2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

eşim ortopedist bu taraflar açılmıo malesef( ama açılırsa hiç affetmeyiz:) görücez bakalım inş. dediğin gibi gönlümüze göre olur.. belki konya olur tavsiye edermisin??

ben de Konya'nın ilçesindenim ama 3 sene Lise okudum Konya merkezde veeee hayatımda gördüğüm en yaşanılası şehir.5 sene istanbulda oturdum , 1 senedir eskişehirdeyiz , bir çok şehir gezdim amaaa Konya gibisi yok bence...
 

hangi ilçedensiniz? bende knyalıyım ve konyada oturuyorum. hemsehriymişiz:))
 
Benim oğlumda 1 haftadır çok isteksiz. emmek istemiyor mama istemiyor. memeden ayrılmayan bebek emme pozisyonunda tuttuğumda çığlık çığlığa ağlıyor. stresten sütümde azaldı
benim kızda da bi isteksizlik var..
etrafa karşı çok ilgili.. bi ses duyunca emmeyi bırakıp sesin kaynağını araştırıyor..
izliyor, bakıyor.. belki bununla alakalıdır sizinki de..


az önce döndü benimki.. ilk kez..
mutfaktan geldim ki, ıkınıyor, baktım dönme çabasında..
daha önce de birkaç kez böyle dönmeye çalışmıştı. ama ilk kez becerdi
13 temmuz doğumlu kızım, yarın 3 bitiyor 4. aya giriyor.
 

Canım eskişehirde nerede oturuyorsunuz..? benim ailemde eskişehirde oturuyor.. çocukluğum eskişehirde geçti benimde..
 

gerçekten mi? o derece diosun yani... merak ettim konya'yı.. tabi gönlümde hep istanbul var kalbimi burada bırakıcam ama umarım yine geri geliriz:) bu arada eskişehir'de çok güzel derler orayı beğenmedin mi??
 
gerçekten mi? o derece diosun yani... merak ettim konya'yı.. tabi gönlümde hep istanbul var kalbimi burada bırakıcam ama umarım yine geri geliriz:) bu arada eskişehir'de çok güzel derler orayı beğenmedin mi??

O derece bence.Eskişehir güzel ama küçük bir alana kurulu olduğu için sıkış tepiş bi yer.Dar dar sokaklar.Evlerin pek bahçesi yok balkonlu ev bulursan helal olsun.Konya kocaman ferah ferah.Bizim Konya'daki evimizin terasına bir ev oturur.eskişehir de balkona hasret kaldım.tek avantajı yürüye yürüye her yere gidersin.
 
Arkadaşlar ne olur bi akıl verin yaaa:44: oğlum 3 buçuk aylık, ilk ayında Dr a gittiğimde bi öğünde ne kadar mama vereyim dediğimde ne kadar veriyorsun dedi, 60 verdiğimi söyledim öyle bebeğe al sana 60 bunla yetin yapma 90lık yap diliyle itene kadar yesin dedi. Ama bazı yerlerde de okuduğumda bebek mamada doyduğunu bilmez sürekli emer diyo.

Şimdi bebeğim gün geçtikçe büyüyor ne zaman nekadar mamayı arttırayım bilemiyorum. Aptamil de 4.ayın içindeki bebeklere 180 diyo, benim oğlan bi ay erken doğduğu için aptamildeki çizelgede bi ay geridekini takip ediyorum. Ama fazla mı veriyorum diyede aklım karışık, çünkü besledikten sonra birazını kusuyor, yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar gibi. Sonuçta fazla yedirip midesini rahatsız etmekten korkuyorum. Aile hekimi de bu konularda hiç yardımcı olmuyor.

Benim oğlanla akran bebişlerin anneleri siz kaç ml veriyorsunuz bi öğünde?
 
Son düzenleme:

Benim oğlum da 3.5 aylık canım. 90 cc yapıyorum bitince başlıyo ağlamaya. 120 yapıyorum tam geliyo bazen hepsini içmiyo doyunca öyle oyun yapıyo biberonla. Çok verip kusturmaya gerek yok.
http://www.aligurtuna.com/cocuklarda-total-parenteral-nutrisyon-beslenme?fb_action_ids=10151158195006170&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map={%2210151158195006170%22%3A10150171604402149}&action_type_map={%2210151158195006170%22%3A%22og.likes%22}&action_ref_map=[]
Buradan 0 yaş ve kilosunu girersen günde kaç cc alması gerektiğini görürsün.
 
kızlar rota virüs aşısını yaptırdınız mı ya da yaptırmayı düşünüyor musunuz
rota virüs bizimki 3. ve 5. aylarda olcak: çok tehlikeli ateşli ishal yaptırmalı bence. ama yan etki yaptığını bilmiyodum. bu sağlık ocakları niye uyarmıyolar ikinci defadır aşı dokunuyo çocuğuma! 2. ay aşıları ateş yapabilir demediler, yaptığında da "aa nadiren yapar" e söyleseniz de ona göre davransaydık, şurubunu içirseydik vs. korktuk. ishal aşısı da ishal yaptı, karın ağrısı yaptı doğru, şimdi burda okuyunca anlıyorum nedenini hayret ya.

