2012 Şubat Anneleri

oğlum da emeklemiyor, desteksiz de oturamıyor, dişleri de çıkmadı :1: :1:

ama tv kumandasını yerde gördüğünde bütün gücünü kullanıp, kendini ittire ittire, yuvarlaya yuvarlaya ona ulaşıyor :27:

benimki bugün cep telefonumu kurcalıyodu naptıysa aramalara kapatmış çok uğraştım banamısın demedi
kimseyi arayamadım sonra fabrika ayarlarına geri döndüm :1:
kumandayı koy karşısına sürekli çabalasın ömercik
valla benimki üzmez pek kendini bikaçç kez çabalar baktı alamadı ıh ıh der gösterir ister vermezsem bağırır :31:
kuşları koşturmaya çalışıyo ama fır fır dönüyo onlar için
yakında onlarıda ıh ıh diye isterse yandım

benimki bugün cep telefonumu kurcalıyodu naptıysa aramalara kapatmış çok uğraştım banamısın demedi
kimseyi arayamadım sonra fabrika ayarlarına geri döndüm :1:
kumandayı koy karşısına sürekli çabalasın ömercik
valla benimki üzmez pek kendini bikaçç kez çabalar baktı alamadı ıh ıh der gösterir ister vermezsem bağırır :31:
kuşları koşturmaya çalışıyo ama fır fır dönüyo onlar için
yakında onlarıda ıh ıh diye isterse yandım

:1: verirsin kuşları gagalasın, gıdıklasın biraz onu. bizim küçükken civcivimiz varmış. boynumdaki benimi gagalarmış hep :1:

ömer de kumandaya ulaşmış bugün, bir de parmağını bastırmış ses açma düğmesine, ben yanına gidip elinden alana kadar sonuna kadar açtı sesini, bir de ses yükselince şaşkın şaşkın bakınıyor.

ben de kahvaltıda bir gün yumurta, bir gün peynir,yanına da pekmez. eğer kaşık mamasıysa bunları koyuyorum. cici bebeyle karışım yaparsam (bulamaç demeyim, çok çirkin geliyor kulağa :1:) yulaf ezmesi ekliyorum.

ben sadece ceviz pekmez koyuyorum ve unutmazsamda peynir koyuyorum kaşık mamasına sabahları
cicibebeyi meyvesine koyuyorum öğlenleri

senfat yulaf ezmesini rondoda un gibi yaptım, minik mama kavanozunda buzdolabında saklıyorum. kahvaltılarına koyuyorum canım bir çay kaşığı. çorbalarına ekleyebilirsin. mesela yayla çorbası yaptığında at bir çay kaşığı.

yulaf ezmesinden biz porridge yapıyoruz. bir su bardağı sütle, bir çay bardağı yulaf ezmesini pişiriyorum. o tahta gibi yulaf, pişmiş pirinç gibi oluyor. ocaktan alınca biraz tarçın ve az pekmez ekleyip, sütlü tatlı niyetine yiyoruz. bebeler 1 yaşını geçse onlar için çok güzel bir tarif bence. 1 yaşı inek sütü kullandığım için dedim. sütlerini sağanlar, anne sütüyle bunu yapıp yedirebilir herhalde.

tam bir light tatlı

aynen canım. eğer denemediysen kesinlikle tavsiye ederim ama sütlü tatlıları seviyorsan tabi. ayrıca bu kahvaltı yerine de geçiyormuş.

bitter çikolatayı şöyle kenara ayırırsakkkkkkkkkk :1:
aslında hiçbir şekilde tatlı yemiyorum şeker kullanmıyorum
sadece esmer ekmek bulgur süt grubu kefir filan meyve sebze et yerim ben
dışardada sadece ızgara
hazır hiçbişey yemem
spor yaparken mecbur bu şekilde besleniyodum
tarifinde tam bana göre

bitter çikolatayı şöyle kenara ayırırsakkkkkkkkkk :1:
aslında hiçbir şekilde tatlı yemiyorum şeker kullanmıyorum
sadece esmer ekmek bulgur süt grubu kefir filan meyve sebze et yerim ben
dışardada sadece ızgara
hazır hiçbişey yemem
spor yaparken mecbur bu şekilde besleniyodum
tarifinde tam bana göre

şeker konusunda ben de senin tam tersinim hugocuk. içinde şeker olsun da çamurdan olsun :1: ama azaltmaya çalışıyorum, az şekere alışıp, kahveyi falan şekersiz içmek istiyorum. önceden iki şeker atardım, artık bire düşürdüm. sonra da sıfır şeker inşaallah.

şeker konusunda ben de senin tam tersinim hugocuk. içinde şeker olsun da çamurdan olsun :1: ama azaltmaya çalışıyorum, az şekere alışıp, kahveyi falan şekersiz içmek istiyorum. önceden iki şeker atardım, artık bire düşürdüm. sonra da sıfır şeker inşaallah.

hergün bitter çikolata ye keser tatlı ihtiyacını
baklma sporsuz bende uyamıyorum beslenmeme ancak planlı sporla oluyo
yağ yakmak için uyguluyodum
ana öok gençleştiriyo insanınn yüzü ışıl ışıl oluyo

hergün bitter çikolata ye keser tatlı ihtiyacını
baklma sporsuz bende uyamıyorum beslenmeme ancak planlı sporla oluyo
yağ yakmak için uyguluyodum
ana öok gençleştiriyo insanınn yüzü ışıl ışıl oluyo

dikkat etmek lazım artık yediklerimize. ben 32 yaşıma girdim, bugün komşular geldi ya, bir komşunun kızı 21 yaşındaymış, kendi kendime düşündüm benim o yıllarım ne çabuk geçmiş diye. yaş konusuna nerden girdim şimdi, sanırım 30 yaş sendromu geçiriyorum :31:

neyse bittere başlayım ben en iyisi.:34:

hugocuk iyi geceler canım, ben çıkıyorum. dün komşulara hazırlık yapayım diye 3:30 da yattım. bugün erken yataım bari, 1:30 a ne kadar erken denirse :1:

Son düzenleme:
gunaydın herkese

kedicik yulafı hemen bu sabah kahvaltısını ekleyeceğim. yulafı ekleyince bisküviyi koymasam mı?

bizim sabah kahvaltısı şu şekide:

3 bebe bisküvisi, 1-2 tatlı kaşığı pekmez, 1 tüm tatlı kşğ ceviz, 2 yemek kşğ tahıllı kaşık maması, yarım yumurta vya peyniri suyla bulmaç haline getiriyorum her sabah severek yiyor. en sevdiği öğün. tüm gece acıkıyor. sabah iştahla yiyor. sonra içi yanıyor, sürekli su içiyor.

meyve ve yogurt da severek yiyor. ben sizin gibi yemek yapmasını beceremediğim için bazen akşam kaşık maması veriyorum bazen de tarhana falan yiyor. zaten kaşk mamaları çok tatlı, her cocugun hoşuna gider. yemesinde sorun yok, annesi çeşit çeşit yapsa. ama sizinkiler gibi ana öğün süt değil, keyfi isterse bir fırt çekiyor. ana öğün ek gıda yani. geceleri emiyor sorun yok.

dikkat etmek lazım artık yediklerimize. ben 32 yaşıma girdim, bugün komşular geldi ya, bir komşunun kızı 21 yaşındaymış, kendi kendime düşündüm benim o yıllarım ne çabuk geçmiş diye. yaş konusuna nerden girdim şimdi, sanırım 30 yaş sendromu geçiriyorum :31:

neyse bittere başlayım ben en iyisi.:34:

30 yaş sendormu bende 1-2 senedir var. hareketlerimin yavaşladıgımı, eskisi gibi gezmekten zevk almadıgımı, evde oturmayı ve dostlarla sohbet etmeyi daha çok sevdiğimi, dünyanın gelip geçici oldugunu, dunya malının gelip geçici oldugunu ve tüm bunların bana yaşlandığımı hatırlattıgını anladım.

o zaman bir telaşa düşünce çocuk yapmaya ikna oldum.36-37 yaşlarımda cocuk sahibi olmayı düşünürken her gecen gun yaşlanıyorum ve biraz daha geciktirirsem zorlanacagımı düşünmem de çocuk yapma fikrinde etkili oldu.

gunaydın herkese

kedicik yulafı hemen bu sabah kahvaltısını ekleyeceğim. yulafı ekleyince bisküviyi koymasam mı?

3 bebe bisküvisi, 1-2 tatlı kaşığı pekmez, 1 tüm tatlı kşğ ceviz, 2 yemek kşğ tahıllı kaşık maması, yarım yumurta vya peyniri suyla bulmaç haline getiriyorum her sabah severek yiyor. en sevdiği öğün. tüm gece acıkıyor. sabah iştahla yiyor. sonra içi yanıyor, sürekli su içiyor.

meyve ve yogurt da severek yiyor. ben sizin gibi yemek yapmasını beceremediğim için bazen akşam kaşık maması veriyorum bazen de tarhana falan yiyor. zaten kaşk mamaları çok tatlı, her cocugun hoşuna gider. yemesinde sorun yok, annesi çeşit çeşit yapsa. ama sizinkiler gibi ana öğün süt değil, keyfi isterse bir fırt çekiyor. ana öğün ek gıda yani. geceleri emiyor sorun yok.

ben sabah kaşık maması veriyorum gece muhallebi veriyodum ama artık onun yerinede kaşık maması veriyorum muhallebiye göre daha besleyici olur diye

Slm kızlar yuruteç aldınız bebeklerinize benim kızım 2mart doğumlu size sorurum istedim.yuruteç mi yoksa fisher pricenin itmeli yurutecinden mi alsam sizce???

Son düzenleme:
hugocugun verdiği yemek tarifine çok güldüm.

bizimki doğumdan itibaren hiçbişey bi kap yemek dahi getirmedi evinde misafir ağırladı durdu
annem yanımda olsada çocuğa bakıyo ev işi vs.. kadında yoruluyodu gecede saat başı uyanıyodu benle beraber
üst kat komşum hiç unutmam erik kompostosu ve kek yapıp getirmişti
inanırmısın sanki hayatımda yediğim en güzel şeydi ikiside
hala hatırlarım tadını
kayınvalide gelir gider hiçç umru değil
annem birde sofra kurardı onlara oturur yerdi bir güzel
sizinde bi ihtiyacınız varmı demezdi yapamıyosan al demi yok
bu yaz eşim yeğenlerini yemeğe çağırmış
14 yaşında filanlar
köfte yaptım yanına patates kızarttım çorba yaptım ve hazır közlenmiş patlıcandan salata yaptım
kolay basitti ama bunları bile yaparken çok zorlandım üstelik oğluma eşim bakıyodu ama dakika başı mız mız mız
akşam oldu bi baktım kayınvalidede gelmiş yemeğe :53:
hiç çağırmadım oysaki :1:
geldi yedi bir güzel
çok insan kullanmasını sever karı koca ikiside

gunaydın herkese

ben 3 cici bebe, bir kaşık yulaf koyuyorum ama yulaf çok kuru ya, sadece yulafla yaparsan sevmez bence. ya da suyla yulafı pişirip, ılınana kadar bekleyebiliriz. aslında böylesi cici bebeden daha sağlıklı olur. öyle mi yapsak acaba :31:

Back
X