İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

İngilizce ne alacaksınız bayanlar. haftasonu kızımın yanına gidiyorum tivmaşin 5 kıtabını aldım götürücem. Ömer seyfettın agır geldı bana anne dıyor kuzum..

İngilizce ne alacaksınız bayanlar. haftasonu kızımın yanına gidiyorum tivmaşin 5 kıtabını aldım götürücem. Ömer seyfettın agır geldı bana anne dıyor kuzum..
İnglizce sınav yayınlarının soru bankasını çözmüştük yıl içinde. Fasiküllüydü. Çok ağır da değildi, tavsiye edebilirim

Yok canım o değil, link atmaya çalılıyorum olmuyo. Tlfondan yazıyorum belki de ondandır. Olmazsa özelden denerim birde

Günaydın herkese,
Allah izin verirse kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak. Bize tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı sevgili anneler?
1. sınıf için hazırlık olması açısından? (İngilizce öneriniz varsa onu da alıp başlatabilirim)

kıyaamam miniğe..
size şimdiden başarılar..
bence çocuğu serbest bırakın busene , yeterince yoğun geçecek kendi çapında zaten. ellerim acıyo kavgaları , başağrıları hiç bitmeyecek
ing. için resimli sayfa sayfa el kıtapları var. onlardan başlayabılırsınız. kelıme ogretırısnız sadece.
diğer konuda bence kızınıza bol bol kıtap okuyun. yamacınıza otursun.. dinlesin kitap kritikleri yapın. dinlemiş mi ?
neden sonuç tartışmaları yapın ki kitaba merağı artsın. ne kadar cok okursa o kadar ıyı busene çünkü..
başarılar .. mutluluklar

teşekkürler cevabınız için. Evet çok kitap okuyoruz. Bir görsenşz neredeyse bir kitaplık dolusu hikaye kitabı oldu ve inanın hepsini okuyup bitirdik. her aksam okumadan uyumaz zaten. Neden-sonuç ilişkisi üzerine duruyoruz bizde. Kitap sonundaki soruları mutlaka kendisi yapmak istiyor. Hatta görsel hafızaya dayanarak da bir okudugumuz kitabı daha sonra kendisi okuyor. Anaokulunu bitirdiği için küçük çapta toplama-çıkarma da yapabiliyor. İngilizce renkler, basit bazı kelimeleri de biliyor. ama ben ne verebilirim başka o yüzden sordum siz tecrübeli annelere. Tatil kitabımız var ve her aksam ondan 5-6 sayfa yapıyoruz. (benzerini bul, boyama, sayma, toplama-çıkarma gibi). Aam yinede güzel tavsiyelerinize ihtiyacım var. Söyleyeceğiniz kitapları alığ okur, testleri yaptırır, ingilizce çalıştırabilirim..

ee siz zaten çoktan başlamışsınız çocuğu eğitmeye en güzel şekilde
özel okula başlayacaksa tamamen serbest bırakın , devletse daha sonra başlayın bence katkıda bulunmaya. sıkılır sonra.
ama patron sizsiniz..

özel okulu düşünmüyorum. ilkokulda özele başlatmayı çok doğru bulmuyorum açıkçası. (Tabi mecbur kalmadıkça)
babası öğretmen, bende yüksek lisans mezunuyum ve kızımın eğitimiyle yakından ilgileniyorum. Tek çocuk olduğu için de akşam işten döndükten sonra çok sorun olmuyor benim için vakit ayırmak. Tabi onu sıkmadan kendi istekleri doğrultusunda okumaya, dinlemeye, ödev sorumluluğu aşılamaya çalışıyorum.
Umarım elimden geleni kızıma verebilirim.
İlginiz için teşekkürler.. Tatil kitaplarına devam edicem ve aksam hikayelerine.. Birde sıkmadan daha önce aldığım ingilizce kitaplarından kelime çalıştırdımmı yeretli sanırım şimdilik...

Yaptıklarınız yeterli bencede. Zaten özgür olarak son yazı, bırakın eğlensin. Ödev bilincini ve ders çalışma alışkanlığını şimdiden kazandırmanız güzel, bende öyle yapmıştık ve rahat ettim. Ev desteği oldukça başarılı olmayacak çocuk yoktur ki sizde bu destek iyi duruyo.

