• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ya bende öyleyim işte hep kendimi avutuyodum ama artık bi adım atayım dedim,
enson 2 gün önce koca bir kaşık nutellayı tam yerken oğlum elime bi vurdu heryer çikolata :1: sonra dedim ki kendime vardır bunda da bi hayır demekki yememem gerekiyo :1:

Nutella deyince yazmadan geçemedim, az önce kaşık kaşık yedim valla yorgunluktan, açlıktan yerlerde sürünüyordum. Oğlum bir an olsun durmuyor, uyumuyor çok kuduruk. Enerji versin ve açlığımı kessin diye doldurdum ağzıma :) Ben hamile kaldığım kilonun da altındayım şimdi. İlk başlarda giysilerime elveda demiştim çok üzülüyordum hiçbiri kapanmıyor diye. Ama işte yedi ayda hiçbir şey kalmadı.

Nutella deyince yazmadan geçemedim, az önce kaşık kaşık yedim valla yorgunluktan, açlıktan yerlerde sürünüyordum. Oğlum bir an olsun durmuyor, uyumuyor çok kuduruk. Enerji versin ve açlığımı kessin diye doldurdum ağzıma :) Ben hamile kaldığım kilonun da altındayım şimdi. İlk başlarda giysilerime elveda demiştim çok üzülüyordum hiçbiri kapanmıyor diye. Ama işte yedi ayda hiçbir şey kalmadı.

süt sağa sağa eridin gittin
artı yaramaz bir oğlan
günde toplam kaç kere sağıyosun canım

süt sağa sağa eridin gittin
artı yaramaz bir oğlan
günde toplam kaç kere sağıyosun canım

En az yedi kez sağıyorum. Kesinlikle süt sağmanın etkisi çünkü sağdıktan sonra deli gibi acıkıyorum. Ben de tok olsam dahi ekmek arası peynire hayır diyemeyenlerdenim. Keza abur cubur da öyle, belki tek artım vejetaryen oluşumdur. Bütün yemeklerim zeytinyağlı.

kızlar benim kızımda hiç durmuyorr delirmiş gibi hiç uyumadı bu gün gecede geç yatıyor artık bir dakika gözünün önünden ayrılamıyorum krize griyor oyun oynuyor hesapta tek gözüde bende bugün evi silip süpürecektim mümkün değil sürekli koltukların altından topluyorum ve uyumadığ içinde sürekli mız mız nasıl oyalayacağımı şaşırdım ağlaya ağlaya yerde yuvarlanıyor arada bakıp gülüyor bide ya delirtecek beni

kızlar benim kızımda hiç durmuyorr delirmiş gibi hiç uyumadı bu gün gecede geç yatıyor artık bir dakika gözünün önünden ayrılamıyorum krize griyor oyun oynuyor hesapta tek gözüde bende bugün evi silip süpürecektim mümkün değil sürekli koltukların altından topluyorum ve uyumadığ içinde sürekli mız mız nasıl oyalayacağımı şaşırdım ağlaya ağlaya yerde yuvarlanıyor arada bakıp gülüyor bide ya delirtecek beni

Görünüşe göre aynı gün doğmuşlar, benimkini anlatıyorsun sanki. Bugün ilk defa dikildi, inanamadım. Koltuktaydı tutundu ve kalktı hemen fotoğrafını çekeyim dedim, cumburlop yana düşüverdi ama yakaladım :) Düştükten sonra da pis pis sırıtıyor. Sabah altıdan beri ayakta bakalım ne zaman uyuyacak? Balkonda arabasına oturtup "dütlere bak" dedim öyle yirmi dakika kendi kendine oyalandı da işlere bakabildim hepsi o. Tek isteğim Kuzey Güney'i izlerken uyuması :18:

bakalım inşallah işe yarar, hiç kaçamak olmadıktan sonra kilo veririm diye düşünüyorum

akşamları 20-30dk. kondüsyon bisikletine başladım, çay ve kahvede şekeri kullanmıyorum zaten yıllardır.
beni zorlayacak tek şey her türlü tatlı olur.

