• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Kızlar öncelıkle sunu belırteyım o sac ceken sımeleyı elım yanlışlıkla degıp olmuş sanırım

Hepınıze cok tesekkurler belkı bılmek ıstersınız bır arkadas nedemek ıstemış anlamadım ama subu söyleyım benım oglum gecen sene anaokulundada son dönem 1 sınıfa hazırlık yaptılar oyuzden erken okuyolar

bende anlamamıstım sımdı anladım arkadasım :kkk:

Sorun değil olabilir kimse kötü bir niyet düşünmedi sanırım zaten.
Diğer arkaşta şunu demek istedi sizin okul özel ve geçen seneki aynı anagrubunuzla devam ediyorsa sorun yok sınıfın geleni aynıdır.
ama sadece sizin çocuğunuz anasınıfında eğitim görmüş ve şuan okumayı sökmüş ise diğer çocuklar biz daha öğrenemdik diye üzülebilirler yada aileler panik olabilir demek istedi.
Ödüllendirilmesi güzel tabi sonçta çocuğun başarısı ama diğer çocuklara durumu belirtilmeli anasınııfnda öğrendiğinden dolayı şuan başarmış olduğu falan özellikle belirtilmeli.
ZArifecım cok guzel özetlemıssın. ben düşünememıstım ozelde hazırlık alıp 1.sınıfta dırek okumaya gececeklerını. Vallahı uzun yıllardır tanıyan dostum gbı özetlemıssın benı. Yanlıs anlasıldıysam kusura bakmayın. Direk olarak zarıfenın yazdıgını soylemek ıstemıstım..

Sorun değil olabilir kimse kötü bir niyet düşünmedi sanırım zaten.
Diğer arkaşta şunu demek istedi sizin okul özel ve geçen seneki aynı anagrubunuzla devam ediyorsa sorun yok sınıfın geleni aynıdır.
ama sadece sizin çocuğunuz anasınıfında eğitim görmüş ve şuan okumayı sökmüş ise diğer çocuklar biz daha öğrenemdik diye üzülebilirler yada aileler panik olabilir demek istedi.
Ödüllendirilmesi güzel tabi sonçta çocuğun başarısı ama diğer çocuklara durumu belirtilmeli anasınııfnda öğrendiğinden dolayı şuan başarmış olduğu falan özellikle belirtilmeli.

Cnm evet gecen senekı ögrencılerle aynı ödul kitap okuma ve hepsıne aynısından verılcek velıler olarak ılk basında kabul ettık hepımız

bende anlamamıstım sımdı anladım arkadasım :kkk:

ZArifecım cok guzel özetlemıssın. ben düşünememıstım ozelde hazırlık alıp 1.sınıfta dırek okumaya gececeklerını. Vallahı uzun yıllardır tanıyan dostum gbı özetlemıssın benı. Yanlıs anlasıldıysam kusura bakmayın. Direk olarak zarıfenın yazdıgını soylemek ıstemıstım..

:) Eeee artık forum sayesinde kanki olduk :) aynı ilde olsak biryerlerde buluşup görüşürdük:) çokda güzel olurdu valla...
özel olunca farkları olmuş ne mutlu onlara verdikleri emeğin paranın karşılığını almışlar
burda genelimiz daha atlat ile atlet i karıştırırken okumayı öğrenince şaşırıp yanlış anlamak doğal kusura kalıncak bi durum yok bence rahat olun...
sonuçta hepimiz burada paylaşım için yazıyoruz ... hayat paylaşıldıkca güzel... (reklam havasında oldu sanki:) )

Son düzenleme:
Cnm evet gecen senekı ögrencılerle aynı ödul kitap okuma ve hepsıne aynısından verılcek velıler olarak ılk basında kabul ettık hepımız

Ne mutlu size başarılarınız daim olur umarım.
Anaokula gitmenin bile çok faydası var. Okula uyum konusunda biz hiç zorlanmadık..
keşke bizdede aynı arkadaşlarla devam etme şansımız olsaydı
Çınar Efe çoktan haketmiş ödülü:) Ne mutlu size tekrardan darısı bizlerin başına:)

