2012 ygs/lys

Merhaba arkadaşlar.
Bir konuda danışmak istiyorum.Bizim dersane kitapları çok ağır.Pratik işlem yapmak için kitabım var ama soru bankam yeterli değil.
YGS Matematik için hangi soru bankasını önerirsiniz ?
Yeni Geometri aldım.Kartezyen yayınlarının.Ona da başlıcam bugün çözmeye.

Fem yayınlarının ilk adım soru bankalarını alabilirsin
Güvenderin web tabanlı soru bankası da kolay ama öğretici yapamadıklarını da cd'sinden dinleyebilirsin

Kızlar yardım !
Ben hala bi dershaneye yazılamadım
P.tesi dersler başlıyo bugün kayıda gittik birebir yok dediler bende yazılmadım
Finalde vardı oraya gidiyodum ben
Bu sene eve yakın olsun diye başka yere gidiyim dedim böyle oldu
Ne yapayım kızlar yazılıyım mı çok kararsız kaldım

Kızlar yardım !
Ben hala bi dershaneye yazılamadım
P.tesi dersler başlıyo bugün kayıda gittik birebir yok dediler bende yazılmadım
Finalde vardı oraya gidiyodum ben
Bu sene eve yakın olsun diye başka yere gidiyim dedim böyle oldu
Ne yapayım kızlar yazılıyım mı çok kararsız kaldım

birebir alabileceğin bi yer bul bence bazı zamanlar birebir alman gerekenler oluyor çünkü :26:

Son düzenleme:
birebir alabileceğin bi yer bul bence bazı zamanlar birebir alman gerekenler oluyor çünkü :26:

Bende öyle istiyorum ama hep evden uzaktaydı dershanelerim
Liseyi de uzakta okudum çok problem yaşadım bu konuda
Hangisi ağır basıyo karar veremiyorum bir türlü

final almada hangi yayın alıyosan al :D :D matematikten soğutuyo insanı :( güvender yada femin ilk adım soru bankasını alabilrsin kolaydan zora doğru gidiyo güzel bir kitap bence bendede körfezin matematik soru bankası var fazla zor değil oda güzel ygs için idael diyolar bunlardan birini almanı öneririm canım :1:

Final var canım.Tabi bakmakla yetiniyorum.:53:Güvender iyi diyorlar.Şu an aklımda o var.Bi araştırayım yine.
Çok teşekkür ederim cevabın için.:61:

Fem yayınlarının ilk adım soru bankalarını alabilirsin
Güvenderin web tabanlı soru bankası da kolay ama öğretici yapamadıklarını da cd'sinden dinleyebilirsin

Güvender'in Cd'li olanını sordum bir kaç kitapçıya yok dediler Bir bakayım yine
Fem var bende.Ama ilk adım mı orasını bilmiyorum.Geçen sene abimden kalma Fem kitapları var.
Çok teşekkür ederim cevabın için :61:

bizim dersaner başladı hafta içi olarak. sınıfta 5 kişiyiz özel ders gibi geçiyor.. çok zevkli neysee prog gelince de günlük 3 ders var çalışılması gereken birini dersanede halladiyoruz dersten sonra diğerini 2 sini de evde. ayrıca saat 12 de yatış var mutlaka. çünkü saat 11den sonra beyin aktifliğini kaybediyor. saat 6 da kalkış var tabi. hergün mat var 50 soru fizik 100 kimya 100 geo 150 bio 100 böyle bi prog :71:

canım çok teşekkürler yorumun için :) programı çok beğendimm soru çözmeye daha çok ağırlık verilmiş çok mantıklı geldi bana. Açıkçası ben günde 5 ders çalışıyodum haliyle soru çözmeye pek vakit kalmıyo konu çalışmaktan, bende programımı gözden geçireyimm inşş kazanırsın dilediğin bölümü dilediğin şehirdee :)) :78:

