• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

selam arkadaşlar
bişey sorucam bebişlerinizin çorbalarına kıymayı nasıl ekliyorsunuz nasıl yapıyosunuz kıymalı ek gıdalarınızı
ben bugün havuç çorbası yapmayı planlıyorum et suyu eklicem kıymayı nasıl eklicem bilmiyorum
direk kaynarken ekleyince kokuyo çorba sevmiyo o zaman oğlum
birde bu demir damlası kabız yapıyo ya dün oğlum çok zorlandı kızdı bağırdı ağladı
doktor günde 8 damla demişti ama ben beşe düşürdüm ıkınmaktan zorlamaktan bişey olacak diye korkuyorum

Canim ben dun gece kiymayi kavurdum az bisey uzerin patates dilim dilim bir parca sogan bir dis sarmisak attim kabak bide sicak su kattim kaynadi sonra pirinc attim oda pisince kapattim blendira vurdum cok guzel oldu uydurmaca bisi iste:))cok azda zeytinyagi kattim kiymam yagsizdi

geçen doktotla konuştum oğlumla kuşların temasından sorun olmayacağını söyledi
dün ilkkez kuşların oğluma yaklaşmasına izin verdik
oğlum çok seviyodu onları zaten uçarken çığlık atıyodu
dün yere battaniye serdim oyuncaklarını koydum oğlumuda oturttıumberaber oynadılar :1:
daha doğrusu onlar oyuncaklarla oynadı oğlum onları seyretti çığlık atıp gülerek
özellikle aktivite masasına bayıldıılar :1:

Özellikle doğumundan itibaren evde evcil hayvanla büyüyen bebeklerin, bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu dair bir yazı okumuştum. Hayvanlar, çocukların duygusal, sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimine oldukça büyük katkı sağlıyor. Benim bebeğim köpeğimizin peşinden gidiyor, ona gülüyor, pür dikkat onu izliyor. Onun bir oyuncak olmadığının çoktan farkında. Bazen tüylerini yolmaya çalışıyor hatta kaç defa köpeğimin canını acıttığı halde, köpeğim tık demedi. Aksine bebek ağladığında ben odada yoksam hemen yanıma fırlar bana haber verir. Hamileyken hayvanlarını evden uzaklaştıran insanlar öyle çok ki. Sen evdeki hayvanı evlat yerine koy, sonra bebeğin gelince o zavallı hayvanı terk et. Kabul edilebilir bir şey değil.

Canim ben dun gece kiymayi kavurdum az bisey uzerin patates dilim dilim bir parca sogan bir dis sarmisak attim kabak bide sicak su kattim kaynadi sonra pirinc attim oda pisince kapattim blendira vurdum cok guzel oldu uydurmaca bisi iste:))cok azda zeytinyagi kattim kiymam yagsizdi

hepsi uydurmaca zaten :1:
kymayı kavurunca koku olmaz sanırım
peki hangi yağla kavurdun tereyağımı çiçekyağımı canım

geçen doktotla konuştum oğlumla kuşların temasından sorun olmayacağını söyledi
dün ilkkez kuşların oğluma yaklaşmasına izin verdik
oğlum çok seviyodu onları zaten uçarken çığlık atıyodu
dün yere battaniye serdim oyuncaklarını koydum oğlumuda oturttıumberaber oynadılar :1:
daha doğrusu onlar oyuncaklarla oynadı oğlum onları seyretti çığlık atıp gülerek
özellikle aktivite masasına bayıldıılar :1:

bizim evimizde baktığımız bir evcilimiz yok ama kardeşimin köpeği yani sultan kızımız var :) şimdilik bir teması olmadı ama ilk aylarından beri annemlere gidip geliyoruz orada kalıyoruz son zamanlarda daha bir etkileşime girdiler geçen gün kızım kucağımdayken sultanda karşımızda oturuyordu baktım nil yüzüyle birşeyler yapıp gülüyor bize yaptığı gibi sultanda ona bakıyor çok komiklerdi :)) zaten oyuncak çekişmesi var kızımın bebeğini çalıp en sevdiği oyuncak yaptı kendine kızım daha farkında değil ama farkına varınca annemlerde kıyamet kopacak :))

