• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ygs/lys

Kızlar uzun bi aradan sonra tekrardan döndüm ama malesef sınavım istediğim gibi geçmedi
Türkçede çok zaman kaybettim ve gerçekten kolay olan fen sorularının hepsine yetişemedim
Artık önümüzdeki sınavlara bakıcaz:14:

Kızlar bana hemen yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu edersiniz. Herhangi bir sorumu sorabileceğim bir rehber öğretmene sahip değilim ne yazık ki.
Söz gelimi, yarın LYS ücretini yatıracağım. Okul Öğretmenliği istiyorum ve LYS 1 ve LYS 3 sınavlarına girmem gerekiyor. Ama ben Matematik ve Geometri hiç yapamıyorum ve girmek istemiyorum bu sınava. Sadece LYS 3 sınavına girsem olmaz mı? ya da LYS 4 sınavına girsem? ama Okul Öncesi LYS 4 sınavından almıyor sanırım o sınava girmem de gereksiz oluyor. Tek bir sınava girebiliyor muyuz?

Kızlar bana hemen yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu edersiniz. Herhangi bir sorumu sorabileceğim bir rehber öğretmene sahip değilim ne yazık ki.
Söz gelimi, yarın LYS ücretini yatıracağım. Okul Öğretmenliği istiyorum ve LYS 1 ve LYS 3 sınavlarına girmem gerekiyor. Ama ben Matematik ve Geometri hiç yapamıyorum ve girmek istemiyorum bu sınava. Sadece LYS 3 sınavına girsem olmaz mı? ya da LYS 4 sınavına girsem? ama Okul Öncesi LYS 4 sınavından almıyor sanırım o sınava girmem de gereksiz oluyor. Tek bir sınava girebiliyor muyuz?

malesef en az 2 sınava girmemiz gerekiyo

Peki LYS 1 yerine LYS 4 girsem ama sadece okul öncesi için LYS 3 sınavım geçerli olsa puan olarak öyle olabilir ama değil mi sadece LYS 3 etkili olur LYS 4 başka bir bölüm için puan olur benim için öyle değil mi?

LYS 1 sınavına girsem yanlışım çok oluyor biliyorum ve bu yüzden hiç yapmıyorum e, boşuna girmeye de gerek yok.

Peki LYS 1 yerine LYS 4 girsem ama sadece okul öncesi için LYS 3 sınavım geçerli olsa puan olarak öyle olabilir ama değil mi sadece LYS 3 etkili olur LYS 4 başka bir bölüm için puan olur benim için öyle değil mi?

LYS 1 sınavına girsem yanlışım çok oluyor biliyorum ve bu yüzden hiç yapmıyorum e, boşuna girmeye de gerek yok.

evet onlar ayrı ayrı hesaplanıyor da lys4 tek başına yeter mi okul öncesi için? mat hiç mi yapamıyorsun 20ye yakın mat1 sorusu geliyor zaten ve kolay oluyor bence bi gir derim baktın hiç yapamıyorsun boş bırakrsın optiği

Bilmiyorum zaten sınavda çok heyecanlanıyorum. Gerçi LYS 1 de yaptığım yanlışlarım LYS 3 sınavımı etkilemeyecek artık ne kadar yaparsam o zaman.

Okul öncesi YGS ile alıyor biliyorum ben lys'le alakası yok ki

Evet, Lys ile alakası yokmuş. Bende öyle biliyordum ama sonra yanlış bir yerden bilgi aldım. Çocuk gelişimi Lysden alıyor sanıyordum. Ama oda almıyormuş. Lys 4 tercih etseydim o sınavla girmek istediğim başak bölümler vardı aslında. Neyse, deneyim olacak benim için iyi puanlar yaparsam değerlendirebilirim.

Merhaba arkadaşlar.Uzun bir aradan sonra.
Ygs hayal kırıklıgıydı 300+ diye hedeflerken sınav anı bir farklıymış ne yazık ki ygs-2 278 aldım.Kimya öğretmenligi + ek puanımla iyi gelcek yine ama iş imkanları açısından bölüm okumaya karar verdim.Önümüzde Lys.Bir meslek liseli olarak hayatımda hiç görmedigim bir müfredat.Umarım hepimiz için hayırlısı olur.Allah hepinizin gönlüne göre versin.Buralara kazandıgımız üniversiteleri de yazarız insallah :54:

kızlarrr lys çalışmaları nasıl gidiyo bakalım zaman su gibi geçiyo ygs şöyle böyle derken lys geldi bişey kalmadı sınava ya denemeleriniz nasıl gidiyo?? :19:

ben salak gibi ygsye kadar hep ygsye çalışmıştım çünkü ygsden tercih yapıcaktım sınava girdim herşey değişti hiç beklediğim gibi olmadı. 1 ay kadardır çalışıyorum cumhuriyet edebiyatı ve dünya edebiyatı kaldı edebiyat konularımdan. coğrafyada küreselleşmedeyim. eşit ağırlığım ama ne mat-2 yapabiliyorum ne de geometri :( çalışıyorum anlıyorum ama soru çözemiyorum of napıcam :(( analitik geometriden umutluyum biraz oda 8 soru çıkıyor zaten :( :25:

Son düzenleme:

canım bende okul öncesi öğretmenliğini istiyordum ama ygs kötü geçince hayal oldu. Okul öncesi Ygs-5ten almıyormu ? Ygsden iyi bir puan yaptıysan lysye girmene gerek yok ki.

o puanla turizme bile zor giderim :)

yeni sınav sistemi hakkında hiç bi bilgim yok. 2 li sınav sistemine geçmeden önce yatay geçiş yapmıştım. şimdiye kadarda ygs ye falan girmedim. seneye bnde gircem inş. sözelciyim. sayısalcı olmam gerek. seneye dershaneye gitmek istiyorum. onun öncesinde özel ders alarak matematiğimi iyi bir seviyeye getirmek istiyorum.

özel ders verecek biri var. henüz birebir konuşmadım. aklıma takılan özel dersi nerde alacağım konusu. evde hayatta almam. cafe tarzı yerlerde zor olur. acaba milli kütüphanede falan ders çalışmaya izin verirler mi?

asıl sorum ygs 2 den giricem demiştim. sözel derslerin puana etkisi oluyor mu?

yeni sınav sistemi hakkında hiç bi bilgim yok. 2 li sınav sistemine geçmeden önce yatay geçiş yapmıştım. şimdiye kadarda ygs ye falan girmedim. seneye bnde gircem inş. sözelciyim. sayısalcı olmam gerek. seneye dershaneye gitmek istiyorum. onun öncesinde özel ders alarak matematiğimi iyi bir seviyeye getirmek istiyorum.

özel ders verecek biri var. henüz birebir konuşmadım. aklıma takılan özel dersi nerde alacağım konusu. evde hayatta almam. cafe tarzı yerlerde zor olur. acaba milli kütüphanede falan ders çalışmaya izin verirler mi?

asıl sorum ygs 2 den giricem demiştim. sözel derslerin puana etkisi oluyor mu?

ygs-2 sayısal puan türü. ama ygsde hepsi birbirini etkiliyor ben mesela hiç sayısal yapmadım daha çok matematikte yaptıkların etkiliyor sayısal puanını tabi sayısal yapmazsan.seneye sınav kalkıcak diyorlar ama ne kadar doğru bilemem yıllardır hep kalkıcak

sınava girmiş biri olarak, yeni sistemden memnun musun? haberlerde bi çok kişinin barajı bile geçemediğinden bahsedilmişti. bu insanlar gerçekten çalışıpta iyi puan alamayanlar mı? yoksa bahane mi onlar için?

sorularada bakmaya korkuyorum açıkçası:18: zaten matla aram kötü şimdi çözmeye çalışırım falan beceremem iyice motivasyon kaybı:19::19::19::19:

bence ygs biraz şans işi sonuçta %40 lık dilim etkiliyor.lys daha önemli gerçekten emeğini karşılığın alabilceğin sınav lys bence.iş birazda insanda bitiyo 1 sene fedakarlık yapıp hayatımızı belirlemek bizim elimizde bunu yapmakta azimle çalışmaktan geçiyorr :)

sınava girmiş biri olarak, yeni sistemden memnun musun? haberlerde bi çok kişinin barajı bile geçemediğinden bahsedilmişti. bu insanlar gerçekten çalışıpta iyi puan alamayanlar mı? yoksa bahane mi onlar için?

sorularada bakmaya korkuyorum açıkçası:18: zaten matla aram kötü şimdi çözmeye çalışırım falan beceremem iyice motivasyon kaybı:19::19::19::19:

önyargıdan kurtul bence kararlı olursan azimli çalışırsan yapabilirsin matematiğin şuan iyi değilse zaten bakma sorulara yapamazsın moralin bozulur kim emek vermişte karşılığını alamamış olmuyosada nasipte yok demekki yapamıyorum diyip pes etme çalış sen çok iyi olcak sende görceksin :)

Back