• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Amin inşallah :16:
Kuzenim Bolu'da okudu da söz nişan düğün derken gitmeye vaktim olmadı
Merak ediyordum zaten

Çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizlerin başına inşallah

Mune özletiyo sağ olsun :1:
Ben banlıyken özlerseniz ona mesaj atıp durun taciz edin ki beni salsın :27:

:9: Çok tatlısın ya bir daha ki sefere öyle yaparız artık dicem ama inşallah bir daha olmasın desem daha iyi olacak:9:

kızlar ne kaynatıyorsunuz, hemen okuyayım geçmişi. benim de hafiften bir heyecan aldı, yönetici evine davet etti eşiyle. ay geriliyorum misafir alırken de giderken de:17: küçükken memleketten uzaktaydık, evimize misafir hiç gelmezdi komşular dışında. öyle masalar hazırlanmazdı. evimiz kötü bilinci hakimdi evdeki herkeste, sanırım ondan böyle oldu. ah anne baba :50: şimdi bunu aşmak çok zoruma gidiyor, ama yavaş yavaş yeniyorum. Allah tan eşim sosyal, hiper sılai rahimci :9:

Misafir ağırlamaktansa gitmek daha basit canım ya gerilme alışırsın son derece rahat ol ben de senin gibiydim ama şimdi çok rahatım gidip gördükçe ağırlandıkça nasıl davranman gerektiğini çözüyorsun...

Mesela bize misafir geldiğinde ben hiç hazır almazdım kendim yapardım mutlaka evlenmeden öncede sonra da ama eşimin ailesi tarafına gidiyorum kadınlar çalışmadıkları halde çayın yanına hep hazır şeyler çıkarıyorlar ben de arada uğraşmamam gerektiğini anlamış oldum bu sayede :9: :9:

tatiller, şehirler, hayatlar, sürprizler.... hayat tüm sıcaklığıyla kendini hissettiriyor :31:
biz belki trabzon maçına gideriz sevgililer günü haftasında :9: ne romantikiz yaRabbim :1:

Olsun canım ya, bence harika birşey...
Eşim de beni fener maçına götürecekti yılbaşında, Locada bilet imkanı vardı.
Fakat hava şartlarından dolayı gitmekten vazgeçmiştik, sanırım baharda sezon bitmeden gideriz diye tahmin ediyorum...
İnşallah gideriz... :27:

o da güzell..:31: maça gitmeyeli epey oldu..orduspor un maçına gitmek istiyorum ben de..:9::9:
sevgiliyle yapılan her şey romantik bence..sıradan bir yemek bile..:17:

Eylül'e katılıyorum, sevgiliyle yapılan herşey romantiktir.
:16: :16:

ay ben konuşkan biri değilim ki ama ya. neyse bakalım nasıl olacak. inşallah kemikli etli bir şey yapmazlar, o zaman yiyemiyorum ve çok mahcup oluyorum :18: neyse bakalım inşallah güzel geçer :31:

Sanki beni anlatıyorsun :1: bende öyleyim

Geçen hatta görümcemin nişanlısına bohça götürdük.. Millet bana taktı neden konuşmuyo sizin gelin diye..
Ne bileyim çok kalabalıktı ve grup grup şuh kahkahalar atılıyodu zaten
Bende izleyip hangisini duyduysam ona gülüyodum sadece :1:

Bi ara ben sana gelsem ne olacak dedi
Eşim muhabbet eder sizle dedim :27:

Ama bu kadar karamsar düşünürsen olmaz ki canım...
Beni ele alalım, bir gün Amerika'ya gidiyoruz dediler, herşeyi satıp savdık gittik.
Kimse bana "gelmek istiyor musun" diye sormadı, böyle bir seçeneğim yoktu zaten.
Okudum, çalıştım, didindim, ve türkiyeye gelmeyi kafaya koydum.
Ailem karşı çıktı, diretti vs. sonuç: Türkiye'deyim...

Bir sürü abuk subuk insan girdi hayatıma, kimisi Amerika'ya giden kapı olarak gördü.
Bu çok aşağılayıcı birşey bana göre, çok yanılgılara düştüm.
Fakat sonuç olarak Rabbim eşimi çıkarttı karşıma, hamd olsun iyi bir evlilik yaptım.
İnşallah ilerde çocuklarımızda olacak..