Bende öyle istiyorum ama hep evden uzaktaydı dershanelerim
Liseyi de uzakta okudum çok problem yaşadım bu konuda
Hangisi ağır basıyo karar veremiyorum bir türlü

canım benim karar vermen lazım kayıtlar bitiyo orda ne durumda bilmiyorum ama benim arkadaşım yazılamadı yer yok dediler hani yer kalmazsa sonra sıkıntı olur

selam..ben de bu sene gireyim diyorum ..en son 2000 de girmiştim ..meslek lisesi çıkışlıyım boğaziçini tutuyrdu puanım ama meslek lisesi olunca puanımızın yarısını kestiler ..bizim sistemde 90 sözel 90 sayısal vardı ..ben sözel öğrencisiydim ama kafam tam ea idi ..80 sözel 40 da matematik yapmıştım ..ama şimdi müfredat çok değişti bin türlü puan var ..fizik kimya biyoloji asla yapamam ama matematiği fullemiştim sınavda şimdiki sınav nasıl bilmiyorum ...aslında bi gün otup bi sınav çözsem de kendimi denesem diyorum:) sınava niye giriyorsun diyeceksiniz ,7 yıldır devlet memuruyum ,aöf bitirdim ama hukukları hep tutuyrdu puanım ,şimdi katsayı kalkıyormuş sanırım ,kalkarsa hakettiğim okulu kazanıp okumak istiyorum ..zamanında hakkımızı yediler ,sıra bende artık ben de hakettiğim okulu kazanmak istiyorum ,gerçi sınav sistemi değişti ama ne kadar yapabilirim bilmyorum ..üzerinden 11 sen geçmiş ..bismillah deyip gireceğim .ALLAH herkesin yardımcısı olsun ..

selam..ben de bu sene gireyim diyorum ..en son 2000 de girmiştim ..meslek lisesi çıkışlıyım boğaziçini tutuyrdu puanım ama meslek lisesi olunca puanımızın yarısını kestiler ..bizim sistemde 90 sözel 90 sayısal vardı ..ben sözel öğrencisiydim ama kafam tam ea idi ..80 sözel 40 da matematik yapmıştım ..ama şimdi müfredat çok değişti bin türlü puan var ..fizik kimya biyoloji asla yapamam ama matematiği fullemiştim sınavda şimdiki sınav nasıl bilmiyorum ...aslında bi gün otup bi sınav çözsem de kendimi denesem diyorum:) sınava niye giriyorsun diyeceksiniz ,7 yıldır devlet memuruyum ,aöf bitirdim ama hukukları hep tutuyrdu puanım ,şimdi katsayı kalkıyormuş sanırım ,kalkarsa hakettiğim okulu kazanıp okumak istiyorum ..zamanında hakkımızı yediler ,sıra bende artık ben de hakettiğim okulu kazanmak istiyorum ,gerçi sınav sistemi değişti ama ne kadar yapabilirim bilmyorum ..üzerinden 11 sen geçmiş ..bismillah deyip gireceğim .ALLAH herkesin yardımcısı olsun ..

azmine hayran kaldımm ve çok ciddiyim acayip saygı duydum sana :) ne hayaller varmış ne cevherler varmış aramızda ve biliyorum ki sen bu sene yaparsın yapamassan seneye yaparsın ama yaparsın yaniii herşey gönlünce olsuunn başarılarr diliyorum sana =) bende 1 sene ara verdim kitap yüzü açmadım ama bu sene bende hazırlıyorum benim hedef tıp :) ama kuzenim ankara üniversitesi hukuk fakültesinde okuyo sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırımmm yolun açık olsunn tekrardan :78:

canım benim karar vermen lazım kayıtlar bitiyo orda ne durumda bilmiyorum ama benim arkadaşım yazılamadı yer yok dediler hani yer kalmazsa sonra sıkıntı olur

Canım İstanbul'da pek problem olmuyo böyle şeyler
Yeterki öğrenci gelsin
Aylar sonra bile kayıt alıyolar
Zaten dershaneler okuldaki sınıflardan daha kalabalık (:

azmine hayran kaldımm ve çok ciddiyim acayip saygı duydum sana :) ne hayaller varmış ne cevherler varmış aramızda ve biliyorum ki sen bu sene yaparsın yapamassan seneye yaparsın ama yaparsın yaniii herşey gönlünce olsuunn başarılarr diliyorum sana =) bende 1 sene ara verdim kitap yüzü açmadım ama bu sene bende hazırlıyorum benim hedef tıp :) ama kuzenim ankara üniversitesi hukuk fakültesinde okuyo sormak istediğin bişey olursa yardımcı olmaya çalışırımmm yolun açık olsunn tekrardan :78:

