How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

bu arada kızıma tablet aldım karne hediyesi söylemiştim

tabletle oynamaktan ziyade,tableti eşe dosta konuya, komşuya bakkala,markete göstermekten daha mutlu oluyor bu cadı

kime çekmiş bu görgüsüzlük konusunda bilemedim:9:

slm anneler slm yarencim

tatilimiz güzel geçiyor şimdilik

her gün dedesinde 1 kitap okuyor ve akşam eve gelince o kitabı tekrar bana okuyor

her gün 3-4 sayfa matematik test yapıyor.bazıları problem bazıları şıklı seçenekler şeklinde ve her akşamda günlük yazıyor

kitabı inceledim zor problemler var ben dedesigilde basit olanları yaptırıyorum,haftasonları zor olanları anlatarak yaparız diye bekletiyorum

yarencim kızımda yüzme kursunu istedi ama kulaklarımız daha yeni iyileşti,tüpleri yeni çıktı korkumdan yollayamadım,bu senede bizimkilerde gezsin seneye yazın tam teşkilat veririm bi yaz okuluna

jordan

seninle daha öncede konuşmuştuk,yaren gibi bende yazdıklarını hayretle okuyorum,sen çocuğunun test çözmekten çok mutlu olduğunu söylemiştim ama ne bileyim 7 yaşındaki bir çocuğun bu kadar yayın bu kadar ders sevdalı olması şu an için normal mi bilemedim

hani şu tübitak ın sınavları oluyor üstün zekalı çocukları bulmak için araştırdınmı hiç ?

Oh ne guzel canim keyifli geciryor demekki
yuzme konisinda haklisin canim su an erken olabilir durumdan dolayi
Programimiz hemen hemen benziyor bende slkmadan agirdan gidiyorum

bu arada tabletiniz hayirli olsin minik cok sevindi demek
biz henuz alamadik
ilk topuklu ayakkabidan basladik:(onlarla yatiyor gece o derece
tablat icin yil boyu para biriktirdi tamamlado bu hafta onada bakicam hepsi bir anda olmasin istedim
birde bisiklet var oy oy diploma aldilae kuzular sanki:)

bu arada kızıma tablet aldım karne hediyesi söylemiştim

tabletle oynamaktan ziyade,tableti eşe dosta konuya, komşuya bakkala,markete göstermekten daha mutlu oluyor bu cadı

kime çekmiş bu görgüsüzlük konusunda bilemedim:9:

Ay bu cocuklar boyleler mevcancim heyecanlandigi birsey olsun ogretmene kadar anlatiyor

Mevcan ve yaren fikirlerinize saygı duyuyorum tabi ama ben abarttığımı düşünmüyorum. Biz bu yayınları çözerken sosyal hayattan kopmuyoruz arkadaşlar. Sporcu bir aile olduğumuz için oğlum ister istemez bu ortamda büyüyor ve bizimle antrenmanlara, maçlara geliyor. Sitede havalar ısındığından beri arkadaşlarıyla oynuyor, annemlerde kalıyor bazen. Ben şimdiye kadar hiç pc vermedim oğluma, pc oyunları vb bilmiyor, bazen tabletle oynuyor ama düşkün değil çok şükür. Tv de de çok takılmıyor, bunun dışında kalan sürede çok oluyor tabiki, ben de bunu yararlı bir şekilde geçirmesini sağlıyorum. Bir de belki 1. Sınıf için çok önemli olmayabilir ama ben ileri ki dönem için çalışma sisteminin şimdiden oturmasını istiyorum, malum, hayat sınavlardan ibaret...
Zaten haftaya annemlerle yazlığa gidecek, orda bol bol yüzer, bisikletini sürer, oynar falan ama atıyorum güneşin çok yaktığı saatlerde içerde dururken bir kaç test çözmesinde veya kitap okumasında sakınca olduğunu sanmıyorum.
Tabi her çocuk farklı, istekleri, zevkleri, ilgi alanları, eğitilme şekilleri vs...
Oğlum da ciddi bir matematik aşkı var mesela, zaten oldu olasıya okula düşkün bir çocuk oldu hep. Mevcancım küçük bir şehirde yaşadığımız için tübitak ve benzeri şeyler yok ama 4. Sınıfa gelince büyük şehirlerde bazı sınavlara götürmeyi düşünüyorum, bakalım artık kısmet.

