2012 Şubat Anneleri

bizimki doğumdan itibaren hiçbişey bi kap yemek dahi getirmedi evinde misafir ağırladı durdu
annem yanımda olsada çocuğa bakıyo ev işi vs.. kadında yoruluyodu gecede saat başı uyanıyodu benle beraber
üst kat komşum hiç unutmam erik kompostosu ve kek yapıp getirmişti
inanırmısın sanki hayatımda yediğim en güzel şeydi ikiside
hala hatırlarım tadını
kayınvalide gelir gider hiçç umru değil
annem birde sofra kurardı onlara oturur yerdi bir güzel
sizinde bi ihtiyacınız varmı demezdi yapamıyosan al demi yok
bu yaz eşim yeğenlerini yemeğe çağırmış
14 yaşında filanlar
köfte yaptım yanına patates kızarttım çorba yaptım ve hazır közlenmiş patlıcandan salata yaptım
kolay basitti ama bunları bile yaparken çok zorlandım üstelik oğluma eşim bakıyodu ama dakika başı mız mız mız
akşam oldu bi baktım kayınvalidede gelmiş yemeğe :53:
hiç çağırmadım oysaki :1:
geldi yedi bir güzel
çok insan kullanmasını sever karı koca ikiside

hugocuk ömer'in doğduğu zaman, hastane çıkışımızda nasıl kar vardı istanbul'da, tipi desen o biçim. eve girdik, karşı komşum kek yapmış, bana nasıl güzel gelmişti. sen kek deyince aklıma geldi :31:

Ben yapmayı düşünüyorum da önce dişimizin çıkması lazım
Bir benim kızım mı dişsiz kaldı
başka kimlerde diş yok merak ettim?

Herkese merhaba, bizimde disimiz yok yerleri cok belli yakin zamanda patlar gibi duruyor, emekleme bizdede yok yuvarlaniyor dizlerinin ustunde one arkaya haraket ediyor sadece, desteksiz azda olsa oturuyor bi sure durup devriliyor kendi basina biraksan bi sure sonra duser... Gun ici surekli miz miz disten diyorum,
Bayanlar benim kizim o bulamac kahvaltiyi yemiyor oguruyor ama peynir pekmez falan yemesi la
zim elimle veriyorum yuzunu burusturuyor peyniri yiyor ama bir cimcik ne yapmam lazim neye katabilirim, ogunlerimiz soyle
Sabah 8:30 devam sutu
Oglen 12:00 kasik mamasi ( hazir )
Saat 15:00 yogurt- corba veya meyve puresi
16:30 devam sutu
20:00 devam sutu ( yatma)
Gece 00:30 devam sutu
Saat 04:30 devam sutu
Bizim bu sekilde

Herkese merhaba, bizimde disimiz yok yerleri cok belli yakin zamanda patlar gibi duruyor, emekleme bizdede yok yuvarlaniyor dizlerinin ustunde one arkaya haraket ediyor sadece, desteksiz azda olsa oturuyor bi sure durup devriliyor kendi basina biraksan bi sure sonra duser... Gun ici surekli miz miz disten diyorum,
Bayanlar benim kizim o bulamac kahvaltiyi yemiyor oguruyor ama peynir pekmez falan yemesi lazim elimle veriyorum yuzunu burusturuyor peyniri yiyor ama bir cimcik ne yapmam lazim neye katabilirim, ogunlerimiz soyle
Bizim bu sekilde

berfincim kaşık mamasına katsan peynir ve pekmezi. ben bazen öyle yapıyorum. tahıllı kaşık mamasına, peyniri iyice ezip, biraz da pekmez koyuyorum, yiyor öyle. peyniri oğlum da pek sevmiyor. yüzünü buruşturuyor.

