İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

günaydın kızlar

bizede ödev olarak kısa bir metin geliyor,bunu deftere yazıcaz

fotokopi kağıdı üzerinede sorulan 5n1k sorularını cevaplıycaz

1 sayfada matematik ödevi geliyor,toplama çıkarma,problem çözem,ondalıklara ayırma gibi,

ondalıklarda biraz takılıyor kızım,onları eve bırakıyor kalanları babaannede tek başına çözüyor,

malum zaman sıkıntımız var yemek sonrası derse 1 saat zamanımız kalıyor,bu zaman dilimindede ondalık sayılarla ilgili ödev yapıyoruz,biraz toplama yaptırıyorum,1 hikaye kitabı okutuyorum ve özetini bana anlatmasını istiyorum

haftasonu dışında vaktim pek olmuyor eee malum havalarda güzel aklı fikri parka gitmekte,

bende 2 haftadır şöyle bi yöntem buluyorum,cuma günü tüm yazma ödevlerini babaannede yapıyor,cuma akşamı 1 tane kitap okuyup soru soruyorum

cmt günü kalan matematik ödevini yaptırıyorum

öğleden sonra biraz test çözdürüyorum

sonra markete felan çıkıyoruz eve gelişte tekrar bir hikaye kitabı okutuyorum,kitap sonrası kendi haline bırakıyorum

pazar günü ben evi toplarken babasıyla bir hikaye kitabı daha okuyor

gün içersinde vaktimiz varsa biraz matematik yapıyoruz yoksa doğru parka gezmeye

Günaydın herkese.

Ödevler sıklaştı öğretmenimiz A1 yayınlarının kitaplarını almış. Türkçe sevinci matematik sevinci falan yazıyor. Çok beğendim tavsiye ederim.

hayalgücünü işledik geçen gün soru şöyleydi hayal ettiğiniz bişey gerçekleşmezse ne yaparsınız benimkinin cevabı aman anne yatar yeni bir hayal kurarım onun peşinden mi koşcam oldu

Aahahaha e bu da bir çözüm tabi. :)

önerini dikkate alacağım iremcim sağol :)

hayalgücünü işledik geçen gün soru şöyleydi hayal ettiğiniz bişey gerçekleşmezse ne yaparsınız benimkinin cevabı aman anne yatar yeni bir hayal kurarım onun peşinden mi koşcam oldu

ayse seker cevabı yazdınmı merak ettim ama bayıldım cevabına

bizde tatilden sonra değiştik ödevleri zorla yapıyor yazısı çirkinleşti iyice
ödev yapmaya başladığımızda mızmız bir hale bürünüyor zaten çalıştıgımız için zaman dar uyumadan yaptırayım diye uğraşıyorum tekrar toparlamak için neler yapmalıyım kızlar ... sabır sabır çoğu zaman tahammülsüz oluyorum sonrada üzülüyorum hele kitap okurken şekilden şekile giriyor yatıyor , uzanıyor vs vs oturarak okuyamıyor hey allahım

mevcanım planlaman süper ,peki uyabiliyormusunuz ?

[
bizde tatilden sonra değiştik ödevleri zorla yapıyor yazısı çirkinleşti iyice
ödev yapmaya başladığımızda mızmız bir hale bürünüyor zaten çalıştıgımız için zaman dar uyumadan yaptırayım diye uğraşıyorum tekrar toparlamak için neler yapmalıyım kızlar ... sabır sabır çoğu zaman tahammülsüz oluyorum sonrada üzülüyorum hele kitap okurken şekilden şekile giriyor yatıyor , uzanıyor vs vs oturarak okuyamıyor hey allahım

Aynennnnn.... seninki kız mı erkek mi?
valla napıcaz bilmiyorum....
her yolu denedim...
Allah sağlık ve imkan veririse seneye kesin etüde vereceğim....

Son düzenleme:

benimki kız zarife

etüt çözümmü sen ce zarife ? bende düşünüyorum ama etütde neler yaptırıcaklar ve kendi öğretmenlerimi gelecek onu bilmiyorum öylemi oluyor kızlar kendi öğretmenlerimi giriyor ? birde kendini toparlamasını öğrenemedi gitti bir fikir verin kızlar atletler dışarda çok sinirleniyorum bu duruma ve çok üzülüyorum
ben soğuk diye pantolan giydiriyordum onuda pek toparlayamıyor etek giydirsem dahamı iyidir kızlar en azından beli açılmaz

Son düzenleme:

Nisancım senin drumda benden farksız ... benimki erkek kızlar biraz daha farklı oluoyor ama işde değişebiliyor demekki
bizdede kendini toparlama yok hala pantalon düğmesi açıp kapatamaz lastikli pantalonalar giyiyioruz
montunu giyip çıkarmaz babanne hallleder....
daha öncede yazmıştım öğretmen burnuna sinek konsa kovalamaya niyeti yok diyor...
arkadaşım etüdler özel okulların yaptığı etüdlerde olabiliyor öğretmen okul saati dışında kendi isteğine göre veriyor sanırım
biizde okul etüüdü yok...
özel etüd var araştırdım ya çözümmü bilmiorum ama çalışan bir anne için en azından ödev konusunda iyi
ödevler yaptırılıp konu tekararları falan yapıolar
işde sorun farklı okullardan gelenlerle paralel olması onu nasıl ayarlıyorlar bilmiorıum
memur bir arkadaşımın oğlu 1. sınıfdan beri gidiyormuş
şuan 3. sınıfta okul çıkışı serviler alıp akşam 6:30 da getiriyorlar ödevleri bitmiş oluyor
ben 6.30 da eve geliyorum daha ödeve başlamamıza çook zamanoluo yemek ye falan bide sıkılarak yaptığı için 1 satlik ödevi 3 saatte bitiremiyoruzhatta bu aralr eksik bile gidio
anne ara erelim--- anlamadım,,,, yatıcam,,,, kafamı koyucamm,,, vs......
ben en azından ödev ve verimli zaman geçirme bakımından faydalı olacağını düşünüyorum...
liseli ablamızla istediğim gibi oturtamadaım
babbenne babayı dinlemio zaten... başka ne yapabilirlim ki??????? en azından denenmem gerek...
özel kreşde çok rahat etmiştim
paraasal anlamada zorlyıcak ama başka çarem yok

canım forum açtın binbir korkularınla ama bakıyorumki herşeyinde üstesinden geldin maşallah:)
ödevler konusunda hemen hemn bizdede aynı
ama benmki herşeyi akşama beklio akşamda uykusu gelio tabiki
bizde cuma akşamı hayata ödev olmaz anne 2 gün var yaparım dahaaaaaaaaaaaaaaa
ya ben nerde yanlış yapıyorum anlamıorum valla psikolojim bozuldu

hafta sonununuz çok güzel değerliendiriyorsunuz maşallah size
biz bazen evden bile çıkmıyoruz marketimiz altımızda
temizlikti ödevdi derken uçup gido
duyanda bi dünya temizlik ödev yaptığızı sanır ama oda yok
ama zaman akıp geçio
bi yerde bi terslik var ama çözemiyorum......

nisancım haftasonu,düğün dernek veya şehir dışı durumu olmazsa bu plana fazlası ile uyuyoruz,şöyleki yazdıklarım çok uzun zamanlarımı alıyormuş gibi görünebilir,öncelikle ödevlerimiz her zaman az geliyor,bu yüzden cmt günü kalan ödevi yapmak yarım saatimizi almıyor,16 sayfalık 1 kitap okuyup bunu bana anlatması ortalama 15 dakika,kızım kitap okurken ben bir yandanda ona matematik soruları hazırlıyorum onlarıda kısa sürede yaptığı için ortalama sabah 1 saat akşam bir saat bize fazlası ile yetiyor

zarifecim okulun ilk 2 ayına bakınca ne dertlenmişim ben burda yaww diyorum,şükür kabus dolu o günler kızımın okumaya geçmesi ile bitti,ödevleride kolay olunca şans yüzüme güldü,tabi babaannede ödevleri yapmasını anlatmam belli bir zamanımı aldı ama galip gelen ben oldum,yazma,sorulara cevap verme ve toplama çıkarma işlemlerini kendi yapıyor,onun dışındaki imla kuralları,ondalıklarla ilgili ödevi bana bırakıyor yine

etüt seni çok rahatlatacaktır,hatırlarsan bende bir ara çok araştırmıştım,maddi bir külfeti var ama hiç olmazsa eve geldiğinde ödevi yapılmış olur,sende tekrar yaptırır bir hikaye kitabı okutursun,liseli abla fikride çok iyiydi ama iş çocukta bitiyor maalesef

kızlar ben bi ara ödevlerden dert yanarken,burda bi arkadaşım bırak yapmasın eksik ödevle gitsin,öğretmeni azarlar sınıfta rencide olursa aklı başına gelir demişti,şükür hiç eksik ödevle gitmedi ama,toplantılarda hocamız çocukları eksik ödevle sakın göndermeyin diye bizlere çıkışmıştı. ( anladığım kadarı ile sınıfta çocuklara kızıyor ödev konusunda)

