Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
slm anneler slm yarencim
tatilimiz güzel geçiyor şimdilik
her gün dedesinde 1 kitap okuyor ve akşam eve gelince o kitabı tekrar bana okuyor
her gün 3-4 sayfa matematik test yapıyor.bazıları problem bazıları şıklı seçenekler şeklinde ve her akşamda günlük yazıyor
kitabı inceledim zor problemler var ben dedesigilde basit olanları yaptırıyorum,haftasonları zor olanları anlatarak yaparız diye bekletiyorum
yarencim kızımda yüzme kursunu istedi ama kulaklarımız daha yeni iyileşti,tüpleri yeni çıktı korkumdan yollayamadım,bu senede bizimkilerde gezsin seneye yazın tam teşkilat veririm bi yaz okuluna
jordan
seninle daha öncede konuşmuştuk,yaren gibi bende yazdıklarını hayretle okuyorum,sen çocuğunun test çözmekten çok mutlu olduğunu söylemiştim ama ne bileyim 7 yaşındaki bir çocuğun bu kadar yayın bu kadar ders sevdalı olması şu an için normal mi bilemedim
hani şu tübitak ın sınavları oluyor üstün zekalı çocukları bulmak için araştırdınmı hiç ?
bu arada kızıma tablet aldım karne hediyesi söylemiştim
tabletle oynamaktan ziyade,tableti eşe dosta konuya, komşuya bakkala,markete göstermekten daha mutlu oluyor bu cadı
kime çekmiş bu görgüsüzlük konusunda bilemedim
Ayy yazdığın için çok sevindim canım, hiç kimseler yok artık topicde.
Mevcan cım birşey önerecem haddim olmayarak: ayrı ayrı kitap almak yerine içinde bir sürü hikaye barındıran çok yapraklı tek kitaplardan almaya ne dersin?? Ben öyle yapıyorum 3-4 aydır, hem daha bi büyümüş havalarına giriyor benim ki 😜
Timaççocuk yayınlarının harika kitapları var, incele derim.
Çarpma-bölme işine gelince benimki nerdeyse 2. Dönemin ortasından beri beni parçalıyor öğret diye, ben kaçıyorum. Öğretmeni öğretmeden öğretmek istemiyorum ama çözmüş bizimki birazda annem babam yardımıyla. Mesela çarpım tablosu öncesi onu kolay ezberlemek için öğretmenimiz 2-3-4-5-6-7-8-9 ar ritmik saymayı iyice oturtun demişti, bilgin olsun canım.
canım önerilerin için çok saol,o bahsettiğin kitaplardan 2 seri var evde,okullar açılınca bi heves aldırmıştı bana okuduk bitirdik bile onları,tek tek hikaye kitabını kendi istiyor,zaten göçebe gibi bi oraya bir buraya gidip kaldığı için,akşam ayy yarın x ablama hangi kitabı götürsem diye mutlu oluyor.
bide kitapçıda farklı farklı kitapları seçip kucağına toplamaktan çok mutlu oluyor,eve gelip halının üstüne serip saymasını görmen lazım,
evet biraz tuzluya geliyor ama olsun yapacak bir şey yok
matematikte ise;
ritmik saymada bi sıkıntımız yok 100 e kadar geri ve ileri sorunsuz sayıyor,rastgele bi sayıdan başlasa bile sayıyor,şimdi 1000 e kadar sayma sevdası başladı,
çarpmayı okulun son haftaları öğretmenimiz gösterdi 2 ve 3 leri çarpmayı kendi kendine işi çözüp 8 leri 9 ları çarpıyor şu an
bölme işleminde emin deilim halen öğretsemmi öğretmesemmi diye düşünüyorum,okulun son haftası hocamız 10 sayısını 2 ye bölmeyi gösterdi hepsi o kadar
ha bide 3 problemli işlemlerde biraz takılıyor,bende ağustosta ağırlık vermek istiyorum
Kızlar bir sıkıntım var.. Düşüncenizi istiyorum.. Biz biliyorsunuz öğretmen seçimi yapmadık ve şansımıza ne gelirse dedik.. Benim 2. çocuğum.. Öğretmenle ilgili tereddüt ettiğim noktalar var ve bukonuda sınıfın yarısının da aynı düşüncede olduğunu duyuyorum.. Konular şunlar:
1. Öğretmen ödev kontrolü yapmıyor.