Bayanlar benim kizim o bulamac kahvaltiyi yemiyor oguruyor ama peynir pekmez falan yemesi la
zim elimle veriyorum yuzunu burusturuyor peyniri yiyor ama bir cimcik ne yapmam lazim neye katabilirim, ogunlerimiz soyle
Bizim bu sekilde
kaşık mamasına koysan yer belki benimki yiyo kaşık mamasına peynir ceviz pekmez ekliyorum farklı farklı
bu arada geçen okumuştum şu uyku eğitimi varya işte çocu bebekte sorun olmuş
çoğu anne ağlamayan bebeğim bu sayede ağlamaya başladı diyodu
sorun yaşayan çok olmuş

Nasılsınız millet? Öğleden sonra annemin çalıştığı okulun müdürü, sahibi vs. bebek hayırlamaya geleceklermiş. Yahu bebeğimiz neredeyse okula başlayacak pes :) Hem de şimdi arayıp söylüyorlar. Allahtan ev derli topluydu, pastaneden de bir şeyler sipariş vermiş annem öyle idare ederiz işte. Benim tosun, babası işe giderken arkasından ağlamaya başladı. Eşimin çok hoşuna gidiyor ama işin aslı kapıyı kapatıp gidenlere beni de çıkarın demek istiyor zira kargocu gelip giderken bile yaygarayı basıyor. Eşim mutlu olsun diye bu gerçeği ondan gizliyorum :)

Slm kızlar yuruteç aldınız bebeklerinize benim kızım 2mart doğumlu size sorurum istedim.yuruteç mi yoksa fisher pricenin itmeli yurutecinden mi alsam sizce???

Chicco'nun yürütecini kullanıyorum ben, bizimki yürüteci görünce deliriyor ama çok fazla bırakmıyorum üzerinde.

Nasılsınız millet? Öğleden sonra annemin çalıştığı okulun müdürü, sahibi vs. bebek hayırlamaya geleceklermiş. Yahu bebeğimiz neredeyse okula başlayacak pes :) Hem de şimdi arayıp söylüyorlar. Allahtan ev derli topluydu, pastaneden de bir şeyler sipariş vermiş annem öyle idare ederiz işte. Benim tosun, babası işe giderken arkasından ağlamaya başladı. Eşimin çok hoşuna gidiyor ama işin aslı kapıyı kapatıp gidenlere beni de çıkarın demek istiyor zira kargocu gelip giderken bile yaygarayı basıyor. Eşim mutlu olsun diye bu gerçeği ondan gizliyorum :)

Chicco'nun yürütecini kullanıyorum ben, bizimki yürüteci görünce deliriyor ama çok fazla bırakmıyorum üzerinde.

eşin mutlu oluyodurr :60: :60: :60: :60: :60: :60:
bizimkide kapıya yaklaştıkmı çığlık atıyo kapıya atlamaya çalışıyo
yürüteçten memnunmusun canım

Slm kızlar yuruteç aldınız bebeklerinize benim kızım 2mart doğumlu size sorurum istedim.yuruteç mi yoksa fisher pricenin itmeli yurutecinden mi alsam sizce???[/QUOTE

Yürüteç kesinlikle olmaz dedi bizim doktor. Walker da önermiyorum demişti. Ben de bi yürüteç bulsam da koysam diyorum biraz. Ne yapar acaba merak ediyorum:52:

yulafı yoğurda kattım yedi.

berfinbilgen kaşık mamasının içine her gün bir şey katarak deneyebilirsin ancak biberonla verme, kaşıkla vermelisin. bu arada bebelacın görmüştüm sabah kahvaltılık peynirli, pekmezli kaşık maması var, sabahları ondan verebilirsin. kaşık mamasının içine bebe bisküvisi ve cevizle başlayabilrisin tadını pek değiştirmez ama vitamin alır cevizden (nacizane fikrim)
hugocuk senin becerikli oldugunu kayınvaliden bizden iyi biliyor. bu çocukla da her işi kotarır, bi şeye ihtiyacı yoktur diyor. bir iki geldiğinde yemek yapamadım çocuk durmadı de en azından senden beklentisi olmaz. çok şükür benim kayınvalide çok genç ve işten kaçan bi tip değil. benim eve geldiğinde de aç kalacagını bildiğinden (mutfakta marifetim yoktur) yapar yani bişeyler.
bizim oğlanın şu an 8 dişi oldu. erken çıkması iyi değil diyorlar.
emeklemesi hızlandı. teyzesi ona oyuncak araba almış ve yürüyen ördekler. ışılı ve müzikli peşlerinden nasıl gidiyor, deliler gibi. bu tür bir oyuncak alırsanız emeklemesi hızlanır. ama bence aceleye de gerek yok yani. biz çok yoruluyoruz. akşam peşinde gitmekten karı koca birbirimize gireceğiz yakında. o bana tüm gün evdesin, işe gitmiyorsun sen git peşinden, ilgilen diyor. ben çok yoruldum, sıkıldım sen ilgilen diyorum. böyle atışıyoruz işte. ancak bu adama ikinci çocuk fazla yani ona güvenip yapmam.

