İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Mrb yeniden
Aslında hergün giriyordum ama bir ara artık kimseler yazmayınca bende pes ettim ve son 1 ay bakmadım.
Tabi aklım burda kaldı, hepinizi merak ettim.
Sömestriniz hayırlı olsun. Bizde de karne hepsi çok iyi şeklindeydi, okul ortamına gelince; bu bizim 2. Öğretmenimiz hatırlarsanız, ama maalesef geçen yıl ki kadar olmasa da yine sıkıntılar var, özellikle üz dısyamız okula geldiğinden beri maalesef hayal kırıklığı yaşadım. Çok kötü bir adam değil, ama oğlumun yaşından büyük matematik ve fizik konularıyla ilgilenmesi yüzünden heö ona hem de bize kızıyor. Ben öğretmiyorum desem de sanırım inanmıyor.
Müdüre gelince 2 ayda bir dedtek odası açmayı beceremedi maalesef, 2. Dönem açılır umarım ve oğlum birazda olsa deşraj olur inş

arkadaşlar çocuklarnız hangi okullara gıdıyor tecrubelı anneler olarak ısımlerını ve secerken nelere dıkkat ettınız yazar mısınız?
Şunu tecrübe ettim; iyi öğreteni değil, çocuğunuzu çok seven, sevgi dolu ve sabırlı olanı bulun. Çok acı tecrübelerle de olsa, bunu öğrendim. Oğlum da çok yıprandık, umarım kızımda yaşamayız bunları seneye

Aaa hadi ya uzucu bir durum ama cocuklar cabuk adapte oluyor yegenumin ogretmenide 3.sinifta gitti birde kiracilariydi ona ragmen cok sıkinti olmadi
Yarenin ikinci donem sinifi degisiyor bizde tam tersi mutluluk var:)

aslındada bende de garip bir mutluluk var.
Öğretmenimiz çok iyi herkes memnun oğlumda çokta ii okulun en ii öğretmenlerinden
ama ben çalıştığım için çok irtibat kuramadım özellikle erkek olmasıdan dolayı
yeni gelecek öğretmen bayanmış belki daha iyi iletişim kurabilirim.
belkide yanlış düşünüyorum.
Çünkü dün akşam 3. sınıf bir bayan öğretmen arkadaşla konuştuk.
Bizler öğretmenleri suçluyoruz onlardan yardım istiyoruz yeri gelio
ama onlar açısından baktığımızda işleri gerçekten zor
bir 1-2 çocuğuma ödev paptıramıyoruz.

Günaydın. Yine yazmıyor kimsecikler. Tatilin son günündeyiz, hem benim için hem de çocuklar için yarın iş başı. Bakalım 2. Dönem bize neler gösterecek.
Bu arada hepinize bi haberim var kızlar, bu sene bilim sanat merkezleri iöin yapılacak sınava sadece 4. Sınıflar değil, 2,3 ve 4. Sınıflar girebilecek.
Başvurular 16 şubatta ama başvuruyu biz değil sınıf öğretmenleri e okul üzerinden yapıyor. Çocuğunuz da böyle bir potansiyel görüyorsanız öğretmenini uyarın ki çocuğunuzu da aday göstersin. Süreç böyle başlıyor, sonrasında martın ilk haftası sanırım sınava girecek listesi yayınlanacak.
Başarılar ve 2. Dönem de hepinize kolaylıklar

JORDAN81, bahsettiğin bilim sanat merkezleri sınavı nedir?? İlk kez duyuyorum, lütfen biraz açarmısın bizlere bu sınavı ? Şimdiden tşk....