birde benim şöyle kötü bir huyum var, karnım tokta olsa bazı şeylere dur diyemiyorum yinede yiyorum
şimdi diyetisyene gittiğim için kendimi suçlu hissederim yiyemem, yani beni zorlayacak bişey oldu

işe yarayacak inşallah

canım vallahi bende kaçamak yapmadım ama veremedim :5: ama listede değil sorun bende:1:

neden girmiyosun :44:

canım eşimin memleketindeyim 2 ay falan burdayım AĞRI ya taşınma olayları biraz sorunlu oldu ondan ben kaynanamın yanında kalmak zorunda kaldım..ekim sonu falan geçiçem evimize inşallah..o zaman sık sık girerim görüşürüz bol bol ...özledim burdaki sohbetleri...özellikle senn pratik fikirlerini ....

Selam kızlar bugün çok yoruldum ama içime sindi annemlerin evini temizledim malum köydeler hafta sonu gelcekler inş kavuşcam onlara özledim elimden geldiğince oğluma sırtıma sardım durmadı evi yabancıladı pek götürmediğim için bakalım annemleride yabancılayacakmı görmeyeli 1 buçuk ay oldu evide yyabancıladı annem kesin unutmuştur diyo tülleri yıkadım astım camları sildim tabi hepsini değil ama elimden gelen bu napim annem zaten çocuk ağlar yapma biley dedi ama olsıun anam sonuçta bende anayım mutlu oluır umarım

Playdoh sanki benim oğlanı anlatmışın aynı benimki bugün ev işi yaparken sırtıma sardım o derece ben kendi ev işimide onun sabah uyuduğu saatte yaptım geçen gün.erken kalktım sende çyle yapabilirsin dünya varmış dedim ara arada onu kontrol ettim süpürge sesinden uyanmasın diye başka odaya yatırmıştım uyudu allaha şükür evimi temizledim çok zor oluyo yoksa ağlıyo peşimden geliyo her yere şimdi annemler gelcekler daha bu hallerini görmediler inanamıyolar görcek çok şeyleri var gribi geçiyo şükür oğlumun dahada iyi oluyo cuma kontrolü var zaten ilkkez antibiyotik verdim oğluma napim inş bi daha asla kullanmaz kızlar kiloların gitmesini istiyorsanız bütün pilav makarna pizza lahmacun kek çörek gibi hamur işlerini bırakın bide emzirince zaten gidiyo ben 25 kilo verdim kronik kabızlığım vardoı ondan bunları yiyemedim ağlasamda özlesemde ama kilo verdirdi 92 kiloyla doğurdum şuan 67 kiloyum 70 le hamile kalmıştım oysa rahatsızlığımın beni tek sevindiren yanı bu oldu allaha şükür

Bu bebeklerimizin hep yanında olmamızı istemeleri ne zaman bitecek acaba?en zoru bu...çok yoruyo insanı...herkestede var bu sorun bizmi bi yerde hata yaptık onu bilmiyorum...çokmu bağladık anlamadan kendimize....mesela ben onla yatıyorum bi sağ göğsümü ver bi sol uğraşmak zor oluyo uyku sersemi diye yanıma aldım bakalım nereye kadar gitcek böyle hata ettim ayırmam lazım kışa kalmadan.... Allah yardım eder inş.....

Kızlar birşey soracağım. Ek gıdaya başladık.Menümüz şöyle (miktarlarını yazmadım. ama doktorun verdiği miktarlar):

09.30 Kahvaltı (yağsız labne+pekmez+tereyağı+yumurta sarısı)
11.00 Meyve püresi
13.00 Sebze püresi
17.00 Yoğurt (mamadan)
20.00 Muhallebi

Doktorumuz vermedi ama gece bir biberon da devam sütü için uyanıyoruz. Allaha şükür sebze hariç diğerlerinde sorun çıkarmıyor.

Tanıtımlarda 500 ml devam sütü verilmesi lazım. Ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli falan diyor. Bu menü ile 2 çay bardağını geçiyoruz. Ve devam sütünü verecek saat kalmıyor. Siz de devam sütü veya anne sütünü ne zaman veriyorsunuz? Obezite tehlikesi olmuyor mu?

