• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Oooo hanımlar ne kadar hamarat benim hi. İçimden gelmiyo sadece biraz fasulye ve erik koydum dolaba kompostoluk o kadar domatesle falan uğraşamam şimdi oğlum bütün zamanımı alır oldu annemler gelcek bi kaç güne fındıktan belki onlar oğluma bakarken bende bişeyler yapoarımm ama sizin kadar hamarat olmam çok zor nasıl fırsat bulup bunları yapıyorsunuz inanamıyorum oğlum şuan elektrik süpürgesiyle kavga ediyoo koyduğum yerde yanına gitmiş aman verse bana şakarım eşimde bugün izinli türkiyenin maçını izlemeye dışarı gitti ben evde sersem kuşum bazen çok bunalıyorum 2 ci çocukmu allah korusun diyorum allah ikizieri olanlara yardım etsin daha 6 aylık her yerde peşimde uyurken anca işlerimi yapabiliyorum namaz için abdest alsam banyoya kadar yanıma geliyo gelde al abdest off off ben daha sebze çorbasına başlamadım geçmi kaldım acep ama yakında başlarım oğlumun gribi geçsinde bugün daha iyiydi şükür gecede pek öksürmedi yarın kayınpederim prostat kanserinden dışardan ameliyat olcak inş iyi geçer onuda düşünüyorum bi yandan daha oğlumu torununu görmedi 85 yaşında inş bişey olmaz eşim işinden gidemiyor yerine abisi gitti hayırlı haber alırız inş allah hastaları olanlara yardım etsin çok zor

Canım allah acil şifalar versin çok geçmiş olsun...
Minnoşlar iyice yrazamazlaştılar ama ben düşünüyorum valla ikinciyi :)

Mozp cnm senin kilon boyuna göre gayet iyi ben 1 66 boyundayım 67 kiloyum hesaplayıcı bana normalsin diyo sen nasıl kilolu oluyosun benden uzunsun boşver takma kafana zaten sebze türüyle beslenip bol su ve hareket edersen gider kilolar diyetisyenlere verilen paralara acıyorum ben çok kilolu olmadıkça ki değlsin bence kilolu aynıyız

Sağol cnm benim için 2 cinin hayali bile kötü şuan ama allah zamansız verirsede aldırmam onun için çok dua ediyorum kaza olmasın diye normal doğum yaptım ondan belkide bu korkum 14 dikiş derken makat çatlağı ki geçmeyen bi dertmiş ameliyatta olmak istemiyorum olanlar bin pişman çünkü oğlum hareketli ev kira derken illallah ettim işte allaha şükür sağsağlim doğdular allah olmayanlarada versin inş bu duyguyu çok zor ama bambaşka tabi

Ben kaçtım kılar 2013 şubat annelerine kolay doğumlar dilerim normal doğum yapcaklara son zamanlarda fazla kilo almayın bol bol yürüyün su için derim ne kadar azkilo almak o kadar kolay doğum demek bence ben 21 kilo almıştım dikişim çok oldu sizin kolay olur inş bol bol dua edin sancınız gelince evdeyseniz bol bol yürüyün durmayın açılmayı sağlıyoı ben öyle yapmasam belki daha kötü olcktım aklıma geldi yine neyse ben kaöar oğlum durmuyo deli etmeden gideyim iyi geceler

hormonlardan sanırım canım üzme kendini bende röfleli uzun saçlarımı ensede kestirip önce kumrala sonra kızıla boyadım şimdi nasıl pişmanım anlatamam
eşime kesin talimat verdim saçlarım iyice uzayana kadar ne boyatmama nede kestirmeme izin vermeyecek

yepisyeni gıcır gıcır listeni bizimlen paylaşırmısın yaffrimm :9:
neler dedi diyetisyen emzirdiğin için

Cnm üzüldüğün şeye deymez saçın kökü sende uzar elbet keşke benimde tek derdim saçım olsa ahhh ahhh kayınpederim öyle hasta kaynanam öyle benim doğumdan beri makatımda çatlak oldu geçirmeye çalışıyorum wc bi ızdırap oğlum grip oldu eşim desen hergün bi yerim ağrıyo diyo çalışmaktan üzüldüğüne deymez bende kestirince öyle düşünmüştüm ama 6 ayda bayağı uzamış r senede eski haline gelmişti zaten kış geliyo napcan saçı sapka atkı derken uzar gider yaza kadar

geçmiş olsun canım
ayy çok zor oluyo
oğlum faranjit olmuştu akşamları hep ağlıyodu zor uyutuyodum

