- 11 Eylül 2011
- 31.267
- 1.085
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuklardan önce ben sıkıldım ya. Kızım gün sayıyor. Haziran ayını saymıyorum. Göndermeyi dusunmuyorum haziranda.Nbr kızlar?? Sesiniz çıkmıyor. Biz de durumlar aynı. Tüm çocuklar gibi oğlumda tatili istiyor artık bir an önce. Haksız da değiller valla
bız kolejden döndükya tekrar , benimkı bayagı bı ılerde . hıc onemsenmıyor gorunuse göre..Arkadaslar ingilizce sinav sistemi nasil Gecen hafta 37 soruluk deneme sinavi yapildi 33 dogrusu 4 yanlisi var
Birde igretmende ara ara ingilizce odev veriyor bu pazarteside ogretmen ingilizde sinavi yapicakmis 10 sorulum
valla bende sıkıldım. ama bırde yaz odevlerı olacak.. babanneyle paket yapıp yazlıga yollıcam ınsallah.Çocuklardan önce ben sıkıldım ya. Kızım gün sayıyor. Haziran ayını saymıyorum. Göndermeyi dusunmuyorum haziranda.
Atanın 5. Sınavını olmadı henüz bizimkiler. Dün analizin 6. Ve tahminimce son sınavını olmuşlardı. 1 yanlışı varmış, öğretmen uyarmış bi daha bak diye. Düzeltmiş bizimki. Uyarmamasını tercih ederim, neyse o yani.
Herkese hayırlı kandiller diliyorum
Canim masalla bir yanlis cok oyi benceAtanın 5. Sınavını olmadı henüz bizimkiler. Dün analizin 6. Ve tahminimce son sınavını olmuşlardı. 1 yanlışı varmış, öğretmen uyarmış bi daha bak diye. Düzeltmiş bizimki. Uyarmamasını tercih ederim, neyse o yani.
Bizimde pazartesi sinav var sinav bakalim.nasil gecicekBizimkiler oldu bakalim sonuçları bekliyoruz..
Sizlerede hayirli kandiller..
Cuka gunu gelmis sonuclar. 1 yanlis la okul 2.si olmus. 3 arkadas okul 2.siyiz deyince dedim ki demekki okulda cok basarili öğrenci var. Hevesi kacti beninkinin. Ben ilde ilcede derece yaparken okul 2.oldum diyoBizimde pazartesi sinav var sinav bakalim.nasil gecicek
Cok iyiymis tebrik ederim ufakligi bizimde sinifin basarisi cok yuksek 4 5 ogrenci full sifir yanlisla bitiriyorlar sinavi yarenin en son 6 yanlisi vardi 12.oldu oda su sekilde 5 kisi birinci oldu birkac kisi iki yanlisla sinif ikinci vbCuka gunu gelmis sonuclar. 1 yanlis la okul 2.si olmus. 3 arkadas okul 2.siyiz deyince dedim ki demekki okulda cok basarili öğrenci var. Hevesi kacti beninkinin. Ben ilde ilcede derece yaparken okul 2.oldum diyo
Masallah yavrulara..Cok iyiymis tebrik ederim ufakligi bizimde sinifin basarisi cok yuksek 4 5 ogrenci full sifir yanlisla bitiriyorlar sinavi yarenin en son 6 yanlisi vardi 12.oldu oda su sekilde 5 kisi birinci oldu birkac kisi iki yanlisla sinif ikinci vb
Tebrik ederim canim yenidenAnaliz in 6. sınavına baktım dün sitesinden, açıklanmış kızlar. Bilginiz olsun. Normalde 1 yanlışı vardı ama öğretmeni uyarınca yeniden çözmüş ve onu da doğru yapmış dedim ya, aynen öyle geldi kızlar. Yanlış yok. Ama umurumda değil, çünkü uyarı bile olsa yapmaması lazım öğretmeninin.
Nasıl bir öğrenci yetiştiriyoruz
Akıl oyunlarının gerekliliği
BUNU MU İSTİYORSUNUZ
• Çocuğunuz;
- Varsın, bir çivi bile çakamasın…ama, dersleri iyi olsun.
- Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın…ama, matematiği düzgün olsun.
- Varsın, evin çalan telefonuna cevap veremesin…ama, notları yüksek olsun.