:) Eeee artık forum sayesinde kanki olduk :) aynı ilde olsak biryerlerde buluşup görüşürdük:) çokda güzel olurdu valla...
özel olunca farkları olmuş ne mutlu onlara verdikleri emeğin paranın karşılığını almışlar
burda genelimiz daha atlat ile atlet i karıştırırken okumayı öğrenince şaşırıp yanlış anlamak doğal kusura kalıncak bi durum yok bence rahat olun...
sonuçta hepimiz burada paylaşım için yazıyoruz ... hayat paylaşıldıkca güzel... (reklam havasında oldu sanki:) )

Aynı şehirde olsaydık dediğin gibi bulusurduk. Kım hangı sehırde yıne unuttum ben ama gecerken ugrarıs artık bırbırımıze kanki :51:

Darısı bızım cocuklarımıza o zaman ınsallah.. Bızde hayırlısıyla kolayca atlatırız bu donemlerı:18:

Aynı şehirde olsaydık dediğin gibi bulusurduk. Kım hangı sehırde yıne unuttum ben ama gecerken ugrarıs artık bırbırımıze kanki :51:

Darısı bızım cocuklarımıza o zaman ınsallah.. Bızde hayırlısıyla kolayca atlatırız bu donemlerı:18:

Ne demek her zamn beklerim. :)
Evet ya konuşuyoruz ama insan unutuo kim nerdeydi napıodu MevCan hnım kızı iyileşince forum sahibi olarak görev verelim
katılımcılar kimler nerdeneler napıolar liste yapsın bize:)
Ben Bolu'dayım genel İst-Ank sanırım bizde yol üstündeyiz beklerim yolunuz düşerse abanta gölcüğe:)

Amin amin hepimiz için inşallah atlatırız

:4:gunaydın sayfalar ılerlemış nasıl mutlu haberı vermek ıstedım sınıfın ılk okuyanı oglum olmuş ve odulumuzu aldık dun ögretmenı kıtap vermış ela dıye çok guzel okuyor
Not:oglum okumayı yazmayı bılıyordu el yazısı olunca degışık gelmıştı onuda kaptık be sıtemıze resmımızı koymuşlar hemen

Tebrikler cnm :46::46::46::46:

Cannım cok gecmıs olsun. Bu kadar kücük yasta bukadar hastane tecrübesi cok zor olacak cocuga. Allah yardımcınız olsun ve en kotusu bu olsun dıye dua edelım..

Canım 29ekımde sınıf annemızle konustum bende. calısan anne olarak sınıf annelıgını nasıl yürüteceksın bılemıyorum. ihtıyacları bıtmıyor arastırmaları bıtmıyor. Bayan ev hanımı oldugu halde cok zorlanıyor. Bızım sınıfta bı ayrı bela. kadını velıler caldırıyormus tlf nu ara dıye msj atıyormus bısıler sormak ıcın falan. boyle bır ahmaklık olabılır mı ? kadına bende kontor ucretını al havuzdan ve bıyere gdıp gelırken taksı paranı al deıdm yok dıyo kadın. kıtap almaya gdıyor ya kocası goturup getırıyo yada taksı dolmus vs. yazık gunah yuklenılırmı ya.. Sızın velılerde ayrı türmüs ne demek sınıf annelıgı parası. sıte yonetıcısı gbı maaslımı yapılır bu iş.. gelısmemıslık göstergesı ıste bu..