selam arkadaşlar
bişey sorucam bebişlerinizin çorbalarına kıymayı nasıl ekliyorsunuz nasıl yapıyosunuz kıymalı ek gıdalarınızı
ben bugün havuç çorbası yapmayı planlıyorum et suyu eklicem kıymayı nasıl eklicem bilmiyorum
direk kaynarken ekleyince kokuyo çorba sevmiyo o zaman oğlum
birde bu demir damlası kabız yapıyo ya dün oğlum çok zorlandı kızdı bağırdı ağladı
doktor günde 8 damla demişti ama ben beşe düşürdüm ıkınmaktan zorlamaktan bişey olacak diye korkuyorum
Bbizde 8 damlaya gectik kabizlik yapiyor evet ama ek gidalarda yapiyor ozellikle sebze corbalari zeytinyag koysan bile, oyle olunca ben ya 1 cay kasigi zeytinyagi iciriyorum yada elma puresi veriyorum etkili oluyor dene poposu kizariyor kizimin benimde
bebişinizin çorbalarına yumurtayla terbiye yapıyomusunuz
ya biz hala yumurta yiyemiyoruz sevmiyo bulamaç kahvaltıyı hemde hiç
hipp elmalı sütlü kaşık mamasını yiyor sabahları
geçen içine suda beklettiğim keçi peynirinide rendeleyip ekledim
ama yumurta asla yemiyo nefret ediyo
Benim kizimda evde yapilan bulamac kahvaltiyi hic yemedi ogurdu hep, hazir kasik mamasi yiyor kahvalti yerine, sutlu peynirli, meyveli, yulafli farkli hergun. Ama peynir yumurtada almasi lazim bende ben kahvalti edersen oyle elle veriyorum yiyor
geçen doktotla konuştum oğlumla kuşların temasından sorun olmayacağını söyledi
dün ilkkez kuşların oğluma yaklaşmasına izin verdik
oğlum çok seviyodu onları zaten uçarken çığlık atıyodu
dün yere battaniye serdim oyuncaklarını koydum oğlumuda oturttıumberaber oynadılar :1:
daha doğrusu onlar oyuncaklarla oynadı oğlum onları seyretti çığlık atıp gülerek
özellikle aktivite masasına bayıldıılar :1:

Ben daha ilk hamile kaldigimda sormustum sakincasi yok demisti, simdi cok seviyor ama ben oyle kafesi birakamiyorum uzaktada olsa yuvarlanatak gidip cekiyor kum, yem su ne varsa dokuluyor tutmak istiyor o yuzden birakamiyorum kus bszen ustune geliyor once irkiliyor ruzgarindan sonra tutmaya calisiyor, elini goturuyorum kusta opuyor vuruyor konusuyor kizim guluyor hosuna gidiyor birbirlerini cok seviyolar ilerde iletisimleri daha iyi olucak akli erince

gnaydın kızlar
Mozp cnm senin kilon boyuna göre gayet iyi ben 1 66 boyundayım 67 kiloyum hesaplayıcı bana normalsin diyo sen nasıl kilolu oluyosun benden uzunsun boşver takma kafana zaten sebze türüyle beslenip bol su ve hareket edersen gider kilolar diyetisyenlere verilen paralara acıyorum ben çok kilolu olmadıkça ki değlsin bence kilolu aynıyız

yani aslında çok kilolu bir görüntüm yok ama ben eski halimi bildiğinden rahatsız oluyorum, zaten çok zorlayıcı bir liste değil verdiği aksine sütünüde destekler dedi bakalım görcez nasıl olacak

yepisyeni gıcır gıcır listeni bizimlen paylaşırmısın yaffrimm :9:
neler dedi diyetisyen emzirdiğin için

paylaşırım tabi canım , gün içinde ilk müsait zamanımda yazarım, olmadı akşama(banka çok yoğun bu sıralar)

Detayları daha sonra yazcam şimdilik listemi vereyim

1500 kalorilik liste
UYANINCA : 1 Bardak sıcak su(Limonlu ve tarçınlı)

KAHVALTI : 07.30-08.00
1 su bardağı süt (şekersiz)
2 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir(yada 1 peynir 1 haşlanmış yumurta)
domates-salatalık-maydonoz-yeşillik(yağsız)
3 zeytin
3 dilim ince tam buğday ekmeği

