2013 / 2014 Güz Dönemi Açıköğretim Ders Çalışma Sayfası

auscum selam, herkse selam kızlar..
doktordan yeni geldik ausum, acıbademin hemen yakınıymış zaten kolay bulduk...
şu an ne hissediyorum bilmiyorum, ilk duyunca çok kokrtum ama doktor kızdı bana korkacak bişey yok basit bişey bu dedi..
burağın alerjik astımı varmış :KK14: sadece rutubete akarlara ve şu uçuşan polenler veya toz zerrecikleri olur ya, onlara alerjisi varmış...
onun dışında gıdalara veya başka birşeye alrjisi çıkmadı şükürler olsun...
astım falan deyince doktor ben hemen irkildim, korkma bu diğer astımdan değil iki çeşit astım var burak' taki alerjik olanı dedi, ve bu saydığım şeylerden kolladığım sürece bir sıkıntı olmazmış...
iki defa bronşit oldu hastaneye yattık diye anlattım, eğer en başında bu test yapılmış olsaydı hastaneye yatmaya hatta doktora bile gitmenize lüzum kalmayacaktı dedi...hani şu küçük spreyler varya, işte o spreyler burna kaçan tozlardan etkilenen çocuğu hasta eder ve sizde malum bunu bilmediğinizden bu spreyi kullanmadınız..eğer hafif öksürmeye falan başladığında kullansanız az sonra geçerdi dedi...
boşuna hastanelerde yatmışsınız vs dedi..ama nerden bilelim ki, doktorumuz da hiç bahsetmedi alerji meselesinden hatırlarsan anlattım mevzuyu...ben ısrar etmesem test bile yapılmayacaktı...
sonuç bu işte, o spreyden verdi, hava değişmlerinde ve rutubette vs çocuk öksürmeye falan başlarsa bunu sıkın geçer dedi..
inşallah tekrar bronşitlere falan yakalnmayız hastanelerde yatmayız inşallah...
üzülsem mi sevinsem mi bilemedim çok buruk bi haldeyim ama astım kelimesi pek hoş gelmiyor bana :KK14:
bilginiz varmı kızlar? nasıl bişeydir bu..? auscum senin arkadaşının çocuğunda da vardı dimi?
nasıl bişeymiş bu astım...:KK14::KK14:

gazelcimm geçmiş olsun canım çok şükür korktuğumuz gibi bişey çıkmadı
astım kelimesi korkutuyor ama
Allah daha kötüsünden korusun..
ne iyi doktormuş güzelce anlatmış ilgilenmiş
canım bi fikrim yok
bişeycikler olmaz inşallah..
çok dikkat edeceksin burakcığı doktorun anlattığı gibi koruyacaksın artık canım..

Son düzenleme:
gazelcimm geçmiş olsun canım çok şükür korktuğumuz gibi bişey çıkmadı
astım kelimesi korkutuyor ama
Allah daha kötüsünden korusun..
ne iyi doktormuş güzelce anlatmış ilgilenmiş
canım bi fikrim yok
bişeycikler olmaz inşallah..
çok dikkat edeceksin burakcığı doktorun anlattığı gibi koruyacaksın artık canım..

canım benim çok geçmiş olsun
benim pek bilgim yok bu konuda ama bak dr ne güzel anlatmış
eğer sıkıntı olacak bişey olsa söylemez mi hiç sana
artık nelerden koruman gerektiğini biliyorsun en azında,buna şükür
Rabbim başka dert vermesin:KK54:

çok teşekkürler kızlar allah razı olsun...daha kötülerini göstermesin kimseye inşallah... evet her nek adar ilk duyduğumda korkmuş olsam da açıkçası bu astımın nedemek olduğunu bilmiyordum ondan sanırım...birde iki çeşit astım varmış bizmki alerjik olanıymış yani önemli değil fazla dedi doktor...
şükürler olsun ki gıdalara alerjisi çıkmadı...geçen bir arkadaşımın çocuğunun çölyak hastası olduğunu duydum nasıl üzüldüm yavrum benim daha 5 yaşında sanırım...ömür boyu ekmek un buğday bulgur, kısacası unla alakalı bişey yiyemeyecek...sadece mısır ekmeği vs....şükür rabbime bizde öyle bişey yok ama inşallah koruyabilirim, birde korumak da aslında saçma, bir çocuğu nasıl ve nereye kadar koruyabilirsinki? rutubetten nasıl koruyayım? veya halılardaki mite denen canlılardan vs...
allahım daha kötüsünü vermesin ama nasıl koruyacağımı da hiç bilmiyorum ki :KK14::KK14:

