hayalgücünü işledik geçen gün soru şöyleydi hayal ettiğiniz bişey gerçekleşmezse ne yaparsınız benimkinin cevabı aman anne yatar yeni bir hayal kurarım onun peşinden mi koşcam oldu
Kızlar sabır sabır sabır. Birinci sınıfın özeti bu. Bizler sabırlı olacağız ki çocuklarımız kolay atlatsın. Hiç bilmedikleri şeyler öğrendikleri. Buna göre yaklaşmak lazım.
Birde mutlaka ne öğretirseniz öğretin somutlaştırın.
Soyut kavramlar yok şu an çocuklar için çünkü.
Örneğin onluk birlikler çubuklar, makarnalar, ipe dzilmiş düğmeler, sayı boncukları işe yarıyor. Mutlaka gözle görsün çocuk. Kafadan algılaması çok zor. Ama iyi bi yerleştimi sonra korkmayın.
Onluk birlik kavramında bizde zorlandık ama sayı boncuğu ile çözdüm işi. Şimdi hangi sayıyı söylersem söyleyeyim hemen ayırıyor onlukları birlikleri vs.
Okuma anlama konusunda da cevap veremiyorsa bir daha okutun yine veremiyorsa bir daha ve bir daha. Ama ceza gibi değil gel cevabı bulalım birlikte okuyalım. Yada siz okuyun o dinlesin.
Birkaç kez okumak sıkıcı gelecek ve ilk seferde iyi anlamayı öğrenecektir. Tecrübe ile sabit
hayalgücünü işledik geçen gün soru şöyleydi hayal ettiğiniz bişey gerçekleşmezse ne yaparsınız benimkinin cevabı aman anne yatar yeni bir hayal kurarım onun peşinden mi koşcam oldu
biz harfleri 1. dönem sonu bitirmiştik...
şuan türkçe kitabı okuma - hikaye ve 5n1k tarzı sorular ödevler , matematik, 1den 100 kadar sayma geri sayma
atatürkün hayatı
10 luk 1 lik ssistemi öğrenmişler onlarla ilgili sorular
aylar günler bunları öğreniolar
bize çok ağır geldiharfler çocuk oyuncağıymış
hikayeyi okuyoruz neden düşmüş diyorum gözlerini kapatmış dio cevap önüne bakmamış olacak
odaklanamıo kafasından atıoooo
10 luk siistem ödevi vardı yapıncaya kadar öldüm
sonra morpadan baktık konuya daha ii kavradı ama
şiir veio öğretmen okuyup yazsınlar....
yazımız ilk 20 harde mükemmeldi şimdi berbatttttt........
siliorum yine aynı
öğretmen ilgilenmediğimi düşünüo
napcaz bilmem??????
haftasonu dışında vaktim pek olmuyor eee malum havalarda güzel aklı fikri parka gitmekte,
bende 2 haftadır şöyle bi yöntem buluyorum,cuma günü tüm yazma ödevlerini babaannede yapıyor,cuma akşamı 1 tane kitap okuyup soru soruyorum
cmt günü kalan matematik ödevini yaptırıyorum
öğleden sonra biraz test çözdürüyorum
sonra markete felan çıkıyoruz eve gelişte tekrar bir hikaye kitabı okutuyorum,kitap sonrası kendi haline bırakıyorum
pazar günü ben evi toplarken babasıyla bir hikaye kitabı daha okuyor
gün içersinde vaktimiz varsa biraz matematik yapıyoruz yoksa doğru parka gezmeye
[
bizde tatilden sonra değiştiködevleri zorla yapıyor yazısı çirkinleşti iyice
ödev yapmaya başladığımızda mızmız bir hale bürünüyorzaten çalıştıgımız için zaman dar uyumadan yaptırayım diye uğraşıyorum tekrar toparlamak için neler yapmalıyım kızlar ... sabır sabır çoğu zaman tahammülsüz oluyorum sonrada üzülüyorum hele kitap okurken şekilden şekile giriyor yatıyor , uzanıyor vs vs oturarak okuyamıyor hey allahım
Aynennnnn.... seninki kız mı erkek mi?
valla napıcaz bilmiyorum....
her yolu denedim...