sağolasın ..ya aslında benim hayatım hep başarılarla doluydu ..lisede sınıf birincisi idim ..edebiyat dalında yarışmalarda ödülüm var ..çok güzel şiir okurdum.bir de sanat müziği ..konservatuardan çok istediler gitmedim ,üni. iken okula muhsin ertuğrul ile çalışmış bir tiyatro grubu geldi , öğrencilerden seçme yaptılar ,doğaçlama bir şey istediler , elemede birinci olarak geçtim ,çok istediler gel çalış bizimle diye ama ona da evet diyemezdim..1000 kişilik dershanede 3.idim ama sınavda hakkımızı yiyenlerin on parmağım yakasında olsun öbür dünyada inş. başka bölümle puanım yetiyordu ,yani uyduruk bölümlere ama onlara d ben girmek istemedim ..boşuna okumanın anlamı yoktu ..zaten devlete girmek istiyordum .onun için de kpss gerekiyor ..kpssde de üniversite farketmediği için 4 yıllık işletme okudum ..işletme okurken de not ortalamam 90 olduğu için eskişehirden davet aldım ..gel burda örgün eğitime geç dediler ama istemedim ...okulu bitirdim ..lese girdim ..o zamanlar 80 üzerinden 60 almıştım ..bu günki sistemle ales olarak 75 oluyor sanırım ..yüksek lisansa filan devam edecektim ama ondan da vazgeçtim ..nasip böyleymş demekki ..sonra tekrar sınava girdim aöf 4 te iken ..sözel öğrencisi olmama rağmen 2 yıllık bilgisayar bölümünü kazandım ..ve sayısal bir bölümde okumaya başladım ..orda hayatımda ilk defa elektronik dersleri gördüm iimi :) ama notlarım 90 dan aşağı düşmedi ..okulda 2.idim bizimbölümde ..sonra 2.sınıfa geçeceğim yaz kpssye girdim ..83 aldım ..ve atandım ...7 yıldır da devlet memuruyum..bu arada 29 yaşındayım ..nasıl ama ii macera değil mi :)) çok fırsat çıktı karşıma aslında ama nasip böyleymiş..herkesin hakkında hayırlısı olsun ..
ya sen sayısalcısın aklıma bişey geldi :)) ben lisede iken ilk dönem fizik kimya biyoloji giriyorya hayatımıza :) benim tüm derslerim 5 sadece fiziğim 2 idi biliyormusun ..:) biyolojiye kafam ii basardı mesela sınavda 8 soru yaptım hem de hiç bilmeden hocanın anlattıklarıyla ,bi de mantık yürüttüm :)) acaba şimdi ufak tefek yapabileceğim basit yerlr neresi bana tüyo verirsen sevinirim..

sağolasın ..ya aslında benim hayatım hep başarılarla doluydu ..lisede sınıf birincisi idim ..edebiyat dalında yarışmalarda ödülüm var ..çok güzel şiir okurdum.bir de sanat müziği ..konservatuardan çok istediler gitmedim ,üni. iken okula muhsin ertuğrul ile çalışmış bir tiyatro grubu geldi , öğrencilerden seçme yaptılar ,doğaçlama bir şey istediler , elemede birinci olarak geçtim ,çok istediler gel çalış bizimle diye ama ona da evet diyemezdim..1000 kişilik dershanede 3.idim ama sınavda hakkımızı yiyenlerin on parmağım yakasında olsun öbür dünyada inş. başka bölümle puanım yetiyordu ,yani uyduruk bölümlere ama onlara d ben girmek istemedim ..boşuna okumanın anlamı yoktu ..zaten devlete girmek istiyordum .onun için de kpss gerekiyor ..kpssde de üniversite farketmediği için 4 yıllık işletme okudum ..işletme okurken de not ortalamam 90 olduğu için eskişehirden davet aldım ..gel burda örgün eğitime geç dediler ama istemedim ...okulu bitirdim ..lese girdim ..o zamanlar 80 üzerinden 60 almıştım ..bu günki sistemle ales olarak 75 oluyor sanırım ..yüksek lisansa filan devam edecektim ama ondan da vazgeçtim ..nasip böyleymş demekki ..sonra tekrar sınava girdim aöf 4 te iken ..sözel öğrencisi olmama rağmen 2 yıllık bilgisayar bölümünü kazandım ..ve sayısal bir bölümde okumaya başladım ..orda hayatımda ilk defa elektronik dersleri gördüm iimi :) ama notlarım 90 dan aşağı düşmedi ..okulda 2.idim bizimbölümde ..sonra 2.sınıfa geçeceğim yaz kpssye girdim ..83 aldım ..ve atandım ...7 yıldır da devlet memuruyum..bu arada 29 yaşındayım ..nasıl ama ii macera değil mi :)) çok fırsat çıktı karşıma aslında ama nasip böyleymiş..herkesin hakkında hayırlısı olsun ..
ya sen sayısalcısın aklıma bişey geldi :)) ben lisede iken ilk dönem fizik kimya biyoloji giriyorya hayatımıza :) benim tüm derslerim 5 sadece fiziğim 2 idi biliyormusun ..:) biyolojiye kafam ii basardı mesela sınavda 8 soru yaptım hem de hiç bilmeden hocanın anlattıklarıyla ,bi de mantık yürüttüm :)) acaba şimdi ufak tefek yapabileceğim basit yerlr neresi bana tüyo verirsen sevinirim..

