2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bende bekleyenlerdenim. ama bu pazartesi sezeryan olacağım.bebeğin kilosu 3900-4000 civarı olduğu için normale riskli olabilir diyor.2 günüm kaldı ama hala kararsızım normali beklesem doğumda sıkıntı çekersem ya bebeğe bişey olursa korkusu var. sizce ne yapmalıyım. öğretmenim memlekete bile gitmedik evde bekliyoruz. diyorum başka doktora gidip normal doğumumu beklesem.
sezeryan olanların önerileri neler? genel anestezi alayım diyorum..
hepimize allah kolaylık versin.
 
kızlar ben doğum yaptım, doğum hikayemi eklediğim. yalnız sorunlarım var.
benim de bebeğim az emiyor. uyuya kalıyor memede ya da çok uzun süre hiç uyanmadan uyuyor. zor uyanıyor. mama veriyorum ben de. emiyor da. ama düzenimiz öyle karışık ki.
çocuk doktoru beslenmesi yetersiz dedi. hemşire gözetiminde emzirme yaptım. hemşire güzel emiyor dedi. sabah ve akşam birer kere mama ver, bi daha emzir dedi. ben de aptamil kullanıyorum. ama bebeğin cildinde acayip siivilce yapıyo sanki. sıcaktan değilse onlar. mama vermeyi iki gün kesmiştim, o zaman onlar geçmişti. doktor az beslenmiş diyince tekrar mamayı da verdik.
ben temmuz annesiyim ve bebeğim bir haftalık. bu işi düzene sokan biri lütfen bana yardımcı olsun. moralim çok bozuk. yapıyorum bişeyler ama ne yapıyorum bilemiyorum. özelden cevaplarsanız sevinirim, çünkü sayfaları sürekli takip edemiyorum.
 

Merhaba, ben Ağustos annesi olacağım inşallah. İkinci bebeğim. İlk doğumum spinal anestezi ile oldu, ben tavsiye ederim, genel anestezi aldığında ayılması var, bir süre sersem gibi yatacaksın. Sonra anestezinin etkisi ile kusabilirsin bir süre. Kimse sezaryenle doğumda genel anesteziyi tavsiye etmiyor, en azından benim çevremde, doktorum da kesinlikle spinal anestezi diyor. En ağrılı zamanı da uyuşuk olduğun için sorunsuz geçiriyorsun spinal anestezide, bebeğini ilk sen görüyorsun, ameliyat moduna girmiyorsun. Ben ayaklarımın uyuşukluğu gider gitmez kalkmıştım ve hiç bir sorunum olmadı, sıkıntısız bir doğumdu çok şükür, hem de bundan 10 yıl önce. Şimdi şartlar eminim ki daha da iyi olmuştur.

Sevgiler hayırlı doğumlar....
 
Merhaba arkadaşlar 30 haziranda doğum yapmıştım tam iki hafta oldu bile. zaman çabuk geçiyor. malesef internete pek vakit kalmıyor. annem de gitti ev işleri ve bebeğin bakımı herşeyi yüklendim dün itibarıyle. allah yardımıcımız olsun.

Bebeğin düzenine gelince 2.5-3 saatte 1 uyanıyor.meme azcık pışpış ve gaz faslı derken uyuyuyor yeniden. ama günde belki 50kere meme veriyorum emiyor sonra sanırım sıcaktan bırakıyor kafa arkaya düşüyor yorgunluktan. doymuyor tabi 5dk sonra gene meme istiyor.memenin kopyasını yaptıracağım bu gidişle :))) ilk zamanlar yeme düzenimiz yoktu çok ağladı ama düzldi
 

Merhaba, bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Sana naçizhane öremim şu olacak. Ben oğlumda bu şekilde davrandım. Öncelikle emzirdim, gerekirse biraz kıpırdatıp uyandır uyuyorsa, daha bir haftalık yoruluyordur yavrucuk emerken. İki göğsünü de güzelce emzirdikten sonra aç olduğuna karar verirsen önce 30 ml mama yap, şimdilik yeterli olacaktır. Sütünü arttıracak şeyler tüket. Bir de yine ben senin yerinde olsam iyi bir göğüs pompası alıp kaç ml sütüm geliyor diye bakardım, o sütü de ziyan etmeyip yine bebeğine verebilirsin. Böylelikle daha yerinde bir karar verebilirsin süt ve mama tüketimi konusunda.

