2012 Şubat Anneleri

Ben nerdeyse doğduğundan beri huggies kullanıyorum. Yanlardan biraz açık kalıyorsa gece çişini çıkarabilir küçük bir ihtimal. Biz normalde 4+ kullanıyoruz fakat son zamanlarda iyice açıkkalıyordu yanlardan çişi çıktı bir iki kere gece. Şimdi gece 5 numara bağlıyoruz gündüz 4+. Ama tamamen 5 e geçicem bacaklarını çok sıkmaya başladı 4+.

Kalınlığından dahiç rahatsız olmadım. Kıyafetlerde şişiyor biraz.

kaç kilo bebeğin??

kızlar merhaba çok sık giremiyorum artık herkes iyidir inşallah ben birşey sormak istiyorum günlerdir kızımın kabızlığıyla uğraşıyorum sütüm yetmediği için devam sütüne başladım artık ve başladık başlayalı kabızlıkta başladı :( dr götürdüm mamalar yapar dedi fitil verdi ve mamasına koymam için biogia diye bir damla verdi mamasına damlatıp veriyorum ama yine bir faydası olmadı bol bol lifli gıdalar ver dedi nohut mercimek ıspanak vs vs.. vereyim vermesinede benim kız acayip iştahsızlaştı hiçbirşey yemiyor gün içinde meyve zaten hiç yediremiyorum yediği bi çorba bide yoğurttu onuda kesti delirtecek beni geceleri mama içiyor o kadar oda kabız yapıyor.. sma ve aptamil kullandım sonuç aynı siz hangi devam sütünü kullanıyorsunuz sizinde bu iki mamadan dolayı kabızlık probleminiz oldumu olduysa hangi mama iyi geldi bir çağre arıyorum :(

Kabızlık konusunda artık ihtisas yapıcaz biz. Ben de sma kullanıyorum ama günde 1 kere ekstra kabızlık yapmadı. Kuru kayısıyı kaynatıp suyunu içirebilirsin. Sabah kahvaltıdan sonra uyuyup uyanınca hemen armut veriyorum cam rende de yapıp. Bütün yemeklerinin için de en az 1 adet küçük boy kabak var. Biogaida denemiştik kusmasını artırdığı için bırakmıştık. Şimdi yaklaşık 3 aydır probiotic atp kullanıyoruz toz olarak meyvasının içine katıyoruz.

selam millet
burda hava buz gibi
dün dışarı çıktık ayakabı almaya
eşim sen al çocuğu git ben park edip geleyim dedi
bende aldım gittim ayakkabıcıya bekle bekle gelen yok
memo durmuyo içerde dışarı çıktık hava soğuk
meğer eşim gitmiş öbür aynı isimdeki ayakkabıcıya orda bizi aramış aramış artık eve gitcektim diyoo
1 saat bekledim kucağımda çocukla sokakta
korktum hasta olucak diye ama iyi çok şükür
belim çok kötü tabiki onca saat çocuğu taşınca bugün çok ağrıyoo

playdohcum bizde aptamil küçükken gaz yapıyodu smayı kullandık çok iyi geldi fakat mehmet büyüyünce smayı istemedi mecbur aptamile döndük
hatta dün kocaman bir kutu aldım
bebelacı dene bakalım
bizimki tam aptamil canavarı valla mecbur veriyorum
bazen sırf mama içebilmek için uykum geldi numarası yapıyo gözlerini ovuşturup ağlıyo
mama içmeden hayatta uyumaz kıyameti koparır
mama yapıyorum içiiyo sonra oynuyo oynuyo iki saat sonra uykum geldi diye gözlerini ovalayıp sarılıyo bana
sonra yine mama içiyo uyuyo

