2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı


canım benim yaaa o kadar haklısın ki!!! benim eşim de doktor... bende bazı şeyleri okuyunca çok üzülüyorum... o kadar konferans,kongre, eğitim, bütün gece sabaha kadar kitaplar, yayınlar okumalar... eşimde kızımı görebilmek için koşa koşa eve gelir... kimi zaman gelir kızımız çoktaaaan uyumuş olur... her mesleğin içinde var öyleleri ama bunu kimse anlamıyor...
 

Rezzancığım beni en iyi sen anlarsın. İşin içinde olmayan bilmiyor ve anlamaya da çalışmıyor. Ben hamileyken hasta oldum eşim bana serum taktı ve nöbete gitti neden? Diğer hasta olanlara çare olmak için.4 aydan küçük bebeklere şurup yazmak onlardan kan almak için. Ben kendim çıkardım o serumu tek başıma ağlaya ağlaya.. Neyse kim ne derse desin doktorluk kutsal bi meslek. Doktorun verdiği ilaçları kullanmayanlar neden koşa koşa bebeklerine aşı yaptırmaya gidiyolar acaba???


Rota aşısını birazdan getirecek eşim valla burda okudum ama eşime sormadım açıkcası yan etkilerini falan, o da bişey söylemedi. ,aynen canım o kadar kötü öksürüyodu ki bi kere balgamı çıkaramadı boğuluyo gibi oldu babası yüzüstü getirip pat pat vurdu sırtına öylelikle attı yavrum. Bu şurupları kullanmasaydık bronşiti ilerleyecekti ve iğne yapılacaktı. Ne iğnesi 4 aydan önce iğne mi yapılır demeyin bayılırım şuracıktaaaaa
 

ağzına sağlık canımm. böyle doğru sözleri okumak çok güzel:)) hakikaten çok yorucu ve bi o kadar da değerli bi meslek. bir cok arkadasım ve hocam var. hepsi de özveriiyle calışan ve hastayı kendi yakını kabul eden insanlar. ama bazen gördüğümüz muamele insanlık dışı. helede o son kavgalar, dayaklar ve hatta ölümler( en cok da beni üzen sey insanların yüzüne gülüp saygı gösterileri, arkandan ise bi sürü kötü söz. saygısızlık.
kabul ediyorum haklısın her meslek de olduğu gibi bizde de çürük elmalar da var. ama bu tüm doktorlara genellenmemeli. biz de insanız ve değerli bi iş yapıyoruz... tekrar tesekkürler bizi en iyi hekim yakınları anlar elbette:))
topik dışı bi konu oldu kusura bakmayınn
 

canım ben ilk gebeliğim de hastanedeki koşuşturmadan düşük yatım. bu bebiş 2. gebeliğim. çok sükür kavustum ona. ama 14 haftalık gebelikte nöbette kanamam oldu cok korktum. sonra 2 hafta yatıp yine nöbete girdim. gecenin köründe ex olan hastaları hayata döndürebilmek için çabaladım. hasta basında o saatte yığılıp kaldığım da oldu. bulantı ve basdönmeleri de. ama çalışmaya mecburduk. keske insanlar sadece olumsuz yönlerini görmese de biraz da olumlu yönlere bakıp anlasa bizleri. medya sadece 112 nin hastaya gec ulasmasını eleştirmese de hergün kurtarılmaya calışılan hayatları irdelese biraz.
içim çok dolu diğer tüm meslektaslarım gibi. bu konu acılınca sessiz kalamadım.
 
yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum .. neyse ..konu farklı bir yere gitti güzel bayanlar
benim cocugumun laringomalazi rahatsızlığı var .. nefes borusunda doğustan gelişim geriliği . en küçük bir öksürükte kıpkırmızı oluyor nefes borusunda ani çökme meydana geliyor nefesını toparlaması dakikaları buluyor . bu rahatsızlığı olan bebekler bronsit olursa gunlerce hastanelere yatırıyorlar .
ben dr lara farkında olmadan birsey mı soyledım .. derde deva olan onlar ?? ıyısı de var kötüsü de ?
asağılayıcı yada rencide edici tek bir cümle bulamadım yazdıklarımda .. eğer istemeden öyle bir itham da bulunmuşsam lütfen kusura bakmayın ..
onların kutsal mesleğine lafım yok estağfurullah !!
 

yok canım sein yazdıklarınla alakalı bi durum yokki. konu acılmış ben o yüzden yazdım bişeyler. yanlış anlaşıldıysam sen kusura bakma....
 
