- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #75.521
Enisecm calpol öyle ateş düşürmede kısa süreli.bizdede öyleydi.inş düşer bu saat oldu uyumamışsın sende.çok zor hastalık yaa.bende yaşadım gece acile bile gittim ben.kulaklarını tutuyormu hiç.mızmızmı devamlı yoksa sade ateşse diş diyorum ben.ama mızmızlanıyorsa belki bir ağrısıda olabilir.çok geçmiş olsn.ayetel kürsi oku arada hem nazara hem uykusunu getirirmiş.bende eski günlere baktım az uykusuz kaldım yatayım bari . İnş sende uyumaya zaman bulursun bebekten cnm fazlada sıkı giydirme çokta açma üstünü ama.iyi geceler cnm
Allah yardımcısı olsun asyanın bu gece inş.inş sebebinide anlarsın.sebebini bilmemekte deli ediyo insanı...
Acil şifalar diliyorum cnm iyi geceler olmadı çok çıkarsa acile götür cnm 40 çıkmasın sakın.havale olur mazallah.ama sirkeli bez ile kolaltına alnına baskı yaparsanda iyi gelir.soğuk olmasın ama suyla karıştır cnm.inş düşer ateşi.bende meraklandım ama yatmam gerek sabah ettim.
İyi geceler cnm
Biz de hastalar kervanına katıldık. Geçen haftadan beri burun tıkanıklığı vardı. Dün sbahtan beri burnu akıyor; acayip tıkalı ve geniz akıntısı oluyor gece hiç uyuyamadı. Uyumak istemeyen çocuk bu sefer uyumak istedi ama uyuyamadı. Öyle kucakta sabah ettik sabah da ateşi kulaktan 38 oldu. Ben dişten diye düşünüyordum ama alt dişlerde ateş olmamıştı neyse doktora gittik. Epey bir dolu burnu ve genzi dedi. Üst dişler de geliyor dedi hepsi birleşmiş. Ateşlenirse calpol vereceğiz. Onun dışında sabah öğle akşam yarım ölçek peditus. Öksürük başlarsa hemen getirin dedi. Ihlamur kaynattım onu veriyorum zaten geçen haftadan beri doğru düzgün iştahı yok.
teşekkür ederim yanımda olduğunuz için ....eşim okuldan geldi uzanıyor selam sabah yok ben de 1 hafta rapor aldım.avukatla görüştüm fikir alışverişinde bulundum...boşanacam ama biraz zaman var...hakkımda hayırlısı olsun allahım yardım eder ...bu hafta bebegime calışmadıgımdan ben bakacam da haftaya işe başlayınca nasıl olcak bilmiyorum...insan ne olursa olsun karısına cocuklarına sahip cıkmaz mı? en cok üzüldüğüm nokta bu...beni dün koruyamadıysa baska olumsuz bir durumda yüz üstü bırakacak demek ki...aslında hep iyi niyetli sessiz oldugumdan böyle oluyor bu kadar iyilik fazla geldi sanırım allahım herkesin kalbine göre versin moralim cok kötü ama allahın izniyle atlatacam ölümden başka herseyin caresi var...dün gece esimle konustugumda benlee yumuşak konuşmaya baslamıştı ki kapı çaldı gece görümcem geldi sabaha kadar ne konustular bilmiyorum ama sonrasında eşim daha da soguk ve sertti bana karsı.
bu arada hepinize yürekten tesekkür ederim allahım sizleri ailenizi ve mutlulugunuzu korusun...
Kızlar Asya çok kötü çok yüksek ateşi var dünden beri
39 un üzerinde gece calpol verdim düşüyor 38 falan oluyo dört saati bulmadan yükseliyor
hemen yine calpol veriyorum aynı şekilde devam ediyor.
Bu sabah doktora gittik. İdrar yolları iltihabı olabilir dedi
Hemen idrar tahlili verdik ama hiç bişey çıkmadı
Boğazlaında sorun yok kulağına baktı sorun yok
Kuru ateş sadece
Takipteyiz şimdilik bu gece ikinci gece şimdi ölçtüm atş 38,7
yarm saat var ilaç saatine yine yükselmiş
Dün geceden beri hiç uyumadı toplasan dört saat uyumuştur son 24 saat içinde
Doktor takip edelim dedi ama internetten aratmalarıma göre 6. hastalığa benziyor
Burda 6. hastalık geçiren var mıydı?