Allah sağlık ve imkan veririse seneye kesin etüde vereceğim....
benimki kız zarife
etüt çözümmü sen ce zarife ? bende düşünüyorum ama etütde neler yaptırıcaklar ve kendi öğretmenlerimi gelecek onu bilmiyorumöylemi oluyor kızlar kendi öğretmenlerimi giriyor ? birde kendini toparlamasını öğrenemedi gitti bir fikir verin kızlar atletler dışarda çok sinirleniyorum bu duruma ve çok üzülüyorum
ben soğuk diye pantolan giydiriyordum onuda pek toparlayamıyor etek giydirsem dahamı iyidir kızlar en azından beli açılmaz
haftasonu dışında vaktim pek olmuyor eee malum havalarda güzel aklı fikri parka gitmekte,
bende 2 haftadır şöyle bi yöntem buluyorum,cuma günü tüm yazma ödevlerini babaannede yapıyor,cuma akşamı 1 tane kitap okuyup soru soruyorum
cmt günü kalan matematik ödevini yaptırıyorum
öğleden sonra biraz test çözdürüyorum
sonra markete felan çıkıyoruz eve gelişte tekrar bir hikaye kitabı okutuyorum,kitap sonrası kendi haline bırakıyorum
pazar günü ben evi toplarken babasıyla bir hikaye kitabı daha okuyor
gün içersinde vaktimiz varsa biraz matematik yapıyoruz yoksa doğru parka gezmeye
kızlar ben bi ara ödevlerden dert yanarken,burda bi arkadaşım bırak yapmasın eksik ödevle gitsin,öğretmeni azarlar sınıfta rencide olursa aklı başına gelir demişti,şükür hiç eksik ödevle gitmedi ama,toplantılarda hocamız çocukları eksik ödevle sakın göndermeyin diye bizlere çıkışmıştı. ( anladığım kadarı ile sınıfta çocuklara kızıyor ödev konusunda)
geçen hafta içi arkadaşımla buluşunca ödevler eşime kaldıeve gittiğimde kızım uyumuştu,çantasını kontrol edip bende yattım,sabah alarmla beraber hergün böğüren kızım başımda bitti anne kalk kalk öğretmenim bir tane problem çözün dedi ,akşam babam yaptırmadı,uyku sersemi bi şey olmaz annecim dememle,bana bağırması bir oldu sana ödevim var kalk diyorum anne
yüzümüzü yıkamadan oturduk ödeve anlıycanız,demem o ki ödevleri babaannede yapmıyorlarsa,yada akşam evde 30 dakikalık ödevi 3 saatte yapıyorlarsa sizde bırakın eksik ödevle gitsin ( tabi öğretmenine nedenini söyleyin,kızsın bağırsın)
belkide işe yarar
kızlar ben bi ara ödevlerden dert yanarken,burda bi arkadaşım bırak yapmasın eksik ödevle gitsin,öğretmeni azarlar sınıfta rencide olursa aklı başına gelir demişti,şükür hiç eksik ödevle gitmedi ama,toplantılarda hocamız çocukları eksik ödevle sakın göndermeyin diye bizlere çıkışmıştı. ( anladığım kadarı ile sınıfta çocuklara kızıyor ödev konusunda)
geçen hafta içi arkadaşımla buluşunca ödevler eşime kaldıeve gittiğimde kızım uyumuştu,çantasını kontrol edip bende yattım,sabah alarmla beraber hergün böğüren kızım başımda bitti anne kalk kalk öğretmenim bir tane problem çözün dedi ,akşam babam yaptırmadı,uyku sersemi bi şey olmaz annecim dememle,bana bağırması bir oldu sana ödevim var kalk diyorum anne
yüzümüzü yıkamadan oturduk ödeve anlıycanız,demem o ki ödevleri babaannede yapmıyorlarsa,yada akşam evde 30 dakikalık ödevi 3 saatte yapıyorlarsa sizde bırakın eksik ödevle gitsin ( tabi öğretmenine nedenini söyleyin,kızsın bağırsın)
belkide işe yarar
Valla kızlar ben bi ara ilaç kullandım 3-4 gün ama çözüm değil.Bıraktım.Öğretmeni de oğlumu da olduğu gibi kabul ettim..Bizim öğretmenteneffüse de çıkarmıyor üstelik.Oğlum zaten yalnız bu memleketde..Okulda baskı evde ödev...Canıma doydum..Martda doğum günü..Pastanı okula yollucam orda söndürcen mumları diyorum..EEE sonra napcaz..teneffüs de yok.Sonra ders yapcaz diyo..Oğlum bi şeyi hiç unutma e mi diyorum(onu çok sevdiğimi dicem) Ödevleri mi diyor..canım forum açtın binbir korkularınla ama bakıyorumki herşeyinde üstesinden geldin maşallah:)
