kolay gelsin inş. istediğin oolur. bende bu sene kpss ye hazırlancm
1000 soru olayını saat olayı ile biz de hesapladık.Yok olmuyor 15-16 saat filan.Hadi çözdü uyumuyor mu insan ?
Bi de 1000 soru çözen adam da 2+2 çözmez heralde.Böyle anlatınca ne zevk alıyorlar anlamıyorum ki.Bİr arkadaşım daha var günde 500-600 soru çözüyormus.Bilmem kaç kitap bitirmiş ? Tamam çalış da içinde kalsın dimi ama bize niye anlatıyorsun
Arkadaşlar o 1000 soru olayına gelince
Bizim 11.sınıfta dershanede fizik hocamız anlatmıştı
Günde 1000 soru çözdüğüünü iddia eden biri fazlasıyla soru çeşidi görmüştür zaten
Eline alıyor test kitabını daha önce sık görüp çözdüğü soruları es geçiyor bu soruyu daha önce çözmüştüm diyerek
Böylece 1000 soru çözdüm oluyor demişti
ben yine geldim yakopamıyorum kızlar forumdan ne olcak böyle
Kopma zaten canım bak ben dershanede geldikten sonraki dinlenme sürecinde giriyorum biraz sonra 6 gibi derse sonra taa gece yarısı girersem bi daha bi giriyorum sonraa uykue tabi bir kaç hafta sonra daha da azalabilir bilemiyorum
moralim çok bozuk ya valla utanmasam ağlıycam ben düzliseden mezun oldum liseye başlamadan önce imam hatip lisesine gitme durumum vardı puan kırılıyo diye gitmedim adamlar katsayıyı kaldırıyo 2012 de bizimle eşit oldu şimdi meslek liseleri imam hatipliler şöyle bir durum varki imam hatipteki eğitimle düz lisedeki aynı değil bizim matematikçi gelir bir soru yazardı yarım saat çözümünü yazardı yani sohbet ederdi hep şimdi gelip hukuk pdr tercih edecekler puanları kırılmıycak şansım azaldı çok kötü durumdayım valla
Yanlış düşünüyorsun ama o okulda eğitimini almadan nasıl bir anlatımları var bilemezsin ki. Bak ben meslek lisesiyim hemşirelik okuyorum bu yıl son senem ve biz kültür derslerini yani fizik kimka biyoloji matı sadece 9da gördük ve hocalarda nasıl olsa siz hemşire olacaksınız çok önemli değil bunlar sadece okul derslerinden geçin diye pek üzerinde durmadılar hatta geometri dersi hiç almadık. günde 10-11 saat ders gördüğümüz için dershaneye de yazılamadım iki yıl. Gecen yıl stajım basladı ve o yoğunlukta hem okula gittim hem hastaneye gidip çalıştım hem de hastaneden cıktığım zaman kostura kostura dershane ..
Neden mi ? Bana öğretilmeyen o almadığım kültür dersleri için.. O yüzden bakış açını değiştirmeni isterim. Düz ya da and. liselilerin tek işi okul ve dershanede gördüğü dersleri öğrenmekken biz hem meslek dersleri ki gerçekten kolay değil onlarla uğrasıyoruz hem staj dosyası yazma hemşirelik planlarıyla uğrasıyoruz hem okul ödevleri hem dershane ödevleri kpss , ygs çalışmaları inan kolay şeyler değil ayrıca mf bölümü olmama rağmen sayısal ders görmüyorum bile okulda birilerinin de bizi düşünmesi lazım..
orda söylemek istediğim şuydu hani bende gidebilrdim imam hatibe ama bu puan kırılma durumu işime gelmediği için gitmedim düz liseden devam ettim ben diyorum ki imam hatip yada meslek lisesine gidenler bu durumu göze alarak gitmişler zaten meslek liselerinin aldığı eğitimi biliyorum bişey diyemem ama katsayı kalkarsa ne anlamı kalıyorki mesek lisesinin imam hatibin çevremden duyduğuma görede imam hatipllrin eğitimi daha iyi sonuçta düz lisenin eğitimini az çok bilrisiniz ben çok yanlış olduğunu düşünüyorum bu katsayının kalkmasını sizde sonuçta katsayı farkını bile bile meslek lisesine gittiniz
Ben kesinlikle düşünmedim giderken katsayıyı istediğim meslekti ve ben hayallerimin peşinden gittim çok da memnunum zorluklarına karşın ama şu konuda haklısın imam hatip eğitimine gerçekten öenm verildiğini bende duymuştum eğitimleri iyi .. Çalışan kişi her durumda başarır biz de çalışacağız bu sene hepimiz başaracağız
Ben kesinlikle düşünmedim giderken katsayıyı istediğim meslekti ve ben hayallerimin peşinden gittim çok da memnunum zorluklarına karşın ama şu konuda haklısın imam hatip eğitimine gerçekten öenm verildiğini bende duymuştum eğitimleri iyi .. Çalışan kişi her durumda başarır biz de çalışacağız bu sene hepimiz başaracağız
Ben de meslek lisesiyim.İnanmayın bunlara.Her sene yaptıkları saçma sapan umut verme çabaları.Resmen dalga geçmek gibi.4 sene boyunca bize meslek lisesi olarak ayrı müfredat uygulandı.Ayrı bölüm dersleri verildi.Bir düz lisenin gösterdigi ya da bir Anadolu Lisesi'nin gösterdigi program uygulanmadı.Arkadaşın dedigi gibi bize kültür dersleri az uygulandı.Ee bütün bunlardan sonra da çıkıpta "Haydi kaldırdık bakalım" olmuyor.Onlar da biliyor olmayacağını.Bir meslek lisesiyle bir fen liselinin ortalaması tabiki aynı olamaz bunun farkındayız.Bence kalsın bu mevcut sistem.Hiç oynamasın hiçbir şeyle.6,5 ay kala kafa karıştırmanın mantıgı yok.Olsa da ufak bir değişiklik belki.
Şu olayı anlamıyorum bir de ben kimya okuyorum Kimyagerlik için alan dışı tercih yapmak zorundayım.Lys'ye girmek zorundayım.Ve hayatında labarotuar malzemelerini ilk defa gören ama Kimyagerlik seçen başka bir liseliye göre az puan almaktayım.Bu düzene aykırı bir kere.Aynı şekilde Sağlık Meslek Liselerinde de öyle.Yıllarca hemşire eğitimi gören birinin yerine oraya iğne tutmayı bilmeyen biri getirilmemeli kanaatindeyim.Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama meslek lisesini bir de bu pencereden anlatmak istedim.İyi çalışmalar..
hoşbulduuumHoşgeldin aramıza
Bölümün nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?