İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Geldi karne günü... Hüzün var bende, kızım için... Anaokulunu bitiriyor, ilkokula başlayacak. Oğlum yine öğretmen hatta okul değişecek...çok duyguluyum bugün...
Cıfte heyecanlar ne güzel..
benım kızımda aksam üstü aradı nasıl üzgün bısesle ;
annecım kendımı cok kotu hıssedıyorum .. deyınce ıcım mahvoldu , işteyım..
noldu yavrum dıe bagırdım ıstemsızce..
yarın akrne gunu , ne gyıcem , sacımı napıcam hıc bılemıyroum deyınce :mad::mad:
kız annesi olmak ayrıcalıktır deıdm yıne kendı kendıme :cool:

Çocuklarınıza tatil için aldığınız kaynaklar var mı. Paylaşırsanız sevinirim. Ingilizcedende kaynak ismi varsa???
dun karnemızı aldıktan sonra öğretmenımız en az 2 kıtap ( hıc okumayan cocuklar ıcın) onerdı.
busabaha karsı kızım babanesıyle yazlıga gıttı ve kıtap almaya cıktık ondan once..
kızım okumayı sevıyor. gecen ay "küçük prensı" okutmustum. dünde "şeker portakalı" ve ömer seyfettının 4 kıtabını aldım erken yasta kıtap okumayı asılamaya calsıyorum. kıtap okuyan cocukta ders sıkıntısı yasanmadıgını düşünüyorum..
bunları tamamlaması bıle yeterlı benım ıcın ama yetmez tabı ;
-kırmızı-beyaz'ın soru fabrıkasını almıstım onu tamamlayacak,
-öğretmen aylık bölünmüş bir yayın aldırdı onlar bıtecek
-5kıtap okunacak,
sımdılık bu kadar..

Karneler alındı, sezon bitti. Kızım da 1 e başlayacağı için ona öğretmen bulma telaşımız da tam gaz devam ediyor. Oğlumda başımıza gelenlerden sonra öyle korkuyoruz ki...
Tatile gelince: bu sene geçen yıl ki gibi çok fazla soru bankası bitirtmedim kızlar, 1 tane inglizce, 1 tane de tüm ders soru bankası bitirdik. Bunun yanında öğretmeninin verdiği kırmızı beyaz yayınlarının mat-türk ve h.b. Kitaplarını bitirdik. Bir iki tane de yaptak test bitirdik. geçen yıl bu zamanlar 5-6 soru bankası, yaprak test falan bitirmiştik. Bu sene oğlum kendini sürekli araştırmaya verince bende ellemedim. Zaten yüklü ödev de veriyordu öğretmeni. Ee sınavlarda da çok iyi sonuçlar gelince bende ellemedim çok.
Kitap okumayı çek sevmiyordu ya onu biraz aştık gerçek tarih kitapları sayesinde. Tarih serisini (osmanlı) bitirdi. Ve hala bir sürü kitap var okunmayan. Daha önceden stoklamıştım. Test kitabı olarak da çok stok yapmıştım. Özellikle tatil kitabı almadım, öğretmeni bi tane vermiş zaten. Bende eldeki soru bankalarını bitirtme taraftarıyım. Bir de tudem i ekleyecem, onsuz olmaz. Bir de değişik olarak tudem in genel yetenek kitabını almayı düşünüyorum, daha farklı sorular var, zekaya yönelik.
Gezsin, eğlensin, oynasın ama günde 1.5 saat kadar da ders lazım diye düşünüyorum. Geçen yıl yaz tatilini bu şekilde çok verimli geçirmiştik.
Ayy çok yazdım yine, boşlamayın buraları kızlar, yazmaya devam ltf.

Yine yoksunuz kızlar. Hayırlı ramazanlar hepinize. Nasıl gidiyor tatil?? Kuzular nasıl. Şaka maka 3. Sınıf oldu minnaklarımız.

Yine yoksunuz kızlar. Hayırlı ramazanlar hepinize. Nasıl gidiyor tatil?? Kuzular nasıl. Şaka maka 3. Sınıf oldu minnaklarımız.
Teşekkürler. Sanada hayırlı ramazanlar. Tatil iyi Allaha Şükür. Memlekette geçiriyorum tatili. Kızım da tatil kitabını yapıyor arada. Daha hiç kitap okumadı. Biraz dinlensin sonra biraz ingilizce çalıştırmak istiyorum unutmasın diye.

Saol sanada hayirli ramazanlar..
Kuzularim buyuduya burnum sizliyo dusundukce..
Okul kapandi ertesi gun babanneyle yazliga gtti bizimki.
Haziran , temmuz kitapları bitti cunku önceden basladik. Ağustos çözüyor. Soru fab. Vardi onu yapiyormus. Gunde 200 soru cozuyorum annecim diyo ama inanamıyorum tabi ben.
Omer Seyfettinin 4 kitabini ve seker portakalini aldim ama. Portakal agir geldi sanirim anlamıyorum anne diyo. Seyfettinin bomba 'sini okumus ilk cok korkunc diyo. Bilemedim..
Ah birde cocuklar arasinda saftirik diye bir seri cok yaygin okuyan varmi? Bitane aldim karikatur gbi kitap cok sevmefim ama cok istedi hevesini kirmak istemedim.
Ingilizce ben olmadan olmaz. O yuzden pek desteklemedim. Zaten devlete geçince cok yavaşladi ingilizce..
Bizden bukadar haberler..