Mentale gelınce; kızımı gecen yaz gonderdım yanı 5,5 yasındaydı. off.. kapı arasından bakardım da verdıgım paraya uzulurdum :52:
Hıc alakası yoktu dersle falan. ısı gucu yanındakıyle oynasmaktı :6: 1,5-2 ay sonra aldım. Masrafımda yanıma kar oldu. Gondermıcem artık. cok katkısı olacagını duusnmedıgım ııcn. benım kzım yaramaz haylaz. dıkkatını toplayamıyor. ve onlarında odevlerı vs oluyor busene bence agır gelır. 2.sınıfta cok zor dıyorlar bılmıyorum arkadasım yanı en ıyısını sen bılırısn , cocugunu en ıyı sen tanıyorsun..

Su hamburger vs ıle ılgılı ızledıgın vıdeoyu haberı gonderebılır mısın. Kızıma ızletmek ıstıyorum..

masallah :nazar: oglunuza. ama nasıl okumayı ılk cozuyor anlamadım. onceden bılıyorsa ogretmen bunu sınıfta lanse edınce dıger cocukalrın durumu ne olacak. Durumunuzu bılmedıgım ıcın boyle dusunuyorum kusura bakmayın..

cnm şuan çalışmıyorum ev hanımıyım bakalım daha sınıf annesi seçmedik velilerin böle düşüncelerde olması üzüyor bilinçsiz olmaları şimdilik göndermeyi düşünmüyorum mental aritmetik kursuna askıya aldık satranç dans yada bi müzik aleti kursu olabilir kafası dağılsın diye satranç çok seviyor
gülben proğramında izlemiştim cnm google yazınca çıkar sanırım bir çok haber bugun bir proğramda sebzeleri anlatıyodu oğluma dedim sen dinle bana anlat benim mutfakta işim var öle etkilenmişki hemen pancar alıp sıkalım karaciğere çok faydalıymış diyor:1::1::1:

Son düzenleme:
Biz halen yatıyoruz :((( cumaya bi umut çıkıcaz:((( bugün öğretmeni aradı kızım çok mutlu oldu i harfine geçmişler,bizde kitap aldık üst sınıftan t ve i harfini kendim öğretiyorum ali,talat,atlet gibi,hocamız hiç üzülme önce sağlık yazması önemli deil kelimeleri unutmasın yeter,kızım gelsin ben onu arkadaşlarına yetiştiririm diyor,bu arada yan sınıftaki bayan hoca cinayete kurban gitmiş,okul baya karışmış,küçükler çok ağlamış :( tv de çıkmış sanıyorum,o sınıfta kızımın kreştende arkadaşı vardır,nasıl anlatılır o çocuklara

Çok geçmiş olsun...Öğretmen mi cinayete kurban girmiş ... Çok üzücü.. Neden peki:(

Çınar efeye maşallah annesi afferin ona
bizde geçen sene anasinifinda epey bir okuma yazma yaptik kerem ela lale talat v.s. okuyo biraz şimdiden
biz l sesindeyiz bugünkü odevimiz el ve le

Günaydın :)

mevcanım sesin çıkmamış umarım iyisinizdir.

kızlar bizde el-le-ele-el ele-El ele- El deyiz :)

size bir önerim var tombala oynayın :) tüm heceleri yazıp katlayıp bir torbaya koyun ve çocugunuz çeksin ve okusun :) ve de sonra yazsın :)biz akşam tekrar tekrar oynadık :) :) çok hoşuna gitti :) heceler eklendikçede kelime haznemiz artacak :)
öğretmenimizin önerisiydi bu :) tavsiye ederim :) hiç sıkılmıyorlar :)

Son düzenleme:
Günaydın herkese. Güzel birgün diliyorum.
Ben çok uykusuzum gece 2 ye kadar d.günü süslerimize uğraştım. Bu gecede hazırlık yaparım. Ama değer kuzucuğuma tabi.

evet maalesef hep aynı:(((
bizimde 8kasım ne palnalıyorsunuz doğum günü için?

Pazartesi resmleri eklerim canım benim.

