2012 Şubat Anneleri

Merhaba Kızlar,

Uzun süredir kk giremiyordum. Bu konuyu konuştunuz mu bilemiyorum. Doğumdan sonra hastane odanızı süsleyecek misiniz? Ben sezeryan olursam,
süsletmeyi düşünüyorum. Şu helyumlu balonlardan almak istiyorum. Yani havada kalsın istiyorum balonlar.
Nasıl oluyor o balonları almak şişirilmiş mi alnıyor. Yoksa biz mi şişiriyoruz.
Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

oldunuz zati bebişim. burda vakit geçirıyorum işte. sızınle takılıyorum aylardır :))
öyle canım, aynen bende öyleyim, benim en cok konustugum arkadaslar, dert ortakları oldunuz bana...

allah korusun canım aklına kötü bir şey getirme
ama ben anlamıyorum bu sıvı neden az yada çok oluyor
yada az yada çok olmasının zararları ne bilemiyorum
evet canım bende öyle yapmaya gayret ediyorum... bol dua ediyorum...
az cıkmasını bilemiyorum da cok cıkması genelde sebepsiz olabiliyormus, %80 bisey yoktur dedi doktor, insallah da birsey yoktur diye dua ediyorum canım... seker falanda cıkmadı bende...

Az sıvı mı tüketmen gerekiyormuş bu durumda peki?

Yok canım, su icme ile hic alakası yok bu durumun, cogu zaman sebebi belli degil diyor doktorlar... en kotusu; %1 ihtimalde cocukta mide ve sinir sistemi anomalisi olabilir diyolar..

canım geçmiş olsun, amniyon sıvıısnın fazla olduğunu ultrasondanmı anladı?
evet canım ultrasonda belli oluyor sıvı miktarı.. ona göre söylüyorlar, normal yada degil diye.... bisey söylemediyse normal demektir yani...

Merhaba bayanlar..
Sabah hastaneye gittik çok şükür tahlillerimiz ve şekerimiz güzel çıktı..
Herkesde iyidir umarım..
merhaba.... gözünaydın tatlım...

evet isme para verdigimiz dogru bisürü yerde.. iste indirimleri kovalamak en iyisi bence

Valla zayıf felan diye üzülmğyorum.. Sağlıklı olsunda gerisi boş.. Ben onu beslerim doğunca hemencik toparlanır..[/QUOTE]

aynen canım,kuzucuklarımızı besleriz bi güzel toplanIRLAR hemen..

allh annene şifa sanada kolaylık versin canım..
sonuçta onlar annelerimiz canım,onlar bizd nasıl baktıysa sırası gelince bizde onlara bakıcaz..allah onların yokluğunu göstermesin..

canım kıyamam sana. ama Allah katında bu yaptığın o kadar mühim ki, anne ve babalarımıza "öf" bile dememek gerekiyormuş düşünsene. daha karnımıza düştükleri andan itibaren neler değişti hayatımızda, nasıl zahmetli bir süreç ki daha karnımızdalar. aslında ana ve babalarımıza ne yapsak az. (ki benim annem o kadar rahat bir kadın ki, daha 1 tas yemek yapıp getirmedi evime) buna rağmen onu sırtımda taşırım inan ki. işin çok zor, büyük bir imtihan arkadaşım. Allah bakma kolaylığı ve sabrı versin sana. yıllarca yatalak dedeme baktı annem bilirim çoook zordur.

canım işin çok zor bebek olduktan sonra
ama allah sabır ve güç versin inşallah sana

kapı süsü hakkında konuştuk sadece

25+2de 827 gram geldik biz doktorum ortalamanın biraz altında dedi. Bir grafik gösterdi hatta...
Gebelik.orgda 25+6nın sonunda 820 gram olur diyor.
Neyne.net'te 760 gram diyor...
3 farklı bakış açısı :)
Şimdi normal mi ki bu gramlar?
Diğer kızlar sizin kaçtı?

Son düzenleme:

ben bu mesajı çok beğendim...

Allah yardımcın olsun canım... Rabbim baska yerlerden ferahlık versin insallah..

yani inanın akıl sağlığı herşeyden başka bişey

anneannemde böyleydi
hatta annem hep söylenirdi, anne niye öyle yapıyosun niye böyle diyosun diye
ve hep kızardı beni hiç dinlemiyo boşuna konuşuyorum derdi

şimdi kendisi aynı durumda ve inanın 1 saat boyunca uğraşıp çok basit birşeyi anlatmaya çalışıyorum ama yok yani mümkün değil
zaten genetik bi kısmıda var bu işin
büyük ihtimalle bende yaşlılıkta çekicem bu hastalığı