Yani diyeceğim o ki hayat öyle enteresan, hiç olmaz diyeceklerin olur, olacağından emin olduğun şeyler olmaz bazen.
Rabbim hakkımızda hayırlı yazgılar nasib etsin, önemli olan o.
Yoksa inan bana evinde olur, arabanda olur, refahında olur, sen bile şaşırırsın.
Çünkü ben fakirliğin fakirliğini de yaşadım, zenginliğin zenginliğini de.
Allah verir, alır, verir, tekrar alırmış kullarını denermiş.
Her daim şükretmekte fayda var ama karamsarlığa kapılma yeterki... :34:

olmuştur canım muhakkak..:31: herkes bir sıkıntı sonucu bir yerlere geliyor farkındayım.çok şükür
halimize.ama kalabalık, kaos, yediğin , içtiğinin belli olmaması... iş hayatı falan yoruyor beni.

istesem elde edemeyeceğim şeyler değil bir ev bir araba..ama onları elde edene kadar çook stresler yaşanır,
o uzun yollarda çoook çileller çekilir..sen ben gibiler ha diyince sahip olamaz ki..hani elde ederim ama ömrümden ömür gider.

kimi var babasından kalmıştır üstüne koyar, kimi var akıllı düşünmüştür ya da olmuştur iş durumu, eş durumu el verir sahip olur.
yoksa çok zor.babamdan biliyorum.:31: ona hiç bir şey kalmamış ki..sıfırdan olması için çok çaba sarf etti olduğu kadar işte..
karamsarlık değil de fazla gerçekçi bakıyorum belkide.:29: hayırlısı bakalım belkide ben yanılıyorumdur.:34:

:9: Çok tatlısın ya bir daha ki sefere öyle yaparız artık dicem ama inşallah bir daha olmasın desem daha iyi olacak:9:

Misafir ağırlamaktansa gitmek daha basit canım ya gerilme alışırsın son derece rahat ol ben de senin gibiydim ama şimdi çok rahatım gidip gördükçe ağırlandıkça nasıl davranman gerektiğini çözüyorsun...

Mesela bize misafir geldiğinde ben hiç hazır almazdım kendim yapardım mutlaka evlenmeden öncede sonra da ama eşimin ailesi tarafına gidiyorum kadınlar çalışmadıkları halde çayın yanına hep hazır şeyler çıkarıyorlar ben de arada uğraşmamam gerektiğini anlamış oldum bu sayede :9: :9:

Çok güzel örnek vermişsin canım...
İkram etmekte niyet önemli bence, sonuçta çalışıyorsun da.
Bende arada hazır şeyler evde tutuyorum, oldu ki misafir geldi hemen pratik birşeylerim olsun çıkartacak diye...
:34:

Geçen hatta görümcemin nişanlısına bohça götürdük.. Millet bana taktı neden konuşmuyo sizin gelin diye..

Konuşma konusunda bende geriliyorum bizim de geçen hafta eşimin ailesi toplandı bir benim sesim çıkmıyordu sadece gülümsedim insanlara konuşacak bir şey bulamıyor insan...

benim misafirliklerde en uyuz olduğum şey kimsenin birbirini dinlememesi. yahu kadının kocası eşime bir şey anlatıyor, onları dinliyorum. ordan kadın bana soru soruyor. bu sefer kafam karışıyor. hem de saygısızlık etmiş gibi oluyorum, o kişilerin de dikkatinin dağılmasına sebep oluyormuş gibi düşünüyorum. zaten diyorum, x teyze önce z amcayı dinleyelim de sonra konuşalım, onlar konuşuyor diye. ama alışmış sanırım bizim toplum, çok da rahatsız olmuyorlar. mesela telefonda konuşurken yanımdaki birinin arkadan konuşması, dikkatimi dağıtması da çok sinirimi bozuyor. salça olmayı ne çok seviyoruz ya :1: hakikaten konuşma sıramızın gelmesi için bekliyoruz, dinlemiyoruz, duymuyoruz. bazen eşime de böyle yapıyormuşum ben :53: ama o da çok uzatıyo ya, kitap gibi konuşmanın ne anlamı var, kelime israfı tontiş :33:

Konuşma konusunda bende geriliyorum bizim de geçen hafta eşimin ailesi toplandı bir benim sesim çıkmıyordu sadece gülümsedim insanlara konuşacak bir şey bulamıyor insan...

