2012 Şubat Anneleri

kızlar daha önce bez konusu geçmişti burada ama cevap yazamadım
oğlum doğduğundan beri prima kullanıyorum ben, yakın zamana kadar sızdırdığı olmamıştı ama son bir kaç akşamdır özellikle çok su içerse oğlum bezi sızdırıyor ve üzerine geçiyor çişi
kilosuda 8kg civarıda 4 numara bez kullanıyorum
evde 2 paket kadar var bitince huggies gold almayı düşünüyorum kuzenim kullanıyor ve çok memnun olduğunu söyledi

bu arada yine bu sıralar poposu ve pipisinin altında pişikler oluyo, bezmi sebep oluyo bilmiyorum ama insan üzülüyo pişik görünce :50:

ben ilkkez bu akşam denemek için kullandım beli lastikli sırtına çıkmaz bacaklarıda güzel sardı
ben 4 numara aldım tam geldi
bugün yine primadan taştı yani o kadar sıkı bağlıyorum güzelce ama yine taşıyo
artı sürekli kasıklarında pipisinin altında ve poposunda kırmızılık oluyo pişik gibi
krem sürüyorum geçiyo sonra yine oluyo birtürlü geçmedi doğduğundan beri
bez yumuşak güzel ben çok beyendim mehmette şimdilik arıza çıkartmadı pamuklu diyor zaten huggies gold aldım ben
kaç tane bods battı leke çıkmadı kaldı öyle
birkeresinde sırtına bir çıkmış boynuna varacakmıştı nerdeyse tulumu çıtçıtlı bodysiini çıkarttık direk çöpe attık
geçende halım battı
tamam kaliteli bezi ama taşma olayı var
aslında onlarda beli lastikli filan yapsalar süper olurdu
huggies kalın değil primadan çok az farkla kalın

Günaydın millet,
herkes iyidir umarım, bu aralar giremiyorum elimde bir proje var bu hafta teslim etmem gerekli. Onun üzerinde çalışıp duruyorum, tabii Ata'dan fırsat kaldıkça.

Bakıyorum huggiesciler çoğalmış :) Gold yazanlardan almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin yan bantları daha keskin. Ben hiç sızma ya da pişik sorunu yaşamadım huggies ile, fındığım da çok rahat ediyor. Birkaç sefer oturağa yaptı kakisini. Çiş için henüz erken de, kaka için yavaş yavaş oturağa alıştırmaya çalışıyorum.

hugo foto yükledim. bak bakalım bize. 1-2 gun sonra sileceğim

senfat nereye ekledin bi tek hugo mu görücek bende merak ettim şimdi
Günaydın millet,
herkes iyidir umarım, bu aralar giremiyorum elimde bir proje var bu hafta teslim etmem gerekli. Onun üzerinde çalışıp duruyorum, tabii Ata'dan fırsat kaldıkça.

Bakıyorum huggiesciler çoğalmış :) Gold yazanlardan almanızı tavsiye ederim, diğerlerinin yan bantları daha keskin. Ben hiç sızma ya da pişik sorunu yaşamadım huggies ile, fındığım da çok rahat ediyor. Birkaç sefer oturağa yaptı kakisini. Çiş için henüz erken de, kaka için yavaş yavaş oturağa alıştırmaya çalışıyorum.

bende tuvalet eğitiminde 2 yaşın geç olduğunu düşünüyorum Atalay Yörükoğluda kitabında geç olduğunu söylüyo bence bebek onu bedenine yapışık hissedip ayrılmakta zorlanıyo anlamadan alıştırmak lazım.. sanada günaydın bu arada huggiesi ilk doğduğunda denemiştim memnun kalmamıştım tekrar mı denesem acaba?
molfix çok kalın primadan da memnunum ama bilemedim..

bu yaşta tuvalet eğitimi için erken en azından benimki için. kaslarını kullanmasını henüz bilmiyor o olgunluga ulaşmadı. oturtunca işer ama altı açılınca soguk olursa.