- Varsın, eve gelen misafirlerinizle üç kelime konuşamasın…ama, fen lisesine gitmiş olsun.
- Varsın, ağlayan bir çocuk görünce ona gülsün…ama, sınıfın birincisi olsun.
- Varsın,kendisinin fazladan harçlığı olduğu halde; kantinden simit alamayan çocuklarla alay etsin…ama, öğretmenlerinin gözdesi olsun.
- Varsın, başını okşayıp hatırını soran bir yetişkine dönüp; “ Ya siz nasılsınız efendim…” diyemesin…ama, yabancı dili mükemmel olsun.
- Varsın, oyun arkadaşları olmasın…ama, sınavlarda "on" çeksin.
- Varsın;
- Taziye nedir,bilmesin,
- Başın sağ olsun ne demek, anlamasın,
- Geçmiş olsun kime denir,niçin denir, haberi olmasın,
- Uğurlar olsun, ne anlama gelir farkında olmasın,
- Ama... karneleri süper olsun.
- Evet…varsın, tek dostu olmasın…ama, iyi gelir getiren bir mesleği olsun…öyle mi...
• Bu çocuğu bu hale nasıl mı getirdiniz:
- Bandı üç ay geriye sararak, çocuğunuzla “nelerden ibaret” olan iletişiminizi dinlemek ister misiniz;
- “Oğlum, çıkar üstünü-başını…doğru derslerinin başına…
- Kızım, öğrenemedin gitti şu işi…hafta içi sokak-mokak yasak…
- Ne gezmesi…sen önce ödevlerini bitir.
- Oyun mu…gelmeyeyim yanına…
- Geçen dönemin berbat karnesini unuttuğumu sanma…
- Birazdan tek tek bakacağım ödevlerine…
- Yavrum, bıktım ama her akşam ders çalış demekten…
- Şu odanın hali ne küçük bey…
- Hayır efendim…siz de ana-baba olunca her akşam bol bol televizyon izlersiniz…
- Haftaya veli toplantısı var biliyorsun değil mi küçük hanım…
- Çocuklar…kesin şamatayı da elime sopa almayayım…
• Çocuğunuzla bilmem ama,bu tarzınızla kimseyle iletişim kuramazsınız.
• Mesela, çocuğunuz hakkında şunları hiç merak ettiniz mi:
- Elinin neye yatkın olduğunu,
- Gönlünün neler arzuladığını,
- Dilinin neye uyumlu olduğunu,
- Gözlerinin zevkini,
- Hangi oyunlardan hoşlandığını,
- Neleri “merak” ettiğini,
- Arkadaşları ile en çok hangi oyunları oynadıklarını,
- Hangi oyunlarda başarılı olduğunu,
- Futbolla ilgisini, basketle arasını, satrançla havasını…hiç merak ettiniz mi acaba.
- Bisiklet sürmeyi öğrenip öğrenmediğini,
- Resim dersiyle ilgisini,
- Müzikle arasını…hiç mi sormadınız…
• Öyleyse çocuğunuzla:
- Ayağı yere basan bir iletişim kuramazsınız.
- Her sözünüze tepkili olması,
- Lafı ağzınıza tıkaması,
- Bazen de sizi terslemesi,
- Hayallerinizin suya düşmesi…hep bundandır...canım kardeşim.
Evet evet bemde cok begendim bugun ogretmenimiz Whatshap grubunsa paylastidicek bişi bulamıyorumm.. cok guzel bır paylasım olmus eline sağlık..
Yaşar kuru'nun sayfasında okumuştum emin olmamakla beraber. Sınuna kadar çok doğru. Umarım rabbim hepimize hayırlı evlatlar yetiştşrmeyi nasip ederNasıl bir öğrenci yetiştiriyoruz
Akıl oyunlarının gerekliliği
BUNU MU İSTİYORSUNUZ
• Çocuğunuz;
- Varsın, bir çivi bile çakamasın…ama, dersleri iyi olsun.
- Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın…ama, matematiği düzgün olsun.
- Varsın, evin çalan telefonuna cevap veremesin…ama, notları yüksek olsun.
- Varsın, eve gelen misafirlerinizle üç kelime konuşamasın…ama, fen lisesine gitmiş olsun.
