2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
canım ben hiç ninniyle uyutma ihtiyacı duymadım, Ege doğduğundan beri kendi kendini uyutuyor. bence sen de fırsat ver başarır. garip sesler çıkarıyor dediği kendini uyutmaya çalışıyordur. bence bu bizim ninniler de tamamen bebeklerden geliyor. mesela ben hiç ege'ye ninni söyleyip ee ee eee falan demedim ama o kendini eee ee eee diye diye uyutuyor. ağlamadığı sürece yalnız uyumayı da başarabilir bence ben bu miniklere çok güveniyorum, sıpalar herşeyi hemen öğreniyorlar :))
Canım ben hiç uyku eğitimi olayın filan girmedim açıkçası,oı yüzden benimki öğrenemedi kendi kendine uyumayı, nedendir bilmem yani kafamda bi rasyoneli yok, sizin yaptığınız daha doğru bliyorum ama ninni ile ve Sallayarak uyutmaktan yanayım her ne kadar içimi şişirsede:) ama sizi tebrik ediyorum en doğrusunu yapıyorsunuz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Minik nehir uyumuşta büyümüş.Minik nehir annesinin kollarında uyumuş.Bebeğimin uykusumu gelmiş yummuş gözlerini uyuyor ee nehirim ee eee bebeğim ee ee.Mink nehir doğmuş herkez mutlu olmuş ee bebeğim eee ee ee kıZımn eee ;)
Yelizim lütfen ritimli söyle okadr yazdım he😃

Çok sağol tatlım söylicem bunu da

Afiyet olsn paşana cnm😃rica ederim

Canım diş teknikeriymişsin benimde dişler mahvoldu tabi benim 4 20lik çıktı üstekiler çekilerek alınabilir durumda altakiler ameliyatla olacak ve ben 2011 yılında sol taraftaki üt dişimi aldırdım 3 gün sonra da ameliyatla alındı diş kökleri ete batmıştı 2 saate yakın sürdü ameliyat ve benim ameliyat yerim hala sızlıyor :50: sağ taraft:50:kilerde aynı şek. olacak ve hamileliğimde 2 dişim çürüdü 2side karşılıklı üst dişler sondan 3. dişlerim ve döküldü birazı kaldı tabi kökler hala içeride ben ne yapacam şimdi ne zaman tedaviye başlamalıyım sence :105::ssz:

ben de ninni falan bilmem uydurduğum şarkıları söylüyorum bazen bi gün dandini dandini dastana diye bi başladım. heves ettim ninni söylemeye. benim kız bi kahkaha patlattı kapattım çenemi :27::27::1:

:) güldürdün beni canım ya benim kide uyurken bakıp bakıp sırıtır çok komikler ya:)

İnşallah olmaz ama ama biraz ağrı oluyor benide 1 ay evvel sarıyor şimdi oldugu gibi 6. ay aşılarımız yaklaşıyor püüüfff

Pepenin ninisi var güzel bir ninni ama
Yorgun gözlerin küçük bedenin uykusu gelmişş minikk bebeğin.....devm ediyor..
Birde ben hep sallamasyon yapıyorum uzun uzadıya seviyor..
Bizim favori ninnimiz aslan kaplan gergedan :1: Ali'de benimle bu ninniyi söylüyorr :1:
Annesinin kuzusu yavrusu gelmiş çok .ok uykusu kapanmış gözleri ama istemez uyku olur bebeğim sen bu gece uyuma ben san masallar ninniler söylerimm.......böyle devam ediyor en sevdiği masalda kendini prens sanan çingene çocugu Ali :9::9::9: atmasyon
Bide kırmızı başlıklı kız hahha :1: senii yemekk içinn diyince gözlerini açıpp bakıyorr :9:

Harika bir sürü ninnim oldu süpersiniz siz:)

Dandini dandini dasdana danalar girmiş bostanaaaaa..... Bundan başka ninni bilen varmı şiştim aynı ninniden:(

Canim bi suru ninni tavsiyen olmuş ama ben alinti yapmisken yazayim dedim. Bide son zamanlarda cvp yazmak istediğim nadir msjlardan biri sani yorum depresyondayim...