inşallah bu başarı dolu yıllara bir yenisi daha eklenir bu sene :) senin hayatın aynı benim dayımın hayatına benziyor o da önce uzmanlığı kazandı sonra astsubaylığa yükseldi sonra subaylığada yükselicekti haklarını yemişler topluca istifa ettiler. İşsiz kaldı peynircilik yaptı sonra tekrar öss ye girdi mühendisliği kazandı gitmedi neymiş efendim onun hedefi tıpmış tıp olmassa hiçbiyere gitmezmiş dedem izin vermedi tekrar össye girmesine şimdi memur kendisi :) belki diyo şimdi istediğim yeri kazanır giderim anlıycağın beraber giricez sınavlara ama söylemiyoruz kimselere ;) sana verebileceğim tavsiyeler ilk önce sen şu fizik kimya biyoloji olayıyla sadece YGS de ilgileneceksin o yüzden bu derslerin 2. bölüm konularına çalışmana gerek yok. Bu konuların netten listesini çıkar zaten ilk konular en temel konulardır sonlara doğru biraz zorlaşır ama zor değil aslında çalışır yaparsın. bu konuların listesini çıkardıktan sonra konu anlatımlı kitaplardan konuları okudukça ve soruları çözdükçe konulara çarpı koy ve hedef koy kendine şu kadar zamanda bu kadar konu biticek diye ve bitirdikçe kendini daha da mutlu hissediceksin :) o kadar hızlı ilerlemene de gerek yok zorlanıyosan o konu üzerinde daha çok durursun daha çok kaynaktan yararlanırsın farklı anlatımlar daha iyi olur halledersin ama şuna önem ver her soru çeşidini çözmeye çalış çözemediklerini bir deftere yaz ve onları anlamadan uyuma inan başarırsın olay bundan ibaret :) bir de konular bittikçe sen başa dön tekrardan konu çalışımı yap bu döngü böyle devam etsin zaman ilerledikçe sen soru sayısını arttırırsın :) başarılar dilerim inşallah kazanırsın fiziktende konunun mantığını kavrayıp sonra bol bol soru çöz anlamadığın kafana yatmayan yerleri sakın es geçme :91:

slm kızlar yardımınıza ihtiyacım var ben üniverteyi bitireli 4 sene oldu ama bölümümde devlete atanmak çok zor özelde çalışmama eşim izin vermiyor :(( bende yıllar önce kazanıp kayıt olmaktan son anda vazgeçtiğim hemşirelik için şansımı tekrar denemek istiyorum ama sistem öle değişmişki sağlık yüksekokulları için hangi dersleri çözmek gerekiyor sınavda ben sözelciyim aslındabana bilgi verebilirseniz çok sevinirim :17:

slm kızlar yardımınıza ihtiyacım var ben üniverteyi bitireli 4 sene oldu ama bölümümde devlete atanmak çok zor özelde çalışmama eşim izin vermiyor :(( bende yıllar önce kazanıp kayıt olmaktan son anda vazgeçtiğim hemşirelik için şansımı tekrar denemek istiyorum ama sistem öle değişmişki sağlık yüksekokulları için hangi dersleri çözmek gerekiyor sınavda ben sözelciyim aslındabana bilgi verebilirseniz çok sevinirim :17:

hemşirelik hem ygsden alıyo hem lysden şöyle söyleyeyim sınav sistemini biliyomusun canım??