Ben eşimin ailesine yeni yeni alışıyorum ( 14 ay olmadına rağmen )
Şimdi görümcemin nişanlısının ailesine ne kadar alışabilirim ne sohbeti edebilirim ki yani

Nasılsınız , iyiyiz sizi sormalıdan başka

Zaten damadın anneannesi hayat hikayesini anlatıyordu :1:

olmuştur canım muhakkak..:31: herkes bir sıkıntı sonucu bir yerlere geliyor farkındayım.çok şükür
halimize.ama kalabalık, kaos, yediğin , içtiğinin belli olmaması... iş hayatı falan yoruyor beni.

istesem elde edemeyeceğim şeyler değil bir ev bir araba..ama onları elde edene kadar çook stresler yaşanır,
o uzun yollarda çoook çileller çekilir..sen ben gibiler ha diyince sahip olamaz ki..hani elde ederim ama ömrümden ömür gider.

kimi var babasından kalmıştır üstüne koyar, kimi var akıllı düşünmüştür ya da olmuştur iş durumu, eş durumu el verir sahip olur.
yoksa çok zor.babamdan biliyorum.:31: ona hiç bir şey kalmamış ki..sıfırdan olması için çok çaba sarf etti olduğu kadar işte..
karamsarlık değil de fazla gerçekçi bakıyorum belkide.:29: hayırlısı bakalım belkide ben yanılıyorumdur.:34:

Yok canım, bizimde öyle o yüzden anlıyorum seni.
Babadan, dededen birşeyler kalmamışki... Geçende hatta eşime diyordum "bir zengin dedemiz olamadı ki bizde sefasını sürelim" diye şakalaşıyordum.
Babamda ne yaptıysa kendi didindi yaptı bir şeyler kazandı, hastalıklar geldi geçti sonra tekrar didinmeye başladı..
İnsan ömründe herşey oluyor...

Evet bende senin gibi gerçekçiyim.
Mesela hiç bir zaman piyangodan, loto, toto gibi şeylerden para çıkacağına inanmamışımdır.
Hiç bir zaman da şans oyunları oynamamışımdır.
Hayatta ne yaparsa insan kendi didinerek yapıyor buna inanıyorum.
Tabii zengin bir aile mensubu veya büyüklerden kalan miras yoksa...

Öyle tabii, ev araba sahibi olmak zor birşey değil.
Fakat dediğin gibi bizim gibi insanlar hemen ha deyince sahip olamaz böyle şeylere.
Didinerek, çalışarak, ömründen ömür eksilterek olur.

Fakat bu kadar da çok kafaya yorulacak şeyler değil.
Günün sonunda kafa yastığa konulunca akla gelen şey (en azından benim) fani dünya işte, gözünü kapattın bi nefesin dönse ötesi yok...
O yüzden ne bu gününden fedakarlık edeceksin, ne de yarını düşünmeden yaşayacaksın.
Dengeyi bulmak önemli... :34:

Yok canım, bizimde öyle o yüzden anlıyorum seni.
Babadan, dededen birşeyler kalmamışki... Geçende hatta eşime diyordum "bir zengin dedemiz olamadı ki bizde sefasını sürelim" diye şakalaşıyordum.
Babamda ne yaptıysa kendi didindi yaptı bir şeyler kazandı, hastalıklar geldi geçti sonra tekrar didinmeye başladı..
İnsan ömründe herşey oluyor...

Evet bende senin gibi gerçekçiyim.
Mesela hiç bir zaman piyangodan, loto, toto gibi şeylerden para çıkacağına inanmamışımdır.
Hiç bir zaman da şans oyunları oynamamışımdır.
Hayatta ne yaparsa insan kendi didinerek yapıyor buna inanıyorum.
Tabii zengin bir aile mensubu veya büyüklerden kalan miras yoksa...