Ben huu huu hu Allah
Ahmede(ogluma/kizima) uyku ver Allah
Allah Allah illallah
Dertlere derman Allah hu hu hu Allah diyorum genelde ama bundan sikilinca uydurmaya basladim kolikken duaahiyetindede olsun diye bunu yazmistim

Ahmed Yasin
Allahim yardim etsin
Gazlarimiz gitsin
Uykumuz gelsin
Yüzümüz Gülsün :)))

Bu sabahta 1 saat sallamanin sonunda birden ilham geldi yeni birşey yazip besteledim:)))

Allahim sen yardim et
Ahmed yasin uyusun
Uyusunda büyüsün
Güzel rüyalar görsün
Uyansinda anlatsin
Tipis tipis oynasin
Oynasinda yorulsun
Uykuya hemen dalsin vs vs iste boyle apir sipir bir ninni canim :))
Bizim oğlan cabuk sikiliyo az uyuduğu gibi bide uykuya direniyo o uykuya direnirken bildiği ninniyi söyleyince daha çok agliyo o yüzden repertuarimdaki başka bir ninniyi soylerek hem çok aglatmadan uykusunu dagitmamaya calisiyorum hemde sakinlestirip dikkatini çekip uyutmaya calisiyorum.

Ayyyy desenize kizlar sen ne kadar bisiler yapmaya calissanda hic bisi yapabildiğim yok anam diye:((

Canim bi suru ninni tavsiyen olmuş ama ben alinti yapmisken yazayim dedim. Bide son zamanlarda cvp yazmak istediğim nadir msjlardan biri sani yorum depresyondayim...

Ben huu huu hu Allah
Ahmede(ogluma/kizima) uyku ver Allah
Allah Allah illallah
Dertlere derman Allah hu hu hu Allah diyorum genelde ama bundan sikilinca uydurmaya basladim kolikken duaahiyetindede olsun diye bunu yazmistim

Ahmed Yasin
Allahim yardim etsin
Gazlarimiz gitsin
Uykumuz gelsin
Yüzümüz Gülsün :)))

Bu sabahta 1 saat sallamanin sonunda birden ilham geldi yeni birşey yazip besteledim:)))

Allahim sen yardim et
Ahmed yasin uyusun
Uyusunda büyüsün
Güzel rüyalar görsün
Uyansinda anlatsin
Tipis tipis oynasin
Oynasinda yorulsun
Uykuya hemen dalsin vs vs iste boyle apir sipir bir ninni canim :))
Bizim oğlan cabuk sikiliyo az uyuduğu gibi bide uykuya direniyo o uykuya direnirken bildiği ninniyi söyleyince daha çok agliyo o yüzden repertuarimdaki başka bir ninniyi soylerek hem çok aglatmadan uykusunu dagitmamaya calisiyorum hemde sakinlestirip dikkatini çekip uyutmaya calisiyorum.

Ayyyy desenize kizlar sen ne kadar bisiler yapmaya calissanda hic bisi yapabildiğim yok anam diye:((

Öyle deme canım ahmet yasin zor bi bebek ne yaparsan yap uyumuyor, bir yerde okumuştum çevreye duyarlı alert bebekleri çok çok karanlık odada uyutmak lazımmış ve hiç ses gelmeyecekmiş, acaba dışardan üstten alttan tıkırtı gürültü filan mı geliyo tatlım yaa, bu çocuk seni mahvetti (benimki de beni ama benimki kesin gazından çünkü iyi çıkarırsam uyuyo) bide camlara kalın perde öi denesel ne bileym aklıma bu geldi, allah yardımcımız olsun, ninniler için sağol, öpüyorummm gazlRımız gitsin kısmı tam bana göre :)