Herkese merhaba,uzuuun bı aradan sonra :) umarım herkes mutlu Mesut vakit geciriyodur bebekleriyle. Benim kızımın epeydir hirilti sorunu vardı,cocuk doktoru bı problem olmadıgını söylese de alanının en iyilerinden (en azından yaşadığım sehirde diyim :)) bir kbb uzmanına gittik bugün.Bebeklerin bazılarının kikirdak dokuları yumuşak olurmuş ve bu da Hıriltiya yol acarmış.9 aylik olana kadar bu durum normal olup sonrasında kikirdagin sertlesmesiyle normale donermiş.bunun dısında asıl su önemli,doktor kesinlikle burun aspiratoru kullanmamalisiniz dedi.hatta bebeklerin burnunu hiç temizlemesek gerekirmiş.o zaman da uykuları ve emzirme sıkıntı oluyo,sonuçta burundan nefes alıyorlar.en iyisi serum fizyolojiler tıkanıklığı çözmek. Sizleri de burun aspiratoru konusunda uyarmak isterim bu nedenle.
 
kız bi öksürük şurubu verilmez demiş konu nerelere gelmiş... sadece dr'luk değil polislik de öğretmenlik de askerlik de hatta işini hakkıyla yapan herkesin işi kutsal, hizmet sektörü bu. son zamanlarda devlet memurlarına yapılan şuursuz saldırılar insanları bu hale getirdi ayrı konu, dokunsan ağlıyoruz hepimiz. ama şurup konusunda arkadaşla benzer düşünce içindeyim; aile hekimim bana da peditus verdi, çocuk gastroenteroloji uzmanı doktorumsa onu kullanmamamı kendiliğinden geçmesini beklememizi, hatta onun ateş yapabilen ve içeriği dolayısıyla 6 aydan küçük bebeğin beynine zarar verebileceğini söyledi. arkadaş da o yüzden sağlık ocağı mı yazdı diye sormuş ki bende de 4 ilaç görünce bi tabiri caizse "oha" tepkisi oldu. bebeklerimiz çok küçük, bilmediğimiz için doktorlara teslimiz, ama çelişkili ifadeler kafamızı karşıtırabiliyo ya da kendi doğrumuzu mantığımızla bulmamıza sevk ediyo bizi.
 

Aynı fikirdeyim bende şaşırdım o kadar ilacı görünce , konu nerelere gitmiş neler söylenmiş doktorlara bir laf söylenmemiş insanlar her meslekte kendisini yanlış yönlendirine sinirlenir sadece doktorlara özgü bir şey değilki bu ayrica ben Zeynepin agir lafını hatta topigi uzun zamandır takip ediyorum kimsenin kötü bir yazı yazdığını görmedim.Ayrica şahsi fikrim herkes emek veriyor çalışıyor kimisi hakkını alıyor kimisi alamıyor iki hafta once gittiğim kuaförde 6 aylik hamile kadın eğilip Pedikur yapıyor karşılığında da asgari ücret alıyordu o ne yapsın bende İnsaat mühendisiyim ilk bebeğimi şantiyeye gitmek zorunda oldugum icin sehir dısına is nedeniyle gittiğim icin düşürdüm belkide ben ne yapayım herkes çalışıyor yasamak icin çalışmak zorundayız ısinden şikayetçi olanida kimse silah zoruyla tutmuyor ve son olarak benim ısını hakkıyla yapan herkese saygım var.
 
Kizlar bana yardım dunden beri bebegimin kakasinda renksiz balgam gibi.yada gripde olur ya burundan renksiz akinti gelir onun gibi normale göre daha sık kaka yapio kaka rengi sari.kan yok ates yok daha cu.artesi dr a gitmiştik sizin basiniza geldimi normalmi
 

Kendisini yanlış yönlendirine sinirlenirden kastım memnuniyetsizligini konusarak belirtir doktoruna devam etmek istemez ve doktorunu değiştirir.simdi bu da yanlış anlaşılır hemen ilave edeyim dedim.Arada maalesef öfkesini saldırarak gösteren insanlar var cok üzücü ve acı ama bu sadece inanın doktorlara karsı değil öğretmenler daha bir cok farkli meslekteki insan bu tür saldırılara uğruyor. Bunlarda adaletin verecegi cezalar ile degisebilir o da belki çünkü insanların karakterlerini değiştirmek cok zor.ilk ailede alıyoruz egitimimizi ,terbiyemizi .anneler olarak cocuklarımızı duyarlı ve kalplerinde sevgiyle yetistirmeliyiz
 