Bu arada erkek anneleri bikir ggo futbolu, oğlum onlara takmış bu ara, karne hediyesi de olarak da ordaki karakterleri aldık, bayıla bayıla oynuyor onlarla 😃😃

Arkadaşlar...Merhaba. Biz de tatile girdik.Bir ahfta izin aldım .. Çocuklala ilgileneyin diye ama ne mümkün.. Ev temizledim desem yeri var. Oğluşumu kuran kursuna yazdırdım. Yüzmeye yazdırdım. Satranç devam.. Hergün günlük yazıyor ve kitap okuyor.. Bir adet de test kitabı aldım.. Bizden de bu kadar.. Öptüm.

slm anneler tatil nasıl geçiyor

biz hergün bir kitap okuyoruz( sabah babaanne+ akşma benimle aynı kitap)

hergün günlük yazıyoruz

ortalama 3-6 sayfa arası matematik test çözüyoruz

exstra boş zamanlarda zihinden çarpma yapıyoruz

100 den geriye takılmadan sayıyor artık

2 şer
3 er
4 er saymayıda sorunsuz öğrendi

bide 100 er saymayı öğrettim

onun dışında keyfi yerinde,tabletinden sıkıldı,bu hafta sonu teyzesi ile 1 haftalığına şehir dışına gidicek orda baya açılır

bizden böyle siz neler yaptınız

Son düzenleme:
Slm kızlar,
Oğlum annemlerle yazlığa gitti her sene olduğu gibi. Oraya aşık zaten, çok eğleniyor. Ben de kızımla hafta sonları falan gidecem, yazlık bizim burda göl kenarında, yakın yani.
Güneşin etkili olduğu saatlerde ev içinde duruyor, işte o saatlerde okuma, test falan yapıyor. Akşam günlük yazıyor.Yeni kitaplarımız geldi, oğlum da ben de tudem e bayıldık, milletin övdüğü kadar varmış cidden 👍
Şimdilik bu kadar, hayırlı ramazanlar

slm anneler yaz geldi topic ıssızlaştı doğal olarak,

kızım 1hafta şehir dışındaydı,bol bol gezmiş teyzesi ile,test göndermiştim ama günde 2 sayfa yapmış,

hergün günlük yazıyoruz,1 kitap okuyoruz,geçen 30 tane hikaye kitabı aldım,düz yazı 16 sayfadan oluşan

günde 3-4 sayfada test çözüyoruz,matematik ağırlıklı,çarpmada çok iyi ama halen bölmeyi vermedim,nasıl anlatacağımıda bilemiyorum işin doğrusu

dün 12 yi 2 ye böl dedim

12 çizgi çektik bi sana bi bana yaparak ortadan böldük ve 6 dedik ama bu yöntemle olmaz,nasıl anlatmalıyım fikrim yok

ağustos ayında matematiğe ağırlık vericem

okuması çok güzel ilerledi,hiç takılmadan okuyor,noktalama işaretlerine dikkat ediyor.

Ayy yazdığın için çok sevindim canım, hiç kimseler yok artık topicde.
Mevcan cım birşey önerecem haddim olmayarak: ayrı ayrı kitap almak yerine içinde bir sürü hikaye barındıran çok yapraklı tek kitaplardan almaya ne dersin?? Ben öyle yapıyorum 3-4 aydır, hem daha bi büyümüş havalarına giriyor benim ki 😜
Timaççocuk yayınlarının harika kitapları var, incele derim.
Çarpma-bölme işine gelince benimki nerdeyse 2. Dönemin ortasından beri beni parçalıyor öğret diye, ben kaçıyorum. Öğretmeni öğretmeden öğretmek istemiyorum ama çözmüş bizimki birazda annem babam yardımıyla. Mesela çarpım tablosu öncesi onu kolay ezberlemek için öğretmenimiz 2-3-4-5-6-7-8-9 ar ritmik saymayı iyice oturtun demişti, bilgin olsun canım.