Dizi izlemek ve kitap okumaktan vakit bulursam 1 kasımda başlarım. :KK37:
Anam ne çabuk geldi be kasım ayı :KK14:

Merhabalarrr 2 ünite bitirdim de geldim :KK70:

Tamam çok az ünite sayısı ama ehliyeti bitirdim sonra maliyeye başladım o yüzden yani artık hep maliye maliye maaaliyee :KK70:

İyi canım ya en azından ehliyet çıkmış aradan .

Hadi bakalım sana bol maliyeli günler :KK9:

Davetin için çok teşekkürler seninde bi gün yolun ankaraya düşerse herzaman beklerim :KK42: oğlunla gel tombikse iyice bi sıkıyım :86: kova erkeği kova kadını gibiyse şanslıyım demek öyle diyosun yani çok meeerssi sana astrologlukta yaptırdık aus :KK9: :KK9: bugünde çalışamadım ben iyice serdim ya :KK17: güzelde oluyo böyle insan alışıyo valla ne pis şeymiş bu alışmak :KK52: resmen tembellik ruhumuza işlemiş hemen bi silkelenip çalışmaya başlamalıyım diiimii :KK53:

Bence de iyice serdin sen bu aralar :KK20:

Hadi biran önce bitir de tekrar geç.

Bu sene kalkmak yasak unutma

auscum 1 ünite daha bitirdim canım gelmişken söyleyim dedim
bide bugün işletmenin tekrarına başladım sen söyledikten sonra uğurlu geldi bakk:21:

Aman aman ne güzel yaaa , gelmişken söyle tabii , ben tabloya biten üniteleri yazmaktan keyif alıyorum .

Hastalık gibi bir şey oldu bende :KK8:

Ekledim ilk mesaja sınav tarihini bu arada :KK34:

auscum selam, herkse selam kızlar..
doktordan yeni geldik ausum, acıbademin hemen yakınıymış zaten kolay bulduk...
şu an ne hissediyorum bilmiyorum, ilk duyunca çok kokrtum ama doktor kızdı bana korkacak bişey yok basit bişey bu dedi..
burağın alerjik astımı varmış :KK14: sadece rutubete akarlara ve şu uçuşan polenler veya toz zerrecikleri olur ya, onlara alerjisi varmış...
onun dışında gıdalara veya başka birşeye alrjisi çıkmadı şükürler olsun...
astım falan deyince doktor ben hemen irkildim, korkma bu diğer astımdan değil iki çeşit astım var burak' taki alerjik olanı dedi, ve bu saydığım şeylerden kolladığım sürece bir sıkıntı olmazmış...
iki defa bronşit oldu hastaneye yattık diye anlattım, eğer en başında bu test yapılmış olsaydı hastaneye yatmaya hatta doktora bile gitmenize lüzum kalmayacaktı dedi...hani şu küçük spreyler varya, işte o spreyler burna kaçan tozlardan etkilenen çocuğu hasta eder ve sizde malum bunu bilmediğinizden bu spreyi kullanmadınız..eğer hafif öksürmeye falan başladığında kullansanız az sonra geçerdi dedi...
boşuna hastanelerde yatmışsınız vs dedi..ama nerden bilelim ki, doktorumuz da hiç bahsetmedi alerji meselesinden hatırlarsan anlattım mevzuyu...ben ısrar etmesem test bile yapılmayacaktı...
sonuç bu işte, o spreyden verdi, hava değişmlerinde ve rutubette vs çocuk öksürmeye falan başlarsa bunu sıkın geçer dedi..
inşallah tekrar bronşitlere falan yakalnmayız hastanelerde yatmayız inşallah...
üzülsem mi sevinsem mi bilemedim çok buruk bi haldeyim ama astım kelimesi pek hoş gelmiyor bana :KK14:
bilginiz varmı kızlar? nasıl bişeydir bu..? auscum senin arkadaşının çocuğunda da vardı dimi?
nasıl bişeymiş bu astım...:KK14::KK14:

Canım benim çok geçmiş olsun .Korktuğun gibi çıkmadığına çok sevindim .
Arkadaşımın kızında astım var , anneden gelen ırsi . Yani alerjik değil bildiğim kadarı ile . Ama o bile öyle ağır krizlere falan girmiyor.
Bir çocuk kışın ne kadar hastalanırsa o da o kadar ama onunki biraz ağır geçiyor sadece.
Alerjik astımsa dikkat edildiğinde çok çok daha hafif bir hastalık . Sanırım yün yorgan kullanmaması gerekiyor , elyaflardan olmalı , bir de halılar .
Öyle duymuştum yani.
İyi ki bu doktora gitmişsiniz.Rabbim dermansız dert vermesin gazelim . Çok çok öptüm Burak paşayı , bundan sonra önlemi biliyorsun en azından , küçük spreyler (ben onlara fıs fıs derim , anaannem kullanırdı ) hemen rahatlatacak inşAllah.

Dizi izlemek ve kitap okumaktan vakit bulursam 1 kasımda başlarım. :KK37:
Anam ne çabuk geldi be kasım ayı :KK14:

He ya , daha çoooook var derken .... :KK14:

Beni bırak Aus abla asıl sen ne zaman kitap kapağı çevireceksin. :KK1:

Aman aman ne güzel yaaa , gelmişken söyle tabii , ben tabloya biten üniteleri yazmaktan keyif alıyorum .

Arkadaşımın kızında astım var , anneden gelen ırsi . Yani alerjik değil bildiğim kadarı ile . Ama o bile öyle ağır krizlere falan girmiyor.
Bir çocuk kışın ne kadar hastalanırsa o da o kadar ama onunki biraz ağır geçiyor sadece.
Alerjik astımsa dikkat edildiğinde çok çok daha hafif bir hastalık . Sanırım yün yorgan kullanmaması gerekiyor , elyaflardan olmalı , bir de halılar .
Öyle duymuştum yani.
İyi ki bu doktora gitmişsiniz.Rabbim dermansız dert vermesin gazelim . Çok çok öptüm Burak paşayı , bundan sonra önlemi biliyorsun en azından , küçük spreyler (ben onlara fıs fıs derim , anaannem kullanırdı ) hemen rahatlatacak inşAllah.

allah razı olsun ausum, evet biraz korktum biraz rahatlardım derken karmaşık bir duygudayım şuan...evet çok kollanmak gerekiyormuş, ama nasıl olacak inan hiç bilmiyorum, fısfıslardan verdi doktor zaten...ama özel muayenehane olduğu için sanırım reçete yazamıyorlar bu doktorlar...yarın kendi doktorumuza gidip o doktorun verdiği kağıdı gösterip reçeteye çevirtecekmişiz...
bu gittiğimiz doktor iyiydi sağolsun ilgilendi falan ama adam biraz garipti, yani konuşması çok zor duyuluyor, kelimeleri yutarak konuşuyor, verdiği fısfısları vs pek anlamadım açıkçası kullanım şekli veya ne zaman ne sıklıkta..., bana düzgün bişey denk gelse şaşrdım zaten :KK34: yarın kendi doktorumuzla detaylı bi konuşayım bakalım nasıl durumlarda kullanıcaz, devamlı mı kullanıcaz yoksa öksürmeye başlayınca mı inan doktorun ağzını içine baktık eşimle ama çok değişik bi adamdı yaa :KK34: konuşması hiç anlaşılmayan tarzda...
hayırlısı yarın bi gideyim ilaçları alayımda kendi doktorumuzda bilirdir muhtemelen...
of aus inan yorgunum, ama oğlum için koşturmaktan değil, sadece oğluma hiç kıyamamanın verdiği ruhsal bi yorgunluk :KK14:
rabbim beterinden saklasın...

sen çok güzel takip edip yazıyorsun maşallah vallaha canım:KK9:
çok teşekkür ederim canım:KK54:
çok güzel olmuş baktıkça ahh ahh deriz derse sarılırız inşallah:KK37:

Son düzenleme:

Öyle duymuştum yani.

