Aaa insalla rabbim nasip.eder ismi koymak nasip olur benimde cocukluk hayalimdi :)Evet özel okul, henüz birşey söylenmedi 23 nisan ile ilgili
Devlet okulu ve akıl oyunları, satranç v.s.olması ne güzel MaşaaAllah. Bu arada bir kızım olursa yaren koyacam ismini çok beğeniyorum o ismi
Erdemler serisiUygun benim oğlum okudu bitirdi tüm seriyi
Yaren su an erdemler serisini okuyor onlar bitsin mutlaka tavsiyelerinize gire secim yapacagim paylasim icin tesekkurlerUygun benim oğlum okudu bitirdi tüm seriyi
Peygamber öyküleri çok güzel çok severek okudu oğlum, aynı şekilde levent ve ünlülerle bir gün serilerini de çok severek okuduk. Evet burdan çocuklarımızın hoşuna giden bizim de beğendiğimiz kitaplar hakkında da bilgi alışverişi yapabiliriz. Içinde çok abuk ifadeler olan çocuk kitapları da varErdemler serisi
Yaren su an erdemler serisini okuyor onlar bitsin mutlaka tavsiyelerinize gire secim yapacagim paylasim icin tesekkurler
Kaderimiz aynı desene canımGunaydın bayanlar , uzunca bir aradan sonra tekrar katılmaya calısıcam aranıza. Kızımın busene okulunu degıstırmıstım basta cok ıyı gorunsede sımdı bır facıanın ıcındeyım.. zamanla atlatacagımı ümit edıyorum..
Evet canım ayrı bir kitap. "Allah beni seviyor" ve "sevgili kuranımdan öyküler".Peygamberlerin hepsini kapsayan kitabın tam adını vee yayın evini öğrenebilir miyim.
Allah beni seviyor ayrı bir kitap mı
Uygun canım, 7-9 yaş arası diyor içindePeki bunlar 2. Sınıf seviyesine uygun mu
Canım bence öğretmeniniz çok haklı. Dün bi yerde inceleme fırsatım oldu şu saftirik serisini, son derece saçma buldum. Hem çocuklarımıza kitap seçerken, içinde değerler eğitimi olmasına çok dikkat etmliyiz bence. Her görüşe saygılıyım ama dinimiz ve tarihimiz bu kadar zenginken saçma sapan ve gerçekten uzak hikayeleri okutmak pek mantıklı gelmiyor bana.Peygamber öyküleri çok güzel çok severek okudu oğlum, aynı şekilde levent ve ünlülerle bir gün serilerini de çok severek okuduk. Evet burdan çocuklarımızın hoşuna giden bizim de beğendiğimiz kitaplar hakkında da bilgi alışverişi yapabiliriz. Içinde çok abuk ifadeler olan çocuk kitapları da var
Bir de çocuklar arasında çok meşhur olan saftirik serisi var bizim öğretmen izin vermedi saftirik okumalarına, yasakladı. Timaş, nesil, kuşak yayınları güzel
Saftirikler bana da çok saçma geliyordu ve alma taraftarı değildim hiç, öğretmenin yasaklaması da iyi oldu. Ben kitap alırken seçici davranıyorum. Okurken öğreneceği tarz kitaplar seçmeye çalışıyorum.Canım bence öğretmeniniz çok haklı. Dün bi yerde inceleme fırsatım oldu şu saftirik serisini, son derece saçma buldum. Hem çocuklarımıza kitap seçerken, içinde değerler eğitimi olmasına çok dikkat etmliyiz bence. Her görüşe saygılıyım ama dinimiz ve tarihimiz bu kadar zenginken saçma sapan ve gerçekten uzak hikayeleri okutmak pek mantıklı gelmiyor bana.
Hem okuma yapmış oluyor oğlum, hem de bir sürü güzel ve gerekli şey öğreniyor
Merhaba arkadasim neden bur faciaya donduki birqz bahsedermisin cok uzuldum
Hayırdır neden facia oldu ki canım
Kaderimiz aynı desene canım
Gerçi ben okul değil öğretmen değiştirmiştim ama o da çözüm olmadı. Seneye özel okula gönderme kararı aldık.