Ayy yazdığın için çok sevindim canım, hiç kimseler yok artık topicde.
Mevcan cım birşey önerecem haddim olmayarak: ayrı ayrı kitap almak yerine içinde bir sürü hikaye barındıran çok yapraklı tek kitaplardan almaya ne dersin?? Ben öyle yapıyorum 3-4 aydır, hem daha bi büyümüş havalarına giriyor benim ki 😜
Timaççocuk yayınlarının harika kitapları var, incele derim.
Çarpma-bölme işine gelince benimki nerdeyse 2. Dönemin ortasından beri beni parçalıyor öğret diye, ben kaçıyorum. Öğretmeni öğretmeden öğretmek istemiyorum ama çözmüş bizimki birazda annem babam yardımıyla. Mesela çarpım tablosu öncesi onu kolay ezberlemek için öğretmenimiz 2-3-4-5-6-7-8-9 ar ritmik saymayı iyice oturtun demişti, bilgin olsun canım.

canım önerilerin için çok saol,o bahsettiğin kitaplardan 2 seri var evde,okullar açılınca bi heves aldırmıştı bana okuduk bitirdik bile onları,tek tek hikaye kitabını kendi istiyor,zaten göçebe gibi bi oraya bir buraya gidip kaldığı için,akşam ayy yarın x ablama hangi kitabı götürsem diye mutlu oluyor.

bide kitapçıda farklı farklı kitapları seçip kucağına toplamaktan çok mutlu oluyor,eve gelip halının üstüne serip saymasını görmen lazım,

evet biraz tuzluya geliyor ama olsun yapacak bir şey yok

matematikte ise;

ritmik saymada bi sıkıntımız yok 100 e kadar geri ve ileri sorunsuz sayıyor,rastgele bi sayıdan başlasa bile sayıyor,şimdi 1000 e kadar sayma sevdası başladı,

çarpmayı okulun son haftaları öğretmenimiz gösterdi 2 ve 3 leri çarpmayı kendi kendine işi çözüp 8 leri 9 ları çarpıyor şu an

bölme işleminde emin deilim halen öğretsemmi öğretmesemmi diye düşünüyorum,okulun son haftası hocamız 10 sayısını 2 ye bölmeyi gösterdi hepsi o kadar

ha bide 3 problemli işlemlerde biraz takılıyor,bende ağustosta ağırlık vermek istiyorum

canım önerilerin için çok saol,o bahsettiğin kitaplardan 2 seri var evde,okullar açılınca bi heves aldırmıştı bana okuduk bitirdik bile onları,tek tek hikaye kitabını kendi istiyor,zaten göçebe gibi bi oraya bir buraya gidip kaldığı için,akşam ayy yarın x ablama hangi kitabı götürsem diye mutlu oluyor.

bide kitapçıda farklı farklı kitapları seçip kucağına toplamaktan çok mutlu oluyor,eve gelip halının üstüne serip saymasını görmen lazım,

evet biraz tuzluya geliyor ama olsun yapacak bir şey yok

matematikte ise;

ritmik saymada bi sıkıntımız yok 100 e kadar geri ve ileri sorunsuz sayıyor,rastgele bi sayıdan başlasa bile sayıyor,şimdi 1000 e kadar sayma sevdası başladı,

çarpmayı okulun son haftaları öğretmenimiz gösterdi 2 ve 3 leri çarpmayı kendi kendine işi çözüp 8 leri 9 ları çarpıyor şu an

bölme işleminde emin deilim halen öğretsemmi öğretmesemmi diye düşünüyorum,okulun son haftası hocamız 10 sayısını 2 ye bölmeyi gösterdi hepsi o kadar

ha bide 3 problemli işlemlerde biraz takılıyor,bende ağustosta ağırlık vermek istiyorum

Maşaallah prensese, Canım öyle seviyorsa öyle devam edin tabi, yeter ki okusun onlar.
Bölme için az çok bi giriş yapmayı ben de düşünüyorum bayram sonrası. Bir de 2. Sınıf için tüm dersleri içeren bir konu anlatımlı kitap düşünüyorum, inceleme aşamasındayım hala. Tatilde biraz giriş yapayım diyorum ama oğlum yazlıkta annemlerle kalıyor, ben haftada bir falan gidiyorum, o yüzden nasıl olacak bakalım artık.