Özellikle doğumundan itibaren evde evcil hayvanla büyüyen bebeklerin, bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu dair bir yazı okumuştum. Hayvanlar, çocukların duygusal, sosyal, fiziksel ve zihinsel gelişimine oldukça büyük katkı sağlıyor. Benim bebeğim köpeğimizin peşinden gidiyor, ona gülüyor, pür dikkat onu izliyor. Onun bir oyuncak olmadığının çoktan farkında. Bazen tüylerini yolmaya çalışıyor hatta kaç defa köpeğimin canını acıttığı halde, köpeğim tık demedi. Aksine bebek ağladığında ben odada yoksam hemen yanıma fırlar bana haber verir. Hamileyken hayvanlarını evden uzaklaştıran insanlar öyle çok ki. Sen evdeki hayvanı evlat yerine koy, sonra bebeğin gelince o zavallı hayvanı terk et. Kabul edilebilir bir şey değil.

bizimkide çıldırıyo kuşlar için
bugün koydum yatak odasına yatağın üzerine yanında iki büyük kafeste toplam 8 tane kuşum yani evladım var :nazar:
onlara bakmaktan oyun oynamıyo gülüyo bıdır bıdır konuşuyo heycanlanıyo çok seviniyo
ve bu sayede evi süpürdüm tuvaleti banyoyu yıkadım
hergün 2 saat muhakkak onlarla vakit geçirir gündüz
gündüz kapalı oluyorlar akşam salıyoruz dörtlü gruplar halinde
özellikle yeni doğan yavrularımız çok oyuncak delisi çünkü onlarda daha bebek böyle nasıl masum masum bakıyorlar oyuncaklara görsen
bizde hemen onlara veriyoruz artık saatlerce oynayıp duruyorlar
şimdilik oğlum onlara belki zarar verebilir diye devamlı yanında oluyoruz ama ilerde elbette bilinçlenecek ve onları bizden daha düşünecek inşallah
hamileyken banada yolla zara verir dediler hiç kulak asmadım 3 yıldır benle beraber olan büyüttüğüm kuşlarımı gidip verecem
mümkün değil
ama veren çok
yazık
benim eşimde kediyle büyümüş 11 yıl beraber koyun koyuna uyumuşlar :1: hiçbişey olmamış
eşim diyoki gece rüya görüp mıkır mıkır mıkırdanırdı rüyasında diyo :1:
sadece ağzı pis kokuyodu diyo :1:
hobi çikolatasını bölüşürdük kendininkini hemen yerdi sonrada gelir benimkine yalanırdı bende hızlı hızlı yer bitirirdim diyo :1:

doğumdan itibaren hayvanlarla içiçe oluyorlar ve bu yüzden astıma yakalanmıyorlarmış

hepsi uydurmaca zaten :1:
kymayı kavurunca koku olmaz sanırım
peki hangi yağla kavurdun tereyağımı çiçekyağımı canım

Hepsi uydUrmaca:)ne buluyosam koyuyom ama besleyici bisey oluyo ya kiymayi birkac kasik zeytinyagiyla kavurdum hafif solunca sebzeleriattim varsa tatli biber at maydanoz yada pirincyerinesehriye benevde ne varsa koyuyom valla afiyet olsun kuzuna

Hepsi uydUrmaca:)ne buluyosam koyuyom ama besleyici bisey oluyo ya kiymayi birkac kasik zeytinyagiyla kavurdum hafif solunca sebzeleriattim varsa tatli biber at maydanoz yada pirincyerinesehriye benevde ne varsa koyuyom valla afiyet olsun kuzuna

akşama misafir gelecek dün akşam poğaça yaptım bugünde havuçlu kek
havucundan memoya çorba oldu patatesli pirinçli et sulu

kızlar bence kıymayı kavurmayın da küçük bir kapta, cezve mesela, kaynatın. bizim bir tanıdığa doktoru öyle demiş. gerçi çok da şu şöyle demiş, bu böyle demiş demek istemiyorum ama suda kaynatmak, yağda kavurmaktan daha sağlıklı sanırım. ben çorbalarına öyle yapıyorum. hem haşlanırken kötü kokusu da gidiyor.

ayrıca hugocuk, ben ömer'in çorbalarına yoğurt ve yumurta sarısıyla terbiye yapıyorum. sen de yap. ikisinde de sakınca yok çünkü. hatta bir kere yayla çorbası yaptığımda biraz günlük süt bile kattım.