başka bir yerde yazmıştım buraya kopluyorum sınav sistemi şu şekilde

sınav 2 aşamalı olarak yapılıyor ilk sınav ygs(yüksek öğretime geçiş sınavı) ikinci sınav lys (lisans yerleştirme sınavı),ygs de türkçe,matematik1,geometri,tarih,coğrafya,felsefe, fizik,kimya,biyoloji derslerinden soru soruluyor.türkçeden 40 soru matematikten 40 soru(matematik30+geometri10),sosyal bilimlerden 40 soru (tarih 17 coğrafya 13 felsefe 10),fen bilimleri 40 soru toplam:160 soru 160 dk 2012 ygs sınavı 1 nisan 2012 tarihinde yapılcaktır.:) lys sınavı 5 oturumda gerçekleştiriliyor bunlar lys1(matematik(50 soru),geometri(30 soru)sınavı) süre:120 dk mat2 ağırlıklı ama mat1dende sorular var ,lys2 fen bilimleri(fizik 30 soru kimya 30 soru biyoloji 30 soru) süre:135 dk lys 3 (edebiyat(56 soru)coğrafya1(24soru)sınavı)süre:120 dk lys4 (tarih 44 soru,coğrafya2 16 soru,psikoloji 10 sosyoloji10 mantık 10 soru)süre:135 dk lys5(yabancı dil sınavı)

sen sadece ygs sınavına gireceğin için tükçe matematik geometri sosyal fen bilimleri bu derslere yoğunlaşman lazım şu konulara çalışmalısın

Dil ve Anlatım YGS-LYS
1. İletişim, Dil ve Kültür
2. Dillerin Sınıflandırılması ve Türkçenin Dünya Dilleri arasındaki Yeri
3. Sözcüğün, Sözcük Gruplarının Anlamı ve Yorumu
4. Cümlenin Anlatımı, Anlamı ve Yorumu
5. Paragrafın Anlatımı, Anlamı ve Yorumu
6. Ekler ve Sözcüğün Yapısı
7. Ses bilgisi
8. Yazım Kuralları
9. Noktalama işaretleri
10. İsim Soylu Sözcükler (isim, Sıfat, Zamir, Zarf, Edat, Bağlaç, Ünlem)
11. Fiiller (Fiilde Kip, Ekfiil, Fiilde Yapı, Fiilimsiler, Fiilde Çatı)
12. Cümle Bilgisi (Cümlenin Öğeleri, Cümle Türleri)
13. Anlatım Bozuklukları

Matematik YGS
1. Mantık
2. Sayılar (Temel Kavramlar)
3. Rasyonel Sayılar
4. I. Dereceden Denklemler ve Eşitsizlikler
5. Üslü ve Köklü Say›lar
6. Çarpanlara Ayırma
7. Mutlak Değer
8. Oran - Oranı
9. Sayılarda Sıralama
10. Denklem Kurma Problemleri
11. Yaş Problemleri
12. Hız Problemleri
13. İşçi ve Havuz Problemleri
14. Yüzde ve Faiz Problemleri
15. Kâr ve Zarar Problemleri
16. Karışım Problemleri
17. Kümeler
18. Bağıntı ve Fonksiyonlar
19. işlem
20. Modüler Aritmetik
21. İstatistik (Mod - Medyan, SBS düzeyinde anlatılacaktır.)

Geometri YGS
1. Doğruda Açılar
2. Üçgende Açılar
3. Açı Kenar Bağıntıları
4. Dik Üçgen
5. Açı ortay
6. Kenarortay
7. Açı ortay - Kenarortay
8. Özel Üçgenler
9. Üçgende Alan
10. Üçgende Benzerlik
11. Benzerlik Alan
12. Çokgenler - Dörtgenler
13. Paralelkenar - Eşkenar - Dörtgen
14. Dikdörtgen - Kare
15. Yamuk - Deltoid
16. Çemberde Açı
17. Çemberde Uzunluk
18. Dairede Alan
19. Doğrunun Analitik ‹ncelenmesi
20. Uzay Geometri
21. Prizmalar
22. Piramitler