ARA ÖĞÜN :09.30-10.00
1 porsiyon meyve

ÖĞLE : 12.30-13.00
1 kepçe çorba
2 köfte kadar et veya 8 kaşık kuru baklagil yemeği
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt
2 dilim ince tam buğday ekmeği

ARA ÖĞÜN : 15.30-16.00
2 porsiyon meyve

AKŞAM : 19.00
1 kepçe çorba
8 kaşık sebze yemeği
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt
1 dilim ince tam buğday ekmeği

GECE : 21.00
6 tane hurma
5 tane badem

Son düzenleme:

1500 kalorilik liste

3 zeytin

1 porsiyon meyve

1 kepçe çorba
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt

2 porsiyon meyve

1 kepçe çorba
8 kaşık sebze yemeği
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt

6 tane hurma
5 tane badem

aynı listeyi 2 ay önce benim diyetisyenim verdi gıdım kilo veremedim inş sen başarılı olursun canım

1500 kalorilik liste

3 zeytin

1 porsiyon meyve

1 kepçe çorba
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt

2 porsiyon meyve

1 kepçe çorba
8 kaşık sebze yemeği
Salata(yağsız)
Yarım su bardağı yoğurt

6 tane hurma
5 tane badem

güzelmiş canım benimkine benziyo
yanlız tamamen şekeri kesmek lazım o zaman göbek eriyo
belki emzirmeden dolayı haftada 1 sütlü tatlı olabilirmi bilemiyorum
birde gün aşırı en az 45 en fazla 1 saat koşu bandında 4.7 ile 5.1 arasında yürüdünmü yağları filan gider özelliklede göbek
kilo vermen durdukça diyetisyenin listende değişiklikler yapacaktır
ben gündüz hiç spor ayapacak vakit bulamıyorum ben akşam yapıcam
bende bir türlü başlayamaıdm gitti

Bbizde 8 damlaya gectik kabizlik yapiyor evet ama ek gidalarda yapiyor ozellikle sebze corbalari zeytinyag koysan bile, oyle olunca ben ya 1 cay kasigi zeytinyagi iciriyorum yada elma puresi veriyorum etkili oluyor dene poposu kizariyor kizimin benimde

Benim kizimda evde yapilan bulamac kahvaltiyi hic yemedi ogurdu hep, hazir kasik mamasi yiyor kahvalti yerine, sutlu peynirli, meyveli, yulafli farkli hergun. Ama peynir yumurtada almasi lazim bende ben kahvalti edersen oyle elle veriyorum yiyor

Ben daha ilk hamile kaldigimda sormustum sakincasi yok demisti, simdi cok seviyor ama ben oyle kafesi birakamiyorum uzaktada olsa yuvarlanatak gidip cekiyor kum, yem su ne varsa dokuluyor tutmak istiyor o yuzden birakamiyorum kus bszen ustune geliyor once irkiliyor ruzgarindan sonra tutmaya calisiyor, elini goturuyorum kusta opuyor vuruyor konusuyor kizim guluyor hosuna gidiyor birbirlerini cok seviyolar ilerde iletisimleri daha iyi olucak akli erince

kuşun arkadaş olur
sende 1 tane var bende 8 tane ve hepside oğlumla oynamak istiyo :1: dün onları yakalamak için epey emekledi

Kızlar birşey soracağım. Ek gıdaya başladık.Menümüz şöyle (miktarlarını yazmadım. ama doktorun verdiği miktarlar):

09.30 Kahvaltı (yağsız labne+pekmez+tereyağı+yumurta sarısı)
11.00 Meyve püresi
13.00 Sebze püresi
17.00 Yoğurt (mamadan)
20.00 Muhallebi

Doktorumuz vermedi ama gece bir biberon da devam sütü için uyanıyoruz. Allaha şükür sebze hariç diğerlerinde sorun çıkarmıyor.

Tanıtımlarda 500 ml devam sütü verilmesi lazım. Ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli falan diyor. Bu menü ile 2 çay bardağını geçiyoruz. Ve devam sütünü verecek saat kalmıyor. Siz de devam sütü veya anne sütünü ne zaman veriyorsunuz? Obezite tehlikesi olmuyor mu?