Aynen setten okutmaya baslayınca baktım catır catır okuyo opup kokluyorum ıcıme sokasım geldı gozlerım yasardı :52:
talat la atlete bı geldık bızımkı dagıldı gttı:5: odada goz gezdırıyor beceremedı bende kızdım duvarda yazmıyo dıye.. Bıkacgune talatla atletıde ezberler bakalım sonra napıcaz:26:

Bızım ogretmende cıkısta soyluyomus yarın toplantı dıye. KAsıma nasıl yetısecek tum harfler bılmıyorum.. bızımkı dun ılac kutusunu okumaya calısıyordu bılmedıgı harfler olmasına ragmen ama nasıl hosuma gttı yaa:9:
Bıce yıllara bu arada canım..:46::46:

Canım atlet atlat onlar baya zorluyor çocukları üstüne gitme. İrem de baya zorlandı o kelimelerde bol bol pratile çözdük ama eminim sizde çözeceksiniz.
Teşekkür ederim canım tüm yavrulara nice nice yıllar işallah.

Öğretmenimiz bu aylarda çok fazla bit salgını olduğunu, dolayısıyla dikkatli olmamız gerektiğini söyledi. Bu konularda tecrübeli annelerden öneriler bekliyorum. Nasıl koruyabiliriz çocuklarımızı??

Lavanta çiçeği kolonyasına bit gelmiyor kızlar. Sürüp okula yollayın. Birde 15 günde bir kwellada diye bi şampuan var ben önlem amaçlı onunla yıkıyorum.

Sizler gerçekten hızlı gidiyorsunuz.. Bence hiç gerek yok bu kadar hıza ama biz daha el'deyiz..Mutlu yaşlar bu arada.

Evet hızlı gidiyoruz ama öğretmenlere müdahale edemiyoruz maalesef. İrem için şu ana kadar sorun olmadı çok şükür. Öğrenerek gidiyor ama sınıfın genelini bilemiyorum. Öğretmenimiz 17 yıllık öğretmen herhalde vardır bir bildiği diye düşünüyorum.

Biz halen yatıyoruz :((( cumaya bi umut çıkıcaz:((( bugün öğretmeni aradı kızım çok mutlu oldu i harfine geçmişler,bizde kitap aldık üst sınıftan t ve i harfini kendim öğretiyorum ali,talat,atlet gibi,hocamız hiç üzülme önce sağlık yazması önemli deil kelimeleri unutmasın yeter,kızım gelsin ben onu arkadaşlarına yetiştiririm diyor,bu arada yan sınıftaki bayan hoca cinayete kurban gitmiş,okul baya karışmış,küçükler çok ağlamış :( tv de çıkmış sanıyorum,o sınıfta kızımın kreştende arkadaşı vardır,nasıl anlatılır o çocuklara

Canım çok geçmiş olsun. Öğretmeninizede bravo. Gerçekten sağlık olsunda gerisi boş.
Öğretmenede üzüldüm Allah kalanlarına sabır versin.

Mrb hanımlar çalışan anneleri çok iyi anlıyorum bende uzun yıllar çalıştım çocugum kreşe giderken toplantılara zor giderdim patronlar malum anlayışlı olmuyor.
Öğretmenimiz ödev dosyasının içine mektup koymuş düşüncelerini nasıl ilerleme kaydettiklerini anlatmış sınıf annesi seçmek istiyor.Bizim okulda kimse yanlış anlamasın ama velilerin eğitim seviyeleri biraz düşük sınıf annesi olsam nasıl anlaşırım diye düşünüyorum anlaştıgım veliler var onlar benim olmamı istedi bende onlara sıkıntımı dile gtirdim bugun okul çıkışı öğretmenimize kimse sınıf annesi olmazsa benim olabilceğimi söyledim oğlum hakkında konuştuk biraz öğretmen bi veli olarak benden memnun oldugunu dile getirmesi hoşuma gitti emeklerim boşa gitmediğini duymak çok güzel öle veliler var ki diyor çocuklarını umursamıyor beslenmelerini görseniz acırsınız diyo kocaman ekmeğin için bişyler koyup yollamışlar diyo nasıl anneliktir bilmiyorum.

