2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

merhaba canlarr! kurban hikayeleri başlamış bakıyorum da benimki coookk sıkıcı geçti. eşim cunku çalışıyordu. bir tek ilk gün izinliydi. onda da bi yere gidemedik adam gibi zaten. neyse ki gece annemlerde kaldık, kocam da sabah ordan işe gitti.

oh dedim iyi de oldu, cins kadın, inan biliyorum ben eşim bekarken de kendisi ütülüyordu çoğu zaman gömleklerini.. bazen kardeşi annesi ütülediği de oluyodu ama cogunluk kendisi yapıydu.. lafa bak özledim diyo, özlediysen getirelim dedim içimin yağları eridi.
dün gidelim deyince kadın,eşim de tamam gideriz, gidilcek nere varsa bi an önce bitsin biz sürekli vakit bulamayız böyle gezmeye dedi. e tabi fln diyo kadın ama ben hiç bakmadım yüzüne, tv'ye bakıyodum gidelim vs deyince ekşittim suratımı dönüp bakmadım bile.. sürekli bi iş cıkarıyor, bi gittiğmiz yerde de dedim ben bu ilk bayram diye böyle hep böyle olmaz herhalde dedim. eşim bişey demedi..
bugün o reddedilme ihtimalini görsün, her istediği o isteyince değil de biz isteyince olur diye düşünsün istiyorum. benim suratımı buruşturduğumu kesin görmüştür, anlasın ben istemediğim için gidilmediğini.. bugün değil yarın giderim, ama onun lafıyla hareket etmemiş olurum, sinir oldum artık kaç gündür..

olsun ne güzel dinlenmişsindir canım .. evde yığınla iş beni bekliyor :44:

yurtdışında fln mısınız canım, hiç dikkat etmemişim daha önce söyleddiysen de :26:
amaan düşününce annenle daha çok zaman geçirmişsin işte ne âlâ... bana çok buruktu hele ilk sabah.. kalktık sabahın köründe gittik oraya, kardeşi daha yatıyodu. bayram namazına gittiler babasıyla, geldiler. eşim kaldırdı kardeşini zorla bayramlaşalım diye.. sonra da kurban kesme davası başladı.. akşaam 7 miydi neydi annemlere gittiğimizde.. gün boyu yüzüm asıktı, gülmeye çalıştıkça zorlandım resmen. eşim de farketti durumu.. işte gülümse,gidicez diorum,ne var bunda,rahat ol biraz vs dedi durdu.. ben de sonraki bayramda annemlere gidelim önce,burda annenler beklesinler bakalım nası bi hismiş o zaman anlarsın,şimdi anlamıyosun dedim.

kardeşi 2.gün akşam dedi, 20 gün önce tanıştığın insanlara gelip gidiyosun annenlerle vakit geçiremiosun,senin yerine kendimi koyuyuroum 2 gündür dedi. dedim hiç uğraşma, düşünmekle olmuyormuş dedim. mutsuz ve huzursuz olduğumu biliyorlardı ve buna rağmen kv eşime kurbandan sonra üzerini değiştir, biraz yat dinlen vs dedi.. gidileceği zaman da bugün mü gidilecek diye sordu böyle garip garip... o yüzden de kızı evlensin de bayramda sadece 1 saat görsün, nası bişey anlasın diye bol bol dualarımı aldı benim..

bence de .. bugün değil yarın gidersin ama o istediği zaman gitmemiş olursun .. belkide bu ilk bayram olduğu için böyledir sıkma canını tatlım

canım benim ya, gerçekten kv'ne sinir oldum ben de ilkay gibi. bizde çok ufak bi yönlendirme oldu, ona bile sinir oldum tahammül edemedim. sen iyi dayanıyorsun gerçekten sen nasıl davranman gerektiğini bilirsin nasılsa, ama ona her istediğinin olmayacagını göstermen lazım gercekten de :26:

hayır canım biz yurtdışında değiliz, müslüman çoğunluğun yaşadığı, bütün resmi dairelerin ve insaflı kuruluşların tatil yaptığı Türkiye'nin metropolü İstanbul'dayız bari 2 gün izin verselerdi eşime mağaza müdür yardımcısı eşim, hep açık durmak zorundalardı

dinlendim de canım, eşin olmayınca buruk geçiyor. 2 gün bütün millet annemlerde toplanmıştık, benim eşim yoktu. insan kimsesiz gibi hissediyor, halbuki annen baban orda değil mi? ama olmuyor canımcım dinlenmesine dinlendim de, eşim de olsaydı gönlüm de dinlenirdi
sana yardıma geleyim ben, beraberce toplarız

vaaay gönlümde dinlenirdi aşk dolu bir cümle oldu tatlım
gerçekten insan yalnız hissediyor kendini eşi olmayınca .. gel hadi çok iyi olur, zira listem kabarık :18:

beni de bekliyoo çamaşırlarıımm yığınla, ortalığı süpürsem iyi olacak. bu yeni halıların tüycükleri sinir ediyo beni..

bence de .. bugün değil yarın gidersin ama o istediği zaman gitmemiş olursun .. belkide bu ilk bayram olduğu için böyledir sıkma canını tatlım

walla umarım öyledir canım. akşam işten eşim benden önce geliyor. kıyma fln çektirilecek, ben gelene kadar hallet dedim. eve gelecek, evden çıkacak, bidaha gelecek.. yemekten sonra çıkmak isteyeceğini zannetmiyorum anası gündüz zorlamazsa.. ben de o gelene kadar pastacıklarımı yaparım belkii

ben biliyorum da eşim de emirlerine amade sürekli.. aslında bu kadar boyunduruk altına alınacak bi tip de değildir ama kendini onların her istediğini yapma zorunluluğunda hissediyor. annesinin de kızkardeşinin de bu durum çok hoşlarına gittiğini bildiğim için yaşasınlar görsünler diyorum, başka bişey demiyorum...