2-3 sayfa once bir arkadas bebeğinin kakasinin fotosunu koymuş orada bazı arkadaslar bu konuyla ilgili yorum yapmışlar kaka rengi sariysa,ateş ve kusma yoksa sorun yok deniyor sanırım
 

tam ne demek istediğini anlamadım bebeğinin kakasında renksiz balgam gibi bişiyler var sanırım eğer beyazsa sorun olmuyoda renksizse emin olamıcam canım ama hemen panik yapma bence çünkü benim kızımın kakasınında bi standardı yok her gün farklı hallerde yapıyo yani her sferinde dra götüremeyeceğime göre alıştım
gözlemle bence geçmezse götür dra
 

artık varya kendi bildiğimi yapıcam karar verdim ben ..
arkadaşım sana bunu diyen dr değilmi benim burda bebeğimi götürdüğüm ne peki ozaman merak eder oldum..
bebeğim daha 1 haftalıkken kontrole götürdğümde resmen beni azarladı çocuğun burnunu temzile diye üstelik daha 1 haftalık ben kucağıma zor alırken minicik burnunu temizlemek aklıma bile gelmemeişti .. ama bana oksijen suyu ve aspiratörle her gün temizlemem gerektiği konusunda uyardı... şimdi senin gittiğin dr da temizleme demiş neyapıcağımı şaşırdım ...
annemde aspiratörle temizlerken çocuğun kılcal damarını filan çatlatırsın dedi ondan da tırsar oldum hoş ucu yumuşak ama ..
tamamen kafam karıştı bebeğim çok hırıltılı nefes alıyo o yüzden bıkadar sıkıntı yapıyorum rahat nefes alsa temizlemez geçerim de :44:
 
Peki arkadaşlar Allah kimseye göstermesin ama biriniz bebeği boğulacak gibi öksürse bakalım ne yapacaksınız. Siz ıhlamur kaynatıp verin ve 4 tane şurup..
 

Sağol canım sabah arka arkaya kaka yapinca ishalse neyapmam gerektiğini bilmediğimden korktum evet herşeye dr a gotursem adam kizar.
 

Valla ben pinpirikli anne ufacık bişeyde hemen doktora koşuyorum.En son öksürüyor , balgam var boğazında bazen kusuyor bazen de nefes almakta zorlanıyor dedim ne sağlık ocağı doktorum , ne çocuk doktorum hiç bir ilaç veremem henüz 3 aylık bebek.öksürerek atacak o balgamı dediler.Biz gerçekten ilaç veren doktoru daha iyi biliyoruz , çok iyi doktor diyoruz ama tam tersi zaruri olmadığı sürece ilaç vermeyen doktor daha iyi.Fransada bir tanıdığıdımız var onun da 3 tane çocuğu var "hayret ediyorum siz doktora gidiyorsunuz poşet poşet ilaç veriyorsunuz ufacık çocukalara biz acil bişey olamdıkça doktora gitmiyoruz , gitsek bile çok zor ilaç veriyorlar" diyor.Çok masum görünen ağrı kesicinin bile prospektüsünü okuyunca tonla yan etkisi var.Seçme hakkı olmayan ufacık bebeklerimiz için öncelikle sağlık konusunda aldığımız kararlarda dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.
 

Bizdede aynı şikayetler var hatta dün profesör bir çocuk doktoruna götürdüm, hırıltısı burun tıkanıklığı geçmedi diye. Doktorda turp gibi olan oğlum eve geldik burun akmaları öksürmeler nasıl sinir oldum anlatamam. Allahtan ciğerine inmiş bir durum yok hırıltı boğazından geliyor balgamını atamadığı için. Küçük olduğu için herhangi bir ilaçta vermedi sadece serum fizyolojik kullanıyoruz. Aspiratör meselesine gelince bize iki doktorumuzda kullanma burunda ödem yapabilir dedi. Ben eğer çok tıkalı ise nadirende olsa kullanıyorum yoksa o sümümklerle çocuğun burnu doluyor. Gene de fazla kullanmamakta fayda var
 

Canım ben burun aspiratörü almadım annem bizim burnumuzu küçük çengelli iğnenin arkası ile temizlermiş ben de öyle yapıyorum.Çok burnunun içine sokmadan alıyorum.Arkası kavisli olduğu için acıtmıyorda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…