bu arada oğlum nezle oldu :43:. burnu akıyor, babadan ablaya, abladan da kardeşe geçti. boğazlarım acıyor yutkunurken, sanırım sıra bende. nezlenin verdiği sıkıntıdan dolayı dün gece hiç uyumadı.sabah 6 gibi de ayağıma aldım, hem uyudum hem salladım :1: uykuya dalınca ayaklar da durduğu için, bizim paşa hemen bağırdı, ben de uyanıp sallamaya devam ettim :1::1:

kızlar bence kıymayı kavurmayın da küçük bir kapta, cezve mesela, kaynatın. bizim bir tanıdığa doktoru öyle demiş. gerçi çok da şu şöyle demiş, bu böyle demiş demek istemiyorum ama suda kaynatmak, yağda kavurmaktan daha sağlıklı sanırım. ben çorbalarına öyle yapıyorum. hem haşlanırken kötü kokusu da gidiyor.

ayrıca hugocuk, ben ömer'in çorbalarına yoğurt ve yumurta sarısıyla terbiye yapıyorum. sen de yap. ikisinde de sakınca yok çünkü. hatta bir kere yayla çorbası yaptığımda biraz günlük süt bile kattım.

bu arada oğlum nezle oldu :43:. burnu akıyor, babadan ablaya, abladan da kardeşe geçti. boğazlarım acıyor yutkunurken, sanırım sıra bende. nezlenin verdiği sıkıntıdan dolayı dün gece hiç uyumadı.sabah 6 gibi de ayağıma aldım, hem uyudum hem salladım :1: uykuya dalınca ayaklar da durduğu için, bizim paşa hemen bağırdı, ben de uyanıp sallamaya devam ettim :1::1:

işte bende bunu öğrenmek istiyodum tatlım
kıymayı nasıl ekliyosun detaylı anlatırmısın nasıl kötü kokusu yok oluyo
geçmiş olsun bol bol ıhlamur için familyaca :nazar:
bizim yoğurt olayı biraz sıkıntılı oluyodu yoğurt peynir yediğinde kusuyodu doktorda inek sütüne alerji olabilir verme demişti
şimdi bugün yoğurt mayaladım yarın meyve püresine ekliycem bakalım yine aynısı olmazsa yoğurtta günlük mönümüze eklenecek

işte bende bunu öğrenmek istiyodum tatlım
kıymayı nasıl ekliyosun detaylı anlatırmısın nasıl kötü kokusu yok oluyo
geçmiş olsun bol bol ıhlamur için familyaca :nazar:
bizim yoğurt olayı biraz sıkıntılı oluyodu yoğurt peynir yediğinde kusuyodu doktorda inek sütüne alerji olabilir verme demişti
şimdi bugün yoğurt mayaladım yarın meyve püresine ekliycem bakalım yine aynısı olmazsa yoğurtta günlük mönümüze eklenecek

canım kullanacağın kıymayı koy bir cezveye, üstüne su koy, kaynat. kıyma pişince (suyunu kullanmıyorum ben bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama, suyunu kullanmadığım için koku da olmuyor) kıymasını al, zaten pişmiş olduğu için hazır olan çorbanın içine kat. mesela domatesli şehriye çorbası mı yapacaksın, çorbanı pişir, en son haşlanan kıymayı kat, biraz da onunla kaynasın, tamamdır.

geçmiş olsun dileklerin için de teşekkürler şeker. inşallah yoğurt sorununuz bitmiştir. çeşit lazım bebelere çünkü.

birşey öğrendim, sizinle de paylaşayım.

bugün kış için biraz domates aldım. ama öyle kaynatmakla, kavanozlarla uğraşmak istemiyordum. teyzem de dedi ki: domatesleri yıka, at rondoya. sonra da birer pişirimlik buzdolabı poşetlerine koy ve at buzluğuna. teyzemin kızı yapmış, onunla konuştum, çok memnun kalmış, güzel oluyor dedi.

ben de pazardan bugün 4 kilo domates aldım, öyle yapıcam. eşim de biber almış 1 kilo köybiberi. bizim eve o kadarı çok olduğu için onu da öyle yaptım. minik minik doğrayıp, attım buzluğa. :34:

birşey öğrendim, sizinle de paylaşayım.

