İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Merhaba arkadaslar uzun suredir yazamadim
Kizimin ayaginda iki tane kirik var 3 haftadir okula gitmiyor bir hafta daha gidemicek:KK43:
Ikinci donem ise ogretmen degisimi yapicaz zorlada olsa ayarladik
Bizimkil3rde yeni carpmaya gecmisler onceki hafta sayi dogrusu yivarlama bitirdiler.
Turkcedede sizler le aynilar puff okula duzenli gidip gelsemde kayibi cok gibi geliyor

Biz çarpmalara geçtik bölmelerdeyiz şuan sanırım hızlı gidiyoruz ama öğretmenimiz gidecekmiş bütün dengeler bozulacak:KK43:
Türkçede sıfatlara eklere çoğullara geçtiler
ama biz hala evde düzenli ders çalışıp ödev yapamıyoruz
çalışan anne olmak çok zor muş:KK43:
Ogretmeniniz ne zaman ve ne sebeple gidicekmis eger ki memnunsaniz cok uzuldim duruma
Kendinizi uzmeyin eminim elinizden gelemi yapiyorsunuzdur
Evde olup ilgilenmeye pek cok anne var

Canım ben epey bi uğraştım canlı tutmak için ama maalesef çok pasif herkes. Yine boşlamayıp yazıyom tabi.
Bizde durumlar iyi çok şükür, iyiki değişmişiz oğlumun sınıfını. Yeni öğretmenimiz çok sevgi dolu sağolsun, sınıfın seviyesi de çok iyi.
Canim bizd3 boyle bir degisime gittik zor olsada basardik ikinci donem baslicak sinif degisimi sonrasi durum nasil oldu sinifla arkadaslari ile uyumu sinifta karsilanmasi vb

Merhaba arkadaslar uzun suredir yazamadim
Kizimin ayaginda iki tane kirik var 3 haftadir okula gitmiyor bir hafta daha gidemicek:KK43:
Ikinci donem ise ogretmen degisimi yapicaz zorlada olsa ayarladik
Bizimkil3rde yeni carpmaya gecmisler onceki hafta sayi dogrusu yivarlama bitirdiler.
Turkcedede sizler le aynilar puff okula duzenli gidip gelsemde kayibi cok gibi geliyor

Çok geçmiş olsun kızınıza, nasıl oldu kaza mı?
Bizimkiler bilinmeyenli toplamalara geçtiler, Türkçeden de sözlükte kelime sırası, cins isim, özel isim tekil isim çoğul isim v.s. işliyorlar öğretmenimiz evde çalışma kitabı olarak güvender tavsiye etti. Hikaye kitabı olarak da levent serisini okuyor, 21.kitapta. Öğretmenimiz çok ilgili, eğer çocuğun konuyu anlamadığını sezersem çocuk konuyu anlayana kadar takıyorum kancayı çocuğa dedi, anlayana kadar uğraşıyormuş. Çocukların ne tür tv programları izlediklerine kadar ilgileniyor, çocuklar demiş ailemden gizli izliyoruz, ablamla izliyoruz gibi cevaplar vermişler ve izledikleri diziler de kara para aşk v.s. olunca da öğretmen üzüldüm o tarz şeyler izlemesine dedi.
Oldukça ilgili yani öğretmenimiz

Çok geçmiş olsun kızınıza, nasıl oldu kaza mı?
Bizimkiler bilinmeyenli toplamalara geçtiler, Türkçeden de sözlükte kelime sırası, cins isim, özel isim tekil isim çoğul isim v.s. işliyorlar öğretmenimiz evde çalışma kitabı olarak güvender tavsiye etti. Hikaye kitabı olarak da levent serisini okuyor, 21.kitapta. Öğretmenimiz çok ilgili, eğer çocuğun konuyu anlamadığını sezersem çocuk konuyu anlayana kadar takıyorum kancayı çocuğa dedi, anlayana kadar uğraşıyormuş. Çocukların ne tür tv programları izlediklerine kadar ilgileniyor, çocuklar demiş ailemden gizli izliyoruz, ablamla izliyoruz gibi cevaplar vermişler ve izledikleri diziler de kara para aşk v.s. olunca da öğretmen üzüldüm o tarz şeyler izlemesine dedi.
Oldukça ilgili yani öğretmenimiz
Ev kazasi canim kardesi su dokmus yaren kayip dusmus ayagi petege sıkısmis serce parmagi ile tarak kemigi kirildi:KK43:
Bilinmeyenli toplama cikarma bir ay oncesinde gorduler
Turkceden ayni konulardalar
Ogretmeninizim hal ve davranislarindan cok hoslandim
Bizim ogretmenimiz egitim anlaminda oldukca iyi fakat diger yonleri vasat siz ne kadar guzel ornek verdiniz
Mesela ben kizima muhtesem yuzyili izlemesini yasakladim yasuna uygun olmayan pek cok sahne ve entrika var ama ogretmen tam tersi izlemelerini tavsiye etmis:KK43:
Ikinci donem baslayacgi ogretmen sizin ogretmeninizun tarzinda insalla bizde memnun kaliriz
Malesef 40 yila yaklasmis bir ogretmenden verim almak cok ama cok zor