Sevgiler.
 

benimle beraber 21..bugunn doguramadım hala..umıdmız pazartesıı..artık sunı sancı fılan Allah ne verdıyesee:)
 
bugün kardeşimle evi silip süpürdük banyo tuvalet her yeri temizledik bende banyomu fln yaptım her temizlik yapmamda bugün doğursam diyorum ama tık yok bu kaçıncı temizlik oldu her telefonu açmamda doğurdun mu gece rüyamda seni gördüm diyen telefonları açmak istemiyorum artık :):) benim 2.5 aydır suyum azdı 7.ayda gebeliğimi sonlandırıcaklardı çok şükür bugünlere geldik fakat insan sabırsızlanıyo ALLAH hepimizi bi avazda kurtarsın inş.
 

benim öyle bir umudum yok malesef :)))))))

ama olur ınşallah. perşembe acilman war dyp inş doguma alr :)
 

teşekkür ederim.allah sana da hayırlı doğumlar nasip etsin.
Aslında benim asıl sıkıntım normal doğum istiyorum fakat bebek 4 kg olduğu için sıkıntılı olur diyor? 5 kilo doğuranda var 3 kiloyu doğuramayan da var diyor. 1 gün sonra ameliyat ama ben hala kararsızım... beklesemmi.. Napsam...ya bebiş normal doğumda sıkıntıya girerse?
 
kimse yokmu ?

cevap alamadım (

neslinisan isabetli düşünmüşsün. bekle tabi ki doğum sancılarını... bebek niye sıkıntıya girsin güzelarkadaşım? nice minyon tipli komşu teyzeler 5 kilo ve üstü bebeler doğurmuş hem de evde ebe ile... niçin sıkıntı olsun. İçinde yaratmayı bilen Allah yolunu da açacaktır. Sezaryenin geri dönüşü yok. Pişmanlık duyman kuvvetle muhtemel... Bekle sabret. Doğum sabır işidir. Bebeğe saygı da sabırla başlar. Bebek annesinden saygıyı öğrenir bu vesile ile. Doğum için en doğru zaman doğumun kendi sürecinde başladığı ve kendi sürecinde bittiği zamandır. Bebek için anne karnında kaldığı her dakika kıymetlidir. Herşey birölçü ve düzen içinde yaratılmıştır. Nasıl ki kainatta bir derecelik oynama olsa yer yerinde kalmaz... Bebeğin doğumu ölçüsü tartısı da böyledir. Sabret ve güzel doğal/normal bir doğum yap derim. Biraz "doğal doğum" diye arama yaparak araştırmanı tavsiye ederim. Bu mucizeyi kendine ve bebeğine armağan et... Sevgiler.
 

bekle arkadaşım beklee... niçin sıkıntıya girsin bebek??? birşey olacaksa her halükarda olur. kendini germe bu şekilde. iri bebek kolay doğar derler hep. bir de bebek doğumdan önce kan ve sıvı olarak ağırlığının %30'a kadarını plasentaya bırakır. Yani ultrason verileri asla doğru değildir. Ya 3500 ise bebeğin? Emin misin 4 kilo olduğuna... Nice anneler bu şekilde aldandı... 4-5 kilo denen bebekler 3,5 kiloyu bile bulamadan doğdu...
 

teşekkür ederim cevapladığınız için.. Başından beri iri bebek deniyor. Doktorun ölçümlerine göre 3 hafta önde. Kilo 4.. Doktor normal doğum taraftarı bir doktor. Benle beraber doğuracak kişileri bekletiyor.ama bana iri bebek sezeryan diyor. Yani isterseb bekle normal doğumu ama yüzde 90 gene sezeryana alırız diyor. Karnım falan da baya büyük. Ben de normal doğum isterken iri bebek allah korusun başı falan sıkışır kalır diye korktum.. Bu kilolarda normal doğuran var mı temmuz annelerinde.. Kendim ve bebek için en iyisi normal doğum b iliyorum ama kilosunun yüksek çıkması korkutuyor. Ben çok şiştim belki de bebek şiştir onu da bilmiyorum.. Zor bir durumdayım. Ağrım falan da yok..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…