İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Kalkmıyorlarkı canım. Melsef bende 7 de kaldırıyorum ama kalkmamız bucugu buluyor.. o saatte uyku sersemı dersmı yapar cocuklar.

Kesinlikle benim oğlumda uyanma sorunu yok allahtan krş zamanı daha erken kalkardı hiç bi gün bana mızmızlanmadı
şimdi baba yada babanne götürüo onlarada terslenmio
ana ben evden 7.30 çıkıyorum çalışmamız için 6 da kaldırmam gerek o zmanda akşamı edemez zaten
o hepden sıkıntı
öncelikle beslenmeyi biraz düzeltmeye çalışaçağım balık yağı , bal , vs. vüct direncini korumam gerek
sonra ödevleri az ama öz yapmak başka çare yok

Merhaba arkadaşlar;
Biz oğlumla memleketimizden ayrı bir ile taşındık ve babamız memleketde kaldı.Oğlum 1.sınıfa burada başladı.Babadan ayrı olunca baba modeli olsun diye erkek öğretmen istedik müdürden.Sağolsunlar istediğimiz gibi oldu.Oğlum 2007 mart doğumlu ve aktif,kendini kolay ifade edebilen,filozof gibi konuşan,hareketli bir çocuk..Tek çocuk.Öğretmeni deneyimli ve çok disiplinli..Oğlum ödev yapmakta çok zorlanıyor..İşten eve 6 da geliyorum doğru mutfağa..1 saat mutfaktan çıkamıyorum.Akşamın yemeğini düşün ertesi öğlen onun evde yiyeceği yemeği düşün vs derken oluyor saat 8. 2.5 saat başında mücadele ediyorum.1 harf yazıyor,yok elime mesaj yap anne,yok sırtımı kaşı anne falan filan.Çıldırıyorum.Etüt de olduğu için oğlum sabah 8:30 ile 17:00 arası okulda.Akşama da ödev veriyor öğretmen yani.Etütde çoğu ödev yapılır eve bi şey kalmaz bilirdim ben.Ödevini eksik yaparsa sabah ceza sırasına oturuyor.Her akşam soruyorum yine ceza sırasına oturmuş ödevi tam yaptığı halde beyefendi.Öğretmen babacan görüntülü ama bir o kadar da asabi duruyor..Popolarına cetvelle vuruyormuş oğlanın anlattığına göre.Hatta biri kırılırsa diye yedeğini de taşıyormuş sınıfta..Bu kadar akşam ödevi,cetvelle popoya vurmak okuldan soğutmaz mı?..Ne olur bir akıl verin arkadaşlar...

Canım fazla üzüyorsun kendini. Elbette akılları oyunda olacak daha tam 6 yaşında bile diyemeyiz ki çocuğa. Sende dersin içine oyun kat bence. Dün yazmıştım örneğin traş köpüğü ile harf yazma. Ayrıca çalışma süreniz gayet makul fazlası ne olacak ki daha. Haftasonları bool bol pratikle sorun kalacağını sanmam. Üstüne gitme. Kendini üzme ve çocuğuna hep destek tam destek. Sürekli moral ver ki kendini iyi hissetsin ve güzelce derslerine yoğunlaşsın.

Merhaba,Bence direk mutfağa girmeyin. Çocuk uyuduktan sonra ertesi günün yemeğini yaparsanız eve geldiğinizde hep hazır yemek olur. Evet sizi zorlar ama çocukla geçen süre artar. Öğretmenlerin çocukların güvenliğini sarsmayacak şekilde ceza vermesi doğal geliyor bana. Ödevi neydi ne değildi bilemiyorum ama eksik olduğu için oturtmuş olabilir mi? anne olarak kendimizden fazlaca fedakarlık yaparak düzen kuruyoruz napalım mecburuz hepimiz
kolaylıklar dilerim.

cnm çok geçmiş olsun bozma moralini hepimiz nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz çok erken değil mi

içinin rahat etmesi için öğretmenle konuş istersen

Mrb hanımlar bugun doktorda işlerim vardı oğluşumu mecburen okula yollayamadım üzülüyodum sabah doktorda işim bitince tahlil sonuç almak için beklicektim oğlumla gezdik kuşlara yem attık bu kadar mutlu olcagını hiç beklemiyodum beraber bi cafeye gidip oturduk hadi kalkalım oğlum diyince manzara seyredelim çok güzel dedi

doktorda sıra beklerken keşke çocuk yapmasaydınız bak ödevleri yapamıyorum üzüyorum sizi diynce hiçbişey çocugumdan önemli değil bunu anladım içinde öle üzülmüşki ödevleri kötüde olsa onu çok sevdiğimizi bende aynı kötü yapıyodum ananen beni çalıştırdı öğrendim diyince keyfi yerine geldi artık çok üstelemicem ödevleri için isterse sınıfta en son okumayı söken olsun yolda giderken gördüğü e ve l harflerini gösterince kendiliğinden anladım ki rahat bırakmak lazımmış benden böyle hanımlar

bizdede zaman sorunu oluyor ödevler konusunda sabah 06:45 der erken kalkıyor akşam yatışımız en geç 21:30
benim lşden gelmem 18:30 da anneannede ödevlerini yap diyorumtamam diyor ama yarım yapıyor birde birimizi yanında istiyor
birde eşim gelince eve gidiyoruz sonuç her ödev konusu açıldıgında mızlıyor ağlıyor isteksiz yapıyor bende çok tahammülsüz oluyorum kızıyorum bitiriyoruz ama ben üzülüyorum çok daha çok erken ödev bilincinin oluşması için diyorum ama genede tek başına yapmıyor ödevlerini kaç defa ödevlerin bitmiş olsaydı şimdi senle oyun oynardık diyorum tamam anne diyor ama aynen tekrarlanıyor oyun çocukları haliyle oyun oynamak tv seyretmek istiyorlar, kardeşiyle oynamak istiyor

ben çocukları yatırdıktan sonra yemek yapıyorum 2 günlük yapıyorum genelde ve kolay yemekleri tercih ediyorum hafta içi :)
gece 23:00 24:00 de bazen yemek yaptıgım oluyor dediğiniz gibi beslenmesiydi çantasıydı ödeviydi hep bizde zor annelik
ama değer bir gülüşlerine bir öpüşlerine :) etütü bende çözüm olraka görüyordum ama öyle değilmiymiş ?
cetvel olayına karşıyım okulda rehber öğretmen varsa görüşün derim çocuklar olumsuz etkilernirler