Süpersiniz kızlar:):nazar: Biz bu şekilde ilerlemedik.. Ben de günlük yazsın istiyorum ..2 günde 1 yazıyor işte.. Birde 1 saast kitap okuyor Okadar.. 5 saat dışarıda oyun oynuyor biizmki.. Bıraksan sokakta yatacak.. Zaten ben de işteyim, ilgilenemiyorum..

Kızlar bir sıkıntım var.. Düşüncenizi istiyorum.. Biz biliyorsunuz öğretmen seçimi yapmadık ve şansımıza ne gelirse dedik.. Benim 2. çocuğum.. Öğretmenle ilgili tereddüt ettiğim noktalar var ve bukonuda sınıfın yarısının da aynı düşüncede olduğunu duyuyorum.. Konular şunlar:
1. Öğretmen ödev kontrolü yapmıyor.
2. Okul kitaplarının hiçbirini yaptırmadı.. Sorunca yaptırdığını söylüyor ama sınıftaki diğer annelere soruyorum yok..
3. Yardımcı kitap aldırdı bir sürü.. Birimiz 10. sayfada diğerimiz bitirmiş, ortada düzen yok.. Çünkü okulda hiçbirini yaptırmadı. Yaptırdıysa da sınıfta herkes farklı yerde düzen yok.. Kitaplarının yarısı boş, yarısı yapılmış.(yapılanları da ben yaptırdım)
4. Sınıftan 3 veli çocuğunu aldı.. Öğretmenle iletişim kurulamıyor.. Eleştiri kabul etmiyor.. Sizce ne yapmalı bu durumda? Sınıf değiştirilmeli mi yoksa sabırlı mı olunmalı?

Kızlar bir sıkıntım var.. Düşüncenizi istiyorum.. Biz biliyorsunuz öğretmen seçimi yapmadık ve şansımıza ne gelirse dedik.. Benim 2. çocuğum.. Öğretmenle ilgili tereddüt ettiğim noktalar var ve bukonuda sınıfın yarısının da aynı düşüncede olduğunu duyuyorum.. Konular şunlar:
1. Öğretmen ödev kontrolü yapmıyor.
2. Okul kitaplarının hiçbirini yaptırmadı.. Sorunca yaptırdığını söylüyor ama sınıftaki diğer annelere soruyorum yok..
3. Yardımcı kitap aldırdı bir sürü.. Birimiz 10. sayfada diğerimiz bitirmiş, ortada düzen yok.. Çünkü okulda hiçbirini yaptırmadı. Yaptırdıysa da sınıfta herkes farklı yerde düzen yok.. Kitaplarının yarısı boş, yarısı yapılmış.(yapılanları da ben yaptırdım)
4. Sınıftan 3 veli çocuğunu aldı.. Öğretmenle iletişim kurulamıyor.. Eleştiri kabul etmiyor.. Sizce ne yapmalı bu durumda? Sınıf değiştirilmeli mi yoksa sabırlı mı olunmalı?

