çok da üstünde durmadı bu durumun doktorum. Ben de buradaki arkadaşlardan öğrendim Allah korusun kordon sıkarsa beslenemeyebilirmiş. Umarım öyle bişey olmaz hiçbirimizinkine.

benimde aynı canım, geçen hafta yaklaşık 2800grdı tosuncuk :) plasentam aşağıda olduğundan bi sezeryan ihtimalm var benim.. ama sende hiç ters giden bişey yokken doktorun seni sezeryana yönlendirmesi çok ama çok saçma, hiç etik değil.. bence şansın varsa normal doğum yanlısı bi doktor bul tekrar.. ben de hem şeker var, bebek iri ve plasenam aşağıda olmasına rağmen 3 hafta sonra tekrar konuşuruz, belki plasentan yukarı çıkar falan dio doktorum yani, ki bu hafalardan sonra çıkması pek mümkün değil.. bence sen sezeryanı mecbur kalmadıkça kabul etme, sonuçta hem cesaretli hem de isteklisin bu konuda..
hiç moralini bozma, ne güzel herşeyin yolunda gidiyo tatlım.. devlet hastanelerinde normal doğumları ebeler yaptırıyo ama doktorlar değil.. doktor sadece sezeryana giriyo burdaki devlet hastanelerinde böyle.. ama yine de bi sor özellikle normal doğum ihtimalim nedir diye sor bence.. bakarsın tekrar heveslendirir seni..

canım herşeyim normal suyumun fazla olması zaten çok çok iyi...normalde şansım daha fazla olur...suyu fazla olanın doğumu da kolay olurmuş...tabi çatı muayenemi yapmadı..ekimde geldiğinde yaparız dedi...ama nst.ye sokmaması da canımı sıktı..diğer doktorum iki hafta önce her ihtimale karşı ne olur ne olmaz diye nst.ye sokalım canım snei dedi....ilgiliydi velhasıl kelam...ama bu doktora bakıyorum bana normal doğum için bütün kapıları kapattı...en son direttim normal düşünüyorum dedim...bu seferde bayramda ben yokum dedi kesti attı...

serapçım maşallah tosuncuk olmuş senin miniş sağlıkla doğar inşallah normal yollarla doktorun tam bir sezeryancıymış o yüzden öyle demiş sana

canım herşeyim normal suyumun fazla olması zaten çok çok iyi...normalde şansım daha fazla olur...suyu fazla olanın doğumu da kolay olurmuş...tabi çatı muayenemi yapmadı..ekimde geldiğinde yaparız dedi...ama nst.ye sokmaması da canımı sıktı..diğer doktorum iki hafta önce her ihtimale karşı ne olur ne olmaz diye nst.ye sokalım canım snei dedi....ilgiliydi velhasıl kelam...ama bu doktora bakıyorum bana normal doğum için bütün kapıları kapattı...en son direttim normal düşünüyorum dedim...bu seferde bayramda ben yokum dedi kesti attı...

sen de iyiki bayramda yoksun daha rahat doğururum deseydin:1:

hiç anlaşılmıcak bi durum yok, diğer kızların da dediği gibi ticari bakmış olaya seninki.. evet suyunun fazla olması da çok iyi.. maşallah diyelim bi aksilik olmasın.. şu bahsettiğin doktorlarada bi görün bakalım, bakarsın biri içine siner..

seninle aynı fikirdeyim canım, şuan yerinde olsam herşey bu kadar normalken ve özellikle normal doğumu isterken, bi doktor yüzünden vazgeçmek istemezdim.. ki şükür daha vakit var, hemen olmasını gerektiren bi durumun yok, başka bi doktor deneyebilirsin ya da nöbetçi olacak olanla görüşebilirsin.. Karar vermen kolaylaşır..

araştırıyorum canım ben değil de eşim acayip sinirlendi...bir daha değil o doktora hastaneye bile gitmemm diyor...

Benim bebeğimin kilosu normalmiş 2350 demişti 33. haftada. Çok da üstünde durmadı bu durumun doktorum. Ben de buradaki arkadaşlardan öğrendim Allah korusun kordon sıkarsa beslenemeyebilirmiş. Umarım öyle bişey olmaz hiçbirimizinkine.

senin adına çok sevindim canım kilosunu çok problem yapmıyorum aslında doktorumda doğuma kadar 2800 olur en azından diye tahmin ediyorum bu da bizim için yeterli dedi. ama kordon dolanması yüzünden bebeğini kaybedenler falan varmış.benim doktorumda panik yapma dedi bana ve bu konuda bilgi alabileceğim başka hiç kimse de yok. ilginiz için teşekkürler.

hepimiz sağ sağlim kucaklarımıza alırız bebeklerimizi inşaallah

serapçım maşallah tosuncuk olmuş senin miniş sağlıkla doğar inşallah normal yollarla doktorun tam bir sezeryancıymış o yüzden öyle demiş sana

ya biliyordum zaten gitmeden sezeryan yanlısı olduğunu ama bana bu şekilde tepki vereceğini düşünmedim...lisan çok önemli...bak ben öğretmenim...her meslekte karşındaki insanı kendi yerine koymak önemlidir ki bu doktor...insan hayatıyla uğraştığın bir meslek...karşındaki hastayı düşünmen lazım...ben sana yalan söyle demiyorum...sezeryanlık bir durum olsa doktordan önce ben isterim..karnımda ki benim evladım çünkü..benden çok düşünecek değil ya...ama kesip atması o şekilde beni korkutmaya çalışması canımı sıktı..

aa sendemı cuma beım oyleydı bız renklı dopler cektırdık kan akışına bakmak için damarda ve begınde etkılıyormu diye cok tedırgınım çok:19:

Back
X