benimki döndüğünde 2 ay 18 günlüktü:) bayaa bi erken döndü ya maşallah barekallah arkadaşınki 3 buçuk aylık dönmüş dr erken demiş. öncesinde çok fazla çalışması olmadı bi gün bi baktım şok, öğrendikten sonra da devamlı uygulamaya başlıyolar zaten. emmeye yatırıyorum dönüyo, altını açıyorum dönüyo ama ikinci tura geçemedik hala sırt üstünden yüzüstüne eyvallah, sonra yuvarlanıp gideyim demiyo...
bebişleri nasıl uyutuyosunuz? bizim habire değişiyo modellerimiz, şu ara dizimin üstüne-yastığına yüz üstü yatırıyorum dizimde bi ileri bi geri... kendiliğinden malesef uykusu çok bile olsa uyumuyo daha çok mu yoğunlaşmalı acaba? hazır çalışmaya başlamamışken... ve çalışmaya başlayanlar, bakıcı bebeğe ne veriyo sağılmış süt mü bırakıyosunuz-yetiyo mu? yoksa mama mı?
 

3buçuk aylık günde toplamda 750 ml alması gerektiğini biliyorum. meme hiç mi yok? sadece mamaysa 60 çok az değil mi ya? bence sen 90lık hatta 120lik yap o doyduğunu bilir. benim oğlum biliyosa... bunlar balık değil ki doymadığı için ağlamasın yavrucak! memeye takviye veriyosan 60 yeterli olabilir de olmayabilir de o da süte bağlı işte.
 

Cnm 60ı birinci ayında kontrole gittiğimde demişti Dr. Şimdi hem beni emiyo hemde mama takviyesi veriyorum. Beni emdikten sonra verdiğimde bazen 90 emiyo bazen benle doyuyo hiç mama vermiyorum. Ama akşam saatlerinde bakıyorum çok sık emdi göğsüm boş gibi geliyo o zaman 120 hatta bazen 150 içiyor.
 

canım bizim bebeklerimiz hemen hemen seninle aynı bende günde 2 defa mama veriyorum yaptığımda 4 ölçek yapıyorum nadiren 4 ölçeği bitiriyor, genelde 10 cc-30 cc arası kadarı kalıyor, istemediği an itiyor yada biberonu ağzında çeviriyor, emmiyor.
 
Son düzenleme:
yarım saat uyuyor uyanıyor gündüzleri bana kök söktürüyor ne yapacağımı şaşırdım

ben daha önce tek göğsümden emzirip uyutuyodum. şimdi 2 sini de emiyo daha uzun uyuyo canım. gündüzleri rahatladım biraz. galiba tam doymadığından uyumuyo. bide uyanınca oyalamaya calışıyorum. iyice yoruuluyo.
 

Canım ya bende bu ası konusuna takılmıştım,yaptirmayacagim ama.Cunku asının uzun donem yan etkileri bilinmiyor.Ayrıca olaya biraz grip aşısı gibi baktım.Esimle konuştuk,yaptırmayalım diye karar verdik.Doktorlar bile kendi içlerinde çelişkide.Ayrıca bizim doktorumuzda siz bilirsiniz dedi.
Bir diğer merak ettigim konuda aynı ise başlayan anneler,ne kadar sagip bırakıyorsunuz.Ben poşetlere 90 cc lik yapıp yedeklemeye çalışıyorum gece bebeğimin uzun uykuda iken.Çalısmaya başlayınca bir ay sonra geceden sagip birakicam bakıcıya yetmezse poşetleri kullansın napalim
 

canım ben kızımı sabah 7 de anneme bırakıyorum. 4 ile 5 arası alıyorum. anneme içinde 100-150cc arası süt olan poşetler bırakıyorum. bazen hepsını bıtırıyor, bazen artıyor. anneme izinlıyken bıraz stok yapmıstım. yetmedıgınde annem oradan kullanıyor.
 
Kızlar özür dileyerek bebeğimin bezini paylaşıyorum.bebeğim daha 2 aylık
Eki Görüntüle 532838 Eki Görüntüle 532839
bebeğinin kakası bu şekilde mukusumsu olan var mı?amip kisti olan var mı?lütfen cevap yazın.1. Tahlilde amip kisti dendi.devlette yaptırdık 3 tahlil yok dendi.dün başka özelde yaptırdık yok ama 3-4 lökosit var dendi.sümüksü resmen kaka bile denemez.kusma-ateş yok.dün gece 12 den şimdiye kadar 5 kez kaka yaptı.fazla değil mi?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…