Rabbim sizinde bizim de yardımcımız olsun, biz gülmedik başkaları gülsün
Peygamber öyküleri çok güzel çok severek okudu oğlum, aynı şekilde levent ve ünlülerle bir gün serilerini de çok severek okuduk. Evet burdan çocuklarımızın hoşuna giden bizim de beğendiğimiz kitaplar hakkında da bilgi alışverişi yapabiliriz. Içinde çok abuk ifadeler olan çocuk kitapları da var
Bir de çocuklar arasında çok meşhur olan saftirik serisi var bizim öğretmen izin vermedi saftirik okumalarına, yasakladı. Timaş, nesil, kuşak yayınları güzel
1.sınıfta devletteydik belkı hatırlarsınız , 2.sınıf için koleje gectık butık küçük en buyuk sınıfı 3.sınıf olan bır okuldu. 3okul arasında kalmıstım ama eşim eve cok yakın dıye dıger ıkısıne gıtmeden bunu tercıh edelım deyınce kabul ettım. 1.dönem cok mutlu ve cok basarılı bır cocuktu. kullandıgımız yayın evının TR geneli sınavında 10. oldu. ve cok onore ettı bızı dogru bır karar verdıgımızı dusunuyordum. 2.sınav oldu sınıf 4. oldu cocuk ve okul benı yıne tebrık ettı. tabı ben soklardayım cocuktaki düşüşe bakın , okul sürekli yağcılık pesınde cok ozel bır cocugunuz var dıyecocugun basarı grafıgı düşüyor hala alkıslanıyoruz neyse...
gectık 2.döneme. cocuk düşüşte.. ders calısmak ıstemıyor , okul ödevlerini yapmak istemıyor , kıtap okutmak hele tam bır hengame derken yaklasık 10 gün önce isyan bayragını cektı.. okuldan kesınlıkle ayrılmak ıstedıgını soyledı ve 10 gun boyunca bualım takıldı.. tanıyamıyorum kızımı
rehberlıkle gorusmeye gttım. cocugun sıkıntılarından bahsedıyorum aaaa cok mutlu burda aaaa yok oyle bısey vsvsvs.. bakın deıdm cocuk dıkkat cekmek ıcın belkı yalan soyluyor ama okula hocalara karsı ınancını yıtırmıs sizlerin yardımcı olamayacagınızı düşünüyor vs. yok öyle bısey falan dediler. en sonunda rehberlık bana siz bi psikiyatra gdin dedı
cocuk ıcınde yapacak bıseyım yok kliniksel tedavı alın deıd ben şok oldum.. özel okulda bır rehberlık grubunun yaklasımı şok ettı. cocuk neden boyle olduya çözüm bulmayı gecın benı psikiyatra sevkettı acık acık. ve cok sugudum okuldan zaten kızımda mutlu degıl. cocugu baska okula gecırmek ıstıyorum bukez babasıyla sıkıntı yasamaya basladık. cocugun her dedıgınımı yapıcaz her yıl okulmu degıscez demeye basladı. bunaldım sıkıldım..
27.01 yeni okulda yaşadıklarınız kötü olmuş ya, ama acaba üçüncü bir okul çocuğu nasıl etkiler. Ama şu da var gitmek istemediği bir okula da zorla devam ettiremezsiniz
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Ömer Seyfettin de mi ayıp şeyler var elinizdeki ömer seyfettin kitaplarının yayınevi ne. Ben küçükken okuduğum ömer seyfettin kitaplarını hatırlıyorum hiç öyle birşey yoktu. Farklı bir yayın evinim ömer seyfettin kitaplarına da bakın. Geçen facebook da bir karagöz hacivat kitabı koydular içi argo ifadeler dolu ve ikinci sınıf içinmiş yayın evi bilindik değildi, bizde de var karagöz hacivat zambak yayınları gayet masun ifadeler var. Yani aynı kitap farklı yayın evlerinde de basılıyor ve içlerindeki ifadeler farklı oluyor. Bilindik yayın evlerinden şaşmayın.