FİZİK YGS

1. Fiziğin doğası
2. Vektör ve Kuvvet
3. Moment -Denge
4. Ağırlık Merkezi
5. Basit Makinalar
6. Doğrusal Hareket
7. Dinamik
8. İş - Güç - Enerji
9. Isı - Sıcaklık
10. Madde ve Özellikleri
11. Basınç (Katı -Sıvı -Gaz)
12. Sıvıların Kaldırma Kuvveti
13. Elektrostatik
14. Dirençlerin Bağlanması
15. Elektrik Akımı
16. Lambalı Devreler
17. Mıknatıslar
18. Elektromagnetizma
19. Gölge
20. Düzlem Ayna
21. Küresel Ayna
22. Kırılma -Renk
23. Mercekler
24. Dalgalara Giriş
25. Astronomi

KİMYA YGS
1. Kimyanın Tarihsel Gelişimi
2. Kimyanın Temel Kanunları
3. Atomun Yapısı ve Periyodik Sistem (Kuantum kavramına değinilmeyecektir.)
4. Kimyasal Bağlar (Molekül Geometrisi ve Hibritleşmeye değinilmeyecektir.)
5. Bileşikler
6. Kimyasal Değişimler ve Tepkime Türleri
7. Polimerleşme ve Hidroliz
8. Karışımların Sınıflandırılması ve Ayrışması
9. Çözünürlük
10. Hayatımızda Kimya

BİYOLOJİ YGS
1. Canlıların Ortak Özellikleri
2. Canlıların Temel Bileşenleri
3. Enzim - Enerji -Metabolizma
4. Yönetici Moleküller
5. Hücre
6. Canlıların Sınıflandırılması
7. Canlılar Alemi ve Biyoçeşitlilik
8. Ekoloji
9. Destek ve Hareket Sistemleri
10. Dolaşım sistemi
11. Bağışıklık Sistemi
12. Solunum Sistemi
13. Sindirim Sistemi
14. Boşaltımm Sistemi
15. Denetleyici ve Düzenleyici Sistemler
16. Duyu Organları

TARİH YGS-LYS
1. Tarih Bilimi
2. Uygarlığın Doğuşu ve ilk Uygarlıklar
3. ilk Türk Devletleri
4. İslam Tarihi ve Uygarlığı (13. Yüzyıla kadar)
5. Türk-İslam Devletleri (10-13. Yüzyıllar)
6. Ortaçağ’da Avrupa
7. Türkiye Tarihi (11-13. Yüzy›llar)
8. Beylikten Devlete (1300-1453)
9. Dünya Gücü: Osmanlı Devleti (1453-1600)
10. Yeniçağ’da Avrupa
11. Arayış Yılları (1600-1700)
12. XVIII. Yüzy›lda De¤iflim ve Diplomasi
13. Yakınçağ’da Avrupa
14. En Uzun Yüzyıl (1800-1922)
15. Osmanlı Devleti’nin Kültür ve Medeniyeti
16. XIX. ve XX. Yüzy›lda Osmanl› Devleti
17. Trablusgarp Savaşı ve Balkan Savaşları
18. I. Dünya Savaş ı ve Sonras› Geliflmeler
19. Kurtulufl Savaşı Hazırlık Dönemi
20. TBMM’nin Açılması ve Ayaklanmalar
21. Kurtulufl Savaşı’nda Cepheler ve Antlaflmalar
22. Cumhuriyet Dönemi inkilapları
23. Atatürkçü Düflünce Sistemi ve Atatürkçülük
24. Atatürk Dönemi Türk Dil Politikası
25. II. Dünya Savaşı (1939-1945)
26. Milli Güvenlik ve Vatandafll›k Bilgisi