niye kızım olmadı diye hayıflanmışım boşuna. yavrum iyiki erkek olmuş. bu dünyaya erkek olarak gelip yan gelip yatmak, tadını çıkarmak varmış.

berfincim kaşık mamasına katsan peynir ve pekmezi. ben bazen öyle yapıyorum. tahıllı kaşık mamasına, peyniri iyice ezip, biraz da pekmez koyuyorum, yiyor öyle. peyniri oğlum da pek sevmiyor. yüzünü buruşturuyor.
peyniri yuzunu burusturuyo ama yiyo bir cimcik fakat pekmezi hic sevmiyor
,bebelac kahvaltisi aldim onu sevdi pekmezi icinde yedi, kasik mamalarini seviyor, yine bebelac yulafli bugdayli var onu cok cok seviyor, yarin bide oyle denedim, peynir keci peyniri pekmezde koskanin kullanicam
kaşık mamasına koysan yer belki benimki yiyo kaşık mamasına peynir ceviz pekmez ekliyorum farklı farklı
bu arada geçen okumuştum şu uyku eğitimi varya işte çocu bebekte sorun olmuş
çoğu anne ağlamayan bebeğim bu sayede ağlamaya başladı diyodu
sorun yaşayan çok olmuş
Bende denedim bizimkine uymadi bi gun iyiyse sonraki 3 gun kabus oldu, simdi dis olayindan gece gunduz huysuz bi patlatsa yavrum sikintisi acisi bitse bi sureliginede olsa
eşin mutlu oluyodurr :60: :60: :60: :60: :60: :60:
bizimkide kapıya yaklaştıkmı çığlık atıyo kapıya atlamaya çalışıyo
yürüteçten memnunmusun canım

selam kızlar
benim kızımda emekleyemeyenlerden henüz ama ben hiççç acele etmiyorum zaten havalar buz gibi burda ne kadar geç emeklerse o kadar az hasta olur gibime geliyor
gerçi yerlerde sürünüyor sürekli yuvarlanıyor ve geri geri gidiyor ama en azından emekleme hızında değil
bir tane dişimiz var biride geliyor sanırım
buaralar sürekli baba dede bebe gibi kelimeler çıkarıp keyifleniyor kendi kendine:1:
haa birde elini havaya kaldırıyor parmaklarını oynatıyor ve bu yaptığı şeyi merakla inceliyor o kadar komik oluyorki anlatamam
bu parmaklarda nerden çıktı der gibi oynatıp oynatıp inceliyor parmaklarını:1:
pişiğimizde az kaldı geçiyor çok şükür.eczacının hazırladığı bi karışım çok işimize yaradı.
burnu hala tıkalı havalar yüzünden iyileşemedi bi türlü ara ara hapşurup öksürüp duruyor
şurup falan veriyorum ama bi işe yaradığı yok
burnuna sprey sıkıp çeksem bile fayda etmiyoremerken çok sıkıntı çekiyor.bende sabırla iyileşsin diye bekliyorum
babmız 1 ay önce yürüteç almıştı bizeve ben çok kızmıştım.şimdi ara ara içine koyuyorum.yürümüyor ama önündeki oyuncaklarına bayılıyor.oyalanıyor işte biraz:))
ek gıda işi çok sıkıntılı gidiyor.yemek istemiyor.zaten bende pek değişik bişeyler yapamıyorum.bu konuda çok tembelim sanırım:26:
bizde özetle işler böyle.
sizler ve bebişlerinizde iyisinizdir umarım:34:
bu arada cat ne yaptın canım yaptınmı salatayı merak ettim:))