Tekrardan çok geçmiş olsun yarenciğe. Bizim öğretmenimiz 11 senelik öğretmen. Çok memlunum hatta eğer denk gelirse ikinci çocuklarını da bu öğretmene vermek isteyenler var, bir iki velinin de bu öğretmende okuyan ikinci çocukları sınıfta.
Bizim öğretmen en geç 9:30 da yatakta olmalılar der hep. Tv izlememelerinden yana. Fazla ödev de vermez.

Tekrardan çok geçmiş olsun yarenciğe. Bizim öğretmenimiz 11 senelik öğretmen. Çok memlunum hatta eğer denk gelirse ikinci çocuklarını da bu öğretmene vermek isteyenler var, bir iki velinin de bu öğretmende okuyan ikinci çocukları sınıfta.
Bizim öğretmen en geç 9:30 da yatakta olmalılar der hep. Tv izlememelerinden yana. Fazla ödev de vermez.
Cok cok tesekkur ederiz
Siz ogretmeni arastirarark mi secmistiniz yoksa ole mi denk geldi
Egitim anlaminda slklntimiz cok fazla yok odeb konusundada cocuklati uzmuyor
fakat hic iyi bir model degil
Agzi bozuk cocuklarimizdan duydugumiz seyler bazen bizi saskina ugartiyor
Yeni ogretmen sizin anlattiginiz gibi gencte bir ogretmen insalla ben de sizin gibi ovgu ile bahsedebilirim

Sizler carpma islemine gecmismiydiniz
Bugun morpada konu anlatimli olarak actim testlerinide cozdu oldukca kafasina girdi gibi geldi
Bu arada yazi si oldukca kotu okunmasi zor sizlerin tavsiyeleri varmi duzeltme yonunde

Yaren2007 biz seçmedik öyle denk geldi. Geçen gün oğlum dedi ki anne kızlar küfürlü konuştu öğretmenimiz çok sinirlendi dedi.

Benim oğlumun yazısı da çok berbattı. Öğretmen hep daha iyi yazabilirsin, okuyamıyorum yazını v.s. yazıyordu defterine ama şu sıra biraz düzeldi. Çözümü de yine öğretmenimiz bulmuş, sınıfta yazdıklarını birbirlerine kontrol ettiriyormuş sıra arkadaşı ile defter değiştiriyorlar yani. Birbirlerinin yazısını okuyamayıp şikayet edince biraz daha okunaklı oldu şimdi yazısı

Yaren2007 biz seçmedik öyle denk geldi. Geçen gün oğlum dedi ki anne kızlar küfürlü konuştu öğretmenimiz çok sinirlendi dedi.

Benim oğlumun yazısı da çok berbattı. Öğretmen hep daha iyi yazabilirsin, okuyamıyorum yazını v.s. yazıyordu defterine ama şu sıra biraz düzeldi. Çözümü de yine öğretmenimiz bulmuş, sınıfta yazdıklarını birbirlerine kontrol ettiriyormuş sıra arkadaşı ile defter değiştiriyorlar yani. Birbirlerinin yazısını okuyamayıp şikayet edince biraz daha okunaklı oldu şimdi yazısı
Himm cok mantikli
Ogretmen sureklu duzelecegini soyleyerek gecirdi zamani cok tavsiye istedim ama yok ciddi anlamda okunmasi cok zor kendiside okuyamiyor zaman zaman
Oysaki kiz cocuklarinin duzgun yazdigini soylerler:KK43:

Düzelir yazısı inşaaAllah ben birde sürekli oğlum öğretmen diyorki kerem akıllı bir çocuk hep doğru cevap veriyor ama bazen yazısnı okuyamadığım için yalnış kabul ediyorum. Felan dedim belki onun da etkisi olmuştur.

Biz daha çarpmaya geçmedik.