ödevler konusunda hemen hemn bizdede aynı
ama benmki herşeyi akşama beklio akşamda uykusu gelio tabiki
bizde cuma akşamı hayata ödev olmaz anne 2 gün var yaparım dahaaaaaaaaaaaaaaa
ya ben nerde yanlış yapıyorum anlamıorumvalla psikolojim bozuldu
hafta sonununuz çok güzel değerliendiriyorsunuz maşallah size
biz bazen evden bile çıkmıyoruzmarketimiz altımızda
temizlikti ödevdi derken uçup gido
duyanda bi dünya temizlik ödev yaptığızı sanır ama oda yok
ama zaman akıp geçio
bi yerde bi terslik var ama çözemiyorum......
Valla kızlar ben bi ara ilaç kullandım 3-4 gün ama çözüm değil.Bıraktım.Öğretmeni de oğlumu da olduğu gibi kabul ettim..Bizim öğretmenteneffüse de çıkarmıyor üstelik.Oğlum zaten yalnız bu memleketde..Okulda baskı evde ödev...Canıma doydum..Martda doğum günü..Pastanı okula yollucam orda söndürcen mumları diyorum..EEE sonra napcaz..teneffüs de yok.Sonra ders yapcaz diyo..Oğlum bi şeyi hiç unutma e mi diyorum(onu çok sevdiğimi dicem) Ödevleri mi diyor..O da bozdu kafayı ödevlerle ben de..
Canım ya kıyamam... biliyorum sende zor zamanlar geçirdin....
evet biraz sabır ve akışına bırakmak....
hem kendi hem çocukların psikolojilerini etkiliyoruz
onlara biraz daha zaman ayırmamız gerek sanırım....
Dün şu yazıyı okumuştum çok etkiledi beni((((
okumanıız tavsiye ederim.
Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla.
Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, ´Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!´ derdi. Annem de ´Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?´ diye çıkışır, beni odama gönderirdi.
Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, ´Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.´ diye bağırmaya devam ederdi.
´Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık´ derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.
Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.
Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; ´Bak, böyle uslu uslu oyna işte.´ diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. ´Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.´ diye komşulara anlatıyordu annem halimi.
Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem ´Odanı topla!´diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum.
Annem odama gelip ´Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ´ dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım?
Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi ´Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.´ dedi. Ben ´Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.´dedim. O ´Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.´dedi. Ben yine ´Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.´ dedim.
Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: ´Peki neden bizi küçük çizdin?´ dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.
Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde ´Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.´ diyeceğim. Ve bir de bağıracağım ´Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar´ diye.
Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.
Farkında Olmalı İnsan... Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?