- 18 Aralık 2008
- 10.760
- 0
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #3.161
ultrasonda baktı cnmmm herşey güzel dedigözünaydın, inş bende haftaya duyarım :d ne güzel senin erkenden duyulmuş kalp atışları, karından ultrasonda mı duydun? Bir de benim doktorum turşu hakkında bişi demedi, ama diğerlerini bana da söyledi. Turşu neden yenmiyo acaba, aksine geçen canım çekti marketi gidince alcaktım
canim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim, cunku ben 11. Haftamda olmama ragmen hala tursu yiyordum. Ayrica baharati cok severim, acaba yemeklerin icinde sakincasi olur mu, ben salataya baharat ve sirke atmadan duramam...
Doktor bana boyle bilgiler vermedi, sizden ogrendiklerimle kendimi kontrol ediyorum, cok tesekkur ederim
cnm bazıları sölemiyo ama zararlı dedi
bu arada kıslar ben de doktorumun önerilerini yazıyorum
her gün 2 bardak yarım yağlı süt, 1 kase yoğurt, 2 farklı meyve yenecek
etler iyi pişmiş olmalı, bol bol beyaz et ve mümkünse çoğunlukla balık :d çok severim
dar giymek yok, topuklu yok aslında severdim ama
sentetik iç çamaşırı yok, pamuklu giymeye özellikle dikkat et dedi.
Bunu dışında da gebelikte cinsellikte de bi sınırlama yok dedi (bunu özellikle sormuştum, korkuyordum çünkü bişey olurmu diye)
bir de özellikle ve özellikle günde 3 litre su içeceksin, meyva sularından filan hariç dedi. Ben 2yi zor geçiyorum ama
bir de kahve kola yasak dedi.
Bizim doktorumuz böyle dedi
cnm bunlarıda söledi
tam 1 saat anlattı
eşime tembih etti bide
hayırlı olsun canım inş. Sağlıkla alırsın bebeğini kucağına doktorun iyi dediyse iyidir öyle herkese birşeyler sorup kafanı karıştırma sen relax ol her zaman
bu arada pembekelebek yasak listeni yazmışın ama herkesin farklıdır bünyesi mesela a tipi gebelik b tipi gebelik diye ayrılıyor gebelikler kiminde yüksek tansiyon oluyor doktor tuzdan uzak dur diyor ee haliyle turşuyu yasaklıyor bana mesela hiç bir yasak getirmedi 3 ayın bitene kadar içinden ne gelirse ye dedi hatta şu düşüğe sebep olan maydonozu bile sordum deli misin yiyebilirsin tabi ki dedi tam bir c vitamini deposuymuş ben nerdeyse günde bir demeti bitiriyorum limon sıkıp :=) bunun yanında dün gece 12 de eşimle kokoreç yemeye gittik evet şaşırtıcı ama canım çekti o baharat ve acı deposu yiyeceği şapur şupur götürdüm hoş zaten bir kaç saat sonra çıkartıyorum hıım bide çiğ köfte yemiştim geçen haftalarda ha bak bunlar bana serbest diye her hamileye serbest olcak diye bir kural yok sonuçta hepimizin hamilelik süreci farklı geçiyor doktorun ne diyorsa ona uyacaksın
cnm turşuu tuzlu ve sirkeli olduğu için bebeğe zararlı dedi
artı bende kokoreç hastası bi insanım sakattat türü şeyler bebeğe mikrop kaptırır dedi ben doktoruun sölediğini sölüyorum
çiğköftede olmaz dedi 8 ay bunlara sabretceksin dedi