Günaydınlar kızlar..
beni hatırladınız mı bilmiyorum ama ben sizi ara ara takip ettim hep ama bir türlü yazamadım
18 Aralıkta kızım Ece dünyaya geldi ve yoğun bir maraton başladı
Allaha şükür sağlıkli ancak hep bir şeylerle uğraştık
önce karın ağrıları, damak düşmesi, bronşit, gaz, gıda alerjisi, bitmeyen pişik, kulak iltihabı, vajinal yapışıklık, gündüz uykusuzluğu.. daha aklıma gelmeyen çok şey
hep birşeylerle uğraştık ve yazamadım
genel anlamda iyi çok şükür ama işte Allahım beterinden saklasın
bu konularda uzmanlaştım diyebilirim :)
umarım kuzularınız iyidir

Canım diş teknikeriymişsin benimde dişler mahvoldu tabi benim 4 20lik çıktı üstekiler çekilerek alınabilir durumda altakiler ameliyatla olacak ve ben 2011 yılında sol taraftaki üt dişimi aldırdım 3 gün sonra da ameliyatla alındı diş kökleri ete batmıştı 2 saate yakın sürdü ameliyat ve benim ameliyat yerim hala sızlıyor :50: sağ taraft:50:kilerde aynı şek. olacak ve hamileliğimde 2 dişim çürüdü 2side karşılıklı üst dişler sondan 3. dişlerim ve döküldü birazı kaldı tabi kökler hala içeride ben ne yapacam şimdi ne zaman tedaviye başlamalıyım sence :105::ssz:

Cnm dün uyumşum şimdi grdüm kusra bkma😊bnce hemen başlmalıdın içeride kalsn kök damak kemiğini diş kemiğini eritebilir ne yazıkki cerrahi operasyonla oluck.İlk önce yeni bir panoromik röntgen çekilmesin köklerin durumunu diş hekiminin görmesi açısından.
Dişlerim döküldü demişssin dökülme nedeni gebeliğinmiydi?Hangileeri döküldü cnm

Merhaba arkadaşlar kizimin saçı çok döküldüğü ve bunları yutup kakasinda çıkıyor ve görünmüyor kurdan ile karıştırınca cok fazla saç çıkıyordu. Bizde ikea tüy toplayıcı aleti ile söyle saclarına gezdirdik. Ne görelim tutam tutam geliyor bizde hem yazın sıcaklar ile kafası pişmesin diye hem dökülmesin hemde gurlessin diye banyo sirasinda ilk önce makas ile kısalttık sonra kafasını sampuani ile kopurttuk Mach3 tıraş bıçağı ile kazıdık ve bebegim hiç ağlamadı ve cok rahatladı. Mach3 hem 3 bıçak hem deriyi kanatmiyor. Tekrar çıkmaya başladı bile :)))

merhaba arkadaşlar kizimin saçı çok döküldüğü ve bunları yutup kakasinda çıkıyor ve görünmüyor kurdan ile karıştırınca cok fazla saç çıkıyordu. Bizde ikea tüy toplayıcı aleti ile söyle saclarına gezdirdik. Ne görelim tutam tutam geliyor bizde hem yazın sıcaklar ile kafası pişmesin diye hem dökülmesin hemde gurlessin diye banyo sirasinda ilk önce makas ile kısalttık sonra kafasını sampuani ile kopurttuk mach3 tıraş bıçağı ile kazıdık ve bebegim hiç ağlamadı ve cok rahatladı. Mach3 hem 3 bıçak hem deriyi kanatmiyor. Tekrar çıkmaya başladı bile :)))

oh ne güzel nohut kafa olmuş terlemez en azından
bizde kazıcak saç bile yok:52:

oof kizlar cnm cok sikkin:( cuma gunu 200tl verip dolgusunu degistrtdigm disim sizliyo yine:(

aci cektgime mi yanayim 200tl yi mi yanayim. :banghead:

"Atin beni denizlere yalan dunya size kalsin....."

benimde 20 lik cekilen yer sizliyor yemek yiyemiyorum o tarafla.
gercekten pahaliya yapmis tek dolgu fiyatiysa
bizimku 180 dedi 125 e yapiyor.