Canım öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim bu duruma. Çünkü ilkokul öğretmeni hepimizin hayatında en önemli parçlardan biri.
Bizimde çok ciddi sıkıntılarımız oldu bu sene, yerimde başka biri olsaydı kesin almıştı biliyorum ama ben sabrettim ve sonunda geç de olsa çocuğu fark etti ve iyi davranmaya başladı. Ama allah var ben öğretmenimizin öğretim boyutundan çok memnunum, inanılmaz çalışkan, teknolojik ve işine resmen aşık. Biz pedagoljik yönü zayıf olduğu için çocuğa yaklaşım tarzıyla ilgili sorunlar yaşadık ama çok şükür aştık. Bu öğretmen için araya koymafığımız adam kalmamıştı, afam cidden çok iyi ama karşısında robot istiyor.
Neyse uzatmayayım, biz devam kararı aldık. Size gelince; ne demek kitapları yaptırmamak, ödevleri takip etmemek!! Daha ilk yıldan böyleyse ikerleyen sınıflarda daha zorlaşacak konularda ne yapacaksınız?? Ne kadar bir siz öğreteceksiniz?? Ben çok dedtek bir veliyim ama buna rağmen özellikle takip ettim bu sene okulda konuyu iyi öğretiyor mu diye, cidden öğretiyor öğretmenimiz ve çocuk onun yöntemleriyle daha iyi anlıyor. Biz ne kadar anlatsak da ki bende öğretmenim, okukda öğretmeninden dinleyince daha bir pekişiyor. İşte bu durum sizde sanırım eksik ve böyle de gidecek gibi. Hem 3 veli de aldı diyorsun, hiç istememe rağmen değiliklik sizin için iyi olur bence. İlerleyen sınıflarda çocuk daha bağlanır ve ayırmak çok zor olur. Bence iyi bir araştırma yapın ve değişikliğe gidin derim.
Umarım en hayırlı sonucu alırsınız canım

Canım öncelikle çok üzüldüğümü belirtmek isterim bu duruma. Çünkü ilkokul öğretmeni hepimizin hayatında en önemli parçlardan biri.
Bizimde çok ciddi sıkıntılarımız oldu bu sene, yerimde başka biri olsaydı kesin almıştı biliyorum ama ben sabrettim ve sonunda geç de olsa çocuğu fark etti ve iyi davranmaya başladı. Ama allah var ben öğretmenimizin öğretim boyutundan çok memnunum, inanılmaz çalışkan, teknolojik ve işine resmen aşık. Biz pedagoljik yönü zayıf olduğu için çocuğa yaklaşım tarzıyla ilgili sorunlar yaşadık ama çok şükür aştık. Bu öğretmen için araya koymafığımız adam kalmamıştı, afam cidden çok iyi ama karşısında robot istiyor.
Neyse uzatmayayım, biz devam kararı aldık. Size gelince; ne demek kitapları yaptırmamak, ödevleri takip etmemek!! Daha ilk yıldan böyleyse ikerleyen sınıflarda daha zorlaşacak konularda ne yapacaksınız?? Ne kadar bir siz öğreteceksiniz?? Ben çok dedtek bir veliyim ama buna rağmen özellikle takip ettim bu sene okulda konuyu iyi öğretiyor mu diye, cidden öğretiyor öğretmenimiz ve çocuk onun yöntemleriyle daha iyi anlıyor. Biz ne kadar anlatsak da ki bende öğretmenim, okukda öğretmeninden dinleyince daha bir pekişiyor. İşte bu durum sizde sanırım eksik ve böyle de gidecek gibi. Hem 3 veli de aldı diyorsun, hiç istememe rağmen değiliklik sizin için iyi olur bence. İlerleyen sınıflarda çocuk daha bağlanır ve ayırmak çok zor olur. Bence iyi bir araştırma yapın ve değişikliğe gidin derim.
Umarım en hayırlı sonucu alırsınız canım

Oğlumla ilgili bir iletişim sorunu yaşanmadı. Ama diğer bir çok veli ile sıkıntı yaşadı.. . Eğitim-öğretim açısından değerlendirdiğim zaman öğretmeni bu ilk sene tamam bir şekilde hallettik ama diğer senelerde nasıl olacak..Oğlum ödev yapmak istemedi.. Öğretmen nasıl olsa bakmıyor diyor, oğlumla bu yüzden çok yüzgöz olduk.. İşlh hayırlısı.