2. Okul kitaplarının hiçbirini yaptırmadı.. Sorunca yaptırdığını söylüyor ama sınıftaki diğer annelere soruyorum yok..
3. Yardımcı kitap aldırdı bir sürü.. Birimiz 10. sayfada diğerimiz bitirmiş, ortada düzen yok.. Çünkü okulda hiçbirini yaptırmadı. Yaptırdıysa da sınıfta herkes farklı yerde düzen yok.. Kitaplarının yarısı boş, yarısı yapılmış.(yapılanları da ben yaptırdım)
4. Sınıftan 3 veli çocuğunu aldı.. Öğretmenle iletişim kurulamıyor.. Eleştiri kabul etmiyor.. Sizce ne yapmalı bu durumda? Sınıf değiştirilmeli mi yoksa sabırlı mı olunmalı?
Canım öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim bu duruma. Çünkü ilkokul öğretmeni hepimizin hayatında en önemli parçlardan biri.
Bizimde çok ciddi sıkıntılarımız oldu bu sene, yerimde başka biri olsaydı kesin almıştı biliyorum ama ben sabrettim ve sonunda geç de olsa çocuğu fark etti ve iyi davranmaya başladı. Ama allah var ben öğretmenimizin öğretim boyutundan çok memnunum, inanılmaz çalışkan, teknolojik ve işine resmen aşık. Biz pedagoljik yönü zayıf olduğu için çocuğa yaklaşım tarzıyla ilgili sorunlar yaşadık ama çok şükür aştık. Bu öğretmen için araya koymafığımız adam kalmamıştı, afam cidden çok iyi ama karşısında robot istiyor.
Neyse uzatmayayım, biz devam kararı aldık. Size gelince; ne demek kitapları yaptırmamak, ödevleri takip etmemek!! Daha ilk yıldan böyleyse ikerleyen sınıflarda daha zorlaşacak konularda ne yapacaksınız?? Ne kadar bir siz öğreteceksiniz?? Ben çok dedtek bir veliyim ama buna rağmen özellikle takip ettim bu sene okulda konuyu iyi öğretiyor mu diye, cidden öğretiyor öğretmenimiz ve çocuk onun yöntemleriyle daha iyi anlıyor. Biz ne kadar anlatsak da ki bende öğretmenim, okukda öğretmeninden dinleyince daha bir pekişiyor. İşte bu durum sizde sanırım eksik ve böyle de gidecek gibi. Hem 3 veli de aldı diyorsun, hiç istememe rağmen değiliklik sizin için iyi olur bence. İlerleyen sınıflarda çocuk daha bağlanır ve ayırmak çok zor olur. Bence iyi bir araştırma yapın ve değişikliğe gidin derim.
Umarım en hayırlı sonucu alırsınız canım
Eğitim konusunda ben takviye ettim sınıftaki durumu iyi, ama ben de endişelenyiyorum arkadaşlarından ayrıldığında üzülürmü diye.. En sona okuma bayramını bile biz başka bir öğretmenle anlaştık çocukları çalıştırsın diye.. Öğretmenimiz yaptırmadı.. Ama o güz söz verdi.. İyi yetiştirecğim diye.. Bu arada sınıftan 3 kişinin haricinde 3 kişi daha kesin alacak diye biliyorum..nazah,çocuğun sınıfa iyice bağlanmadan ben al derim
ödev kontrolü yapmamak ne demek,hani nerde disiplin hani nerde motivasyon
3 veli aldığına göre kuru gürültüde yapmıyor zihnin
bak benim kapı komşumda aynı dertten muzdarip,oda almadı oğlunu , hep pişman oldu,sınıftaki arkadaşları ile arası iyi üzülür dedi durdu.
onların öğretmende aynı,ödev kontrolü yapmıyor,hep annelere ders konusunda yükleniyor,günde 10 sayfa ödev verirmiş ama kontrol yapmazmış,komşumun oğluda aynı seninki gibi neden yapayım kontrol etmiyorki diyordu.
okulların son dönemi gittim komşuma,oğlunun okul kitapları gıcır gıcır kapağı açılmamış,halen el yazısı defterinin yarısı bile bitmemiş ( biz 2 el yazısı,1 de çizgili defter bitirmiştim o ara) çocuk 100 e kadar sayamıyor bırak toplamı çıkarmayı
komşumada dedim,sanada diyorum
gerekirse okul değiştir ama iyi bir eğitimci bulll
Eğitim konusunda ben takviye ettim sınıftaki durumu iyi, ama ben de endişelenyiyorum arkadaşlarından ayrıldığında üzülürmü diye.. En sona okuma bayramını bile biz başka bir öğretmenle anlaştık çocukları çalıştırsın diye.. Öğretmenimiz yaptırmadı.. Ama o güz söz verdi.. İyi yetiştirecğim diye.. Bu arada sınıftan 3 kişinin haricinde 3 kişi daha kesin alacak diye biliyorum..