İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Sen hiç kimseyi takma. Dediğim gibi her çocuk aynı değil. Kendini suçluda bulma sen çok iyi bir annesin. Eminim aşacaksınız bunu biraz zamana ihtiyacı var kuzunun. Şanslısın ki öğretmeniniz bu konuda iyi canım. Üzme kendini.
Hep birlikte aşacağız yanındayız.

Valla ne olursa olsun ben demezdim öğretmene pataklayın. Dayakla insan terbiye edildiği nerde görülmüş. Ufak tefek cezalar elbette olmalı ama o kadar.
Öyle böyle bu seneyi atlatacağız bakalım hayırlısıyla canım.

saol iremcim,geçicek biliyorum ama bazen kızıma patlıyorum,sonrada bin pişman olup ağlayıp sızlıyorum,zamana ihtiyacımız var,iznim olsa ben 2 haftada toparlardım kuzumu ama 3 hafta işe gitmedim dahada izin istemeye yüzüm yok,dua edin bana

yarencim,poşet olayı beni çok ürküttü,hem eti senin kemiği benim misali pataklayın ne demek,ben her konuda öğretmene hak veren bir veliyim ama işin ucunda şiddet varsa orda bi durmak lazım,o kadar çocuğa laf anlatmak elbet kolay deil ama,öğretmenlik sabır isteyen bir meslek,

offff hepimizin ayrı ayrı derdi varya

8. Sınıfların sınavı varmış cnm öyle yazıyor. Gerçi ilkokul ortaokul olan okullar tatilmiş. sadece ilkokul olanlar değil sanırım. birde sınav merkezi olanlar tatil yazıyor diğerleri değil. Bilemedim meb in sitesinde de açıklama yok. Okul yönetimlerinden bilgi almak lazım en iyisi.

Son düzenleme:

bende baktım ama tam bir şey anlayamadım,o güne kadar kesinleşir sanıyorum,

Merhaba Hanımlar hastalığım daha da ilerledi dün gece acildeydim ateşim baya çıktı hayal görmeye bile başladım korktum toparlamaya çalışıyorum yazdıklarınızı kısa kısa okudum kafaya poşet geçirmek öğretmenin sorunları var belli bu durumun hiçbir açıklaması olamaz

Öğretmenler günü geliyor bi kaç hediye baktım netten bi veli kalem almış kalem çanta vb şeyleri düşünmüyorum eşi ve yakın çevresi alabilir diye düşünüyorum bi kaç resim koycam fikirlerinizi istiyorum

masa saati hoşuma gitti duvar saati de güzel içeriğini değiştirebiliyoruz kupada fikir ordaki yazı karikatür istediğimiz oluyor nasıl sizce

Eklentiler

• $Ogretmenler gunu hediyesi.png
    21 KB · Görüntüleme: 65
  • $100639.jpg
    9,1 KB · Görüntüleme: 52
  • $100647.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 48
  • $Dunyanin En Super Ogretmeni Kupasi.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 45

okul dönüşünde dedesine anlatsa okulda olanları ona nalatınca yine de size anlatmak istiyor mu bu sizin işinizi biraz kolaylaştırır.

28 29 kasım seviye belirleme sınavı var tüm öğretmenler görevli oldukları için yani bizlerde gideceğimiz için tatil
ayrıca arkadaşlar bir arkadaşımız yazmış her çocuk aynı değil biri hemen algılar biri daha sonra hepsının algılama eşiği var bunu öğretmen bulmalı sizler benim gördüğüm en ilgili annelersiniz bu konuda içiniz rahat olsun her şeyi yapmaya çalışıyorsunuz daha ne ister bir öğretmen fazla takarsanız sağlığınıza bişey olursa o zaman geri kalır çocuğunuz

ben yarıyıl tatiline okumadan giren tatil dönüşü çatır çatır okuyan çocuklar gördüm. ders çalışmayı sevdirin çocuk onun yapılması gereken bir zorunluluk gibi görmesin severse kendi uğraşır size de rahatlık olur. mesela benim bir velim bir kağıt kendi alır bir kızı harf hece kelime dikte çalışmasını yarışma yapar gibi yaparmış tabi bazılarını çocuk kazansın böyle seyler yapılabilir

sizler rahat ve sakin olmaya gerekeni yapmaya devam edin gerisi gelir hepinize iyi aksamlar