Canım aynı durumda sayılırız, biz de bu sene aynı okulun başka öğretmenindeyiz ve sıkıntılar bitmedi. İlk dönemin son 1-2 ayı oğlum sürekli okul değişmek istedi ve hala da istiyor. Ben de her zaman öğretmenini savundum, şımarmasın dedim, en ufak bir zorlukta bizlerden medet ummasın dedim ama maalesef oğlumun haklı olduğunu öğrendim.1.sınıfta devletteydik belkı hatırlarsınız , 2.sınıf için koleje gectık butık küçük en buyuk sınıfı 3.sınıf olan bır okuldu. 3okul arasında kalmıstım ama eşim eve cok yakın dıye dıger ıkısıne gıtmeden bunu tercıh edelım deyınce kabul ettım. 1.dönem cok mutlu ve cok basarılı bır cocuktu. kullandıgımız yayın evının TR geneli sınavında 10. oldu. ve cok onore ettı bızı dogru bır karar verdıgımızı dusunuyordum. 2.sınav oldu sınıf 4. oldu cocuk ve okul benı yıne tebrık ettı. tabı ben soklardayım cocuktaki düşüşe bakın , okul sürekli yağcılık pesınde cok ozel bır cocugunuz var dıyecocugun basarı grafıgı düşüyor hala alkıslanıyoruz neyse...
gectık 2.döneme. cocuk düşüşte.. ders calısmak ıstemıyor , okul ödevlerini yapmak istemıyor , kıtap okutmak hele tam bır hengame derken yaklasık 10 gün önce isyan bayragını cektı.. okuldan kesınlıkle ayrılmak ıstedıgını soyledı ve 10 gun boyunca bualım takıldı.. tanıyamıyorum kızımı
rehberlıkle gorusmeye gttım. cocugun sıkıntılarından bahsedıyorum aaaa cok mutlu burda aaaa yok oyle bısey vsvsvs.. bakın deıdm cocuk dıkkat cekmek ıcın belkı yalan soyluyor ama okula hocalara karsı ınancını yıtırmıs sizlerin yardımcı olamayacagınızı düşünüyor vs. yok öyle bısey falan dediler. en sonunda rehberlık bana siz bi psikiyatra gdin dedı
cocuk ıcınde yapacak bıseyım yok kliniksel tedavı alın deıd ben şok oldum.. özel okulda bır rehberlık grubunun yaklasımı şok ettı. cocuk neden boyle olduya çözüm bulmayı gecın benı psikiyatra sevkettı acık acık. ve cok sugudum okuldan zaten kızımda mutlu degıl. cocugu baska okula gecırmek ıstıyorum bukez babasıyla sıkıntı yasamaya basladık. cocugun her dedıgınımı yapıcaz her yıl okulmu degıscez demeye basladı. bunaldım sıkıldım..
Çok şükür oğlum iyi, okulunu öğretmenini çok seviyor, okulunu değişirsek diye korkuyor. Anafen den başka okula gitmem diyor, elif öğretmen diyor başka birşey demiyor.Canım yayınevini hatırlamıyorum okulda almıştı. Ozey epey oldu siteye girmiyordum. Senin oğlun nasıl?
Kötü olmuş.
Ben de bu sene okul değiştirdim.
Öğretmeni tanıyordum.
Okulu, arkadaşlarını çok seviyor sorun yok.
Sizin değiştirmeniz için bence kendinize su soruları sorun
Acaba çocuğun psikolojisini dersleri düşünce etkilemiş olabilir misin?
Yani başarın düşüyor vs. şeklinde çocuğun yanında konuşmuş olabilir misin?
Seninde etkin olabilir mi? Çocuğun okuldan soğumasından.
Eğer böyle bir şey yok ise, 3. okul çocukta nasıl bir etki yapar?
Her sene adaptasyon süreci belki zorlayıcı olabilir.
Ama senin etkin olmadan okulu ve öğretmen sevmiyorsa düşün.
Ama seviyorsa okulu, öğretmeni ve arkadaşlarını sen destekle ve okulda kalsın.
Sevmiyorsa al. Ama bu okulu da sevmeyeceğini garanti edemezsin. sevgiler.
Canım aynı durumda sayılırız, biz de bu sene aynı okulun başka öğretmenindeyiz ve sıkıntılar bitmedi. İlk dönemin son 1-2 ayı oğlum sürekli okul değişmek istedi ve hala da istiyor. Ben de her zaman öğretmenini savundum, şımarmasın dedim, en ufak bir zorlukta bizlerden medet ummasın dedim ama maalesef oğlumun haklı olduğunu öğrendim.
