folik asit genellikle 12.haftaya kadar kullanılıyor genellikle.... ama kullandırmaya baslanmasında değişiklikler oldugu gibi bırakma dönemiyle ilgili de farklılıklar olabilir yada benım gibi pıhtılaşma probleminden dolayı gebelik boyunca kullanacaksın da denebilir..... ama şu bir gerçek ki bu dönemde bebişlerimiz ihtiyacları var.. yakında hepimiz 2li taramaya gideceğiz ve ikili tarama da bebişlerimizin omuriliğinde açıklık kalıp kalmadıgına bakılacak.. bu da folik asit sayesinde oluyor....
ilknur-007 iyiiki geldin kilo konusunda yalnız hissediyordum kendimi..sende yalnız hissetme arkadasların kilosunu görünce kendi kılomu yazmadım bile ben burada...listeye bile dahil olmadım onun için
bende senden az daha fazlayım... kilomuza acayip dikkat etmemiz gerekiyor, buradaki arkadaşlardan çok daha az almamız gerekiyor..ben şimdilek almadım ama hazımsızlıktan dolayı acayip değişken çıkıyor kilom.... bu arada benim eşimde fen bilgisi öğretmeni ama aanamadıgı için öğretmenlik yapmıyor...
canım gerçekten dikkat etmemiz lazım kilo konusunda,ben cok şükür acıkmıyorum ama kilo almaya gayet müsaitim,bence biz adam akıllı yürüyüş yapmamıs gerekiyor,böylelikle hem bebeğimiz için yiyip hep kendimiz için kilo almayabiliriz,ben geçen hafta diyetisyene gittim şöyle genc uyuz bi adamdı doktor,bana hocam sen hamilesin ne diyeti herseyi yiceksin dedi delisey,saol ya dedim.ne zamandan beri diyetin sadece anlamı zayıflamak olduysa.bakın doktor ben zayıflamak için değil cok kilo almamak için geldim dedimsede olsun olsun sen ye dedi.ben 86 kiloyum galiba doğuma 110 la felan gircem onun dediğine göre.bide normal doğum istiyorum.
ne güzel gebelık düşünmeye basladığımda diyet ve spora başlamıstım bi türlü kilo veremedım 1 ay,aslında cok kolay verırdım kıloları ama meğerse hamileymişm hamileyken dölenmiş yumurta anneyı kilo vermeye karsı korurmus :))bu kdr cabuk hamıle kalcağımı tahmın etmıyorudum,millet diyordu yok efendim kaç sene korunursan o kadarda beklermişsin,bende korunmayı bıraktım 3 yıl oldu evlenelı,3 yıl beklemeyeyım dedım bı baktım o ay hamileyim :)) allah kimseye aratmasın vardır herseyde bi hayır .
))19 temmuzda evlenmıştik 18 temmuzda hediye olacak bize allah kısmet ederse :))