Belirtileri nedir biliyor musunuz
ginger, durasella siz antibiyotik kullanmışmıydınız
Bi de antibiyotik verdi doktor en uyuz olduğum şey antibiyotik kullanmak
Kullanmayım dedim kullanmalısın dedi bugün verdim bir doz yirmi dört satte bir verilecek
Başladık bi kere şimdi kesmek de olmaz
Asya ilaç vaktinde ilacını içmedi zorlayınca da kustu
Ben de tekrar suyun altına soktum
Güven hastanesinin acilin aradım çocuk doktoru ile görüştüm
Takip edin üç saatte bir calpol verin dedi
Calpol almıyor dedim fitil verin dedi
Allahtan evde fitil vardı olmasa nöbetçi eczane arayacaktık
Verdim fitili emzirdim güzelce uyudu bakalım.
İnşallah ateşi düşerde güzelce uyur yorgun düştü gözler kıpkırmızı oldu kıyamam ben kuzuma
boşanıyoruz kaynanamlar muradlarına eriyor.9 aylık kızım var 6 haftalık hamileyim. aksam kaynanamdayız mutfaktayız içeri girdim kızımın üstü cay olmus cay mı verdiniz dedim önce yok dediler sonra evet, ben de keşke bana sorsaydınız dedim kayınbabam sana mı sorcam dedesiyim ben salak manyak demeye basladı sesini yükseltiyor benim babam öldü ondan bile böyle seyler duymadım kocam zaten herzaman ki gibi onları tuttu görümceler kaynana herkes üstüme yürüdü kayınbabam el kaldırdı,eve zor geldik kocam bosanalım ama cocucgumu alır sana göstermem diyo mahkeme vermese bile....coook kötüyüm alllah rızası için yardım edin bana
bizde bu akşam kayınvalideydik
artık bizimki melek oldu mama parası filan çıkarıp veriyo hemen
bir ilgi bir alaka bir muhabbet şaştım kaldım
bende güleryüzlü davrandım acıdım pişmandı sanki :44:
okula gidemedim.bebegime annem bakıyordu ben okuldayken kocam artk orda kalmayacak dedi aksam ki olaylardan sonra.ben de okula gidemedim bırakamadım bebegimi.bizim hep böyle oluyor bana hap tersler kayınbabam kac kez evden kovdu beni dün de üstüme yürüdü el kaldırdı.sadece ve sadece ben keske bana sorsaydınız dedğim için o dedesiymiş ya daha fazla hakka sahipmis benim babam yok beni koruyup kollamaları gerekmiyor mu kızlarından ayırt etmeden dün yetim oldugumu hatırlattılar bana.kocam da annem babam bise diyemem diyo böyle olcagına bosanalım gitsin diyo.ben dogumda sadece 8 kilo aldım bana karnındaki bebege bakmıyorsun diyorlardı 3 buçuk kilo dogdu kızızm sonra ilk 6 ay sadece anne sütü verdim ondan da sorun cıktı 3 cocuck büyütmüşler bir aylık bebege cikolata bile verdim ben diyo.ben hiçe sayıyorlar anneliğimi bile kabul etmiyorlar.hersseye ragmen kocam yanımda olsaydı gerisi boştu benim için ama o da bıraktı beni
hasta olan bebeklere allah şifa versin hava değişimleri bebeklerimizi hasta ediyor.Bu arada kızlar merak ettim,sayfayı açan gurbetgüzeli nerelerde ?
Ateşimiz yine yükseldi ilaç saatine daha iki saat varken 39,7 oldu
Hemen suya soktum
kafasına ıslak havlu koydum ancak 38,5 e düştü
Bu gece de nöbetteyiz
Allah bebişlerin hastalığını göstermesin
Sersemledi kuzucum
Doğan'da nazar değdi çocuğa diyor
Enısteın rumuzunu yazmakta zorluyor bni hep ama cnm çok geçmiş olsun kızına...belkide koca kabağı yemek istediği için hasta oldu :) fotoda anlarsınyaşaka bir yana benm oğlumada kulaklarında iltihap olunca antibiyotik vermişti dr.mecbur kullandık ama bu zamanlarda bi sıkıntı olmuyormuş 6 cı aydan önce vermek zararlıymış babam diyordu geçen bana.dr dinlemiş tvdede...banaverdinmi bebekken demişti.bende ilk 6 cı ayda vermek zorunda kaldım 1 lez lavarpolmu neydi adı.ishalde yapmıştı oğlumu.meğer alışana kadar bünye yapıyormuş,inş diştendir ateşi.bizim öyle dişten olmuş kulaklarına vurmuştu ama yok diş değl demiş doktor bende anlayamadım şimdi.inş iyi olur cnm