JORDAN81, bahsettiğin bilim sanat merkezleri sınavı nedir?? İlk kez duyuyorum, lütfen biraz açarmısın bizlere bu sınavı ? Şimdiden tşk....
Bilim ve sanat merkezleri milli eğitime bağlı kurumlardır. Her ilde bulunur. Buraya önceden 2. Sınıfta öğrenci seçimi yapılıyordu. Eğitime 3. Sınıfta başlıyordu kazananlar. Ancak 2 yıl önce bunu değiştirip sınavı 4. Sınıfa aldılar. Fakat bu yanlışlarından döndüler ve bu sene yeniden 2. Sınıfa indiler hatta daha güzel olan yanı 2,3 ve 4. Sınıflara yapılacak olması.
Buranın sınavı normal sınavlar gibi değil. Zeka testi uygulanıyor hatta. Soruları bulup çalışalım gibi bi durum olmaz yani. Çocuğunuzda gerçekten bu anlamd bi farklılık varsa kazanır zaten. Buraya 3 ayrı gurupta özel yeteneği olan çocuklar alınıyor: zeka, resim ve müzik.
Herkes sınava giremiyor, sınıf öğretmeni sınıf mevcudunun %20 si kadar öğrenciyi aday gösterebiliyor. Yani öğretmen aday göstermezse bişey yapamıyorsunuz.
Eğitimine gelince; hafta sonları bile açık olabiliyor ama kazananlar için genelde eğitim 3 zamanlı yani sabahcılar öğleden sonra, öğlenciler sabah, tam gün okula gidenler ise akşam üzeri eğitim görüyor. Haftada 2 veya 3 gün eğitim alıyorlar burda.
Aslında internete bilsem diye yazarsanız daha detaylı bilgi edinirsiniz.

Herkese selamlaaar
Herkesin yeni dönemi hayırlı olsun. Daha öncede söylemiştim bizim öğretmenimiz 6 aylık hamile, bakalım bu dönem bizi neler bekliyor.
Bilsemleri araştıracam benim oğlum zeka oyunlarına çok meraklı

Selam kızlar.
İkinci dönem hepimize hayırlı olsun.
Çok yoğun bir 15 tatil geçirdik biz. Bolca ödev ve tekrar çalışması ile geçti. Gündüz oyun akşamları ben eve gidince ders yaptık. Çok şükür ödev eksiğimiz kalmadı.
10 tane (herbiri 45 sayfa) kitap okunup özeti çıktı, 31 sayfa fotokopi yapıldı, 116 sayfalık bi tatil kitabı bitti, günde 3 atasözü 3 deyim anlamaları ile birlikte yazıldı. Hergün 4 işlem yapıldı. Hergün bir problem çözüldü.
İrem için olmasada benim için çok yorucu oldu. :)
Özet çıkarırken çok zorlandık. Çünkü İrem'in maşallah inanılmaz bir hafızası var. 45 sayfalık kitabı okuyor ve tüm kelimeleri aklında kalıyor. Öğretmende aklınızda kalanları yazın, özet budur demiş. Hepsi aklında kaldığı için hepsini yazmak istiyor. Önemli yerleri eleyemiyor vs çok zorlandık. Neyse 4. kitaptan sonra parmak ağrıları eklenince daha kısa yazmayı öğrendi :)

Bilsemle ilgili öğretmenlerin üstün çocuk ve parlak çocuk arasında ki ayrımı iyi yapması gerekiyor. Maalesef biz aileler hemen üstün zekalı sıfatını yapıştırıyoruz çocuklarımıza. :)
Ama çoğu zaman durum öyle gelişmiyor. Öğretmenleriniz ile görüşmeden önce üstün zekalı çocukların özelliklerini iyi kavramanızı, çocuğunuzu tanımanızı öneririm. Yoksa çocuk boşuna hırpalanıyor. Gereksiz bir sınav temposu ve sonucunda başarısız olmak kendine güveninin kaybolmasına, parlak olan çocuğun parlaklığını yitirmesine sebep oluyor.

Hepimizin çocukları sağlıklı olarak büyür işallah. Hepsi hakettikleri yerlerde sevdikleri işleri yapar umarım.

