İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Hoş geldin aramıza..

Evet bugün izin aldım yarın sabah için... Toplantıya eşim gidemeyecek.. Ben de daha önce yapılan toplantıya katılamamıştım okula sonradan geldiğimiz için..Velilerle ve öğretmenle tanışmak için bir fırsat.. Gerçi cmts. bir veli yaşgünü yapackmış oğluna bizi de telefonla çağırdı... Gelebilirseniz dye.. Orada da bazı velilerle tanışırız diye düşünmüştüm...Ama kızımında Cmts toplantısı var aynı saatlerde bakalım. Bizim öğretmen daha hala ödev vermedi.. Yada benim küçük vermedi diyor dün aslında arkadaşının annesi ile görüştüm 1 fotokpi vermişler ama... bizimkinin çantasında yoktu... bakalım..

bizimde 5 ve 6 yaş gruplarındayken her cuma ödevimiz olurdu o zamanda hiç tınlamazdı şimdide tınlamıyor babasına çekmiş bu kız eminim bundan

bizim gri etek,beyaz uzun kollu tşört ve polar,eteği ve poları kirletmiyor,tşörtten 3 tane yedek var 5 gün zor dayanıyor,5 tanede muz çorap var günlük değişiyor,haftaya 2 tişört daha alıcam pahalıya geliyor ama okulların kapanmasına çokkkkkkk var,yıka kurut ütüle takatim kalmazki

Hoş geldin aramıza..
hoşbuldum

bende sadece gömlekle yırtarım inşallah, miniğime öğretsem hergün kirletmemeyi iyi olacakta nasıl,
ya düşüyo,ya içecek döküyo kolları zaten masadan kirleniyo,
bende yarından itibaren sürekli giydirmeye alıştırayım, nasıl başlarsa öyle gider,
çak zorlamaz inşallah beni

Kızlar ben biraz net ve sınırları olan bir anneyim. Çoğu anneye göre fazla kuralcıyım aslında. Ama bana kalırsa mutlu bir çocuğum var çok şükür. Ödevle ilgili yaptıklarımdan bahsedeyim.
Hiçbir zaman ödev yap sana şu ödül yapmazsan bu ceza demedim bi kere. Yaparsa ve yapmazsa ne olur onları anlattım sadece. Ama önceden de dediğim gibi öğretmenimiz de titiz ödev konusunda. Yani siz ödevlerini yapmazsa olacaklarını anlatırsınız ama öğretmeniniz önemsemezse çocukda zaten öğretmen ödevleri önemsemiyor bakmıyor vs bilinci oluşursa ne yaparsanız yapın işe yaramaz. İlk ödev verildiği haftasonu hiç ödev yapmadı kızım. Pazar akşamı 8 gibi ödevlerini çantasını koyup koymadığını sordum. Ödevlerini yapmadığını hatırladı. "aaa dedim sabah sınıfta arkadaşların arasında üzüleceksin tüh keşke yapsaydın ama uyku saatinde yaklaştı. Uyuyup yarın okulda üzülmeyi mi tercih edersin yoksa biraz geç yatıp ödevlerini mi yapmayı" dedim. Ödevlerini yapmayı dedi ama tabi o ödevler o kdr çoktu ki 12 ye kadar sürdü. Uykusu geldi elleri ağrıdı ağladı sızladı. Bende gördün mü bak ne kadar zormuş böylesi aslında haftasonu biraz ödev biraz keyif yapsaydın böyle olmazdı falan dedim. birde ödev yaparken diyorum ki bir sayfa yap bana haber ver. bitince bir sayda telefondan alarm kuruyorum 5 dakka sonrasına alarm çalınca mola bitiyor. Kendisi alarmı kapatıp geçiyor ödeve. yine bir sayfa bitince yine mola. ama diyelim ki çabuk bitsin diye özensiz davrandı. Tüm sayfayı siliyorum baştan yazıyor. Böyle bikaç kere tüm emekleri çöpe gidince özensiz yazmayı bıraktı :)birde biz başarısını çok överiz. abartılı överiz, seninle gurur duyuyorum vs gibi cümlelerle. Ve bolca sarılırız. Birde kızım ödev yaparken bende yanında kitap okuyorum genelde. bu da onu şevke getiriyor olabilir.

Bizde de hem zarf hem kendinden dosyalı dosya var. Onları kullanıyoruz.