melitta nerelerdesin kaç gündürrr
yavrular napıyoo :nazar:

hugocuk kusura bakma yaaa bu msj ını atlamışım senle yazışırken.bebekler iyi maşallah maasaların koltukların altından topluyorum.sürünüyorlar yerlerde.oğlumu da biliyosun sünnet ettirdim.hamdolsun pipisi düzeldi şişlik de indi sayılır.şu anda kucağımda haylaz tuşlara basmaya çalışıtor :):):):)

benim oğlanda erkeklere kaşlarını çatıp ağzını büzüp bakıyor ama bayanlara mavi boncuk dağıtıyor :52: kızım ise pek cadı işine gelene gidiyor işine gelmeyene çığlık atıyor :9:

çok geçmiş olsun ..damtlığınıda görürsünüz inşallah..(öyle drler bizde)
erkek olmuş artık.darısı bize.ben çok korkuyorum bu sünnet işinden.bizim doktorumuzda 1 yaşından önce yaptırırsanız rahat edersiniz demişt.kararsızız yinede..

bizde de öyle derler :40: amin inşallah günışığıımmm bende korkuyordum ama küçükken hem erken iyileşiyor hem enfeksiyonlara karşı iyi hemde psikolojik açıdan.hamdolsun ben yaptırdım gitti.oğlum sünnet olduğu günün akşamı yerlerde sürünüyordu.ertesi günü de yani dün duş aldırdım bi güzel.hiç acı yok.doktorumuz acı beyinde olur.dünyaya adapte olmaya çalıştıkları için anlamazlar demişti.gerçekten de öyle.acı hissetseydi sünnet akşamı huzursuz olur ağlardı hep.

ileriki hayatında da sorun olacağını düşünmüyorum çünkü dayılarım 40 çıktıktan sonra ve 2 yaşlarında sünnet olmuşlar.şimdi ise boy boy çocukları var.bende gelecekteki hayatını etkiler mi diye düşünüyordum.şimdi herkese tavsiye ediyorum.altı bezli olduğu için çabuk iyileşiyor inan bana.
darısı sizlerin başına :16: eşimde bende iyi ki şimdiden yaptırmışız diyoruz :emir_bebek:

aynen öyle hem nazı birde geç iyileşmesi annelere eziyet :53: bizimde iki kız torun var ama oğlum ilk erkek torun ben açıkcası orada olmasını istemiyorum bu yüzden de iyi ki şimdiden olmuş diyorum.hoş gerçi eşim deseydi de yapmazdım orada.mevlüdü ise memleketimde vermeyi düşünüyorum tabi bi değişiklik olmazsa.doğuma gittiğimde yeterince mükafatlandırdım zaten kıymete binmedim.şimdi ki aklım olsa izmir ailemle yaşardım mutluluğumu.neyse bu konu da konuşmam yasak :53:

çok sevinirim arkadaşım bende merak ettim bu balığı.buralarda bulursam mutlaka yapmak istiyorum.foça iş olarak yoğun diye hatırlıyorum.bizde kıbrıstayız

Cnm evet izmirdeyiz cok sevinirim doktor ismi paylasirsan. Bu arada senin esindemi asker. Beni anlayan birini bulmussam cok sevinirim:9:

bozyaka ssk da annemin bir kuzeni var.ismini hatırlayamadım.ama giderseniz sünnet i yapacaktır dr. birde şifa hastanesi basmeyi biliyorum.orada ise annemin karşı komşusu çalışıyor.