bu süt mevzusu benide çok ama çok yıpratmıştı zaten ilk 2 ay hiç sütüm gelmemişti neredeyse o iki damla sütü sağa sağa çoğaltmayı başardım sonra 6,5 aylık olana kadar ek gıdaya başlamadım ama o sütü getirebilmek için neler yemedim neler içmedim resmen takıntı olmuştu bende artık çevremdekiler bile azmine hayranız diyordu, neyse öyle böyle bu zamana kadar geldik benim kızın biberonla bir sıkıntısı yok yani biberonla içiyor ama uyanık olduğu zamanlarda mama içiremiyorum kesinlikle uyuduğunda içiriyorum gündüzde emiyor, ben bu gün yarın bırakacak derken düşkünlüğü arttı sütsüz memeyi cok cok çekiyor meyve asla ama asla yediremiyorum neler denedim meyve suyunu kahvaltısına ekledim olmadı hipp meyve suları var onlardan aldım olmadı kendim yaptım olmadı püre yaptım pişirdim yok yok yemiyor daha ek gıdalara başlamadan önce şeftali kayısı atmıştım difrize yediririm diye ama yok boşuna uğraşmışım tam bir meyve düşmanı ben hiç sizin gibi yediremiyorum yemezde zaten sizinkiler maşallah gün içinde iyi yiyorlarmış benimki yaptığım sebze çorbasını yerse yer birde hergün yoğurt mayalıyorum onu yerdi bu aralar hiçbirşey yemiyor neredeyse sabah kahvaltısını iyi yiyor allahtan kahvaltıda gün aşırı yumurta sarısı veriyorum peynir yulaf ekmek içi ceviz birde son zamanlarda ufak ufak zeytin veriyorum hoşuna gidiyor ama yememesi yüzünden kilosu daha 8,350

bu süt mevzusu benide çok ama çok yıpratmıştı zaten ilk 2 ay hiç sütüm gelmemişti neredeyse o iki damla sütü sağa sağa çoğaltmayı başardım sonra 6,5 aylık olana kadar ek gıdaya başlamadım ama o sütü getirebilmek için neler yemedim neler içmedim resmen takıntı olmuştu bende artık çevremdekiler bile azmine hayranız diyordu, neyse öyle böyle bu zamana kadar geldik benim kızın biberonla bir sıkıntısı yok yani biberonla içiyor ama uyanık olduğu zamanlarda mama içiremiyorum kesinlikle uyuduğunda içiriyorum gündüzde emiyor, ben bu gün yarın bırakacak derken düşkünlüğü arttı sütsüz memeyi cok cok çekiyor meyve asla ama asla yediremiyorum neler denedim meyve suyunu kahvaltısına ekledim olmadı hipp meyve suları var onlardan aldım olmadı kendim yaptım olmadı püre yaptım pişirdim yok yok yemiyor daha ek gıdalara başlamadan önce şeftali kayısı atmıştım difrize yediririm diye ama yok boşuna uğraşmışım tam bir meyve düşmanı ben hiç sizin gibi yediremiyorum yemezde zaten sizinkiler maşallah gün içinde iyi yiyorlarmış benimki yaptığım sebze çorbasını yerse yer birde hergün yoğurt mayalıyorum onu yerdi bu aralar hiçbirşey yemiyor neredeyse sabah kahvaltısını iyi yiyor allahtan kahvaltıda gün aşırı yumurta sarısı veriyorum peynir yulaf ekmek içi ceviz birde son zamanlarda ufak ufak zeytin veriyorum hoşuna gidiyor ama yememesi yüzünden kilosu daha 8,350

canım sen meyve ye sütünden vitamin onada geçer nasılsa çok dert etme bence
birde şunu denedinmi meyveyi eline vermeyi
ben mesela bugün sofra bezini yayıcam eline soyulmuş kivi vericem oynaya oynaya yesin hem oyalanır
bizimkide kahvaltıyı sevmiyo geçen eline peynir aldı bir dilim oynaya oynaya yedi yarısını ama suratını görmen lazım hiç sevmedi
işte patates püresi yapıp içine peynir koyuyorum ama sabahları yemiyo
yumurtada yemiyo
hamilelik dönemiyle alakası varmı acaba
hamileyken doğru dürüst kahvaltı yapmazdım zor gelirdi ayakta ekmek arası atıştırdım hep
ama sebze çorbaları meyve filan çok yerdim
mehmette aynen böyle şimdi
sebze çorbalarını seviyo meyveyide sever ama kahvaltı sevmiyo

rüyamda sizdeydik, yatılı kalmışız. benim oğlan mutfagınıza emekleyerek giriyor. sonra ben ordan çıkarmak isteyince birden ayağa kalkıyor ve mutfaktan koşarak çıkıyor. şaşırıp kalıyorum, yürüdüğünü bilmiyordum.
evinizde böyle eski rum evleri olur ya yüksek tavanlı, cumbalı falanmış. büyülenmiş gibi tarihi evinize bakıyorum (sanırım sen arkeologsun ya ondan öyle bir ev yakıştırdım sana)

en çok zaman geçirir olduk burda rüyalarıma giriyorsunuz artık.

