• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

tamamdır akşama futuraflarım..
ama ben de börek ve reçel futurafı isterim :1::1::9:

börek dyeince aklıma geldi, Kader buralarda değil de bildireyim yine de. böreğim bu sefer hiç istediğim gibi olmadı, harcının içindeki peyniri dondurucudan çıkardım suda eritip süzdüm, sulu sulu koydum ondan böyle oldu galiba :26: yiyoruz ama ilk yaptığım daha lezzetliydi. bence sen normal dolaptan çıkmış sodayla yapmaya devam et. zaten kabarma sorunu yok seninkinin :31:

Ben de dün eşime dedim yufka al da börek yap..sen git bizimki baklavalık yufka al..önce biraz söylendim ama inanılmaz güzel yapmış harika olmuştu tavsiye ederim..

Ben de dün eşime dedim yufka al da börek yap..sen git bizimki baklavalık yufka al..önce biraz söylendim ama inanılmaz güzel yapmış harika olmuştu tavsiye ederim..

yeni nesil kocaları çok seviyorum ya :16: eşlerine yardım edip sevgilerini gösterme noktasında çok başarılı olduklarını düşünüyorum :31:

"yufka al da börek yap.." ne güzel cümledir. :1:
baklavalık yufkanın böreği daha güzel olur ki zaten :9: eşin işi biliyomuş :9:

bunu bilmiyordum denesem mi acaba :44: benim dünkü böreğim kabarık olmadı, eşim e altı yufkadan ancak böyle börek olur dmeişti:44: baklavanınkinde daha çok çıkıyo, belki daha kabarık olur :44:

vee işte sizlere bayıldığım kokostar kurabiyenin tarifi:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçi İçin :
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı

Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.

çok güzel oluyor :119:

sarev pamuk saten nevresim takımları ne kadar ucuzlamış :53: ama ben satenle ranforce arasında bir fark göremedim şimdilik :44:

vee işte sizlere bayıldığım kokostar kurabiyenin tarifi:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İçi İçin :
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı

Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
İç malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.

çok güzel oluyor :119:

eline sağlık canım, ne kadar sürede pişiyor peki :31:

hatırlamıyorum ki uzun sürmüyor ama :44: yapılışı biraz uzun sürüyor sadece, ama değer bence. eşim pek yemiyor zaten, hep ben yiyorum büyük zevkle:1: bu hamurdan 14-15 tane çıkıyor.

kocişin börek yapanı makbuldür :9: :9: :9:
maşallah ellerine sağlık tosunun :1:
:nazar::nazar::nazar:gerçekten mükemmeldi eline sağlık tosun paşa
"yufka al da börek yap.." ne güzel cümledir. :1:
baklavalık yufkanın böreği daha güzel olur ki zaten :9: eşin işi biliyomuş :9:
Kız cilveli cilveli söyledim hiç emir olarak algılamadı:1::1::1::1::1:
yeni nesil kocaları çok seviyorum ya :16: eşlerine yardım edip sevgilerini gösterme noktasında çok başarılı olduklarını düşünüyorum :31:
Benimkinin elinden geliyo benden güzel yapıyo kerata
bunu bilmiyordum denesem mi acaba :44: benim dünkü böreğim kabarık olmadı, eşim e altı yufkadan ancak böyle börek olur dmeişti:44: baklavanınkinde daha çok çıkıyo, belki daha kabarık olur :44:

Kabarık değil ama kıtır kıtır oluyo dene derim muhakkak..yapprak yaprak ayrılıyo böreğin katları

6 yufka 1 kilo demek,daha ne olsun.. zaten kek kadar kabarmasını beklememek lazım..bi börek daha var, altına üstüne milföy koyularak yapılıyor.. bi de onu mu denesen ki :31::44:

ilkayımın meşhur soorusu :1::27:

çileklipasta eşin çok mu kilolu, niye tosun paşa diyorsun :26: gerçi filmdeki kilolu değildi ama :44:

6 yufka 1 kilo demek,daha ne olsun.. zaten kek kadar kabarmasını beklememek lazım..bi börek daha var, altına üstüne milföy koyularak yapılıyor.. bi de onu mu denesen ki :31::44:

milföy hamurunu sevmiyoruz canım, çok yağlı :50: ben su böreği gibi kalın olsun yumuşak olsun istiyorum. baklavalık yufka yumuşak oluyor mu? deneyeyim ona göre :44:

vee romantik bir şiirle ara veriyoruz yayınımıza :16:

[video=youtube;IcdVg-K89-I]http://www.youtube.com/watch?v=IcdVg-K89-I[/video]

Back