Günaydın hanımlar, Sessizlik var forumda herkes nerde.

Elisam çok doğru varsın en son öğrensin okumayı elbet öğrenecek. Yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar.

Günaydın hanımlar, Sessizlik var forumda herkes nerde.

Elisam çok doğru varsın en son öğrensin okumayı elbet öğrenecek. Yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar.

Aynen 1 sessizlik hakim....
ben dede takıntı oldu her yarım saatte bakıyorum kim ne yazmış
bakmışımı aynı herkes yorulldu sanırım:)

Merhabalar hoşgeldiniz aramıza...
endişelenmeyin bence sizin için herşey şuan yeni yeni bir şehir yeni bir yaşam
ilkokul....
etüd olayınız sanırım okul bünyesinde yapılan bir uygulama
öncelikle öğretmeniniz ile görüşün
bizimde öğretmenimiz erkek ve okulun en tutulanı
bizimde öğretmenimiz kitap ile kafalarıına vuruyormuş ama uyarı amaçlı acıtacak üzetecek şekilde olduğunu sanmıyorum
sizin öğretmeninizde aynı bence kırılırsa yedeği varfalan demek azıcık korkutmak
olmasa iyi ama öğretmenlerde bi disiplin oturtmak zorunda onlarada hak vermek gerek
siz çocuğunuza örnekler verin bizim öğretmenimizde ceza verirdi ama yapamız için biz üzülmedik daha başarılı iyi düznli olmak için daha çok çalışırdık diye motive edebilirsiniz

Aynen 1 sessizlik hakim....
ben dede takıntı oldu her yarım saatte bakıyorum kim ne yazmış
bakmışımı aynı herkes yorulldu sanırım:)

bu arada döküman göndericektiniz gönderebildiniz mi?

Az sonra göndereyim bulduklarımı canım.
Bayram sonrası ilk hafta çok yordu herkesi sanırım. İşler birikmiş :)

Aranıza yeni katıldım. Benim kızım da devlet okuluna gidiyor. şu ana kadar e,l,a,t ve i,n,o harflerini, bu harflerle kurulan kelime ve cümlelerin tamamını bitirdiler. Bugün r harfini öğrenmeye başlayacaklar. okulun dışında 3 set halinde okuma kitaplarımız var. ödevler çok geliyor ama yapacağımız birşey yok.

Hoşgeldiniz aramıza:)
Siz aramızdakilerin en hızlısısınız sanırım:)
bizlerin geneli takip ettğim kadarıyla t harfindeler
kızın kaç doğumlu neredesiniz?

Hoşgeldin :)
Bizden hızlıları da varmış maşallah.

Hoşgeldiniz aramıza:)
Siz aramızdakilerin en hızlısısınız sanırım:)
bizlerin geneli takip ettğim kadarıyla t harfindeler
kızın kaç doğumlu neredesiniz?

Tam 72 aylık başladık okula.Antalya'da yaşıyoruz. Hızlı gitmenin değil de sağlam adımlarla gitmenin iiyi olduğunu düşünüyorum, Şu ana kadar ki harflerde sıkıntı yaşamadık..Serilerin ilk kitaplarını rahat okuyoruz. Ama söylediğim gibi ödevler bazen ağır geliyor. Çocuklar haklı olarak oyun istiyorlar.Maalesef zamanla yarışıyoruz resmen yatana kadar.

Şanslısınız o zman hem hızlı hem sağlam hem sorunsuz...
ödev işi evet bizdede problem oldu sanıırm son 2 gündür sadece okuma veriyor.
çalışan anne olunca zaman kesinlikle yetmiyor.

Selam Kızlar,
Kızım bugün t harfıne gecmıs ve e.l.a.t grubunu tamamlamıs olucaz sanırım.. a harfıyle ılgılı doneler hazırladım umarım begenır :) ama 1,5 ayda ben cok yoruldumm :26:

Biz çok sağlam adimlarla ve çok yavaş ilerliyoruz e sesi bitti haftaya l sesine gececez
odevlerimiz cok degil yorulmadan severek yapiyorus
benim oğlum geçen sene ana sınıfında tüm harfleri gördü ela talat el ele inat geçen sene okuyordu zaten

Kizlar bizde sorunlar cok adam yaptigini verdigini konustuguni unutuyor 6o yasinda gocmus gitmis yeri geliyor 8 sayfa odev veriuor ama lafa gelince ben hayatta 4 sayfa bile odev vermedim.diyor
Mevcan cnm.gulenyuz olayini sevmiyormus bizim.ogretmebimiz alismasinlarmis hep.isterlermis sanki al cocugu odul.olarak sirtinda tasi diyoruz
Ne e var ne l
Aksam 7 harf vermis iki sira yapin diye tabi kendi gostermemis te yap yapabilirsen
Bir A ciziyor el yazisi a ile o kaar farklimi zavallo cocukta onu yapmaya calisiyor ne olcak bizim halimiz bilmiyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…