bu konuyu hiç açmasydın. o kadar üzgünüm ki
benimki sadece tam olarak 5 ay emdi, 6. aydan itibaren ağız burun büktü, kafasını çevirdi. mücadele ettim istemedi.
zaten sütüm de yoktu. genetik sanırım. eşim demişti kızların sütü annesininki gibi olurmuş. annemde ablamı ve beni emzirememiş.
buklenin annesinin sütü çokmuş, bir ara diyordu çok akıyor diye.
belki elektirikli pompa almış olsaydım artardı.
bir ara sadece geceleri emdi, sütüm azdı, sonra ağzına alıp bıraktı
şimdi devam sütü veriyorum. 8 ay 1 haftalıkken 7850 gr dı. devam sütünden sonra serpildi. şu an tahminim 9 kg yaklaşmıştır.
dişleri var ve ek gıda verirsen çiğnemeye alışıyor.

evet hala damlıyo gece uyku arası veriyorum çünkü şişkinlikten uyuyamıyorum hala birazcık azalsada rahatlasam artık.. yeterince emiyo ek gıdada alıyo zaten.. senfat tamamen bıraktı mı? geceleri denedin mi peki?
adımın altında gül yazıyor, menekşeydim önceden
bunlar rütbe mi

rütben artmış yükselmişsin :)
minik minik doğranmış balkabağı içme suyula haşlanır
pişince içine pekmez ve ceviz eklenip yedirilir :1:
bağırsakları çalıştırdığı için yemeden önce bezleri sıkı sıkı bağlanır :1:

bende yapıyorum çok güzel oluyo gerçekten bazen pekmez ve ceviz yerine labne peyniriyle veriyorum onuda çok seviyo deneyin kızlar

Son düzenleme:
kızlar merhabalar nasılsınız?geçmişi okuyamadım.sizlere danışmam gereken birşey var.

bugün alışverişe gittik.biraz önce geldik.markette bebelac ın sütlü tahıllı gece mamasını gördüm.deneme amaçlı aldım.sizler hiç kullandınız mı?ne zaman vermek gerekiyor.bebeklerim gece kalkmıyor ama merak edince doyurucu mudur acaba bilemedim.

kullananlar beni aydınlatabilir mi?ne zaman vereceğim?nasıl vereceğim?bebek huzurlu uyuyor mu?

diğer mamadan farkı nedir?

sağol canım, ben ve kızım iyiyiz çok şükür de, ömercik hasta. soğuk algınlığı herhalde. valla vakit yok gerçekten ama el alışkanlığı, hemen kk'yı açınca senin ve durasella'nın bloğuna da bakıyorum.

sizler gibi ata'nın tulumlu pozlarına ben de bayıldım, belirtmeden geçemeyeceğim.
iyi geceler canım sana da.

kedicim çok geçmiş olsun ömerciğe rabbim şifa versin biran önce

benim oğlan çok yiyo
ne versem yer mamada içiyo sağdığım sütüde içiyo
aptamil kutusunun içine düşecek

maşallah hugocun herkesin yanında söyleme sakın :nazar:

kızlar merhabalar nasılsınız?geçmişi okuyamadım.sizlere danışmam gereken birşey var.

bugün alışverişe gittik.biraz önce geldik.markette bebelac ın sütlü tahıllı gece mamasını gördüm.deneme amaçlı aldım.sizler hiç kullandınız mı?ne zaman vermek gerekiyor.bebeklerim gece kalkmıyor ama merak edince doyurucu mudur acaba bilemedim.

kullananlar beni aydınlatabilir mi?ne zaman vereceğim?nasıl vereceğim?bebek huzurlu uyuyor mu?