izmire gitme imkanım olsaydı kesinlikle anemin kuzenine giderdim ama malesef imkanlarım kısıtlı ve iki çocuk çok zor :(:(
evet benim eşimde asker kıbrıstayız.buranın sağlık koşulları hiç iyi değil.ulaşım yok.heryer bir saatlik uzaklıkta.sizin oralar çok güzel ama iş yoğunluğu fazla diye biliyorum.seni çok iyi anlıyorum :29:

kızlar kızım artık desteksiz tek başına oturabiliyor
birde o kadar hareketliki bize yemek falan yedirmiyor
bu yüzden bizde artık mama sandalyesinin zamanı geldi diye düşünüyoruz
biraz baktım ama kararsızım
chicco nun polly çift kılıflı olanıını kullanan varmı?
yada başka bi ürünü öneren
sizler kullanmaya başladınızmı???

kızlar kızım artık desteksiz tek başına oturabiliyor
birde o kadar hareketliki bize yemek falan yedirmiyor
bu yüzden bizde artık mama sandalyesinin zamanı geldi diye düşünüyoruz
biraz baktım ama kararsızım
chicco nun polly çift kılıflı olanıını kullanan varmı?
yada başka bi ürünü öneren
sizler kullanmaya başladınızmı???

ben kullanıyorum memnunum canım chicco polly bizimki

hugocuk kusura bakma yaaa bu msj ını atlamışım senle yazışırken.bebekler iyi maşallah maasaların koltukların altından topluyorum.sürünüyorlar yerlerde.oğlumu da biliyosun sünnet ettirdim.hamdolsun pipisi düzeldi şişlik de indi sayılır.şu anda kucağımda haylaz tuşlara basmaya çalışıtor :):):):)

benim oğlanda erkeklere kaşlarını çatıp ağzını büzüp bakıyor ama bayanlara mavi boncuk dağıtıyor :52: kızım ise pek cadı işine gelene gidiyor işine gelmeyene çığlık atıyor :9:

çok geçmiş olsun ..damtlığınıda görürsünüz inşallah..(öyle drler bizde)
erkek olmuş artık.darısı bize.ben çok korkuyorum bu sünnet işinden.bizim doktorumuzda 1 yaşından önce yaptırırsanız rahat edersiniz demişt.kararsızız yinede..

bizde de öyle derler :40: amin inşallah günışığıımmm bende korkuyordum ama küçükken hem erken iyileşiyor hem enfeksiyonlara karşı iyi hemde psikolojik açıdan.hamdolsun ben yaptırdım gitti.oğlum sünnet olduğu günün akşamı yerlerde sürünüyordu.ertesi günü de yani dün duş aldırdım bi güzel.hiç acı yok.doktorumuz acı beyinde olur.dünyaya adapte olmaya çalıştıkları için anlamazlar demişti.gerçekten de öyle.acı hissetseydi sünnet akşamı huzursuz olur ağlardı hep.

ileriki hayatında da sorun olacağını düşünmüyorum çünkü dayılarım 40 çıktıktan sonra ve 2 yaşlarında sünnet olmuşlar.şimdi ise boy boy çocukları var.bende gelecekteki hayatını etkiler mi diye düşünüyordum.şimdi herkese tavsiye ediyorum.altı bezli olduğu için çabuk iyileşiyor inan bana.
darısı sizlerin başına :16: eşimde bende iyi ki şimdiden yaptırmışız diyoruz :emir_bebek:

bozyaka ssk da annemin bir kuzeni var.ismini hatırlayamadım.ama giderseniz sünnet i yapacaktır dr. birde şifa hastanesi basmeyi biliyorum.orada ise annemin karşı komşusu çalışıyor.

izmire gitme imkanım olsaydı kesinlikle anemin kuzenine giderdim ama malesef imkanlarım kısıtlı ve iki çocuk çok zor :(:(
evet benim eşimde asker kıbrıstayız.buranın sağlık koşulları hiç iyi değil.ulaşım yok.heryer bir saatlik uzaklıkta.sizin oralar çok güzel ama iş yoğunluğu fazla diye biliyorum.seni çok iyi anlıyorum :29:

onların hangi birini alacağını şaşırır insan iki miniş popişini kıvıra kıvıra gezerler :1: :nazar:

yulafı yoğurda kattım yedi.

