- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
Hmm, tam abiye olmayan elbiseler var, o tarz birşey giysen olmaz mı?
Aslında görümcen, eşinin kardeşi, abiye giymen abes kaçmaz.
Fakat sen kendini rahat hissetmeyeceksen, tam abiye olmasa da, abiyeyi aratmayacak elbise giyebilirsin.
Eşinde o elbisene uygun gravat takabilir...
sade bir abiye giyersin sen de :44:
Aslın öyle, çok yakın olduğumuzdan ve nişan küçük bi yerde olmadığından abiye abes kaçmaz da
Görümcem sanırım hoşlanmaz
Kendi kuzen ve arkadaşlarını bu yönde yoklamış
Bende eğer o rahat etmeyecekse giymem diye düşündüm
Ama eşimin halası dedi ki biz yeni evliyiz sana da bakan eden çok olur, abiye giymelisin takıp takıştırmalısın.. O yüzden birazda eşim bu yönde daha ısrarcı oldu..
Abiyelerim kendi nişanımda ve kınamda olanlar olduğundan abartılı olabilir
Ama abimin düğününde bi krem abiye almıştım o daha sade onu giyerim belki :26:
aaa di mii nişan var sizin yarınn..
yani eğer çok abartı değilse canım abiyenin nişanda da güzel durduğunu söylemeyliyim.sonuçta düğün kadar olmasa da
ona yakın sayılır bir merasim ve sen de en yakınlarındansın erkek kardeşin eşi olarak..gayet de güzel düşünce.
siyah bi abiye giysen :44: peki görümcen ne giyecek? tarlatanlı bi abiye mi giyecek
Eşinin halası haklı, evet görümceni anlayabiliyorum, bazı kişiler öyle olabiliyor.
Eğer kızların dediği gibi, görümcen tarlatanlı birşey giyecekse hele hiç sorun yok.
Ama bir noktada sende yeni gelin olduğun için "aaa gelini kim miş, hangisiy miş" diyerekten parmakla gösterileceksin.
Senin de güzel ve tabiri caizse "yeni gelin" görünmen önemli...
hım görümcenin fiziği çok düzgündür inşallah, yoksa balık etek tarzı abiyeler çok iddialı ya, herkese yakışmıyor :44:
kızlar ya bu tupperin büyük ve küçük şef arasındaki fiyat çok fazla. küçük alsam mı diyorum :44: eşim al dedi, yağdanlığını da al dedi.
Kadercim aslında çok şık kıyafetler de oluyor abiye olmadan. öyle bir şey de giyebilirsin. eşini gören yeni gelini bilir zaten.
kuzum günaydın
böyle düşünen sadece sen değilsin..
ben de aynısını düşündüm önceleri ve şu anda evlilik çok farklıymış diyenlerdenim...
ve aynen senin gibi çoook kırgın, çoook sinirli de olsam onun nefesi, onun kokusu,bi sıcak sarılması olmadan yatmayı düşünemiyorum
ayyyy..Bunları okumak beni çok acayip duygusallaştırdısevdiğimin kokusunu özledim burnumda tüttü
ooh ne kadar güzel, hayırlı olsun.. o zaman kocişindeki, kocişinin sana aldığı arabayı yada babanın sana aldığı arabayı seçme şansın oldu demek ki
evet bende aynını yaacaktım ellerine sağlık kuzuKızlar safer ayı ile ilgili bir hadis buldum:
“Hastalığın kendiliğinden sirâyeti yoktur; uğursuzluk ve baykuş ötüşünün olumsuz etkisi yoktur; Safer ayının hayır ve şerle bir alâkası yoktur; bunlar cahiliye hurafeleridir. Cüzzamlıdan, aslandan kaçtığınız gibi kaçınız!”
yani ki aslında safer ayına bela ayı demek,cahiliye zamanlarından gelme birşey ancak yine de bu ayın ilk ve son çarşambası için yapılacak bir dua ve namaz var..
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
(İSLÂM'da gece günden önce gelir. Yani Cuma günü, Perşembe Günü akşam ezanı okunduğunda giriyor)
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi
Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha'dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât : Fatiha'dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi
Bu namazdan sonra100 kere "Yâ dâfia'l-belâyâ, idfâ anna'l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü'r-Râhimin, inneke alâ külli şey'in kadir" okunmalı ve dua edilmelidir.
Bu duanın manası:
Ey belaları def 'eden Allah'ım! Belaları bizden uzaklaştır
Allah muhafaza edicilerin en hayırlısıdır ve O merhamet edicilerin en merhametlisidir
Muhakkak ki senin Kudretin her şeye yeter (Amin)
bana kalırsa bu kadarr sıkıntıların, nerden geleceğini bilemediğimiz belaların olduğu zamanımızda yalnızca safer ayında değil de heran,hergün bu duayı okumakta fayda var....
ayyy hayırlı olsun tatlım ii günlerde kullankocişim dün izmire gitmişti hava alanından birini almaya .. onu beklerken izmirde biraz vakit geçirdi .. gelirken bana çizme almış bebişimooyy yirim onu ben yirimmmm
Kızlar size birşey soracağım..
Yarın malum görümcemin nişanı var..
