2012-Şubat Anneleri-BERABER İLERLEYELİM DOĞUMA

İnek sütünde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oranın 208 olması,
dereotunun sütün alternatifi olarak görülmesine neden oluyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Bölümü Metabolizma ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün alternatifinin dereotu olduğunu söyledi.

Adana Otizm Derneği’nin düzenlediği 'Otizm Hastalığı’nın Tedavisi ve Beslenme’ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Aydın, sütün kalsiyum bakımından en zengin besin olmadığını belirterek, “Dereotu sütten daha fazla kalsiyum içeriyor. İnek sütünde 117 miligram kalsiyum bulunurken, dereotunda bu oran 208’dir.

Ayrıca dereotu magnezyum ve potasyum bakımından zengin olması bakımından da kemik sağlığına daha faydalıdır” dedi. Prof. Dr. Aydın, dünyada en çok süt tüketen ülke olan ABD’de, yine dünyada en çok osteoporoz rahatsızlığının olduğunu bildirdi. Prof. Dr. Aydın, çocukların ve anne- babaların kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketilmesini önerdi.

İsveç’te yapılan bir çalışmada 50- 85 yaşlarındaki menopoz sonrası kadınlarda süt tüketimi fazlalığının kırıkları azaltmadığının saptandığını kaydeden Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:

“Benzer şekilde ABD’de hemşireler üzerinde yapılan araştırmada gerek süt, gerekse süt dışı kalsiyum tüketimi fazlalığının kalça kırıklarını azaltmadığı tespit edilmiştir.

Çocuklarınızın ve kendinizin kemiklerinin kuvvetli olması için mutlaka dereotu tüketin. Dereotundaki magnezyum ve kalsiyum kemik gelişimi için oldukça önemli bir mineraldir. Her memelinin sütü kendi yavrusunadır. 5- 6 milyon yıllık insanlık tarihinin sadece son 10 bin yılında insanlar başka memelilerin sütünü içmişlerdir.

Kendi annelerinin sütünü ise sadece hayatlarının ilk 2 yılında emerler, daha sonraları hiç süt tüketmezlerdi. Fosil incelemeleri, taş devri insanlarının kalın ve kırığa dirençli sağlam kemiklerinin olduğunu göstermektedir. Bu devre ait kemik örneklerinde osteoporoz yok denecek kadar azdır. Bunun nedeni de o devirde insanların sütten ziyade, daha çok yeşil sebze, ot türü yiyecekler tüketmesindendir.”

evet evet benim de netteki hesaplayıcılara göre 25 şubat :) sen doktora gittin mi cnm, ya da kan testi yaptırdın mı, kaç çıktı?

tatlım ilk dr. randevumuz 25inde cumartesi günü.beta hcg yi pazartesi günü yaptırmıştım 275.9 çıktı. Umarım çoğalmıştır ve bebiş artık tutunmuştur annesine.

Siz gittinizmi dr a?

Merhaba kızlar bizim muhtemel doğum tarihimiz de 12 şubat şuan 6 hafta 3 günlük hamileyim ama düşük riskim var kanamam oluyor 1 haftadır

tatlım ilk dr. randevumuz 25inde cumartesi günü.beta hcg yi pazartesi günü yaptırmıştım 275.9 çıktı. Umarım çoğalmıştır ve bebiş artık tutunmuştur annesine.

Siz gittinizmi dr a?

ben de henüz gitmedim cnm kadın doğum uzmanına, sanırım benim de c.tesiyi bulcak gitmem. ben de p.tesi test yaptırmıştım. benim erken döllenme olmuş olabilir gibi gelio. 1348 çıkmıştı değerim. hayırlısı bakalım doktora gidip öğrenicez detaylarımızı

bakarsın ikiz çıkar :):):)

Merhaba kızlar bizim muhtemel doğum tarihimiz de 12 şubat şuan 6 hafta 3 günlük hamileyim ama düşük riskim var kanamam oluyor 1 haftadır

merhaba,

öncelikle hayirli olsun hamisligin.. aman dikkat et kanaman varsa. Insallah kanaman durar - sag salim alirsin bebegini kucagina... selamlar

merhaba arkadaşlar öncelikle Allah hepimizin bebeklerimizi sağ salim dünyaya getirebilmemizi nasip eder inşallah,
bende gebe oldugumu yeni öğrendim ve 4 hafta 6 günlük hamileyim inşallah,
cuma günü doktora gideceğim hesaplamalara göre sanırım bende şubat annesi olacagım değilmi?
son adet tarihim 19 mayıs 2011.
ilk bebeğimiz olacak ve cok deneyımsızım bırbırımıze yardımcı oluruz umarım.herkese hayırlı günler dilerim.

yürüken bile korkar oldum, masa başı işim var ama yine de cok korkuyorum bebegıme bısey olurmu dıye ,
benım gıbı calısan varmı arkadaslar ,almamız gereken önlemler varmı cok heyecanlıyım kusruma bakmayın neolur?

tatlım seninde hamişliğin hayırlı olsun. Bizlerde burda birbirimize sora sora ilerliycez işte, heyecanlarımızı da bildiklerimizi de paylaşıcaz.

Bende çalışıyorum canım hemde işim masa başı olmasına rağmen beni zorluyor malesef ama napalım bebişimizle birlikte bu günlerin üstesinden gelicez.

senınde hayırlı olsun cnmm,
ınsallah üstesinden geliriz hep birlikte,
sizin kaç haftalıktı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…