Bunun dışında hayatım boyunca çok zayıf bir insandım ama şimdi balık etli formundayım ve asla kilo veremiyorum :( Yazdıklarınızı takip edeceğim :

Hoşçakalın...

aynı listeyi 2 ay önce benim diyetisyenim verdi gıdım kilo veremedim inş sen başarılı olursun canım

bakalım inşallah işe yarar, hiç kaçamak olmadıktan sonra kilo veririm diye düşünüyorum

güzelmiş canım benimkine benziyo
yanlız tamamen şekeri kesmek lazım o zaman göbek eriyo
belki emzirmeden dolayı haftada 1 sütlü tatlı olabilirmi bilemiyorum
birde gün aşırı en az 45 en fazla 1 saat koşu bandında 4.7 ile 5.1 arasında yürüdünmü yağları filan gider özelliklede göbek
kilo vermen durdukça diyetisyenin listende değişiklikler yapacaktır
ben gündüz hiç spor ayapacak vakit bulamıyorum ben akşam yapıcam
bende bir türlü başlayamaıdm gitti

akşamları 20-30dk. kondüsyon bisikletine başladım, çay ve kahvede şekeri kullanmıyorum zaten yıllardır.
beni zorlayacak tek şey her türlü tatlı olur.

birde benim şöyle kötü bir huyum var, karnım tokta olsa bazı şeylere dur diyemiyorum yinede yiyorum
şimdi diyetisyene gittiğim için kendimi suçlu hissederim yiyemem, yani beni zorlayacak bişey oldu

işe yarayacak inşallah

Son düzenleme:
bakalım inşallah işe yarar, hiç kaçamak olmadıktan sonra kilo veririm diye düşünüyorum

akşamları 20-30dk. kondüsyon bisikletine başladım, çay ve kahvede şekeri kullanmıyorum zaten yıllardır.
beni zorlayacak tek şey her türlü tatlı olur.

birde benim şöyle kötü bir huyum var, karnım tokta olsa bazı şeylere dur diyemiyorum yinede yiyorum
şimdi diyetisyene gittiğim için kendimi suçlu hissederim yiyemem, yani beni zorlayacak bişey oldu

işe yarayacak inşallah

verirsin canım yeterki tatlıdan ve dediğin gibi karnın tokken yemeği bırak verirsin
verilmeseydi ben veremezdim
sporu gün aşırı yap hergün yapılınca vücut alışıyo ve kilo verilmiyo
gün aşırı yap ve 45 dakika ile 1 saat arası olsun çünkü 20. dakikadan itibaren yağ yakılıyo öncesinde karbonhidrat şeker vs.. yakılıyo
sporla alakalı her soruna yanıt verebilirim
dipçik gibi olursun vallaha :46:
ayrıca spor mutluluk hormonu sağlayacak daha dinç mutlu olacaksın ve sütünde artacak depresyon vs.. bişeyciğin olmayacak dipçik gibi olacaksın dipçik

şimdi böyle diyet listeleri falan derken, ben az önce marketten aldığım tatlı, çikolata ve şekerli nescafe yüzünden çelişkiler yaşıyorum nefsimle. ama sanırım nefsime yenik düşüp, hepsini tüketeceğim :27:

bugünlük, yarın dikkat ederim diye de yalandan avutuyorum kendimi :1:

verirsin canım yeterki tatlıdan ve dediğin gibi karnın tokken yemeği bırak verirsin
verilmeseydi ben veremezdim
sporu gün aşırı yap hergün yapılınca vücut alışıyo ve kilo verilmiyo
gün aşırı yap ve 45 dakika ile 1 saat arası olsun çünkü 20. dakikadan itibaren yağ yakılıyo öncesinde karbonhidrat şeker vs.. yakılıyo
sporla alakalı her soruna yanıt verebilirim
dipçik gibi olursun vallaha :46:
ayrıca spor mutluluk hormonu sağlayacak daha dinç mutlu olacaksın ve sütünde artacak depresyon vs.. bişeyciğin olmayacak dipçik gibi olacaksın dipçik

inşallah canım,sporu dediğin şekilde yapayım nasıl olsa tecrübe ile sabit :):8:

şimdi böyle diyet listeleri falan derken, ben az önce marketten aldığım tatlı, çikolata ve şekerli nescafe yüzünden çelişkiler yaşıyorum nefsimle. ama sanırım nefsime yenik düşüp, hepsini tüketeceğim :27:

bugünlük, yarın dikkat ederim diye de yalandan avutuyorum kendimi :1:

ya bende öyleyim işte hep kendimi avutuyodum ama artık bi adım atayım dedim,

enson 2 gün önce koca bir kaşık nutellayı tam yerken oğlum elime bi vurdu heryer çikolata :1: sonra dedim ki kendime vardır bunda da bi hayır demekki yememem gerekiyo :1:

Back
X