Öyle tabii, ev araba sahibi olmak zor birşey değil.
Fakat dediğin gibi bizim gibi insanlar hemen ha deyince sahip olamaz böyle şeylere.
Didinerek, çalışarak, ömründen ömür eksilterek olur.

Fakat bu kadar da çok kafaya yorulacak şeyler değil.
Günün sonunda kafa yastığa konulunca akla gelen şey (en azından benim) fani dünya işte, gözünü kapattın bi nefesin dönse ötesi yok...
O yüzden ne bu gününden fedakarlık edeceksin, ne de yarını düşünmeden yaşayacaksın.
Dengeyi bulmak önemli... :34:

kısa zamanda öyle olaylar yaşadım ki tatlım para pul dün ya siliniyor gözünde.sadece yaşamak istediklerin
gözünün önüne geliyor..Allah ım önce sağlık versin, zor luklara sınamasın bizi..istedikten sonra her şey oluyor
bu hayatta bizzat ben de yaşayarak öğrendim, en başta ailemden..:29:

hayat da havalar gibi..baksanıza dün kapkaranlık , melankolik bugün güneş var..:16::16::16:

kısa zamanda öyle olaylar yaşadım ki tatlım para pul dün ya siliniyor gözünde.sadece yaşamak istediklerin
gözünün önüne geliyor..Allah ım önce sağlık versin, zor luklara sınamasın bizi..istedikten sonra her şey oluyor
bu hayatta bizzat ben de yaşayarak öğrendim, en başta ailemden..:29:

hayat da havalar gibi..baksanıza dün kapkaranlık , melankolik bugün güneş var..:16::16::16:

Yaşanarak öğrenilen tecrübelerin hepsi altın değerinde bence.
Şanslıyız canım benim, ailelerimizden, yaşadıklarımızdan yana şanslıyız bence.

Haklısın, bugün hakikaten hoş bir hava var dışarda...
Bende bir dışarıya çıkayım gelirim birazdan kızlar... :34:

yeni gelin gibi süzülme derler , bir sessiz oluyoruz malumunuz.:27:
benim de yerine göre çenem düşüktür ama o durumda konuşacağımı sanmıyorum ben de:37:

Biz de bazen ' zengin bi babamız / dedemiz yoktu ki hazıra konalım ' deriz eşimle :1:

Bizim işyerinde temizlikçi abla var
O anlattı geçen

7 yıldır kaynının oğlu bi kızla çıkıyomuş
Şimdi ciddiyete binmiş
Çcouğun ailesinin oturduğu ev dışında 2 daireleri varmış biri sizin olsun demişler
Gelin adayı yok yeni ve sıfır hemde bizim üstümüze ev isterim demiş

Durumları da gayet iyi olduğundan 300 bine lüks bir ev yaptırmışlar
Herşeyi çok güzelmiş

Bu kez de setimi pırlanta isterim demiş
Onu da almışlar

Kayınvalide biraz bozulmuş, zaten alacağız ama neden hep en iyisi en lüksü diye dayatılıyor gibisinden

En son ayrıldıkları duyulmuş
Herkes maddi istekleri yüzündne sanırken

Meğerse arabasını tamire götürdüğü yerin müdürü kızı yemeğe çağırmış
Sözleneceği çocukta hiç tanımıyosun gitme demiş
Kız tamam demiş

Ama gitmiş..
Çocuk bunu öğrenmiş ve ayrılmış
Yarın birgün evlenince de evdeyim der evde olmaz, işteyim der işte olmaz demiş

yeni gelin gibi süzülme derler , bir sessiz oluyoruz malumunuz.:27:
benim de yerine göre çenem düşüktür ama o durumda konuşacağımı sanmıyorum ben de:37:

Zaten öyle bir muhabbet te döndü :1:

Onların anneannesi dedi ki
Aklıma şey geldi

Bi gelini evlendirirken babası demiş ki 7 yıl ne gör ne duy ne konuş
Gelinde gerçek sanmış 7 yıl hiç konuşmamış bitince konşmuş herkes şaşırmış filan

Yoksa sizinde öyle mi ( Beni ve eşimin yengesini göstererek sordu )

Dedim bilmem benim daha 7 yıl dolmadı ama yengenin dolmuştur :27: ( eşimin dayısının eşi, 21 yıllık evli )