ben en çok beze harcadıgımız paraya üzülüyorum. yediği giydiği belli oluyor, gezdiği keyfini yerine getiriyor.
beze s.çıyor atıyoruz. biz kazanalım beyfendi, s.çsın diyorum altını temizlerken.
onda bile kalite ve rahatlık arıyor.

senfat nereye ekledin bi tek hugo mu görücek bende merak ettim şimdi

bende tuvalet eğitiminde 2 yaşın geç olduğunu düşünüyorum Atalay Yörükoğluda kitabında geç olduğunu söylüyo bence bebek onu bedenine yapışık hissedip ayrılmakta zorlanıyo anlamadan alıştırmak lazım.. sanada günaydın bu arada huggiesi ilk doğduğunda denemiştim memnun kalmamıştım tekrar mı denesem acaba?
molfix çok kalın primadan da memnunum ama bilemedim..

Ben de iki yaşın geç olduğunu düşünüyorum. Aralıkta 10 ayını doldurmuş olacak bir tane lazımlık alacağım gün içinde oturtacağım. Zaten bizimkinin kaka yapacağı acyip belli oluyor sabah kalktığında tutarım vs. Çevremde 2 yaşını bekleyen nerdeyse her çocukta problem var. Bezden ayrılmak istemiyorlar aklı erince alıştırmak çok daha zor bence. Ayrıca bizim zamanımızda 2 yaşını bekle vs diyebirşey yoktu. Tabii zorlama kesinlikle olmamalı yani illa lazımlığa yapıcak diye bir şey yok. Sadece yavaş yavaş alıştırıcağım. Kuzenimin oğlu 2.5 yaşında hala her tarafa kakasını çişini yapıyor, arkadaşımın kızı da nerdeyse 3 yaşında o da aynı şekilde, başka bir arkadaşımının da oğlu aynı şekilde ve hepsi geç başlamışız aslında diyorlar. Hepsi de 2 yaşından sonra başladı.

gece mamaları doyurucu oluyo rahat uyuyorlar
bizde kullandık ama mehmet artık kesinlikle kaşık maması yemiyo
bende öğleden kalan çorba veya püre ne varsa onu yediriyorum
valla bizimki huy edindi gece illa bir kez mama ister

merhaba melitta, oğlum mama yediği zamanlarda bende bebelac tahıllı mamalarından kullandım, açıkçası bu mamaları yedikten sonra bende oğlumda rahat rahat uyuduk geceleri gerçekten tok tutuyo çocukları
gerçi oğlum şimdi mama yemek istemiyor ama bizim yediğimiz herşeyi yiyor :nazar:

ben akşam kullanmadım siz cvp yazana kadar sonra da internete giremedim ama bu akşam kullanacağım ayrıca kızım ilk nezlesini oldu :):):):) dün gece zırt pırt ağlıyodu.baktım burnu tıkalı iltihaplı sümük var hemen sildim burnunu ama ateş yok , keyfi yerinde mama da yiyor.sadece burnundan iltihap gibi yeşilsarı sümük geliyor.

dün alışveriş yaptıktan sonra marketten çıkarken rüzgar esiyordu hava kapalıydı ve bize doğru esiyordu sanırım o zaman rüzgarı yedi.oğlumda bişey yok.

sabaha karşı 4 gibi uyandı mama verdim birde calpol verdim ağrısı varsa dinsin diye hala zıpzıptı ortalığı karıştırıyordu :)))))

birazdan da kuzularım tavuk suyuna çorba yiyeceler sebzeli brokolili :56:

sizce kızıma müdahale etmem gerekir mi ?çabuk toparlanması için neler yapmalıyım?önerileriniz neler?ilk defa tanıştı nezle ile ama enerjiden birşey kaybetmedi :):):):)