bugün kış için biraz domates aldım. ama öyle kaynatmakla, kavanozlarla uğraşmak istemiyordum. teyzem de dedi ki: domatesleri yıka, at rondoya. sonra da birer pişirimlik buzdolabı poşetlerine koy ve at buzluğuna. teyzemin kızı yapmış, onunla konuştum, çok memnun kalmış, güzel oluyor dedi.

ben de pazardan bugün 4 kilo domates aldım, öyle yapıcam. eşim de biber almış 1 kilo köybiberi. bizim eve o kadarı çok olduğu için onu da öyle yaptım. minik minik doğrayıp, attım buzluğa. :34:

evet çok güzel olur
ben kızılcık koydum bol bol patlıcan kızarttım koydum bolca bezelye attım
bakla haşladım koydum
barbunya koydum
yeşilfasulye haşladım koydum
annemlerde asma var üzümü bu sene bolmuş gelirken getirecek
makinada sıkıp minik şişelerde buzluğa atıcaz kışın memo içer
şeftali sıkıp suyunu koymuş annemde
yeşilbiberde koydum doğrayıp kışın çıkart kızart yoğurtla
ben domates hiç koymadım kurutmalık yaptım

slm kızlar..
çok kötüyüm..
aniden hiç düşünmeden hemde,öyle birden bire saçımı kestirdim..
dün oğluma top almak için (görümcemin oğlunun topuyla çok oynamıştı,bizde alalım dedik)kipaya gittik.ne olduysa birden bana ben saçımı kestiricem dedim.ve alt kattaki kuaföre gidip kestirdim,hemde kısacık.toplanmıuor.dün çok güzeldi fönlü ama az önce duştan çıktım kuruttum çok kötü oldu.hem eşim de dedi bak kestirme pişman olucan diye,başıma gelecek var ya,tutturdum kestiricem diye..sonuç .hüsran.
üsteli çok yavaş uzayan bi saçım var.!!!ağlamak istiyorummm...:(((

kızlar geçmişe şöyle biz göz attımda herkesin bebeğinde bi uyku sorunu,huysuzluk almış aşını gidiyor.
benim oğlumda öyle.gece uykuları bozuldu,çok sık uyanıor.hemen uyumuyor.gece sadece 2 kere uuyanan bebek,4-5 kere uyanır oldu!sersem oldum inanın.
birde kışlık temizliğe giriştim,tüller,perdeler,halılar,...vs...çok yoruldum.bugün mutfağı yaptım ama sabahtan akşama kadar anca bitti.oğlum huysuz bi bebek oldu.sakin bi bebekti halbuki!

bizde yarın ilk defa kıyma denicez bakalım beyenecekmi.dün aldım iki kere çektirdim,yağsız dana kıyması.sebze çorbasına katıcam.

canım kullanacağın kıymayı koy bir cezveye, üstüne su koy, kaynat. kıyma pişince (suyunu kullanmıyorum ben bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama, suyunu kullanmadığım için koku da olmuyor) kıymasını al, zaten pişmiş olduğu için hazır olan çorbanın içine kat. mesela domatesli şehriye çorbası mı yapacaksın, çorbanı pişir, en son haşlanan kıymayı kat, biraz da onunla kaynasın, tamamdır.

geçmiş olsun dileklerin için de teşekkürler şeker. inşallah yoğurt sorununuz bitmiştir. çeşit lazım bebelere çünkü.

Canim sen vitaminini suya verdi sende onu kullanmadin gibi geliyo kiymaninhaslanacak pek biseyi yokki zaten kiyma yani iki ceviriyorum tencerede solunca sebzeleri katiyorum yinede belki dogrusu oyledir ama suyu kullanmamak yanlis olabilir bi sor istersen bizde oyle yapalim

Son düzenleme:
selamlar arkadaslar benim bebişimde 7 buçuk aylık bizim doktorumuz özellikle yağsız kuzu eti almamızı söyledi kuşbaşı etini iyice yıkadım düdüklüde az su ile haşladım rondodan çektim sonra buzdolabı poşetini küçük küçük kestim içine birer kaşık koyup buzluğa koydum hergün çorbaları pişince sıcakken içine atıyorum bi tane çok pratik oluyor. Yoğurdunu da sek in küçük sütleri var 200 ml ondan hergün 1 tane yapıyorum. Kahvaltısını da peynir zeytin tereyağı yumurta sarısı (2 günde bir) tek tek yediriyorum eğer bitirmezse devam sütüyle ya da kendi sütümü sağıp bebe ekmeğiyle karıştırıp veriyorum arada meyve dut pekmezi 2 bebe biskivü bayılarak yiyor artık balığa başlıycaz norveç somonu yada hamsi buğulama verin dedi dr seveceğini düşünüyorum oğlumun umarım işinizi görür bende takip ediyorum sürekli sizi bazen denediğim şeyler oluyor sizlerden bu arada biz ceviz fındık bademe geçtik