Öğretmenimize mental aritmetik kurslarını sordum erken yormayın çocugu dedi bende araştırıyorum sizden bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Sınıf annesi olmak istediğimi duyan bi veli geldi yanıma kaç para ücret alcan dedi :53: nası dedim ne parası para almadan mı yapıcan dedi o zaman boşver ne yapcan aman diyo çok ilginç böle zihniyette olmak

Biz e ve l harfindeyiz öğretmen şimdiden çocukları tüketemem 29 harfe güçleri kalmaz dedi evde çalışmalarla devam ediyoruz bakalım

Hanımlar bugun tv de izledim belki uygulayan vardır paylaşmak istedim probiyotik yoğurt anlattılar evde mayalamak için günlük süte eczanelerde satılan toz yada kapsül varmış 1 litre süte bi kapsül koyup mayalanıyormuş faydalarını anlattı evdeki hazır yoğurtlarımı çöpe attım bu kadar zararlı oldugunu bilmiyodum toz olan probiyotikten aldım mayalıcam jelibon vb şeker türevleri vucutta karacigerden geçerken alkol salgılıyormuş çocuklarınız mutlu olma sebebi bu diyor.İçki içmesinden hiçbir farkı yokmuş bi daha asla çikolata cips hele hamburger vb anlattı asla asla yedirmicem

Mevcan çok geçmiş olsun kızına inş kısa sürede toparlanır

Canım o eczanelerde satılan kapsül vs neyse onların ne olduğuda belli değil ki. Ben güvenemem açıkcası. En güzeli yoğurtla mayalamak.
sınıf anneliğinin paralı yapıldığını ilk kez duyuyorum açıkcası.
Mentalide bizim pedagogumuz önermiyor.

:4:gunaydın sayfalar ılerlemış nasıl mutlu haberı vermek ıstedım sınıfın ılk okuyanı oglum olmuş ve odulumuzu aldık dun ögretmenı kıtap vermış ela dıye çok guzel okuyor
Not:oglum okumayı yazmayı bılıyordu el yazısı olunca degışık gelmıştı onuda kaptık be sıtemıze resmımızı koymuşlar hemen

Maşallah Çınar Efe ye annesi.

size bir önerim var tombala oynayın :) tüm heceleri yazıp katlayıp bir torbaya koyun ve çocugunuz çeksin ve okusun :) ve de sonra yazsın :)biz akşam tekrar tekrar oynadık :) :) çok hoşuna gitti :) heceler eklendikçede kelime haznemiz artacak :)

Nisan tombala gerçekten işe yarıyor.
Biz bir de evin belli yerlerine kelimeleri yazıp saklıyoruz. Tesadüfen buluyor örneğin dolabını açtığında okuyor ve tahtasına yazıyor. buda eğlenceli bi oyun :)

bu akşmmı doğumgünü irem :)

pastamızı merak ettim neyi seçti bakalım doğumgünü çocugu :)

ve neler yaptın menünü alalım :) NİCE MUTLU YILLAR DİLİYORUM :)

bu akşmmı doğumgünü irem :)

pastamızı merak ettim neyi seçti bakalım doğumgünü çocugu :)

ve neler yaptın menünü alalım :) NİCE MUTLU YILLAR DİLİYORUM :)

D.Günümüz c.tesi canım. Bu seneki konseptimiz winx club. :)
Pastamız da yine öyle.
Menümüz de şöyle :)
buğday salatası
pasta görünümlü patates salatası
börek
sosisli milföy börek
renkli bezeler
çikolatalı marsmelov
kek
kurabiye
cevizli mor lahana salatası
kar yağdı tatlısı
makarna salatası

Pastamız da yine öyle.
buğday salatası
börek
sosisli milföy börek
renkli bezeler
çikolatalı marsmelov
kek
kurabiye
kar yağdı tatlısı
makarna salatası