berfinbilgen kaşık mamasının içine her gün bir şey katarak deneyebilirsin ancak biberonla verme, kaşıkla vermelisin. bu arada bebelacın görmüştüm sabah kahvaltılık peynirli, pekmezli kaşık maması var, sabahları ondan verebilirsin. kaşık mamasının içine bebe bisküvisi ve cevizle başlayabilrisin tadını pek değiştirmez ama vitamin alır cevizden (nacizane fikrim)
hugocuk senin becerikli oldugunu kayınvaliden bizden iyi biliyor. bu çocukla da her işi kotarır, bi şeye ihtiyacı yoktur diyor. bir iki geldiğinde yemek yapamadım çocuk durmadı de en azından senden beklentisi olmaz. çok şükür benim kayınvalide çok genç ve işten kaçan bi tip değil. benim eve geldiğinde de aç kalacagını bildiğinden (mutfakta marifetim yoktur) yapar yani bişeyler.
bizim oğlanın şu an 8 dişi oldu. erken çıkması iyi değil diyorlar.
emeklemesi hızlandı. teyzesi ona oyuncak araba almış ve yürüyen ördekler. ışılı ve müzikli peşlerinden nasıl gidiyor, deliler gibi. bu tür bir oyuncak alırsanız emeklemesi hızlanır. ama bence aceleye de gerek yok yani. biz çok yoruluyoruz. akşam peşinde gitmekten karı koca birbirimize gireceğiz yakında. o bana tüm gün evdesin, işe gitmiyorsun sen git peşinden, ilgilen diyor. ben çok yoruldum, sıkıldım sen ilgilen diyorum. böyle atışıyoruz işte. ancak bu adama ikinci çocuk fazla yani ona güvenip yapmam.

niye kızım olmadı diye hayıflanmışım boşuna. yavrum iyiki erkek olmuş. bu dünyaya erkek olarak gelip yan gelip yatmak, tadını çıkarmak varmış.

oyuncakların markaları nelerdir bende almak istiyorum
benim kayınvalidem suyu bile benden ister yerinden kalkmazki hiç

oyuncakların markaları nelerdir bende almak istiyorum
benim kayınvalidem suyu bile benden ister yerinden kalkmazki hiç

canım oyuncaklar markalı değil, zaten agzına falan da sokmuyor, kırmak da aklına gelmiyor şu anda. araba müzik çalıp, ışıkları yanıyo sönüyor gidiyor, bizimki saf saf bakıp arkasından koşturuyor! emekliyor yani.

bu arada bebeği geri geri gidenler anneler 1 hafta 10 gune kalmadan emeklemeye başlar. ama bizimki baba falan demiyor, iyiki de demiyor. ağlarken anneye benzer bişey çıkıyor. o bile yetiyor bana. sanki ağlarken bizi istiyormuş gibi koltuklarım kabarıyor. bu arada akşam ve bu sabah ağlarken gözünden yaşlar akmaya başladı.

canım oyuncaklar markalı değil, zaten agzına falan da sokmuyor, kırmak da aklına gelmiyor şu anda. araba müzik çalıp, ışıkları yanıyo sönüyor gidiyor, bizimki saf saf bakıp arkasından koşturuyor! emekliyor yani.

bu arada bebeği geri geri gidenler anneler 1 hafta 10 gune kalmadan emeklemeye başlar. ama bizimki baba falan demiyor, iyiki de demiyor. ağlarken anneye benzer bişey çıkıyor. o bile yetiyor bana. sanki ağlarken bizi istiyormuş gibi koltuklarım kabarıyor. bu arada akşam ve bu sabah ağlarken gözünden yaşlar akmaya başladı.

kıyamam ya bizimkininde gözlerinden yaşlar akar hep

melitta oğluşu sünnet ettirdin sanırım hayırlı olsun canım
Allah damatlığınıda gösterssin inş:34:

amin nisane cim inşallah rabbim o günleri de gösterir. (amin)

onların hangi birini alacağını şaşırır insan iki miniş popişini kıvıra kıvıra gezerler :1: :nazar:

evet yaaa :nazar::emir_bebek: inşallah rabbim herkese tattırsın bu güzel duyguyu.herkese annelik duygusunu yapsın inşallah.

Back
X