Canım öğrenmesi lazım babaannede ödev yapmayı. Bi şekilde öğretmelisin yoksa zorlanırsın.

iremcim her şeyin yoluna girmesine çok sevindim,çok üzülmüştün canım ya,hakkınızda hayırlısı olsun artık,
.

Canım çok saol valla düzeldi çok şükür.

Canım yukarıda yazdım aklıma gelirse yine yazarım mutlaka.

Canım hoşgeldin. Yanlış anlama beni ama bu arkadaş mevzularına annelerin müdahale etmesi bana pek doğru gelmşyor. elbette senin çocuğunla ilgili en doğru kararı sen bilirsin ama farklı arkadaşlıklar edinmesine en büyük engeldir bu. Şimdi sen kendi kızını arkadaşıyla buluşturunca diğer çocuk (sınıf annesinin çocuğu) elini bırakmak zorunda kaldı gibi anladım ben ama yanlışmı anladım bilemiyorum. O çocuğun hissettikleride hoş olmamıştır.

bizde hiç bu sorun olmadı kıayfetlerine pek özen gösterir. Titiz bir kızım var. forması ikinci haftada hala yıkamadım. İlk hafta 2 gün giydi ve bu hafta tam giydi haftasonu yıkıcam. Yıkamamasam giyilir o derece temiz ama görünmeyen kirler malum. Çorabı hergün değişiyor. Temiz yada kirli farketmez. Tşört giyiyoruz o da temiz alıyor ama haftada iki tşört değişiyor yine de.
bit içinde ben haftada bir kez bit şampuanıyla yıkarım önlem amaçlı çok şükür sorun yaşamadım.

kızlar benden size tavsiye ukalalık algılamayın lütfen. Öğretilen davranış değil örnek davranış sergileyin. Çocuklarınıza kendi iradeleriyle iş yapmayı öğretin, ne yaparsa yapsın bir adım sonrasında yaşanacakları bilsin. kirli kaldıysa üstü kirli gönderin. Arkadaşları bir iki onunla dalga geçince bakın nasıl temiz gelecek eve. Bıkmadan yılmadan inatla davranış geliştirmeye yönlenin derim.

yok canım,bırakmadı elini üçü elele tutuştu beraber gittiler,
dediğim gibi 1haftadır birbirini bekleyince ben farketmedim önce,
bugün öyle uygulamaya geçmiş sanırım,bilemedim yani,
arkadaş konusunda alışıcaklar evet ama biraz zaman lazım çocuklara
arkadaşından bir anda ayrılırsa bocalayabilir,

bende bugün kızıma formanı kirletirsen kirli kirli giyersin çocuklar sana güler bak temiz kullan dedim,
bakalım faydası olucakmı?

Okulda yuzlerce kiz ogeenci var yarenin li kadar corabi tozlu olan gormedim
4 tane corao almistim sadece iki adet kaldi elimizde tenefuste kosiyor dusuyor coraplar yaz oldugu icin ince yirtiliyor bigin yeniden aldim
Benim kiz cok rahat yahu

Günaydın haftanın son günü :) :)

sabah kızımı bugun okul ama sonra ikigün tatil var diyerek uyandırdım gülüyor cadı :) :)
uykuya hasretler kıyamam

bizde önümüzdeki hafta formaya gececeğiz , bizim tişörtler beyaz bakalım neler yaşayacağız :)
kızımın hergün tüm kıyafetlerini değiştiririm ve hepsi yıkanır. anlaşılan bizde bayağı yedekli çalışacağız forma konusunda

ödevini yaparken beni muahkkak yanında istiyor , iremcim senin bir sayfa bitince mola fikrini tuttum :)

bugunki ödev bir hikaye anneniz babnız sürekli okusun ve sizde öğrenin ve anlatın demiş :)
tabi son dakka ve anneannede anca güneş ve rüzgar hikayesini uygun bulduk ve başladık okumaya :) :)
sabah gene tekrar ettik :) biraz kısık sesle söylüyor habire yüksek sesle diye hatırlatmama rağmen anlattı cadı :) bakalım ne yapacak bugun :)
hafta sonu içinde bir hayvanın resmini,özelliklerini vs araştırıp resmini yapacaksınız demiş :) hangisini seçsek acaba aklıma koyun geldi resmi yapıp postunuda pamuktan yaptırmak fikri :) hoşuna gideceğini düşündüm yaparken :) başka fikri olan varmı :)

dün bizim kitaplarımız geldi toplam 7 tane kitap .. doğru dimi kızlar sizdede öylemi ?

