Hoş buldum. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim tatlicadi1 ve regencim, inşallah Allah ümitlerimi(zi) boş çıkarmaz…
Şöyle ki ben dr. durumundan biraz şanssızlık yaşadım gibi bir durum söz konusu. Ben evlendiğim ilk 6 ay korunmuştum, bir yakınımın tavsiyesi üzerine gittiğim bayan dr'a 6. ay kontrolüme gittiğimde bebek sahibi olmaya karar verdiğimizi söylememe rağmen herhangi bir test vs talebinde bulunmadı, yaşımın risklerinden dolayı T3 T4 testlerinin yapılması gerektiğinin önemli olduğunu söyledim, benim isteğim üzerine bu testleri yaptı ve tsh seviyem normal değerden 0,7 birim farklı çıktı bunun üzerine 3 ay erteletti gebeliği, sağlıklı bir başlangıç yapmamız içinmiş. Daha sonra başka bir rahatsızlık için gittiğim iç hastalıkları uzmanım bunu öğrenince dr. saçmalamış bunun için 3 ay ertelenir mi, gebelik söz konusu olursa ilaçlarla takviyesi yapılacak bir durum bu dedi, bunun üzerine o dr. sarsılan güvenim tamamen bitti, zira bizim yaşımızdan dolayı zaman harcıyacak lüksümüz yoktu. Jinekolog olan aile dr. müracat ettim bana kızım yaşınızdan dolayı ikinizde zamanla yarışıyorsunz size tavsiyem bence hiç oyalanmadan direk
tüp bebek deneyin dedi. Bizde bu öneri doğrultusunda bu sene Eylül ayında Alman Hastanesinde tüp bebek denemesi gerçekleştirdik, kontrollerde sürekli 7 yumurta sayılıyordu ama toplama sırasında sadece 4 yumurta alınabilmiş, bunlardan 3'ü döllenmiş ve sadece 2'si gelişim gösterdiği için çift embriyo transferi yapıldı ama maalesef gebelik olmadı. Başka bir hazır emriyomuz da olmadığı için devamında 2. bir deneme şansımız da olmadı. Tavsiye üzerine başka bir dr. olan Nil hn. gittim yaşadığım süreci anlattım, benden rahim filmi istedi, ne önceki aile dr. ne de Alman hastanesi benden rahim filmi istemediler, bunun nedeni de tüp bebek uygulaması olacağı için filme gerek duyulmadığı, neticede doğal yolla hamile kalmayıp müdahale söz konusu olacağımış. Filmin neticesinde gebeliğe engel bir durumun olmadığı sadece erken doğum vy düşük söz konusu olabileceği, bunlarında ilaçlarla takviye edilebileceği oldu, Nil hanım sadece bir kereye mahsus aşılama yöntemini deneyeceğini eğer gebelik olmazsa ne yaparsak yapalım ama mutlaka tüp bebeği tekrar denememiz gerektiğini söyledi, hatta beni kendi hocasına yönlendirecek. Şimdi bu sürecin neden tersten işlediğine gelince aile dr. aşılama yöntemini sorduğumuzda bunun 6 aylık bir süreci kapsadığını bizim zaman açısından böyle bir lüksümüzün olmadığını dile getirdi. Ben ve eşim bu durum karşısında 6 aylık bir tedavi sürecinden sonra hamile kalıp kalamayacağımızın bir garantisi yokken üstelik buna zaman ve daha az da olsa bir para harcamamız söz konusu olduğu için direk daha garanti diye baktığımız tüp bebek tedavisini denedik ama sonuç maalesef istediğimiz, düşündüğümüz gibi olmadı. Bizim hatamız aşılama yöntemini araştırmamış olmamız, aşılamayı gebelik açısından daha düşük bir ihtimali olduğu için tedavisi baya baya zaman gerektiren, aynı zamanda yıpratıcı bir yöntem olarak düşündük, halbu ki 2-3 muayenelik bir yumurtlama takibiyle 2 kutu iğneden başka hem manevi hem de maddi açıdan çok fazla sıkıntısı olan bir uygulama değilmiş. Biz yaşlarımız ileri olması ve zaten gerek korunma gerekse ilk dr. erteletmesiyle kaybettiğimiz bir zaman olduğu için bir an önce çocuk sahibi olmayı istediğimizden, 2. dr. eşim aile dr. olduğu için böyle söylemesinin mutlaka bir nedeni vardır diye araştırma yapmadan önerilenleri bütçemizi zorlayarak denedik. Şimdi ki dr. Nil hn. çok ilgili bir bayan, inşallah Allah dualarımızı kabul eder bir an önce hamile kalırım...