Yaaa arkadaslar allah askina bana bi akil verin cok canim sikkin kizim birinci sinifa gidiyo hersey cok guzel gidiyodu ela harflerini kavradi okuyo artik ezberledi diyemi bilmiyorum ama isin icine t harfi girdi kizim tepe taklak oldu mesela tel kelimesini harf olarak t e l diye okuyo birlestir dedigimde elle gibi sacma sapan seyler soyluyo yani harfleri birlestirip hece ve kelime kurmayı kavrayamiyo e l a harfleri ile ilgili her kelimeyi okuyo ama t harfini hic bi harfle birlestiremiyo bana bi akil verin aranizda ogretmenlerde varmis siz yardimci olun bana napicam ben geri kalacak siniftan diye cok korkuyorum lutfn varmı bunun bi yontemi

at et bu hecelerle baslamak iyi olur t sesini cıkarıyosa bu hecelerden baslayın te ta gibi hecelerde çocuklar zorlanıyor at et ata ete sonra e te a ta diye ayırın en son tel diye okutun ve calıştırın sesleri heceleri tekrar ettirerek çalıştırın değişik örnekler metinler bulun netten sıkıntı yapmayın metin bulmakta zorlanırsanız bulduklarımı yollayabilirim doğru okuduğunda güzel sözler söyleyın yazarkende siz okuyun o yazsın bu etkili olur ayrıca öğrenip öğrenmediğini anlamanızı sağlar

Kizlar iki hafta oncesine kadar yareni cok verrimli gormuyordum ders yapma anlaminda beni uzmesede yazdigini bilmiyot okudugunu yazamiyir yazdigini okuyamiyordu ama bende bu durumdan dolayi daha gergindim bu onun guvenini daha cok kiriyordu sanirim
Ama son iki haftadir hersey daha yolunda bugun ogretmende guveni geldigini soykedi eksiksiz okuyanlar arasindymis
Ama benim anladigim.kadariyla okulda ogrenip evde pekistiriyor
Iki haftadir calisma defterimiz var heceleri once tek tek igretip sonra birlestirerek cakismamizi yapiyoruz
Sonra ben okuyirum o yaziyo o yazrken ben okuyorum ole daha yer ediyor sanirim
Arada ufak vaadlerde veriyoruz
Ogretmebde bugun ozellikle belirtti ki yazimiz oldukca kotu zamanla duzelir en azindan yazmasi gereken harfi yaziyir diyor dedi
Aferin almanin tadima varinca devamini istiyor cocuklar ve yaptiklarinin abartilmasini cok seviyorlar onu anladim

Bu aksam kizimin ana sinifindan arkadasi geldi
Normalde hep oyun oynarlardi
Yaren direk okuma yazma ogrendinmi dedi kiza oda evet dedi
Sonra tum.gece yarenin tahtasin yazip durdular hep birbirlerini teste tabi tuttularr sanki cok sirin halleri vardi
Oyun oynadilar ama ogretmencilik:)

Öncelikle siz okuyun ona tekrarlatın özellikle 5 kelime arasında tek tek siz okuyun o tekrarlasın en az 10 kez (vurgulayarak)
elalarında olduğu karşık metini alın siz okuyun o okusun
takıldığı kelimeleri yuvarlak içine alın
daha sonra onları tekrarlayın
sonra ona okutun bildiğinde gaza getirin bak gördünmü çok güzel okudun çak falan deyin:)

Günaydın kızlar ben bu aralar yogunum îş ev işi mekık dokuyorum sizler nasılsınıZ
C.tesı bıE ögretmenımız geldı en son efenın odasını görmek istedı ben yasırgadım ve cok hoşlanmadım fakat 2 gundue oglumun degısım sebebını anlayınca ıyıkıde odamıza bakmış dıyorum azda olsa yatagını ve elbıse dolabını topluyor ogun odası mıs gıbıydı ögretmedı efecım neguzel odsn aferım sana dedı aslında toplayan duzenleyen ben 😄 şimdi hep öyle temız tutuyor hergun ögretmenı soruyormuş

Günaydın arkadaşlar,
dün malum okul yoktu. İşallah bugün gelişim raporumuzu merakla bekliyorum. Öğretmenimiz içinde sıkıntılı süreç sona ermiştir ve tüm enerjisini çocuklarına verir işallah diyorum. Günlerdir kafamda bu konu.

T harfi girince işler değişiyor. Sabırla aşacağınıza eminim. Ama önce tek tek hecelerden başlayın.

Oyy maşallah Yaren kuzuma yerim onu.

:) Maşallah çocuklar pek şeker oluyor o durumlarda.

Bence çok iyi olmuş gelmesi keşke bizim öğretmende gelse. Çocuğun kendi ortamını görmesi açısından çok iyi olmuş.

Canım geçmiş olsun çok. Bence masa saati ve kupa olabilir. Hatta kupaya daha bi yakınım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…