inşallah bu başarı dolu yıllara bir yenisi daha eklenir bu sene :) senin hayatın aynı benim dayımın hayatına benziyor o da önce uzmanlığı kazandı sonra astsubaylığa yükseldi sonra subaylığada yükselicekti haklarını yemişler topluca istifa ettiler. İşsiz kaldı peynircilik yaptı sonra tekrar öss ye girdi mühendisliği kazandı gitmedi neymiş efendim onun hedefi tıpmış tıp olmassa hiçbiyere gitmezmiş dedem izin vermedi tekrar össye girmesine şimdi memur kendisi :) belki diyo şimdi istediğim yeri kazanır giderim anlıycağın beraber giricez sınavlara ama söylemiyoruz kimselere ;) sana verebileceğim tavsiyeler ilk önce sen şu fizik kimya biyoloji olayıyla sadece YGS de ilgileneceksin o yüzden bu derslerin 2. bölüm konularına çalışmana gerek yok. Bu konuların netten listesini çıkar zaten ilk konular en temel konulardır sonlara doğru biraz zorlaşır ama zor değil aslında çalışır yaparsın. bu konuların listesini çıkardıktan sonra konu anlatımlı kitaplardan konuları okudukça ve soruları çözdükçe konulara çarpı koy ve hedef koy kendine şu kadar zamanda bu kadar konu biticek diye ve bitirdikçe kendini daha da mutlu hissediceksin :) o kadar hızlı ilerlemene de gerek yok zorlanıyosan o konu üzerinde daha çok durursun daha çok kaynaktan yararlanırsın farklı anlatımlar daha iyi olur halledersin ama şuna önem ver her soru çeşidini çözmeye çalış çözemediklerini bir deftere yaz ve onları anlamadan uyuma inan başarırsın olay bundan ibaret :) bir de konular bittikçe sen başa dön tekrardan konu çalışımı yap bu döngü böyle devam etsin zaman ilerledikçe sen soru sayısını arttırırsın :) başarılar dilerim inşallah kazanırsın fiziktende konunun mantığını kavrayıp sonra bol bol soru çöz anlamadığın kafana yatmayan yerleri sakın es geçme :91:

ya sanırım hukuk ve ea bazı bölümler için fizik kimya biyoloji gerekiyor ...ben de kolay olanlardan çözersem kardır diye bakacağım zaten..mesela fizikte sınavda vektör sorusunu yapmıştım :) E ona da şükür ne de olsa sözelciyim :)
ben bi kere okudum mu aklımda kalır da her şey de sadece okumayla olmuyor ,birinin de anlatmsı lazım ,olmazsa netten görüntülü bişeyler indiririm belki ..bir de ben evliyim ,çalışıyorum ,artık ne kadar vaktim olursa o kadar olacak ..
geçen sene 5 senenin ardından kpss ye girdim ..hiç çalışmadan ,vaktim yoktu çünkü ..neyse amanın bi tuhaf oldum sınavda ..seneler sonra öğrenci psikolojisine tekrardan girdim ve kastım kendimi bayağı bir ..80 aldım ama kasmasam daha ii olurdu eminim..ne zor iş yapıyormuşuz zamannda biz dedim kendi kendime ,gerçekten içindeyken belki farkedilmiyor da seneler sonra anlıyor insan ,ALLAH herkese hakettiği bölümü nasip etsin inş.çözemediğim soru olursa sorarım ama ee :))
dershanede iken matematik hocama da sürekli sorardım biliyormusun ,hiç peşini bırakmazdım ..sora sora kendim soru çözüm yöntemleri gelştirdim ,hocanın çözemediği soruları çözdüm:)) sormaktan zeval gelmez :)) sanırım senin de başını ağrıtabilirim birazcık :1:

Son düzenleme:

Merhaba:61:
Ben sağlık meslek-hemşirelik son sınıftayım sadece ilk sınavla yani ygs-2 puanı ile meslek yüksek okullarında eğitim alabiliyoruz 2 yıl mı 4 yıl mı diye soruluyor hep hemşireliğin iki yıllığı yok artık hepsi 4 yıllık.
bunun dışında ikinci sınava girersende mf3 ile alan okullar var hemşirelikten ösym'nin sitesinden bulabilirsin hepsinin puanını.
Ben sayısal öğrencisiyim ve ygs2 ile tercih yapıcam o yüzden %40fen, &30mat, %20türkçe, %10tarih ten puan gelecek. Umarım yerdım edebilmişimdir biraz :61:

heeey kızlaaar ben geldiim :124: :66:

nasılsınız nasıl gidiyor hayat :1:

iyi değilim hiç bu kadar berbat olmamıştı hayatım senin nasıl gidiyo :D

psikolojik olarak kendmi ikna edeblrsem şu özel hayat vs gibicesnden .. güzel gidecek .. :1:
çalışmalar başladı yavaş yavaş artıyo artık :71:

Back