Ogretmeniniz ne zaman ve ne sebeple gidicekmis eger ki memnunsaniz cok uzuldim duruma
Kendinizi uzmeyin eminim elinizden gelemi yapiyorsunuzdur
Evde olup ilgilenmeye pek cok anne var

Haklısın canım ama o kadar çok hayallerim vardı ki şimdi yetemediğimi ilgilenemediğimi hissediyorum. Üzerine özel sorunlar girincede hepden üzülüyorumm...
Öğretmenimiz terfi etmiş 15 tatilde gidicek büyük ihtimal.
Çok alışmıştık çok iyiydi biz tesadüfen ona düşmüştük ama bilen aileler çok uğraşmış ...
ama işte nasip kısmet yeni gelecek öğretmenimizde çok ii olur inşallah ....

Bu arada çok geçmiş olsun...
Ama sıkıntı yapmayın Mevcan ı hatırlıyorsunuz ne kadar zor dönemlerde hem çalışıp hepde çkızı geri kalmasın diye elinden geleni yaptı.
Allah yardımcınız olsun.

Kızlar ya uzun bi aradan sonra böle konuşmayı özlemişim..
Bizim yazımızda çok kötü
Öğretmen her gidişimde akşamları çalışın diyo
ben ödevleri zor yaptırıyorum. :KK43:

Düzelir yazısı inşaaAllah ben birde sürekli oğlum öğretmen diyorki kerem akıllı bir çocuk hep doğru cevap veriyor ama bazen yazısnı okuyamadığım için yalnış kabul ediyorum. Felan dedim belki onun da etkisi olmuştur.

Biz daha çarpmaya geçmedik.
Bizim ogretmende derslerinden memnun ama diyor ki yarene yazi demede ne dersen de
Taktik guzelmis ben en iyisi yeni ogretmene saklayim:₩

Kızlar ya uzun bi aradan sonra böle konuşmayı özlemişim..
Bizim yazımızda çok kötü
Öğretmen her gidişimde akşamları çalışın diyo
ben ödevleri zor yaptırıyorum. :KK43:
Canim nasip olursa burdayim artik acikcasi ogretmen ile ilgili sorunlarimiz olinca hevesim de kalmamisti cok zor gunler yasadik aglama krizleri karin agrimalar
Bir gun isyan etti ben okula gitmicem diye agla agla bir hal oldu o akdam ayagi kirildi:KK43:

Canim nasip olursa burdayim artik acikcasi ogretmen ile ilgili sorunlarimiz olinca hevesim de kalmamisti cok zor gunler yasadik aglama krizleri karin agrimalar
Bir gun isyan etti ben okula gitmicem diye agla agla bir hal oldu o akdam ayagi kirildi:KK43:

Kıyamam ya :KK43: gerçekten üzüldüm...
çok sıkıntılı bir durum öğretmeni sevmemesi demek ne demek bütün olul yaşantısını etkiler.
Demekki bir sorun varki çocuk rahatsız dualarımız hepimizin çocuklarına :)
umarım 2. dönem hepimiz için daha hayırlısı olur.
bende ilk günkü gibi şimdiden heyecan yaptım.

Kıyamam ya :KK43: gerçekten üzüldüm...
çok sıkıntılı bir durum öğretmeni sevmemesi demek ne demek bütün olul yaşantısını etkiler.
Demekki bir sorun varki çocuk rahatsız dualarımız hepimizin çocuklarına :)
umarım 2. dönem hepimiz için daha hayırlısı olur.
bende ilk günkü gibi şimdiden heyecan yaptım.
Ah etkilemezmi evde eksiksiz yaptiklarini okulda pek cok yanli olarak yapiyor
Cunku igretmen defter firlatuyormus yere yuzlerine:KK43:
Bird3 erkek cocuklara evde avrat iniz varmi diye soruyormus en arka sirada yayilarak oturan erkek cocuklarina orda dogummu yapiyorsunuz diyormus
Sonra soru yagmuru anne avrat ne demek erkekler dogum yaparmi:KK47:

Ah etkilemezmi evde eksiksiz yaptiklarini okulda pek cok yanli olarak yapiyor
Cunku igretmen defter firlatuyormus yere yuzlerine:KK43:
Bird3 erkek cocuklara evde avrat iniz varmi diye soruyormus en arka sirada yayilarak oturan erkek cocuklarina orda dogummu yapiyorsunuz diyormus
Sonra soru yagmuru anne avrat ne demek erkekler dogum yaparmi:KK47:

yuh diyecek zsöz bulamıyorum:KK43:

O nasıl bir öğretmenmiş çocuklara o laflar söylenirmi yaaa
Bizim öğretmen çok dikkatli çocuklara kötü birşey söylemez, çocukların ağzından küfür v.s. duysa kızar

Kizlar hepinize mutlu nice yillar diliyorum insalla tum guzrlllikler yeni yilda sizinle birlikte olur

X