Yazlığa ramazan sonu gideceğiz bu yıl, ara ara hafta sonu gidip dönüyoruz. Çalışmalara gelince, anafenin soru bankasına başladı oğlum, her dersin kitabı ayrı. Ayrıca öğretmeninin verdiği tatil kitabını çözüyor. Tabi bir de okuma yapıyoruz.
Saftrik vb kitapları uygun bulmuyorum ben canım, o yüzden almadım. Zaten okumayla arası çok yoktu oğlumun, o yüzden gerçek hikayeleri alıyorum. Osmanlı tarihini ve islam tarihini deli gibi araştırıyor, o yüzden o kitaplardan almdım kışın. Benim de hoşuma gidiyor.
Acilen inglizce soru bankası alacam, tudem büyük ihtimalle. Alınca yazarım size inglizce yayınları.

Haziran , temmuz kitapları bitti cunku önceden basladik. Ağustos çözüyor. Soru fab. Vardi onu yapiyormus. Gunde 200 soru cozuyorum annecim diyo ama inanamıyorum tabi ben.
Omer Seyfettinin 4 kitabini ve seker portakalini aldim ama. Portakal agir geldi sanirim anlamıyorum anne diyo. Seyfettinin bomba 'sini okumus ilk cok korkunc diyo. Bilemedim..
Ah birde cocuklar arasinda saftirik diye bir seri cok yaygin okuyan varmi? Bitane aldim karikatur gbi kitap cok sevmefim ama cok istedi hevesini kirmak istemedim.
Ingilizce ben olmadan olmaz. O yuzden pek desteklemedim. Zaten devlete geçince cok yavaşladi ingilizce..
Yazlığa ramazan sonu gideceğiz bu yıl, ara ara hafta sonu gidip dönüyoruz. Çalışmalara gelince, anafenin soru bankasına başladı oğlum, her dersin kitabı ayrı. Ayrıca öğretmeninin verdiği tatil kitabını çözüyor. Tabi bir de okuma yapıyoruz.
Saftrik vb kitapları uygun bulmuyorum ben canım, o yüzden almadım. Zaten okumayla arası çok yoktu oğlumun, o yüzden gerçek hikayeleri alıyorum. Osmanlı tarihini ve islam tarihini deli gibi araştırıyor, o yüzden o kitaplardan almdım kışın. Benim de hoşuma gidiyor.
Acilen inglizce soru bankası alacam, tudem büyük ihtimalle. Alınca yazarım size inglizce yayınları.
Anafen 2. Sınıf mı 3. Sınıf mı? Ingilizce öğretmeni summer tıme diye kitap aldırdı. Bende ata yayıncılığın kitabını almıştım. Ama yıl içinde yaptıramadım tabi. Zaman kalırsa yaptıracam inş.

Anafen 2. Sınıf mı 3. Sınıf mı? Ingilizce öğretmeni summer tıme diye kitap aldırdı. Bende ata yayıncılığın kitabını almıştım. Ama yıl içinde yaptıramadım tabi. Zaman kalırsa yaptıracam inş.

Anafen 2. Sınıf canım. Ben kaliteli ve ağır olan yayınların soru bankalarını yaz tatiline burakıyorum bilerek, bu bitincede tudem e geçeceğiz.
Ata yı yıl içinde bitirdik, kaliteli sorular vardı, beğenmiştim. İçinde inglizcesi de vardı.

Merhabalaaar hayırlı ramazanlar bizimde değer yayınlarından 3 fasikülümüz var bitmesi gereken, ingilizceden de sene içinde okudukları learning ladder kitabının holiday book u yani tatil kitabı var onu yapıyoruz azar azar. Ben hayat bilgisi, matematik ve türkçeden 2 şer test çözdürüyorum günde. Bu fasiküller bitsin sene içinde güvender set almıştım, birde tudemin kitabı var onları bitirtecem.
Okuma kitaplarına gelince severek okuduğu levent serisinin 5 yeni kitabı çıkmış onları aldık, anadolu klasikleri diye 8 kitaplık set aldık( deli dumrul, boğaçhan felan var) , muştunun ilk öykülerim dizisini birde sevgili peygamberimin arkadaşları serisini aldık. Okumayı seviyor. Saftirik bizde de 2 tane var ama öğretmenimiz istemedi, almayın dedi almadık, evdekileri de okumadı.
Şeker portakalı bende dr var ama sanki onu anlayabilmesi için daha erken belki dördüncü beşinci sınıfta okumalı.
Bizden haberler böyle