Biz de bazen ' zengin bi babamız / dedemiz yoktu ki hazıra konalım ' deriz eşimle :1:

Bizim işyerinde temizlikçi abla var
O anlattı geçen

7 yıldır kaynının oğlu bi kızla çıkıyomuş
Şimdi ciddiyete binmiş
Çcouğun ailesinin oturduğu ev dışında 2 daireleri varmış biri sizin olsun demişler
Gelin adayı yok yeni ve sıfır hemde bizim üstümüze ev isterim demiş

Durumları da gayet iyi olduğundan 300 bine lüks bir ev yaptırmışlar
Herşeyi çok güzelmiş

Bu kez de setimi pırlanta isterim demiş
Onu da almışlar

Kayınvalide biraz bozulmuş, zaten alacağız ama neden hep en iyisi en lüksü diye dayatılıyor gibisinden

En son ayrıldıkları duyulmuş
Herkes maddi istekleri yüzündne sanırken

Meğerse arabasını tamire götürdüğü yerin müdürü kızı yemeğe çağırmış
Sözleneceği çocukta hiç tanımıyosun gitme demiş
Kız tamam demiş

Ama gitmiş..
Çocuk bunu öğrenmiş ve ayrılmış
Yarın birgün evlenince de evdeyim der evde olmaz, işteyim der işte olmaz demiş

Kıssadan hisse gibi olmuş.
Neyseki çocuk neyin ne olduğunu bilen bir insanmış.
Belki kız öyle olmazdı, sadık bir eşte olabilirdi, bir anlık cahilliğine de gelip yapmış olabilirdi.
Fakat hayat böyle işte, bazen hata kaldırmıyor.

Allah herkese hayırlısını versin... :31:

Zaten öyle bir muhabbet te döndü :1:

Onların anneannesi dedi ki
Aklıma şey geldi

Bi gelini evlendirirken babası demiş ki 7 yıl ne gör ne duy ne konuş
Gelinde gerçek sanmış 7 yıl hiç konuşmamış bitince konşmuş herkes şaşırmış filan

Yoksa sizinde öyle mi ( Beni ve eşimin yengesini göstererek sordu )

Dedim bilmem benim daha 7 yıl dolmadı ama yengenin dolmuştur :27: ( eşimin dayısının eşi, 21 yıllık evli )

:9: :9: :9:

Daha önce de bu anlattığına çok gülmüştüm....
Ne insanlar yahu, konuşsan "çok konuşuyor" derler, konuşmasan "yeni gelin gibi nazlanıyorsun" derler...
İnsanların ortası yok :27:

Kıssadan hisse gibi olmuş.
Neyseki çocuk neyin ne olduğunu bilen bir insanmış.
Belki kız öyle olmazdı, sadık bir eşte olabilirdi, bir anlık cahilliğine de gelip yapmış olabilirdi.
Fakat hayat böyle işte, bazen hata kaldırmıyor.

Allah herkese hayırlısını versin... :31:

Evet ama benim hayatımda kimse olmasa bile
Arabamı tamire götürdüğüm yerin müdürü beni yemeğe davet etse gitmem
Kimdir necidir her geleni yemeğe mi çıkarıyo ? Erkek olsam çay bile ısmarlamazdı belki derim :27: gitmem yani

Ben çocuğa hak verdim
Hatta önceki onu da alın bunu da alın demelerine bile ayar olurdum

7 yıldır sen bunun için mi bekliyodun nedir yani ?

Herkes sıfırdan başlıyor hayata, sevdiğimle olayım yeter ki diye
Böylelerini anlayamıyorum bu yüzden

:9: :9: :9:

Daha önce de bu anlattığına çok gülmüştüm....
Ne insanlar yahu, konuşsan "çok konuşuyor" derler, konuşmasan "yeni gelin gibi nazlanıyorsun" derler...
İnsanların ortası yok :27:

:1:
Bi de teyze şiveli konuşuyodu ben gülüp duruyordum ama Allah'tan kime neye güldüğüm beli olmuyordu
Epey kalabalıklar ve grup grup espriler filan döndüğünden

Kime güldüye gidiyordum :27:
O karmaşa da bi de benim muhabbetime lüzum yoktu açıkçası :6:

Back