merhaba melitta, oğlum mama yediği zamanlarda bende bebelac tahıllı mamalarından kullandım, açıkçası bu mamaları yedikten sonra bende oğlumda rahat rahat uyuduk geceleri gerçekten tok tutuyo çocukları
gerçi oğlum şimdi mama yemek istemiyor ama bizim yediğimiz herşeyi yiyor :nazar:

kızlar daha önce bez konusu geçmişti burada ama cevap yazamadım
oğlum doğduğundan beri prima kullanıyorum ben, yakın zamana kadar sızdırdığı olmamıştı ama son bir kaç akşamdır özellikle çok su içerse oğlum bezi sızdırıyor ve üzerine geçiyor çişi
kilosuda 8kg civarıda 4 numara bez kullanıyorum
evde 2 paket kadar var bitince huggies gold almayı düşünüyorum kuzenim kullanıyor ve çok memnun olduğunu söyledi

bu arada yine bu sıralar poposu ve pipisinin altında pişikler oluyo, bezmi sebep oluyo bilmiyorum ama insan üzülüyo pişik görünce :50:

kızlar bu gün kabızlıktan yakınırken kızım akşama doğru normal kakasını yaptı ohh çok şükür:) damla iyi geldi sanırım inşallah birdaha olmaz ben ondan daha çok sıkıntı yaptım , bizimki akşam 2,5 tane hamsi yedi :) bayaa da sevdi inşallah balıkla arası hep iyi olur birde benim ayaklarının üzerine bile güç bela bastırdığımız kızım teyzesinin bilgisayarını koltukta görünce istemeye başladı bende alabiliyorsan al diye koltuğun kenarında tuttum baktım bayaa ayakta duruyor bu.. bilgisayarla oynamaya başladı, işine gelince durabiliyormuş demekki :)) sonrada yüzünü kitaplarıyla kapatıp cee oyunu yaptı bize, biz ona yapacağımıza o bize yaptı :1: sonra yine başladı uyku huysuzluğu fazla oturamadan kalktık anneanneden

kızlar bu gün kabızlıktan yakınırken kızım akşama doğru normal kakasını yaptı ohh çok şükür:) damla iyi geldi sanırım inşallah birdaha olmaz ben ondan daha çok sıkıntı yaptım , bizimki akşam 2,5 tane hamsi yedi :) bayaa da sevdi inşallah balıkla arası hep iyi olur birde benim ayaklarının üzerine bile güç bela bastırdığımız kızım teyzesinin bilgisayarını koltukta görünce istemeye başladı bende alabiliyorsan al diye koltuğun kenarında tuttum baktım bayaa ayakta duruyor bu.. bilgisayarla oynamaya başladı, işine gelince durabiliyormuş demekki :)) sonrada yüzünü kitaplarıyla kapatıp cee oyunu yaptı bize, biz ona yapacağımıza o bize yaptı :1: sonra yine başladı uyku huysuzluğu fazla oturamadan kalktık anneanneden

Canım maşallah kuzuya
Bak zamanı gelince herşey nasıl da tıkır tıkır oluyor.
Biz boşa evhamlanıyoruz aslında acaba ne olacak diye :)

rüyamda sizdeydik, yatılı kalmışız. benim oğlan mutfagınıza emekleyerek giriyor. sonra ben ordan çıkarmak isteyince birden ayağa kalkıyor ve mutfaktan koşarak çıkıyor. şaşırıp kalıyorum, yürüdüğünü bilmiyordum.
evinizde böyle eski rum evleri olur ya yüksek tavanlı, cumbalı falanmış. büyülenmiş gibi tarihi evinize bakıyorum (sanırım sen arkeologsun ya ondan öyle bir ev yakıştırdım sana)

en çok zaman geçirir olduk burda rüyalarıma giriyorsunuz artık.

inmisin cinmisin kız sen
rum değilde ermeni evimiz var dedemlerin evi ermenilerden kalmaydı hala yıkılmadı ama çok korkutuyorlar o evde
gündüz bile giremezdik korkudan

gece mamaları doyurucu oluyo rahat uyuyorlar
bizde kullandık ama mehmet artık kesinlikle kaşık maması yemiyo
bende öğleden kalan çorba veya püre ne varsa onu yediriyorum
valla bizimki huy edindi gece illa bir kez mama ister

merhaba melitta, oğlum mama yediği zamanlarda bende bebelac tahıllı mamalarından kullandım, açıkçası bu mamaları yedikten sonra bende oğlumda rahat rahat uyuduk geceleri gerçekten tok tutuyo çocukları
gerçi oğlum şimdi mama yemek istemiyor ama bizim yediğimiz herşeyi yiyor :nazar:

evet ya bianda bıraktılar kaşık mamalarını
sabah muhakkak kaşık maması yerdi çok severdi şimdi hiç istemiyo asla yemiyo

Back
X