Merhabalaaar hayırlı ramazanlar bizimde değer yayınlarından 3 fasikülümüz var bitmesi gereken, ingilizceden de sene içinde okudukları learning ladder kitabının holiday book u yani tatil kitabı var onu yapıyoruz azar azar. Ben hayat bilgisi, matematik ve türkçeden 2 şer test çözdürüyorum günde. Bu fasiküller bitsin sene içinde güvender set almıştım, birde tudemin kitabı var onları bitirtecem.
Okuma kitaplarına gelince severek okuduğu levent serisinin 5 yeni kitabı çıkmış onları aldık, anadolu klasikleri diye 8 kitaplık set aldık( deli dumrul, boğaçhan felan var) , muştunun ilk öykülerim dizisini birde sevgili peygamberimin arkadaşları serisini aldık. Okumayı seviyor. Saftirik bizde de 2 tane var ama öğretmenimiz istemedi, almayın dedi almadık, evdekileri de okumadı.
Şeker portakalı bende dr var ama sanki onu anlayabilmesi için daha erken belki dördüncü beşinci sınıfta okumalı.
Bizden haberler böyle
Ben de günde 3 test çözdürüyorum her dersten. İnglizceyi henüz almadım, netten sipariş edecem bugünlerde. Bir de yfaklığa şekillerle ve renklerle sudoku kitabı sözüm vardı, hepsini bir isteyecem inş netten. İnglizce de etkinlik kitabı değil de soru bankası veya yaprak test alacam. Bizim öğretmen de yıl içinde ek yayın aldırmıştı, etkinlikleri ordan da yapabilir diye düşündüm. Zaten çözüm yayınlarının fasiküllü soru bankasını bitşrmiştik, biraz da zambak ın ing kitabını çözmüştü. Şimdi tudem alacam. Dedim ya yaz tatilinde dersler yoğun olmadığı için ve tüm konular bittiği için ağır ve kaliteli yayınları alıyorum kızlar.

Ben de günde 3 test çözdürüyorum her dersten. İnglizceyi henüz almadım, netten sipariş edecem bugünlerde. Bir de yfaklığa şekillerle ve renklerle sudoku kitabı sözüm vardı, hepsini bir isteyecem inş netten. İnglizce de etkinlik kitabı değil de soru bankası veya yaprak test alacam. Bizim öğretmen de yıl içinde ek yayın aldırmıştı, etkinlikleri ordan da yapabilir diye düşündüm. Zaten çözüm yayınlarının fasiküllü soru bankasını bitşrmiştik, biraz da zambak ın ing kitabını çözmüştü. Şimdi tudem alacam. Dedim ya yaz tatilinde dersler yoğun olmadığı için ve tüm konular bittiği için ağır ve kaliteli yayınları alıyorum kızlar.
Maşallah. Her dersten 3 test iyiymiş. Biz tatil kitabini yapiyoruz. Etkinlikli. Test yok. O bitince Anafen mi yoksa tudem mi alsam. Acaba tudem zor mu gelir. Daha önce zambak, coşku, blok test çözdük.

Maşallah. Her dersten 3 test iyiymiş. Biz tatil kitabini yapiyoruz. Etkinlikli. Test yok. O bitince Anafen mi yoksa tudem mi alsam. Acaba tudem zor mu gelir. Daha önce zambak, coşku, blok test çözdük.
Canım ikisi de kaliteli yayın. Zorluk derecesine gelince, bu çocuğa göre değişir. Çocuğunu en iyi sen tanırsın. Şöyle de bir durum var, anafen in her dersin soru bankası ayrı ayrı kitap, tudem tek kitap. Tek kitap daha kolay dersen tudem derim, ama günde 3 test çözerseniz tatilde ikisi de biter.

Canım ikisi de kaliteli yayın. Zorluk derecesine gelince, bu çocuğa göre değişir. Çocuğunu en iyi sen tanırsın. Şöyle de bir durum var, anafen in her dersin soru bankası ayrı ayrı kitap, tudem tek kitap. Tek kitap daha kolay dersen tudem derim, ama günde 3 test çözerseniz tatilde ikisi de biter.
Tudemi biliyorum. Anafen hakkında bilgim yok. Normalde ben hep yaprak test alıyordum. Yaprak test daha kolay mı oluyor. Şimdi kuran-ı kerim de öğretiyorum. Vakit olur sa alırım bitane artık. Hayırlısı bakalım.

Anafen e baktım da bugün, matematikten 117 test, türkçe ve hb den 85 er test var. Epey çok soru varmış valla. 300 e yakın test toplamda, yuvarlak hesap ortalama her test 10 soru düşünürsek 3000 civarı soru yapıyor.

Anafen e baktım da bugün, matematikten 117 test, türkçe ve hb den 85 er test var. Epey çok soru varmış valla. 300 e yakın test toplamda, yuvarlak hesap ortalama her test 10 soru düşünürsek 3000 civarı soru yapıyor.
Çokmuş gerçekten. Ben hiç test kitabı almadım. Yaprak testlerde zaten toplamda 56 test oluyor. Anafenin yaprak testi vardır herhalde demi

X