geçen hafta içi arkadaşımla buluşunca ödevler eşime kaldı eve gittiğimde kızım uyumuştu,çantasını kontrol edip bende yattım,sabah alarmla beraber hergün böğüren kızım başımda bitti anne kalk kalk öğretmenim bir tane problem çözün dedi ,akşam babam yaptırmadı,uyku sersemi bi şey olmaz annecim dememle,bana bağırması bir oldu sana ödevim var kalk diyorum anne

yüzümüzü yıkamadan oturduk ödeve anlıycanız,demem o ki ödevleri babaannede yapmıyorlarsa,yada akşam evde 30 dakikalık ödevi 3 saatte yapıyorlarsa sizde bırakın eksik ödevle gitsin ( tabi öğretmenine nedenini söyleyin,kızsın bağırsın)

belkide işe yarar

mevcanım benim kızımda öyle ödevini yapmadan gitmez asla , ama geçen gün bizimde bir yazımız varmış onu unutmuş söylemeyi başladı ağlamaya öğretmen bana zayıf verecek diye , neyse allahdan kısa bir yazıymış servis gelmeden yazdı mutlu gitti :)

okuluna ve ödevlerine sadık ama bütün sıkıntıları nazlanmaları bize ..

Her çocuk farklı bir dünya, kimi çok seviyor dersi okulu, kimi tınlamıyor... Allah hepimizin gücünü ve sabrını artırsın...
Bizim de çok ödevimiz olmuyor şükür ki, olanları da rahatlıkla yapıyor. Artan zamanda da hikaye okuma ve test çözme yapıyoruz.

ayse seker cevabı yazdınmı merak ettim ama bayıldım cevabına

yazmadık tabi cnm biraz anlattım sonra doğru yolu buldu :))benimki biraz hazır cvp hecelemesin diyo kızıyorum okuma ya sen diyorum sen bunu saçmalık olarak görüyorsun ama ben buna kitap okuma diyorum diye çıkışıyor fena bunlar laf yetişmez

Aynı yöntem bizde de işe yarıyor canım. Oyalanırsa yapmazsa peki sen bilirsin öğretmeninle muhattap olacak olan sensin hadi gel televizyon izleyelim diyorum. Hemen geri vites yapıyor. :) bir kez kitabını okulda unutmuş ödevsiz gitti okula. Öğretmen de o gün fena kızmış. Kitabımı okulda unuttum dedi. O da sorumluluğundu diyip birde ona kızmış. :) Bilse kuzum öğretmeni tembihlediğimi

Valla kızlar ben bi ara ilaç kullandım 3-4 gün ama çözüm değil.Bıraktım.Öğretmeni de oğlumu da olduğu gibi kabul ettim..Bizim öğretmenteneffüse de çıkarmıyor üstelik.Oğlum zaten yalnız bu memleketde..Okulda baskı evde ödev...Canıma doydum..Martda doğum günü..Pastanı okula yollucam orda söndürcen mumları diyorum..EEE sonra napcaz..teneffüs de yok.Sonra ders yapcaz diyo..Oğlum bi şeyi hiç unutma e mi diyorum(onu çok sevdiğimi dicem) Ödevleri mi diyor.. O da bozdu kafayı ödevlerle ben de..

Canım ya kıyamam... biliyorum sende zor zamanlar geçirdin....
evet biraz sabır ve akışına bırakmak....
hem kendi hem çocukların psikolojilerini etkiliyoruz
onlara biraz daha zaman ayırmamız gerek sanırım....
Dün şu yazıyı okumuştum çok etkiledi beni((((

okumanıız tavsiye ederim.

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla.

Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, ´Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!´ derdi. Annem de ´Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?´ diye çıkışır, beni odama gönderirdi.

Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, ´Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.´ diye bağırmaya devam ederdi.

´Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık´ derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.
Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli bir şey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.

Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; ´Bak, böyle uslu uslu oyna işte.´ diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. ´Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.´ diye komşulara anlatıyordu annem halimi.
Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem ´Odanı topla!´diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum.

Annem odama gelip ´Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ´ dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım?
Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi ´Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.´ dedi. Ben ´Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.´dedim. O ´Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.´dedi. Ben yine ´Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.´ dedim.

Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: ´Peki neden bizi küçük çizdin?´ dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz bükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.
Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde ´Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.´ diyeceğim. Ve bir de bağıracağım ´Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar´ diye.

Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.

Farkında Olmalı İnsan... Kendisinin, Hayatın Olayların, Gidişatın Farkında Olmalı.

Tuglerim diken diken oldu resmen
yarin esimede mutlaka okutacagim

paylasimin icin cok tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…