Selam kızlar.
İkinci dönem hepimize hayırlı olsun.
Çok yoğun bir 15 tatil geçirdik biz. Bolca ödev ve tekrar çalışması ile geçti. Gündüz oyun akşamları ben eve gidince ders yaptık. Çok şükür ödev eksiğimiz kalmadı.
10 tane (herbiri 45 sayfa) kitap okunup özeti çıktı, 31 sayfa fotokopi yapıldı, 116 sayfalık bi tatil kitabı bitti, günde 3 atasözü 3 deyim anlamaları ile birlikte yazıldı. Hergün 4 işlem yapıldı. Hergün bir problem çözüldü.
İrem için olmasada benim için çok yorucu oldu. :)
Özet çıkarırken çok zorlandık. Çünkü İrem'in maşallah inanılmaz bir hafızası var. 45 sayfalık kitabı okuyor ve tüm kelimeleri aklında kalıyor. Öğretmende aklınızda kalanları yazın, özet budur demiş. Hepsi aklında kaldığı için hepsini yazmak istiyor. Önemli yerleri eleyemiyor vs çok zorlandık. Neyse 4. kitaptan sonra parmak ağrıları eklenince daha kısa yazmayı öğrendi :)

Bilsemle ilgili öğretmenlerin üstün çocuk ve parlak çocuk arasında ki ayrımı iyi yapması gerekiyor. Maalesef biz aileler hemen üstün zekalı sıfatını yapıştırıyoruz çocuklarımıza. :)
Ama çoğu zaman durum öyle gelişmiyor. Öğretmenleriniz ile görüşmeden önce üstün zekalı çocukların özelliklerini iyi kavramanızı, çocuğunuzu tanımanızı öneririm. Yoksa çocuk boşuna hırpalanıyor. Gereksiz bir sınav temposu ve sonucunda başarısız olmak kendine güveninin kaybolmasına, parlak olan çocuğun parlaklığını yitirmesine sebep oluyor.

Hepimizin çocukları sağlıklı olarak büyür işallah. Hepsi hakettikleri yerlerde sevdikleri işleri yapar umarım.
Evet çok haklısınız, günümüzde bir çok kişi bu hataya düşüyor be çocuğuna hemen "çok zeki bu çocuk, kesin üstün zekalı" etiketini yapıştırıyor. Halbuki bu devirde çocukların çoğu lise mezunu olarak doğuyor neredeyse. Yani yaşadığımız zaman dilimi gereği eskiden çocukken yapılamayan ama şindi yapılan biçok şey doğal karşılanmalı.
Maalesef öğretmenlerde bu konuda çok bilinçsiz ve yetersiz. Hiç unutmuyorum, oğlumun ram raporu okula gönderildiğinde öğretmenimiz bana " bu sınıfta mirza dan daha iyiler var aslında" demişti. Bizim en iyi olmak gibi bi iddiamız veya kaygımız yok ki, hem üstün zeka ve parlak zeka farklı şeyler sizinde belirttiğiniz gibi.
Bazen "keşke tanılama yaptırmasaydık keşke " dediğim anlar oluyor çünkü çok zor durumda kalıyoruz.
Neyse allah hepimizinkileri esirgesin, sağlıklı olsunlar gerisi kolay

Bizde sadece yağmur.
Tempo başladı, ödevler testler falan... Şimdiden senenin stresindeyim, kızım da 1 e başkayacak nasipse. Gerçi oğlum şimdiden çok yardımcı, çok şey öğretti kardeşine, çalıştırmayı çok seviyor

Öğretmen çocukları çok geniş bir çerçevede değerlendiriyor olabilir. Derse katılım, sınıf içi uyum vs vs. Üstün zekalı da olsa tüm bu özellikler çocukta toplanmamış olabiliyor. Ve eğer öğretmen bu özelliklerden birine takıksa o özelliğin sahibi çocuk diğerlerinden üstün görünüyor.
Ancak eğer ram raporu ile kanıtlanmış bir durum varsa mutlaka özel eğitim almalı bu çocuklar. Zeka ve beyin geliştirilmeli. Ve onu normal eğitim veren bir okulda geliştirmek mümkün değil maalesef.