Günaydınlar kızlar..
beni hatırladınız mı bilmiyorum ama ben sizi ara ara takip ettim hep ama bir türlü yazamadım
önce karın ağrıları, damak düşmesi, bronşit, gaz, gıda alerjisi, bitmeyen pişik, kulak iltihabı, vajinal yapışıklık, gündüz uykusuzluğu.. daha aklıma gelmeyen çok şey
hatirliyorum canm.
ck gecmis lsun hepsi ustuste gelmis.
vajinal yapisikliki bnde merak diyorum.
nasil oluyor.
dr a gosteremedm son gittigimizde oksurukle basimiz dertteydi. soramadm bie onu

Merhaba arkadaşlar kizimin saçı çok döküldüğü ve bunları yutup kakasinda çıkıyor ve görünmüyor kurdan ile karıştırınca cok fazla saç çıkıyordu. Bizde ikea tüy toplayıcı aleti ile söyle saclarına gezdirdik. Ne görelim tutam tutam geliyor bizde hem yazın sıcaklar ile kafası pişmesin diye hem dökülmesin hemde gurlessin diye banyo sirasinda ilk önce makas ile kısalttık sonra kafasını sampuani ile kopurttuk Mach3 tıraş bıçağı ile kazıdık ve bebegim hiç ağlamadı ve cok rahatladı. Mach3 hem 3 bıçak hem deriyi kanatmiyor. Tekrar çıkmaya başladı bile :)))

Hehe sıhhatler olsun:)) siz saç kesme aşamasına geçmişiniz bile.. Biz daha saç çıkarma aşamasındayız:1:

Diarrrr ben diş teknikeriyim canm
Ozman dişinde hassaiyet var tatlm dolgudan değil o ayrıca çok pahlı yaptrmşssn sennin hassasiyet macunh pat ları kullanman gerekli ve ayrıca canm diş eti uzmanına görünmelisin küretaj yapılması gerebilir

yaa gercektenmi cnm bide krtaj mi cikti basimiza:( ne o can acitici bisey mi

ilk seebetli tatli zonklatti disimi ertelemedim hemen gdym ddm srekli gittgm bi dr yok oylesine gittim tavsye uzerine evt pahali yapti bakarken eski dolgumun acldigini farketti ustten.o kanca gibi aletiniz var ya onun ucu giriyodu o zmn zipladim iste. o dolguyu yeniden yapti.

cnm nasil ayrt edilir bu agri? dis mi diseti mi? dun gece soguk elma sizlatti bide mesela havuc findik oyle sert seyleri rahat yiyemedim.

kizlar gunaydin bu arada

aklima takildi asidan geldik simdi 4.ay asisi. karmanin 2.dozu ve zaturre dedi. 2side bacaktan.sizin bebislerde asi yeri sismisti ya o hangi asiydi? kola yapilan bi asiydi gbi hatrlyrm da...

bidr Vegarofon mu ne gunde 4 damla verdi.

yaa gercektenmi cnm bide krtaj mi cikti basimiza:( ne o can acitici bisey mi

ilk seebetli tatli zonklatti disimi ertelemedim hemen gdym ddm srekli gittgm bi dr yok oylesine gittim tavsye uzerine evt pahali yapti bakarken eski dolgumun acldigini farketti ustten.o kanca gibi aletiniz var ya onun ucu giriyodu o zmn zipladim iste. o dolguyu yeniden yapti.

cnm nasil ayrt edilir bu agri? dis mi diseti mi? dun gece soguk elma sizlatti bide mesela havuc findik oyle sert seyleri rahat yiyemedim.