İlk aklıma gelen, ikinci öğretmende de olmadı bu iş, ben millete ne derim oldu. Ama sonra mantıklı düşününce saçma bir düşünce olduğuna karar verdim, eşim de sizin eşiniz gibi düşünüyordu ama herşeyi detaylı anlatınca o da ikna oldu. Haziran a kadar bu adama sabredeceğiz ve artık mecburen özel okul demeyeceğiz bizde. Üz olduğu için bir miktar burs alma durumumuzda var.
Kim ne der umrumda değil, oğlum mutlu olsun, hakaret dinlemesin, hayalleri yıkılmasın yeter. Bunu sağlayan öğretmeni ve okulu bulana kadar da arkasında olacam.
ben tam olqrak hatirlamiyorum ilk ogretmenden almq sebebiniz neydi yeniden ayni sinifina giderse cok fazla sıkinti olacagini dusunmuyorumpazar gunu kızımızı karsısına alıp babası konuştu. Gerekcelerını sordu. hepsı cocukca ıfadelerdı. arkadaslarım cok kufur edıyor ! mal dıye lakap takmıslar , müdür hatalı olana degıl hepımzıe bagırıp kızıp gıdıyor vsvsv.. babasıda bu sartlarda almayacagını ama okulun bana karsı tutumundan dolayıda cok rahatsız oldugunu soyledı elimiz baglı kaldık..
eskı öğretmenımızı aradım durumu anlattım. oda kızınızı alırsanız ıpşer elıne gecıcek ve muthıs kullanıcak sıze karsı deıd. ama almazsanız ve cok cıddı ıse ıcıne kapanıcak , kavgacı olucak derslerden uzaklasıcak deıd. ki ayrılmak ıstıyorum dedıgıdnen berı cok zor ödev yapıyoruz degıl ders calısmakki bu surecten sonra kızımız 2-3 sene gerıye gdıcek ozaman klinik tedavı alıcaksınız deıd cok zor bır karar dedı ve
dün yanına misafır ogrencı olarak cagırdı eskı sınıfına baksın arkadaslarına baksın bakalım ne dıyecek deıd. kızım gıttı aksam müthıs mutlu geldı ki sınıftan pesımızden 5 kız arkadası ayrıldı yenı gelen kızlarla tanısmıs vs. iianılmaz mutlu. kafamız karıstı. ama ders olarak ınanılmaz ılerıler. carpım tablosu ve bolmeyı tamamlamıslar. Bız daha yenı carpmalara gectık. cok gerı kalmıssınız deıd hadı mufredatı takıp edıyosunuz ondan ama okuması cok ılerlememeıs dedı. bız haftada 1 kıtap okuyoruz. 40 sayfalık falan.. onuda ogretmen oku demezse hıc yanasmıyoruz.
durum bu ne yapayım ne yapmayım bılemedım.
öğretmen yada okul hakkında konsuuyoruz dıyelım cocuk müdüre , rehberlık ve koord. takmıs durumda. ögretmenını hala sevıyor. yanı duyma gbı bısey yok ama neler oldu anlamadımm
Canım ne güzel etkinlikler bunlar, bende çok istiyorum böyle farklı şeyleri, özellikle de değerler eğitimini. Ama nerdeeee... Bunları bıraktım, ödev kalitesi falan da çok düşük geliyor. Belki oğlum için böyle diğer çocuklar için normaldir ödevler ama raporumuzda zenginleştirme b eğitimi kazandığımız yazıyor ama öğretmen bir gün bile oğluma bunu yapmadı, farklı ödev vermesi gerekirken vermedi.kizlqr bize gelinc3 yeni sinifta hersey yolunda dun itibari ile ogretmen whashaptan grup kurdu ara ara bize dersleri hakkinda bilgi veriyor dun pentomimo gorsel zeka egitimi sirasinda fotolarini cekmis hepsi cok konsamtre gorunuyordu yaren cok keyif almis
bugun ise degerler egitiminde sorunlari konusarak cozmeyi ele almislar ikiswr ikiser tahtaya cikip ortaya sorun atip konusarak cozmusler kizim aferin almis cok mutluydu
derslerin yani sira bu tarz egitimlere yer vermesi bisi cok mutlu ediyor