Son düzenleme:
nazah,çocuğun sınıfa iyice bağlanmadan ben al derim

ödev kontrolü yapmamak ne demek,hani nerde disiplin hani nerde motivasyon

3 veli aldığına göre kuru gürültüde yapmıyor zihnin

bak benim kapı komşumda aynı dertten muzdarip,oda almadı oğlunu , hep pişman oldu,sınıftaki arkadaşları ile arası iyi üzülür dedi durdu.

onların öğretmende aynı,ödev kontrolü yapmıyor,hep annelere ders konusunda yükleniyor,günde 10 sayfa ödev verirmiş ama kontrol yapmazmış,komşumun oğluda aynı seninki gibi neden yapayım kontrol etmiyorki diyordu.

okulların son dönemi gittim komşuma,oğlunun okul kitapları gıcır gıcır kapağı açılmamış,halen el yazısı defterinin yarısı bile bitmemiş ( biz 2 el yazısı,1 de çizgili defter bitirmiştim o ara) çocuk 100 e kadar sayamıyor bırak toplamı çıkarmayı

komşumada dedim,sanada diyorum

gerekirse okul değiştir ama iyi bir eğitimci bulll

nazah,çocuğun sınıfa iyice bağlanmadan ben al derim

ödev kontrolü yapmamak ne demek,hani nerde disiplin hani nerde motivasyon

3 veli aldığına göre kuru gürültüde yapmıyor zihnin

bak benim kapı komşumda aynı dertten muzdarip,oda almadı oğlunu , hep pişman oldu,sınıftaki arkadaşları ile arası iyi üzülür dedi durdu.

onların öğretmende aynı,ödev kontrolü yapmıyor,hep annelere ders konusunda yükleniyor,günde 10 sayfa ödev verirmiş ama kontrol yapmazmış,komşumun oğluda aynı seninki gibi neden yapayım kontrol etmiyorki diyordu.

okulların son dönemi gittim komşuma,oğlunun okul kitapları gıcır gıcır kapağı açılmamış,halen el yazısı defterinin yarısı bile bitmemiş ( biz 2 el yazısı,1 de çizgili defter bitirmiştim o ara) çocuk 100 e kadar sayamıyor bırak toplamı çıkarmayı

komşumada dedim,sanada diyorum

gerekirse okul değiştir ama iyi bir eğitimci bulll
Eğitim konusunda ben takviye ettim sınıftaki durumu iyi, ama ben de endişelenyiyorum arkadaşlarından ayrıldığında üzülürmü diye.. En sona okuma bayramını bile biz başka bir öğretmenle anlaştık çocukları çalıştırsın diye.. Öğretmenimiz yaptırmadı.. Ama o güz söz verdi.. İyi yetiştirecğim diye.. Bu arada sınıftan 3 kişinin haricinde 3 kişi daha kesin alacak diye biliyorum..

Eğitim konusunda ben takviye ettim sınıftaki durumu iyi, ama ben de endişelenyiyorum arkadaşlarından ayrıldığında üzülürmü diye.. En sona okuma bayramını bile biz başka bir öğretmenle anlaştık çocukları çalıştırsın diye.. Öğretmenimiz yaptırmadı.. Ama o güz söz verdi.. İyi yetiştirecğim diye.. Bu arada sınıftan 3 kişinin haricinde 3 kişi daha kesin alacak diye biliyorum..

nazahcım bunun daha 3 senesi var,sen ne zamana kadar takviye yapacaksın,yada çocuğun ne zaman ödev sorumluluğunda olucak,bugün kontrol etmiyorki diyen çocuğun 3.sınıfta belki tamamiyle boşlayacak dersleri

bak benim kızım,okulun son dönemlerinde ödevlerini hep tek yaptı,anne sen kontrol et sonra , öğretmenim yanlız yapıcaksınız ödevlerinizi dedi demişti.

bak 3 kişi daha alıcak demişsin,bence sende 4.kişi ol canım

ya sen benim komşum olmayasın,onlarda okuma bayramında başka hoca ile çalıştılar

Back