Canm ilk önce devamlı bir hekim bulup ona git tedavini dişlerini tanımalı hekimin.Evet sende hassaiyet sorunu var
Canım küretaj uyuşturularak yapılıyor endişe etme
Diş eti kanaması diş eti hastalığına davetiye çıkarır.Ancak bazı hastalıklar belirti vermez.Fakat ağzında diş eti sorunu olanların çoğu bundan habersizdir.Ve erken teşhis böylece imkansızlaşır.Çıkacak problemleri engellemek için 6 ayda bir hekime gidilmeli canm.Ömrümüz boyunca ağız hijyenine dikkat etmemiz gerekir.
Periodontis,(diş eti uzmanı)diş dokularının iltihaplanmasıdır. Periodontiste Lif ve Kemikler kök ve diş etini örten sement dokusu iltihaplanır.Dişler üzerindeki bakteriyel plak diş eti iltihabına neden olur.Kan hastalıkları ve hormonal bozukluklar genetik faktörlerle birleşip problemin hızla yükselmesine neden olur. Tedaviye geç kalırsan kemik erimesiyle beraber ileride dişlerin sallanır ve kendiliğinden dökülmeye başlar😀Problem çok ilerlerse küretaja başvurulur. Küretajla derinlemesine temizlik yapılır.
Muayenede diş eti cepleri ölçülür,Diş etlerinde şişlik kırmızılık kanama var mı diye bakılır. Röntgen de teşhiste yardımcı olur.
Canım yani kısacası bir periodondiste görünmende fayda var o dolgun ile ilgili değil eğer bir elmada sızlıyorsa sorunun sadece hassiyet.Hassayetin açıklması şu:Diş etleri yanlş fırçalama ve genetik sebeplerden dolayı geri çeklir buna aslnda hassasiyet denir
Umarm yrdmcı olabilmşimdir canm

Günaydınlar kızlar..

ay canım ne kadar çok şeyle uğraşmışsın, çok geçmiş olsun. şimdi iyidir umarım. bol sağlıklı günler bebişine...

kizlar gunaydin bu arada

aklima takildi asidan geldik simdi 4.ay asisi. karmanin 2.dozu ve zaturre dedi. 2side bacaktan.sizin bebislerde asi yeri sismisti ya o hangi asiydi? kola yapilan bi asiydi gbi hatrlyrm da...

ay kuzu aşı mı oldu, ağlamıştır kıyamam :(
evet canım 4. ay aşıları onlar ve bacaktan. 2. ayda ateş yapmayan bu aşılar Ege'ye 4. ayda ateş yapmıştı, umarım ateşsiz atlatırsınız gününüzü ve gecenizi.
canım hiçbir aşının yapıldığında şişmemesi lazım. sadece 2. ayda yapılan verem aşısı verem uzmanları tarafından yapılmalıydı, çok zor bir aşı, ve iyi yapılan bir verem aşısı yapılırken beyaz bir şekilde leblebiden az küçük bir boyutta kabarması ve bu kabarıklığın 3 gün içinde inmesi lazım, daha sonra yok olan verem aşısının yeri bu aylarda sinek ısırığı gibi belli olmalı ve iltihap, kızarıklık vs olmamalı. ve annem çocuk hemşiresi bana şunu söyledi, her banyoda koltukaltını kontrol et, 5-6. ayında beze çıkabilir, o iyi değil, öyle bir durumda doktora git dedi. ben kontrol ediyorum koltukaltını şuanda bişey yok.

kizlar gunaydin bu arada

canım 2 ayda vurulan verem aşısı şişti. hatta bizimki 2 gece önce patladı ve iltihap ve kan aktı biraz. şimdi de kabuk tutyor sanırım.5.ay kontrolümüzde sorucam ve göstericem durumumuzu.

Back
X