Düğün salonunda olacağından eşim abiye giymemi istiyo, kendi de takım giyip elbisemle aynı renk kravat takacakmış
Bende tereddüt ediyorum, daha sade bişey düşünüyorum nişan diye abartı olmak istemediğimden ?
kadercim bence örümcen tarlatanlı da giyse sade bşeyde giyse sen sade ve bir o kadarda şık olmalısın..yeni gelinlerde bu tarz ortamlarda en az nişanı olan çift kadar gözde olurlar..Hep sorarlar ....nun yeni gelini hangisi şumu bumu diye
Evet fiziği düzgün görümcemin, bence iyi taşır yani ama görmedim tam olarak kıyafeti üzerinde..
Bende öyle düşünüyorum, aldığım bi elbise vardı nar çiçeği ama hiç giymemiştim.. Önce küçük bi dernekte olacak denildiğinden, onu giyerim diye düşündüm ama şimdi denedim eşime de gösterdim yok ya düğün salonu için bu basit kaçar dedi..
Önceden haberim olsa bakardım bişeyler belki ama şimdi ikisinin ortası bi elbisem yok maalesef..
Evet fiziği düzgün görümcemin, bence iyi taşır yani ama görmedim tam olarak kıyafeti üzerinde..
Bende öyle düşünüyorum, aldığım bi elbise vardı nar çiçeği ama hiç giymemiştim.. Önce küçük bi dernekte olacak denildiğinden, onu giyerim diye düşündüm ama şimdi denedim eşime de gösterdim yok ya düğün salonu için bu basit kaçar dedi..
Önceden haberim olsa bakardım bişeyler belki ama şimdi ikisinin ortası bi elbisem yok maalesef..
ay düğün salonunda olunca ne oluyormuş ki? çok abartı olmaya gerek yok bence. keşke o kıyafeti görebilseydik. düzgün bir kıyafet makyaj, bir de saçını yaptırırsan, eşini de koluna takınca Kader'i herkes bilir. bilmiyorum ben böyle düşünüyorum, illa şıkır şıkır mı olunmak zorunda. zorla altın taktırıyorlar bir de, sen seversin belki ama ben hiç sevmem ve bu düğün dernek ziyarette yok kıyafet yok altın baskısına sinir oluyorum. yeni gelinsek yeni gelinizsen nasıl istiyorsan öyle giy canım bence, görücüye mi çıkıyorsun sanki.
ay düğün salonunda olunca ne oluyormuş ki? çok abartı olmaya gerek yok bence. keşke o kıyafeti görebilseydik. düzgün bir kıyafet makyaj, bir de saçını yaptırırsan, eşini de koluna takınca Kader'i herkes bilir. bilmiyorum ben böyle düşünüyorum, illa şıkır şıkır mı olunmak zorunda. zorla altın taktırıyorlar bir de, sen seversin belki ama ben hiç sevmem ve bu düğün dernek ziyarette yok kıyafet yok altın baskısına sinir oluyorum. yeni gelinsek yeni gelinizsen nasıl istiyorsan öyle giy canım bence, görücüye mi çıkıyorsun sanki.
Katılıyorum bu görüşüne. Bende altınlarımın hiç birini takmıyorum.
Sadece eşimin bana doğum günümde aldığı "Fatıma'nın eli" kolyeyi takıyorum.
O da zarif ve hoş bir kolye olduğu için, onun haricinde arada künye takardım o bile fazla geliyor.
Ben en çok şu altınları takıp takıştırmaya sinir oluyorum.
Hiç gerek yok bence, fazlasıyla abartı geliyor...
Sen şimdi masraf yapma o zaman canım, abinin düğününde giydiğin kıyafet gayet hoş olacaktır.
Anladığım kadarıyla abartı birşey değil, fakat sönük birşey de değil.
Eminim çok yakışacaktır ve çok güzel olacaksındır...
Görümcende enteresanmış yani...
Evet bende böyle düşünmeye başladım
Nişan için bişey düşünmemiştim o yüzden şu an en uygunu abimin düğününde giydiğim krem fazla abartılı olmayan abiyem
Düğünde bakarım bişeyler
Teşekkür ederim
Kızlar az önce görümcem aradı
Bu ikinci filan görüşmemizdir telefonda sanırım, o yüzden şaşırdım tam da üstüne arayınca
Kuaför randevusunu bildirmek için aramış, eşim demiş belli olunca haber verirsin bize diye
Kaçta işten çıkıyordunuz filan dedi
Muhabbet arasında bende ( söylemek istedim abiye mevzusunu ) 1 de çıkacağız 2 de evde oluruz abiyemi alacağız abinde üstünü giyinecek 3 e doğru sizde oluruz diye
Tamam dedi zaten randevu 15:30 da
Tamam dedim sağol yetişiriz o zaman
Düğünde bence zarif bir abiye alırsın, zarif ama (fiziğinde düzgün senin) gösterişli birşey olabilir.
Çok şatafatlı değil, gösterişli derken sen beni anlamışsındır...
Bir de setini takarsın kıyafete uygun, tamam işte... Misler gibi salınırsın...
Ayrıca zaten görümcen gelinlik giyeceği için (tutup senin abiye renginde gelinlik giyemez herhalde)
Sende ayrı bir gösterişli olursun...
Benim kuzenimde aynı huy var malesef, kardeşinin düğününe (teyzemin oğlu, o da ablası oluyor ve aramızda dehşet kilo farkı var, o daha kilolu)
Benim aldığım abiyenin aynısını almış (farklı rengi ama aynı abiye) pişti olmuştuk.
Çok uyuz olmuştum, insanın biraz kendi zevki olmalı, kızılaydan çıkmış gibi giyinmenin ne alemi var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?