Bunun dışında hayatım boyunca çok zayıf bir insandım ama şimdi balık etli formundayım ve asla kilo veremiyorum :( Yazdıklarınızı takip edeceğim :

Hoşçakalın...

ben bunların hepsini 1 günde vermiyorum zaten versemde yemez sadece tek birini bir günde veriyorum anne sütü aldığı için onu daha önemli görüyorum eğer sende anne sütü veriyorsan bence sende fazla ek gııdaya yoğunlaşma.ama mama veriyorsan pek bilgim yok böylemi olmalı diye....benim bide daha 7 ci ayını bitirmedi acele etmek istemiyorum ondanda..dişide yok bi çıkaramadı yeri beelli ama....

Kızlar sağlığınızın kıymetini bilin bugün ilkkez ağrısız wc ye çıktım allahıma şükürler olsun sanki dünya zenginiyim o kadar mutlu oldum kantaron yağı çok iyi geldi makat çatlağıma yani fissüre... İnş geçer sağlık bambaşka....allah sağlığımızdan alı koymasın

Kızlar sağlığınızın kıymetini bilin bugün ilkkez ağrısız wc ye çıktım allahıma şükürler olsun sanki dünya zenginiyim o kadar mutlu oldum kantaron yağı çok iyi geldi makat çatlağıma yani fissüre... İnş geçer sağlık bambaşka....allah sağlığımızdan alı koymasın

benim_olan valla iyi olmana sevindim. dua istemiştin bizden, dua ettim senin için. Allah cümlemize sağlık versin, gerisi kolay.

Bu bebeklerimizin hep yanında olmamızı istemeleri ne zaman bitecek acaba?en zoru bu...çok yoruyo insanı...herkestede var bu sorun bizmi bi yerde hata yaptık onu bilmiyorum...çokmu bağladık anlamadan kendimize....mesela ben onla yatıyorum bi sağ göğsümü ver bi sol uğraşmak zor oluyo uyku sersemi diye yanıma aldım bakalım nereye kadar gitcek böyle hata ettim ayırmam lazım kışa kalmadan.... Allah yardım eder inş.....

yanına yatırıyorsun ama ayırman zor olur ileride. senin kokuna alıştı, sana iyice alışmadan yatağında uyusun annesi.

benim oğlum da hep beni görmek istiyor. ben de bugün yemek yaparken yanıma koydum yere, tahta havanı da verdim eline, biraz onunla oynadı, biraz etrafı karıştırdı, dolandı yerlerde. 8'de yıkadım, emerken uyudu. sonra uyandı, salladım yine uyudu. Allah'tan uykusu bölünmedi. iki gündür hastaydı, nezle olduğundan uyuyamadı doğru düzgün, şimdi uykusunu alır inşaallah.

Son düzenleme:
canım eşimin memleketindeyim 2 ay falan burdayım AĞRI ya taşınma olayları biraz sorunlu oldu ondan ben kaynanamın yanında kalmak zorunda kaldım..ekim sonu falan geçiçem evimize inşallah..o zaman sık sık girerim görüşürüz bol bol ...özledim burdaki sohbetleri...özellikle senn pratik fikirlerini ....

anaaaaaaaam kaynana yanındamısın
allah tez zamanda kurtarsın ordan seni

onbeş yaşıma kadar annemle yattım :ssz:

yanına yatırıyorsun ama ayırman zor olur ileride. senin kokuna alıştı, sana iyice alışmadan yatağında uyusun annesi.

benim oğlum da hep beni görmek istiyor. ben de bugün yemek yaparken yanıma koydum yere, tahta havanı da verdim eline, biraz onunla oynadı, biraz etrafı karıştırdı, dolandı yerlerde. 8'de yıkadım, emerken uyudu. sonra uyandı, salladım yine uyudu. Allah'tan uykusu bölünmedi. iki gündür hastaydı, nezle olduğundan uyuyamadı doğru düzgün, şimdi uykusunu alır inşaallah.

geçmiş olsun minik ömerciğeee :nazar:
yerim o tontonu ben :9:

Back
X