ben 6 hastalığıda ilk sizden duydm valla bilmiyordum.ne değişik bişeymiş 3 yaşına kadar muhakkak ouyormuş demek.öğrendm bende sağolun
o insanlar ne geçimsiz, bilmiş, ukala tiplerdi. bazıları atılıyor ama hakikaten haklılar. kaç aydır şurda yazıyoruz kimse ters birşey söylemiyor, herkes yapıcı. ben o dönemlerde sadece okuyordum , sonra o grup atılınca yazmaya başladım. geçmiş sayfalara baktım o dönemde yazanların cogu yok şimdi. girmiyorlar. dogum sonra girenlerde artık yok. bennebileyim bir ara her gece yazardı, hacer, nihle, bukle, vivalesta, ferayx, nurummm, bukle, elefera, ayşebahar, karats hatırladıgım isimler. sinem geri döndü. ama artık takılmıyor bu arkadaslar. bu saydıklarım olumlu insanlardı. geri dönün çağrısı yapıyorum kendilerine burdann. günışığımmm sen de yoksun
dünürüüüümmmmm özledimmm nerelerdesin sen yahuuu hep face hep face olmazki özlettin kendini bizee:) gel bir sarılam sana38:
hayy kızz ağzın bal yesin ben unutmuştum çoğunu evet haklısın çok bilmişler vardı.kendini beğenmişlerde.ferayy nerdesin vivada yok hakkikaten nerde bunlarr..doğumdan sonra daha gelmez oldular yahuu guneşışğım en son losemiden şüphe duymuştu daha gelmedi sonuç ne çıktı acaba ? Bilmiyoruzz özledik bazılarını..eleferacımda yokk.oğluma yatak alamıyordum o dönem istersen biz parasını yollayalım hesap numarası ver yeterki dediler bir kaç tane kişiyle. o iyiliğini düşenceliğini hiç unutamam...iyi insan.Allaha şükür aldık kullanmıyor hatta oğlum o kötü günlerimde geride kaldı ama böyle insanlarda vardı kk diye yazdım size.güven dolu..suistimal edilmesin hiç güvenlerimiz inş..evet bir grup vardı hep birebir yazışan.çok cnm sıkılıyordu bu duruma ama kk çözdü sağ olsun kazen halletti :)ozaman
Olur olmaz antibiyotik yazan çok doktor var haa ben bi antibiyotik yazayımda el mahkum bu toparlar zaten diyorlar. Yazıyorlar antibiyotiği en ufak şeye sonra çocuklar iyileşiyor tabii doktorun da adı çıkıyor iyi doktor diye. Herhalde bizim ülkemiz kadar gereksiz antibiyotik kullanan başka memleket yoktur. Çocuk bünyesi de ufaktan antibiyotiğe alıştığı için ilerde antibiyotik almadan atlatabileceği bir hastalığı bile antibiyotiksiz atlatamıyor hatta bir süre sonra onlarda işe yaramıyor. Yurt dşında yok böyle bir şey. Grip olunca yat evde dinlen deniyor biz de hemen antibiyotik. Kolay antibiyotik yazan doktora dikkat etmek lazım bence.
gunaydınlarrr cok uykum var bu kız benı delırtecek
yenı dogan mubarek gece sureklı kalkıyor
dunurum de dunurum
yavru faceye bakıyorum o kolayıma gelıyor bu sayfa bıraz kasıyor sınır oluyorm
hadı sarılalım
sarılın sarılın Allah muhabbetinizi arttırsın bebekler büyüdü everin artık....
nihlee napıyon nerelerdesin bacım sen :)
Herkese gunaydin bir suredir giremiyodum gecmise bakamadim pek bi tek biri bosaniyomus cok uzuldum cok zor bi durum insallah tatliya baglanir o duruma gelmez.
Hemsirenin 3 haftasi kalmis canim senin ilki daha kucuk olucak benimkinde ben dogumda 1,5 yasinda olucak pek giremessin ama iki cocukla tecrubelerini paylasirdsan sevinirim ihtiyacim olucaktir.
Bayanlar yegenim gripti bizimkinede gecti bir haftadir mahvoldum burnu tikalu uyumadi bide ust disleride kabarmis iyice yakinda cikar istahi yok hic, ikinci yegenim 2 hafta sonra dogucak kismetse erkek ilki 2,5 yasinda kiz inanilmaz kiskaniyo dogunca sabir versin cok zor goruyorumda, biz gittigimixde en fazla 1 saat oturabiliyorum ne oyuncak verir vermeyi birak kizimin oyuncaklarinida elinds alir benimkide sikilir bide cok sikistiriyor sevmek icin hic rahat birakmaz kizimda hic hoslanmaz aglar oturamam yeni doganin vay haline:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?