O nasıl bi surat öyle aus çokk kızmışsın belliki :18: tamam tamam başlıyorum çocuk buldun üstümüze geliyosun sende mi bürütüs diyecem bayat mı bayat bi espiri olcak ama ne yapalım dedim bi kere :KK53:

Çok teşekkürler evet biraz daha iyiyim çok az kaldı sayılır :KK34: ooohhh ne güzel annenlere kavuştun yeniden gözün aydın :KK34: ders çalışmalar nasıl giiyo ben iyice serdim ya başlayamadım daha...:KK52:

sorma sorma bende çok serdim. sabahları servsite okuyorum tekrar ediyorum ama akşam gelince bişi yapamıyorum. ee maglum annemler geldi hasret giderme konuşma boyutu olunca pazar çalışcam inşallllahhh :)

sen çok güzel takip edip yazıyorsun maşallah vallaha canım:KK9:
çok teşekkür ederim canım:KK54:
çok güzel olmuş baktıkça ahh ahh deriz derse sarılırız inşallah:KK37:

:KK17::KK17::KK17:

Bende teşekkür ederim canım :KK19: Sizde pek güzel çalışıyorsunuz .:KK9:

O nasıl bi surat öyle aus çokk kızmışsın belliki :18: tamam tamam başlıyorum çocuk buldun üstümüze geliyosun sende mi bürütüs diyecem bayat mı bayat bi espiri olcak ama ne yapalım dedim bi kere :KK53:

Bende tabii hatta en başta beeeen :KK1:

Hadi bakalım bugün ünite bitirmeden gelme .

Çok güzel gidiyordun ya , o yüzden sitem ediyorum sana , yoksa ben gibi salmış olsan baştan beri ses etmezdim :26:

:KK17::KK17::KK17:

Bende teşekkür ederim canım :KK19: Sizde pek güzel çalışıyorsunuz .:KK9:

Bende tabii hatta en başta beeeen :KK1:

Hadi bakalım bugün ünite bitirmeden gelme .

Çok güzel gidiyordun ya , o yüzden sitem ediyorum sana , yoksa ben gibi salmış olsan baştan beri ses etmezdim :26:

Şaka yapmıştım ciddiye almadın ya :KK53: sitem olarak algılammadım zaten auscum memnun oluyoruz böyle ilgilenmene maaşallah herkesle ayrı ayrı ilgilenip motive ediyosun :KK16: 1 ünitemi hanemden düşür bakalım şimdi :KK53: teker teker gidiyorum çünkü cidden üniteler destansı :KK51: bu arada sen cidden başlamadın mı daha çalışmaya :126: başlamadıysan yoook kabul edemem mezun oluncaksa hep birlikte mezun olcaz HEPİMİZ BİRİMİZ, BİRİMİZ HEPİMİZ İÇİN :129:

sorma sorma bende çok serdim. sabahları servsite okuyorum tekrar ediyorum ama akşam gelince bişi yapamıyorum. ee maglum annemler geldi hasret giderme konuşma boyutu olunca pazar çalışcam inşallllahhh :)
Servislerde çalışıyosun azimlisin ama maaşallah :nazar: ben hiç taşıtlarda ne bişey okuyabiliyorum ne ders çalışabiliyorum başım dönüyo daha çok beynim dönüyo :111: ne güzel yapıyosun tabii birikmiştir konuşacaklarınız :KK9: ben bugün ha gayret dedim ve bi ünite bitirdim :KK53:

Servislerde çalışıyosun azimlisin ama maaşallah :nazar: ben hiç taşıtlarda ne bişey okuyabiliyorum ne ders çalışabiliyorum başım dönüyo daha çok beynim dönüyo :111: ne güzel yapıyosun tabii birikmiştir konuşacaklarınız :KK9: ben bugün ha gayret dedim ve bi ünite bitirdim :KK53:

maşallah sanaaaaa :KK70: bende inş tekrar edicemm :KK70::KK70:

Bu arada diycem diycem unutuyorum hep :KK9: şu profilindeki resme bayıldım ne tatlılar öyle ya amaan sevsinler çok manyaklar :KK34:

hadi yaa sendemi bürütüs??? :) bari sen yapma auscum.. teskkrler,,,

X