E
Öğretmen çocukları çok geniş bir çerçevede değerlendiriyor olabilir. Derse katılım, sınıf içi uyum vs vs. Üstün zekalı da olsa tüm bu özellikler çocukta toplanmamış olabiliyor. Ve eğer öğretmen bu özelliklerden birine takıksa o özelliğin sahibi çocuk diğerlerinden üstün görünüyor.
Ancak eğer ram raporu ile kanıtlanmış bir durum varsa mutlaka özel eğitim almalı bu çocuklar. Zeka ve beyin geliştirilmeli. Ve onu normal eğitim veren bir okulda geliştirmek mümkün değil maalesef.
Evet ram raporumuz var ama bu ülkede üstün zekalı çovuğun varsa derdin de çok büyük. Ne okul ne öğretmen derdimizi anlamıyor, yaşadıklarımı yazsam saatler sürer. Tek isteğim çocuğumun hayallerini yıkmayan, beynine key vurmaya çalışmayan ve onu bildikleti yüzünden yargılamayan bir öğretmen...
Şimdilik bulamadık... Umudum da yok açıkçası :KK43:

Bu yüzden özel eğitim veren bi okula yollamalısınız. Bu çocuklara eğitim vermek bambaşka bir daldır. Kesinlikle normal yada parlak zekalı çocuklarla birlikte olmamalı. Kendi zekasında çocuklarla olmalı ki. Kendini geliştirsin, sıkılmasın.

Bu yüzden özel eğitim veren bi okula yollamalısınız. Bu çocuklara eğitim vermek bambaşka bir daldır. Kesinlikle normal yada parlak zekalı çocuklarla birlikte olmamalı. Kendi zekasında çocuklarla olmalı ki. Kendini geliştirsin, sıkılmasın.
Bugün ağlayarak döndüm eve, oğlumu almaya ben gidiyorum hergün. Yine öğretmeni tuttu beni ve birsürü olumsuz şey sıraladı. Hayatımda ilk kez oğlumu savundum bi öğretmenine karşı... Sonuç mu?? "Alın çocuğunuzu başka sınıfa verin"
İşte eğitim sistemimizin özeti. Maalesef küçük şehirdeyiz ve üz çocuklara göre bi okul yok burda, zaten ülkede kaç tane ki!! Özel okul var ama maddi açıdan belimiz bükülüyor, bu gidişle tüm inkanları zorlayıp bi de onu yapacam gibi. Ama mesele o değil, mesele yürekli öğretmeni bulmak.. O da bizim için şimdilik hayal...

Bugün ağlayarak döndüm eve, oğlumu almaya ben gidiyorum hergün. Yine öğretmeni tuttu beni ve birsürü olumsuz şey sıraladı. Hayatımda ilk kez oğlumu savundum bi öğretmenine karşı... Sonuç mu?? "Alın çocuğunuzu başka sınıfa verin"
İşte eğitim sistemimizin özeti. Maalesef küçük şehirdeyiz ve üz çocuklara göre bi okul yok burda, zaten ülkede kaç tane ki!! Özel okul var ama maddi açıdan belimiz bükülüyor, bu gidişle tüm inkanları zorlayıp bi de onu yapacam gibi. Ama mesele o değil, mesele yürekli öğretmeni bulmak.. O da bizim için şimdilik hayal...
aaa cok uzuldum arkadasim yanlis hatirlaniyorsam ogretmeni yeni degismisti degilmi?
siniftan alin dicek kadar konusma nasil oraya geldi neden sikayetci ogretmen
ay cok can sıkıci

bizde pazartesi gunu teni ogretmene basliyoryz
diger ogretmenle karsilasmak beni simdiden geriyor:KK43:
bu arada ikk okul yeniden 5 yil olcakmis

aaa cok uzuldum arkadasim yanlis hatirlaniyorsam ogretmeni yeni degismisti degilmi?
siniftan alin dicek kadar konusma nasil oraya geldi neden sikayetci ogretmen
ay cok can sıkıci
Evet canım bu da yenisi!! Umutlanmıştım ama kısa sürdü... Niye fonksiyon, türev, integral vb konuları biliyormuş? Bunları ben bilerek öğretiyormuşum, yalancıymış, sıkıntılıymış gibi bir çok kötü şey söyleyince ilk kez konuşma cesareti buldum 1.5 yılda. Çocuktur hocam, olabilir ama o da hergün eve mutsuz geliyor dedim. Ve sonuç yukarıda yazdığım gibi maalesef... Bıktım, usandım... Alıp evde okutasım var yeminlen...

İşin zor Jordan. Allah kolaylık versin ne diyim.

5 yıla çıkma durumu yok arkadaşlar. Asparagas haber. Şimdilik birinin kafasına esene kdr böyle devam edecek

X