günaydın kızlar,

nisancım evet 7 tane kitap,koyun fikri güzel,geçen sene anasınıfında yapmıştık bizde koyun,çok sevmişti.

yarencim,bizde günlük çorap deiştiriyoruz,bolca yedek almak en iyisi,temiz kullan desekte onlar çocuk,

iremcim,seninki gayet akıllı anlaşılan,birazda bize gelsen keşke,şaka bir yana benim kızımda çok uysal ve söz dinleyen bir çocuk ama ödev konusunda çok rahat,dün seninde dediğin gibi konuştum,bu ödevlerini babaannende yapsan şu an tv izliyor odanda oynuyor olurdun dedim,tamam annecim söz babaannenmde yapıcam dedi,öğretmeninene not yazdım kızıma ödevlerini babaannende yap,annen geç geliyor yetiştiremiyorsun,akşam beraber tekrar yapın dermisiniz diye,bakalım neler olacak bugün

Canım kıyamam sana.. formfaki en dertli anne sen olacak gibisin (ödev konusunda)..
Kızımın okulu tam gün , ve ordaki yemek şirketinden yemek yiyor. Dün ne yediniz diye sormadım mesela.. Jilesi tüm yemeklerden tatmış durumdaydı..
Sildim falan ama nafile.. formasının bluzu ve süeterini giydirdim altınada pantolon gydirip gönderdim.
Okula başlamadan önce saçlar belimizdeydi , ama bigün once çamaşır hizasında kestirdim dert olmasın diye ama dünki yemeklerin tadına saçlarıda bakmış
Ama bizimde sıkıntımız kızım hastalanıyor Gece sürekli halüsülasyonlar gördü hafifi ateş.. Tüm hazırlıklar tamam grip olmak için. bogazıda agrımaya başladı.. Sabah hemen tarhana çorbası kaynattım sarımsaklı falan hemen yoğurtla yedirdim. Çünki hasta olunca mide bulantısından hiç bişey yiyemez. Bunu keloğlan çorbası diye kakalıyorum
Bundan sonraki 4-5 gün benim için çok fena olacak

çok geçmiş olsun canım,maalesef benim kızımda grip olmuş,sesi kısılmıştı akşam bende hemen 1 kase tarhana çorbası yaptım,1 sayfa ödevini yaptırdım,şurup verip yatırdım,sabah daha iyiydi ama iştahı yoktu,2 çatal kek 1 bardak süt ve şurup verip yolladım okula,

ödev konusunda dertli olucam bende biliyorum,forumun ilk sayfalarınada yazmıştım kızım,yapı olarak sessiz,çekingen ve biraz pasiftir diye,ha bide ağır kanlı,birazda mıy mıy (babası kılıklı) bide sınıfta yaş olarak küçükler arasında maalesef,öğretmenimizde fark etmiş olacakki eşime bol bol alıştırma yapsın çok yavaş demiş ama yapmıyor işte,

valla çok bunalırsam 2.dönemde etüte göndericem,başında bir öğretmen olursa mıymıylanmaz en azından

pekı ama öğretmenimiz cok yavas şöyle böyle diyene kadar küçüklerle ilgilense ; ödevini yap yarın bakıcam mev*canımın kızııı dese
Çocuğu gazla çalışır hale getirmek gerekiyor. Benimki bebekliğinden beri böyledir.. Tamam kabul dezavantajlarınıda görücem muhtemelen ama okulda çok işime yarıyor ve yarayacaktırda..
Yakın birarkadaşı yokmu mesela hani onunla iddialaşsa falan..:26:
Çok şükür bizim okul yaş gruplarına göre sınıflandırma yapmış. 11-12 tane 1.sınıf var hepsi grup grup.. ortalama aynı ayların çocukları.. Bizimde öğretmenimiz yaşlı biraz. bırakıp emekli olacak diye çok korkuyorum. benım kızımda cok fena bağlanır.. eğer öğretmenimiz değişirse vay halime :18::18::18:

öğretmenimiz çok iyi,kendim seçtim hocamızı ve tüm okul o hoca için çok uğraştı ,eski öğretmenimiz tavsiye etti hocayı,eminimki ilgilidir,mutlaka konuşuyordur çocuklarla ama okula henüz gidemedim, haftaya gidip konuşucam,sınıfta samimi arkadaşları var,en samimi arkadaşı 5-6 yaş grubundan arkadaşı zaten,oda kızımdan fizik ve ay olarak büyük,düşün kızımı okulda koruyup kolluyor o derece yani,kızım öyle iddia ile yapacak bir çocuk deil maalesef,ufak süprizlerle az uz yapıyor,ya aslında ödevini yapıyor bilincinde ama çok yavaş,hatta kaplumbağa hızında,1 saatte 4 sıra ödevi yapmıyor,1 şekil yapıyor bırakıyor,

eve gitmemle kızımın uyku saati arasında 1,5 saat var,yemekmi yesin,ödevmi yapsın,zaten uykudan gözleri kapanıyor,

benim elini hızlandırmam lazım,daha pratik olmalı,önerilerinizi merakla bekliyorum

gündüzleri babaannede ama orda yapmıyor,dün konuştum yapabildiği kadar yapıcak söz verdi,orda yapması için nasıl teşvik etmeliyim offfffffff

Son düzenleme:
Günaydın kızlar. :)

Anladım canım hayırlısı çocuklarımız için her konuda. İşallah faydası olur haberdar et bizi de.

Okulda yuzlerce kiz ogeenci var yarenin li kadar corabi tozlu olan gormedim
4 tane corao almistim sadece iki adet kaldi elimizde tenefuste kosiyor dusuyor coraplar yaz oldugu icin ince yirtiliyor bigin yeniden aldim
Benim kiz cok rahat yahu

Sağlık olsunda kirlensinler napalım.

Canım balık olabilir mesela. Özelliklerini anlatması da kolay olur çocuğun. Cd den bir balık yaparsınız. Google yaz cd den balık diye örnek çok. Yada kelebek olabilir. Oluşum aşamalarını basit bir dille anlatır. Rulo dan kelebek yaparsınız harika olur.

Evet cnm 7 kitap verildi bize de. Ara ara da destek kitapları veriliyor çocuklara.

evet canım uysal ve akıllı bir kızım maşallah. Her işin mantığını anlattığımda sıkıntı yok maşallah. İşallah babaannede yapar ödevlerinide sende birazda olsun rahat edersin.

Okul başladı hastalıklar başladı geçmiş olsun canım. Öksürük için zencefil ve bal şiddetle tavsiye ederim.

Aynen dediğin gibi boğazım agrıyo demesiyle babannesine gidip zencefilli bal yaptırdı ben yıyemıyorum o yıyo

Canım ne diyeceğimi bilemedim. mızmızlığa çare nedir bilmemki :26:
Bızım babannemızın disiplininden çekiniyo biraz kızım.. Okuldan gelince yemek yemeden yaptırıyormus ki rahat tv izleyebil diye gaz verince benimki dalıyo derse
Süprizlere alıştırma derim çünki doyumsuz oluyolar. Tecrübeyle sabit. Aldığımız arabaya bile kızım karar verdi.Siz bunu alın anne ben hep size para biriktircem diye
canım bende kaynanama gdiyorum yemek ye cık , saat 20:15 falan oluyo sonra evde bıraz tv 21:00 yatakk..
bende kendı kendıme düşünüyordum kaynanama söylesem ben gelmeden yemegını yedırse bız cok vakıt gecırsek.. ilerimi gitmiş olurum :

Buldum.. dua oku bol bol canım.. onları arastıralımmı :18:

Buldum.. dua oku bol bol canım.. onları arastıralımmı :18:

canım bol bol dua okuyorum başında umarım düzelir,hediyede çok büyük şeyler deil zaten winxli kalem,ışıklı kalem,onlarıda ödevini güzel yapınca ertesi gün aldım 2 kez,ne yapacağımı şaşırmış durumdayım,arkadaşlarım zamanla alışıcak korkma diyor ama alışmazsa diye ödüm patlıyor

canım hakkında hayırlısı.. bak bu dönem olmazsa pedogog vs bısekılde yardımcı ararız..

Benim oğlum şimdilik sorunsuz gidiyor ama forma konusunda ben de dertliyim bu hafta yetiştiremedim daha yedekler de gelmedi
Bizim formamız mavi kısa kollu lakos tshirt uzun kollusu da var birde siyah pantolon ben bu hafta okul eşofmanı ile dönüşümlü giydirdim okul eşofmanının altını giyiyo 2 gündür tshirt ü kirli kısa kollu lakos tshirt de kirli bugün uzun kollu gitti
Ödev konusunda benimle yüzgöz olsa da babasını dinler zaten günlük 2 sayfa ödev 15-20 dk da bitiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…