herkese selamlar kızlar
bugün başıma bela olan kilolarımdan kurtulmak için bir adım attım ve diyetisyene gittim
boyum 1,69 , kilom 66,8kg
diyetisyen 62 kilo senin için yeterli dedi ama ben 57-58 olcam diye ısrar ettim, zaman ne gösterecek bakalım
listemi aldım hemen bu akşam yemeği ile başladım, bakalım hayırlısı ilk küçük hedef 65kg. 2 hafta sonra kontrole gitcem
inşallah istediğim kiloya dönerim

slm kızlar..
çok kötüyüm..
aniden hiç düşünmeden hemde,öyle birden bire saçımı kestirdim..
dün oğluma top almak için (görümcemin oğlunun topuyla çok oynamıştı,bizde alalım dedik)kipaya gittik.ne olduysa birden bana ben saçımı kestiricem dedim.ve alt kattaki kuaföre gidip kestirdim,hemde kısacık.toplanmıuor.dün çok güzeldi fönlü ama az önce duştan çıktım kuruttum çok kötü oldu.hem eşim de dedi bak kestirme pişman olucan diye,başıma gelecek var ya,tutturdum kestiricem diye..sonuç .hüsran.
üsteli çok yavaş uzayan bi saçım var.!!!ağlamak istiyorummm...:(((

hormonlardan sanırım canım üzme kendini bende röfleli uzun saçlarımı ensede kestirip önce kumrala sonra kızıla boyadım şimdi nasıl pişmanım anlatamam
eşime kesin talimat verdim saçlarım iyice uzayana kadar ne boyatmama nede kestirmeme izin vermeyecek

Oooo hanımlar ne kadar hamarat benim hi. İçimden gelmiyo sadece biraz fasulye ve erik koydum dolaba kompostoluk o kadar domatesle falan uğraşamam şimdi oğlum bütün zamanımı alır oldu annemler gelcek bi kaç güne fındıktan belki onlar oğluma bakarken bende bişeyler yapoarımm ama sizin kadar hamarat olmam çok zor nasıl fırsat bulup bunları yapıyorsunuz inanamıyorum oğlum şuan elektrik süpürgesiyle kavga ediyoo koyduğum yerde yanına gitmiş aman verse bana şakarım eşimde bugün izinli türkiyenin maçını izlemeye dışarı gitti ben evde sersem kuşum bazen çok bunalıyorum 2 ci çocukmu allah korusun diyorum allah ikizieri olanlara yardım etsin daha 6 aylık her yerde peşimde uyurken anca işlerimi yapabiliyorum namaz için abdest alsam banyoya kadar yanıma geliyo gelde al abdest off off ben daha sebze çorbasına başlamadım geçmi kaldım acep ama yakında başlarım oğlumun gribi geçsinde bugün daha iyiydi şükür gecede pek öksürmedi yarın kayınpederim prostat kanserinden dışardan ameliyat olcak inş iyi geçer onuda düşünüyorum bi yandan daha oğlumu torununu görmedi 85 yaşında inş bişey olmaz eşim işinden gidemiyor yerine abisi gitti hayırlı haber alırız inş allah hastaları olanlara yardım etsin çok zor

Cnm üzüldüğün şeye deymez saçın kökü sende uzar elbet keşke benimde tek derdim saçım olsa ahhh ahhh kayınpederim öyle hasta kaynanam öyle benim doğumdan beri makatımda çatlak oldu geçirmeye çalışıyorum wc bi ızdırap oğlum grip oldu eşim desen hergün bi yerim ağrıyo diyo çalışmaktan üzüldüğüne deymez bende kestirince öyle düşünmüştüm ama 6 ayda bayağı uzamış r senede eski haline gelmişti zaten kış geliyo napcan saçı sapka atkı derken uzar gider yaza kadar

Back
X