Huhu merhabalar nasilsiniz
Okul kapaninca tatil sonrqsinda ramazan derken yazamadim cok
Nasilsiniz kuzulae nasil nasil gidiyor tatil
Biz tatil kitabina ve kitap okumaya devam
Cocuklar yazin evdelermi yoksa gittikleri kurslar varmi?
Bayram sonrasi gelisim merkezinde kuran tasarim ve mutfak kursuna baslicak yaren bizfe haberler boyle
Buralaru boslamayalim herkeze iyi tatiller

Mrb canım. İyiyiz çok şükür. Ben kursa göndermiyorum canım. Babamların yazlıkta oluyor oğlan, bende kızla ara ara gidiyorum. Çok yakın, 30 km. Evimiz Göl kenarında bi sitede, müstakil havuzumuz, bahçemiz falan var. Ben yaz okulu çalıştırıyorum haftada 3 gün, basketbol.
Derse gelince, her dersten 3 test günde ve 20 sayfa kitap okuma. Çok severek yapmasa da yaptırıyorım işte. İslam tarihine sardığı için bu ara o tür kitaplar veriyorum, seviyor.
Anafen soru bankası çözüyoruz, bitince tudem çözeceğiz.

İslam tarihi derken

Islam tarihi derken??
Bende kereme Muştunun Peygamberler Tarihi serisini ve sevgili Peygamberimin arkadaşları serisini aldım. Benim oğlum 9-12 arası hidayet Türkoğlu yaz spor okuluna gidiyor ordan geliyor, yemeğini yeyip sitemizin camisine gidiyor 14-17 arası. Yani yoğun geçiyor, ama Ramazan süresince gidecek bayram sonrası evde, zaten Antalyaya babanesine felan gideriz.
Günde 2 şer test çözüyo yorgun olmazsa

İslam tarihi derken

Maşallah kızlar hem size , hem yavrularınıza
islam tarıhlerı , peygamberler tarıhlerı..
bunlar bızlerın okuyacagı turden olanlar mı yoksa yaşlarına indirgenmiş mi? Hoş öyle bile olsa yaşlarına ağır gelmez mi ?
benim kızım babannesiyle yazlıkta 15 gündür. camıye cok heveslenıyordu babanesıne rica etmıstım , bari orda kuran kursuna yolla dıye. kalmıs o iş.. yarın ben gdıyorum yanına kısmet olursa ben götürürüm diye düşünüyorum..
Çok fazla dini eğitim vermiyorum. ahlak kuralları , Allahın bırlıgı ve kudretı vs. zaten bıcougunu konusmalarımızdan vs. alıyor.
bıldıgı ; fatıha , kevser , nas, felak..
dozajı artırdıkca bana sarıyor. ee anne madem günah neden kafanı kapatmıyorsun , ee neden namaz kılmıyorsun vsvs.. vıcdan yaptırıyor bana yavrum

İslam tarihi derken
Benim oğlanı az çok tanıdınız kızlar, ilginç bi çocuk. Tüm osmanlıyı ayrıntılarıyla ezbere biliyor. Şimdi de islam tarihine sardı. Evet bende muştu yayınlarından alıyorum bu kitapları, bizimkilerin yaşına göre. Kuşak, timaş ve nesil yayınlarından da alıyorum. Bişeye taktı mı takıyor. Sadece okumak yetmiyor, hiç pc kullanmayan çocuk araştırma için bu defa tabletten o konunun videolarını açıyor, wikipedia daki ayrıntılarına bakıyor. Selahaddin eyyübiler, halid bin velidler havada uçuşuyor bugünlerde evimizde.
Kuranı bu kış kendi çözdü, maalesef hoca arayışlarımız hala devam ediyor. Özel ders istiyoruz ama kafamıza göre birini bulmak zor. Cami de tam ilgilenilmediğini düşündüğüm için yollamadım ki zaten annemlerle yazlığa gidiyor.
Peygamberimizin hayatıyla ilgili birkaç kitap bitirdi sıkılmadan, bakalım sırafaki ilgi alanı ney beyefendinim

Bir de osmanlıca merakı var, onun yaşına göre kitap yeni buldum, alacam netten. Ki zaten onu da çözmüş gibi maşaallah netten. Hatta kanuninin bir şiirini osmanlıcaya çevirmişti geçen ay, aklım durdu . Matematik be tarihle yaşar oldu bizim oğlan, bakalım sırada ne var??

Hahaha okuyinca banada kal geldi burdan cok sey ogrenicem
Dini egitime gelince bende cami tercih etmedim degerler egitimi adi altinda dersler veriliyor hepsi bir arada ayni binada mutfak ve tasarim kursuda var yaz tatili agir gelmesin diye dusundum
Ay senin kiz cok bilmis buyudukce basliyor degil mi farkli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…