üzüldüm canım yaa, Allah yardımcınız olsun...

sen de haklısın, bu açıdan bakamıyor insan bu kadar sinir dolu bi bayramdan sonra
annem yanımda olaydı diyosun başka bişey demiyosun ama eşlerimizin yokluğunu göstermesin Allahım..

adresi alayım denizli'ydi değil mi?

evet hadi bekliyorum

beni de bekliyoo çamaşırlarıımm yığınla, ortalığı süpürsem iyi olacak. bu yeni halıların tüycükleri sinir ediyo beni..

evet yeni halılar tüyleri sinir ediyor insanı :26: benimki biraz biraz geçer gibi oldu bakalım işlerim çok gerçekten .. çamaşırlar yıkanacak, ütüler yapılacak, yazlıklar çıkarılıp kışlıklar yerleşecek ve tabi birde temizlik yapılacak -süpürme ve toz alma- bi sıraya koyup günlere böleyim en iyisi :44:

evet canım en iyisi iş bölümü ile yapmak
ütü ben de yapsam iyi olur biraz, kv'nin ağzına laf vermeyim. pantolon beceremiyorum da bikaç gömlek ütüleyip koysam eşime iyi olur. isyanlarda olmasın sonra. sabah koştur koştur kendi ütüledi yine gömleğini

benim halımın tüyleri yok :44: shaggy oldukları için sanırsam :44:

ben koridora shaggy aldım diğer odalar normal halı .. onlar tüyleniyor evet.. sanki ev pismiş gibi görünüyor .. eşiminde farkedeceği derecede olduğu için bazen ben söylemeden alıyor süpürgeyi eline bi güzel süpürüyor özellikle oturduğumuz oda o şekilde..

bu arada tavuklu krep çok güzeldi kızlar, fotoğraf unuttum ama yapmak isteyenlere kesin tavsiye ederim. tam misafirr yemeği..

Önce krepleri yapalım 2 YUMURTA , 1 ÇAY BARDAĞI SÜT,BİR TUTAM TUZ, KIVAMINI VERENE KADAR UN
Biraz akışkan kıvamlı bir hamur olacak. bu ölçüyle orta boy tavada 5 tane çıktı bende. tavayı biraz yağlayın, arkalı önlü pişiriinn..

Sonraa soğan,sarımsak,tavuk,biber,mantar,biber salçası, baharatlar ve tuzla tavuk soteyi hazırlayın.

Kreplerin içine tavuk soteyi koyup kalın bir sigara böreği gibi sarın, tepsiye alın..

üzerine deee beşamel sosuu hazırlamak için 1,5 kaşık tereyağında, 1,5 kaşık unu kavurun.. soğuk sütü üzerine yine çok koyu olmayan kıvam alana kadar ekleyin. karıştıra karıştıra yapın ki topaklar kalmasın içinde...

dökün sosu kreplerin üzerine, azar azar da kaşar serpiştirin. atın fırına, üzeri kızarana kadar pişsin... hmm çok lezzetli oluyor.. 1 saatte hazırladım arefe günü, oruç oruç çok iyi gitti

eşime nasıl dedim çok güzel,tam misafir yemeği dedi
yanına ne yapılabilir bilmyorum ama gayet güzel bir sunumu var

hmmmm karnım açıktı harika bi tarif tatlım eşim beşamel sos sevmiyor ama eşininde dediği gibi tam misafir yemeği

ben akşam ne yapsam yaa .. eşim sebzeli bi sulu yemek istiyor :26: günlerce dışarda kuru yemekler yemekten sıkılmış :26:

Son düzenleyen: Moderatör:

sebzeli sulu yemek isteyen eş.. süper yaa.. bizimki hergün et yedi, daha da akşam yine kavurma koycam pilav yapıcam gık demez.. etçil adam yaa...beşamel sosu da sevdi, fırında patateste tecrübe etmiştim eşimin sevdiği şeyleri bulmak çok zor cidden

sen ne yapabilirsiiiinnn, buzlukta taze fasülyen varsa at düdüklüye 15 dkya hazır..
ben patlıcana bayılırım, patlıcan oturtma da yapabilirsin..
sonracıımaa bezelye olabilir, havuçlu filan, biraz da kuşbaşı tavuk doğrarsın içine..
mantar sote olur, kabak yemeği olur sarımsaklı yoğurtlaa.. hmm..

Son düzenleme:

saydığın yemekleri şöyle bir değerlendirdim de benimki cins galiba :26: mantar ve kabak yemez ben bayılırım oysa ama onun yüzünde yapamıyorum ama bugün kendime fırında kaşarlı mantar yapmayı istiyorum o isterse yemesin

markette pırasa bulabilirsem onu yapayım diyorum .. yada ıspanak :26: bezelyeyi arefe günü yaptım bayramın birinci günü onu yedik .. havuçlu patatesli yaptım güzel oldu.. kendisi eti çok sever ama kurban bayramında her yerde çiğ et görmekten dolayı, kurbanda asla et yemez .. kurban geçer ondan sonra et yer ilginç dimi :26:

normalde bende kavurma falan yapmak isterim ama işte bi kaç gündür dışarda yedik istanbulda olmamız sebebiyle ısrarla sulu yemek yap ne yaparsan yap diyor msnden konuşuyoruz da şimdi, düşünüyorum bende :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…