Valla cnm bana doktorum kilosu felan herşeyi normal dedi..
Herhangi birşey söylemedi..
Gebelik.orga baktım ordada normalde 550-1330 gr arasında olması gerekiyormuş bu haftalarda ..Boyu 34 cm diyor..
Bizim ki 32 cm çıktı..
Ben netten her siteyede güvenmiyorum malesef..
Mesela Bugün doktoruma sordum dedim bu rahim etrafındaki et parçası hamile kalmayı engelliyormuş ben iyi hamile kalabilmiişim felan dedim =) Diyor nerden okuyorsun bunları Allah için..:) Ve sadece bir sitede değil çoğu sitede bunu okudum ben..Doktorum dedi nette yazan herşeye güvenme..

inşallah hiç bir şey çıkmayacak canım yüreğini ferah tut
insallah canım saol

Tatlım bence senin doktor biraz zorlamıs oranı bendimde 25+3 te 855gr cıktı.. doktorun grafigini gördüm tam ortada idi bizim kilo... yani normal... seninkide hic az degil bence .........
birde saglikli olsunlarda kapatırlar arayı azsa bile hic mühim degil cidden...

bizim iş yeri de aşırı sıcak yaa

ayyyy aynen. alttan sıcak su boruları geçiyor. şu an soyunsam o kadar olur yani. aiyyyyy bı de bogazlı bdi gıymışım ki ahahahaha. şakamsı bi haldeyım öfff.

öyle düşünme Allah bilir işini. benim annem de şu an dedemle ve ananemle yaşıyor. anannem pis bı kadın. yani bildiğiniz pis. kendine değil ama. dağıta dağıta gezer, oralı olmaz. bı bardağını mutfaga goturmez oldugu yere bırakır. dişlerini çıkartıp ortalığa bırakır, o dişerli mutfakta yıkar falan. dedem de 1,5 ay once ıncırden düşüp omzunu ve kalçasını kırmış aksi bı adam. sürekli konuşma ve çemkirme halinde ama. hırs küpü, kibir abidesi. dediği dedik.

annem çalışıyor sabahın 6sında kalkıp dukkanını açıyor babamın da dukkanı var. babam gece gelıyor o gormuyor ama annem çok ezlıyor yoruluyor. bı de ev dedemın oldugu için sagolsun sulalenın yol gecen hanı o ev. kapı çalmadan gelırler, orda yerler falan. bu hamileliğimde anneme ağladığım kadar kimseye ağlamamışımdır sanırım.

bak ben bu halde anneme bu kadar uzuluyorsam senı düşünemıyorum. bence annen, anneannen sayesinde sen de annen sayesınde cenneti kazanmış olacaksınız.

elbette. adı üstünde da anne... hele ki hamile kaldıktan sonraki düşkünlüğüm anneme bı başka. demın yazdım o kadar derdi var başında hala benı düşünuyor. gelıp h.sonları temızlığımı yapmaktan, ütümü bulaşığımı çamaşırımı yıkamaktan bahsedıyor.

kadın sanki makine ya. yorulmak nedır bılmıyor. ya da bana oyle gostermeye çalışıyor çünkü ben çok dırettım dedemle anneannem yanına taşınmama konusunda. istemedim. biliyordum çünkü ezılecegını, kıymet de bılınmıyecegını.

her anne gibi benım annem de bi başka işte. kalbimin kral dairesi her daim kendisinin...

vivaalesta bak seni okuyunca aklıma ne geldi. Rahmetli anneannemin yaşadığı bir olay, daha önce belki de anlatmışımdır.
Benim anneannemin 11 sene çocuğu olmamış evledikten sonra. O zamanlar tedaviler filan nerde tabi. Çok üzülmüş, kayınvalidesi boşatmak istese de dedem bırakmamış onu...
Bundan 60-65 sene evvelsinden bahsediyoruz...
Anneannemin annesi de amâ olmuş gözleri görmüyormuş yani.Anneannem sık sık gider annesinin işlerini yapar, onu yıkarmış hamamda. Her banyo yaptırışında annesi dua edermiş anneanneme "Allah da sana bir kıymık evlat versin de O da sana baksın" böyle diye.
Bir kıymık diyor, yöresel bir deyiş. Bir tane evlat versin diyor.
Ve annem oluyor 11 senenin sonunda, tam evlat edinecekleri dönemde.
Başka da evlat vermiyor Rabbim, annem tek çocuktur benim.Anneannem rahmetli hep derdi ki "Ah be anacığım bir kıymık diye dua edeceğine 2 kıymık deseydin ya", biz de gülüşürdük.
2008de de anneannem amâ oldu, gözlerini tamamen kaybetti.Ona da annem baktı. Her banyo yaptırışında anneannem annesinin duasını hatırladı, "Allah bana bir kıymık evlat verdi, şimdi aynı annemi yıkadığım gibi O da beni yıkıyor." dedi.
Yani annelerin hayır duaları makbuldür ve ne ekersek onu biçeriz......
Gerçekten ibretlik bir hikayedir bu bence...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…