- Varsın, ağlayan bir çocuk görünce ona gülsün…ama, sınıfın birincisi olsun.
- Varsın,kendisinin fazladan harçlığı olduğu halde; kantinden simit alamayan çocuklarla alay etsin…ama, öğretmenlerinin gözdesi olsun.
- Varsın, başını okşayıp hatırını soran bir yetişkine dönüp; “ Ya siz nasılsınız efendim…” diyemesin…ama, yabancı dili mükemmel olsun.
- Varsın, oyun arkadaşları olmasın…ama, sınavlarda "on" çeksin.
- Varsın;
- Taziye nedir,bilmesin,
- Başın sağ olsun ne demek, anlamasın,
- Geçmiş olsun kime denir,niçin denir, haberi olmasın,
- Uğurlar olsun, ne anlama gelir farkında olmasın,
- Ama... karneleri süper olsun.
- Evet…varsın, tek dostu olmasın…ama, iyi gelir getiren bir mesleği olsun…öyle mi...
• Bu çocuğu bu hale nasıl mı getirdiniz:
- Bandı üç ay geriye sararak, çocuğunuzla “nelerden ibaret” olan iletişiminizi dinlemek ister misiniz;
- “Oğlum, çıkar üstünü-başını…doğru derslerinin başına…
- Kızım, öğrenemedin gitti şu işi…hafta içi sokak-mokak yasak…
- Ne gezmesi…sen önce ödevlerini bitir.
- Oyun mu…gelmeyeyim yanına…
- Geçen dönemin berbat karnesini unuttuğumu sanma…
- Birazdan tek tek bakacağım ödevlerine…
- Yavrum, bıktım ama her akşam ders çalış demekten…
- Şu odanın hali ne küçük bey…
- Hayır efendim…siz de ana-baba olunca her akşam bol bol televizyon izlersiniz…
- Haftaya veli toplantısı var biliyorsun değil mi küçük hanım…
- Çocuklar…kesin şamatayı da elime sopa almayayım…
• Çocuğunuzla bilmem ama,bu tarzınızla kimseyle iletişim kuramazsınız.
• Mesela, çocuğunuz hakkında şunları hiç merak ettiniz mi:
- Elinin neye yatkın olduğunu,
- Gönlünün neler arzuladığını,
- Dilinin neye uyumlu olduğunu,
- Gözlerinin zevkini,
- Hangi oyunlardan hoşlandığını,
- Neleri “merak” ettiğini,
- Arkadaşları ile en çok hangi oyunları oynadıklarını,
- Hangi oyunlarda başarılı olduğunu,
- Futbolla ilgisini, basketle arasını, satrançla havasını…hiç merak ettiniz mi acaba.
- Bisiklet sürmeyi öğrenip öğrenmediğini,
- Resim dersiyle ilgisini,
- Müzikle arasını…hiç mi sormadınız…
• Öyleyse çocuğunuzla:
- Ayağı yere basan bir iletişim kuramazsınız.
- Her sözünüze tepkili olması,
- Lafı ağzınıza tıkaması,
- Bazen de sizi terslemesi,
- Hayallerinizin suya düşmesi…hep bundandır...canım kardeşim.
Canim neyseki okul kapanmasina az kaldi yoksa daha uzun sure olsa tAhammulu zor bur durumBizde sınav felan yok galiba, yada yapıyorlar ama bize sonuç bildirmiyorlar. Geçen okula gittiğimde zambağın deneme test kitapçıkları vardı kerem anne biz bugün bunu yaptık dedi ama öğretmen hiçbir şekilde bizi uyarmadı deneme olacaklar diye. Bu arada tebrik ederim çocuklarınızı maşaaAllah Allah başarılarını daim etsin inşaaAllah.
Bizim öğretmen doğum yaptı 25 nisanda, o zamandan beridir yedek öğretmen var, benim oğlum birşey demiyor ama arkadaşları çok gürültü oluyor derste birşey anlamıyoruz diyorlarmış. Bu gelen öğretmen stajyer gibi pek fazla deneyimi olmayan 21-22 yaşında deneyimsiz biri, çocuklar resmen saldılar, gevşediler,öğretmenlerinden çekiniyorlardı. Özledik elif öğretmeni diyorlar