Ben de iki yaşın geç olduğunu düşünüyorum. Aralıkta 10 ayını doldurmuş olacak bir tane lazımlık alacağım gün içinde oturtacağım. Zaten bizimkinin kaka yapacağı acyip belli oluyor sabah kalktığında tutarım vs. Çevremde 2 yaşını bekleyen nerdeyse her çocukta problem var. Bezden ayrılmak istemiyorlar aklı erince alıştırmak çok daha zor bence. Ayrıca bizim zamanımızda 2 yaşını bekle vs diyebirşey yoktu. Tabii zorlama kesinlikle olmamalı yani illa lazımlığa yapıcak diye bir şey yok. Sadece yavaş yavaş alıştırıcağım. Kuzenimin oğlu 2.5 yaşında hala her tarafa kakasını çişini yapıyor, arkadaşımın kızı da nerdeyse 3 yaşında o da aynı şekilde, başka bir arkadaşımının da oğlu aynı şekilde ve hepsi geç başlamışız aslında diyorlar. Hepsi de 2 yaşından sonra başladı.

bende geç olduğunu düşünüyorum.diğer lojmandan bir arkadaşım kızını 8 aylıkken alıştırmaya başladı.aferin kızıma kaka yapmış çiş yapmış diye motive ede ede bir yaşına kadar sonra da kız hep önünü gösterip tuvalete gidiyordu annesi de peşinden.hiç zorlanmadı.ilk kızını da öyle alıştırmıştı.

bende iki aydır bebeklerime aferin kaka yapmış çiş yapmış bez dolmuş diyorum alıştılar şimdi el şaklatıyorlar :16: inşallah bir yaşında da anlarlar da kaka geldi mi dediğimde yaparlar yada ben takip edeceğim yaptığı anda hemen tuvalete :):):):):)

zaten 18 aylıkken kendidermiş artık bezi de istemezmiş diyorlar.bilemiyorum artık ne kadar doğru ama en güzeli erkenden alıştırmak.

birde doktorum programında izlemiştim.çocuğu tuvalet adabına alıştırırken ödüllendirmek gerekiyormuş.avrupalıların bile bağırsakları terbiyeli yaaaa belirli saatlerde giriyormuş wc ye :1:

ben akşam kullanmadım siz cvp yazana kadar sonra da internete giremedim ama bu akşam kullanacağım ayrıca kızım ilk nezlesini oldu :):):):) dün gece zırt pırt ağlıyodu.baktım burnu tıkalı iltihaplı sümük var hemen sildim burnunu ama ateş yok , keyfi yerinde mama da yiyor.sadece burnundan iltihap gibi yeşilsarı sümük geliyor.

dün alışveriş yaptıktan sonra marketten çıkarken rüzgar esiyordu hava kapalıydı ve bize doğru esiyordu sanırım o zaman rüzgarı yedi.oğlumda bişey yok.

sabaha karşı 4 gibi uyandı mama verdim birde calpol verdim ağrısı varsa dinsin diye hala zıpzıptı ortalığı karıştırıyordu :)))))

sizce kızıma müdahale etmem gerekir mi ?çabuk toparlanması için neler yapmalıyım?önerileriniz neler?ilk defa tanıştı nezle ile ama enerjiden birşey kaybetmedi :):):):)

geçmiş olsun kızına melittacım, inşallah kısa zamanda atlatır ama sen dikkat et yinede varsa ıhlamur ver, ayakları sıcak olsun hep birde burnunu temizle serum fizyolojik filan varsa ,temizlemeyince sümük kuruyo hiç nefes alamıyolar

Melitta geçmiş olsun catloverında benimde nezle oldu bebelerimiz.sanırım bu aylar zaten bulaşıcı aylar herkesde var.şimdide ben oldum nezle..:)

Ben şahsen tuvalet eğitiminin bu zamnlarda 1 yaşındada çok erken olduğunu düşünüyorum.daha oğlum çiş kaka demeyi bilmiyor sürekli orasını gösterip bana anlatmasını beklemek şuan zaten çok yanlış olur zaten daha kendini bilme ve çişini tutma refleksleri gelişmediği için ancak onu zorlamış olurum uzmanlar 2 yaşından önce verilen bu eğitimin anne zoruyla olduğunu.çocuğun annem bunu böyle yapmamı istiyor diye düşündüklerini zorlandığını söylüyorlar...2 yaşta kışa denk geleceği için soğuk olur evler hasta olurlar en güzeli seneye yazın yavaş yavaş başlamak zorlamadan benim fikrim bu.