çikolatalı marsmelov ve
kar yağdı tatlısı'nı merak ettim :)
konsepttide güzelmiş winx kızımızın :)

kızlar merhaba ben çok üzgünüm...benim ufaklıkta göz problemi çıktı
sol göz %90 görmüor nasılda farketmedik neasılda anlamadık hala şaşkınlık içindeyim.
Allahtan öğretmeniimiz farketmiş uyardı:(
sizlerde kontrole götürün gözlük kullanan bu tip sorunu olanlar bilgilerini paylaşırlasrsa sevinirim
ne yapıcağımı bilemedim 2 doktora götürdük sonuç aynı
gözlük kullanıcak akşamları 1 saat sağlam göz kapanarak çalışmalr yapılacak
6 numara gözlük verdi yarın alacağız:(
uçtum resmen kendimi işede veremiyorum
ne zormuş ya :(

Ne demek her zamn beklerim. :)
Evet ya konuşuyoruz ama insan unutuo kim nerdeydi napıodu MevCan hnım kızı iyileşince forum sahibi olarak görev verelim
katılımcılar kimler nerdeneler napıolar liste yapsın bize:)
Ben Bolu'dayım genel İst-Ank sanırım bizde yol üstündeyiz beklerim yolunuz düşerse abanta gölcüğe:)

Amin amin hepimiz için inşallah atlatırız

sol göz %90 görmüor nasılda farketmedik neasılda anlamadık hala şaşkınlık içindeyim.
sizlerde kontrole götürün gözlük kullanan bu tip sorunu olanlar bilgilerini paylaşırlasrsa sevinirim

canım ne dıyorsun sen %90 ne demek. cok fazlaymıs Allah yardımcınız olsun.. cok uzuldum. okuyunca sok oldum yaaa.. gozlukle ıyılesecekmıymıs..

Benımde senden kalır yanım yok aslında..
Kızımı bugün hastaneye goturdum. Kızım X bacakmıs. amcamızda aynı hanı bu kızdır estetkt acıdan ıyı olmaz dedım bakalım bugun tetkıkler yapıldı . patolojikse amelıyat vs deılse boyle kalacakmıs..

Pastamız da yine öyle.
buğday salatası
börek
sosisli milföy börek
renkli bezeler
çikolatalı marsmelov
kek
kurabiye
kar yağdı tatlısı
makarna salatası

doğum gününüz kutlu olsun
nice senelere
Menunuz güzelmiş

Benımde senden kalır yanım yok aslında..
Kızımı bugün hastaneye goturdum. Kızım X bacakmıs. amcamızda aynı hanı bu kızdır estetkt acıdan ıyı olmaz dedım bakalım bugun tetkıkler yapıldı . patolojikse amelıyat vs deılse boyle kalacakmıs..

Offff x bacak nedir bilmiyorum ama çok geçmiş olsun sizede umarım iyi gelir sonuçlarınız. Çözümü vardır.
evet %90 duyduğumdan beri dünyam başıma yıkıldı yanlıştır dedim 2. doktora götürdüm sonuç aynı
doktor beni ikna etmek için ordaki aletlerle nasıl gördüğünü gösterdi sol tamamen bildiğin karanlık
gözlüğü düzgün kullanım 1 saatlik kapaları yapıp 1 ay -3 ay - 6 ay değerlendircek
başka bir sorun yok ise max. 3 senede düelir dedi inşallah bakalım.
1 ay sonraki duruma göre ist yada ank götürcem

Geçmiş olsun siz bu yaşına kadar hiç göz doktoruna götürmediniz mi
Benim oğlum 3.5 yaşındayken sol gözün den ameliyat oldu sol göz kasları kisaymis cift gorme felan oluyormus sonrasinda goz tembelligi cikti sol gözünde bizde gunde 1 saat sag gozunu kapatiyorduk sol goz kuvvetlensin diye cok sukur goz tembelligimiz duzeldi ama gozluk kullanmaykullanmaya devam hipermetrop ve astigmat var

Back