Günaydın millet,

evet ben aldım gold
çok güzel
kakası hiç çıkmadı

Benim oğlumda üst dişlerden sanırım iştahsızdı daha yeni yemeye isteklendi zayıfladı biraz sanki inş kontrole kadar toparlar birazcık...sebze yemeklerine karşı fazla isteği yok bizimkininde.ama meyve püresi falan yiyor kimindi dün hiç yemiyor demik.belki yoğurda falan katsa yer ben öyle yapıyorum birazda pekmez koyuyorum içine birazda bebe bisküvisi yiyor o zaman

geçmiş olsun canım
tavuksuyu çorba ıhlamur ve taze sıkılmış meyve suları çok iyi gelir

bugün huysuz günümüzdeyiz
gece uykusunda döndü durdu yatağın içinde dönüp uyanıp duruyoo kalkıyo oturuyo
bugünde öyle yaptı yarım saat ancak uyudu uykusu var uyumuyo dönüp duruyo ortalıkta suratından düşen bin parça

bugün huysuz günümüzdeyiz
gece uykusunda döndü durdu yatağın içinde dönüp uyanıp duruyoo kalkıyo oturuyo
bugünde öyle yaptı yarım saat ancak uyudu uykusu var uyumuyo dönüp duruyo ortalıkta suratından düşen bin parça

hugocum öyle bir anlatmışsınki önce eşindenmi bahsediyosun diye düşündüm :1:

memiktonun asık suratını yerim ben, surat asmayıda bilirlermiş şimdiden :emir_bebek:

Benim oğlumda üst dişlerden sanırım iştahsızdı daha yeni yemeye isteklendi zayıfladı biraz sanki inş kontrole kadar toparlar birazcık...sebze yemeklerine karşı fazla isteği yok bizimkininde.ama meyve püresi falan yiyor kimindi dün hiç yemiyor demik.belki yoğurda falan katsa yer ben öyle yapıyorum birazda pekmez koyuyorum içine birazda bebe bisküvisi yiyor o zaman

kaç kiloydu oğlun? arada tutuyo yememe halleri, benim oğlumda zayıflamıştı hastalık döneminde dr vitamini değiştirdi şuan maşallah diyim iştahı açıldı :nazar:

yarın ammem geliyo çok şükür
azda olsa rahat edicem
gerçi temizlik yapıcaz ama olsun mehmetten biraz nefes alabilirimm
dün eşim evdeydi tüm gün
mehmet çok şımardı yapmadığı yaramazlık haşarılık kalmadıı
devamlı çığlık attı şımardı
başedemeyince küveti doldurup salona getirdik içine oturttuk suyun
epey sakin durdu filan ama işte memiktoya güven olmuyo iki dakika mutfağa gitmiştim içerden bağırışa geldim memikto suya vurmaya başlamış heryer su oldu
çıkarttık sudan küvete geri geliyo yerde uslaktı kaydı düştü kafasını vurdu

sabahtan beri uğraşıyorum gece hiç üzerini örttürmedi ben örtüyorum o açıyo uykusunda bile
bi garip uyuyo zaten konuşuyo gülüyo hareket ediyo ama bakıyorum gözleri kapalı
bende uykusuz kaldım
ben ısrarla örttükçe sinirden vuruyo
sabaha karşı eşim işe gidrrken gelmiş haberim koy öyle uyuyakalmışım oturduğum yerden
eşim bakmış memo çoraplarınıda çıkartmış pijamasının paçalarını bir güzel sıyırmış beşikte ters yatmış uyuyo
üzerini örtmüş uyanmış bağırmış kızmış eşime
bugün hasta olacak diye çok korktum sabah oyunla filan ıhlamur içridim az
kızılcık hoşafıda yaptım ondanda içirdim biraz ama çok içmedi
şimdide içinde kızılcık suyu olan biberonunu kucağında sallıyo kendi uyumayınca heralde biberonum uyusunmu diyo nedir :1:

Back
X