- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
canım biz bir hafta daha gidiyoruz, hızlandırma için, hatta 2. hafta da gidebiliriz. neyse hafta sonu neredeyse hiç çalışamadım 7yi bitiririm dedim ama olmadı. sanırım 3. posta gelene kadar ancak bitecek dergiler.
merhabalar:)bende yeni katıldım aranıza:)çalışmaya da yeni başladım sizce çok mu geç kalmışım
kızlar merhaba herkese ben de kpssye çalışıyorum ve aranıza katılmak istiyorum..ücretli öğretmenlik yapıyorum..bugün tatile girdik malum ben de bu süreyi elimden geldiğince değerlendirmek istiyorum..umarım bu sene olur..önce kendimi tanıtayım..edebiyat öğretmeniyim bu yıl mezun oldum..kpssden 76 almıştım..tabi olmadı..umarım herkes istediği yerlere atanır..görüşmek üzere
ben de gelebilir miyim aranıza. çok verimli olmasa da çalışıyorum işte. 79 aldım 2011de. şubattaki atamada yine kaldım galiba. edebiyat öğretmeniyim. artık hedef 2012 kpss.
canım bu özümleme olucak, bizim fenci finalde sormuştu bunu. piaget ede özümleme uyumsama ve dengeleme süreçleri var. özümlemede birey yeni öğrendiği bilgiyi tek bir özelliğine dayanarak daha önce öğrendiği bilgisine dönüştürüyor. burada da çocuk; öğretmenin 2. dediğini, öğretmenin ilk sorduğu sorunun cevabında söylediği bilgiye dönüştürüyor. mesela şey olarak düşün. künefeye peynirli kadayıf diyo. genelleme gibi.. ama piaget nin bilişsel gelişim kuramına göre dediği için genelleme diyemeyiz. özümleme demeliyiz. biraz karışık oldu ama umarım yardımcı olmuşumduröğretmen: memeli hayvanların önemli bir özelliğini söyler misin?
öğrenci: canlı doğum yaparlar.
öğretmen: balinalar da canlı doğum yapar.
öğrenci: öyleyse balina da memeli hayvandır.
yukarıdaki dialog, Piaget'nin bilişsel gelişim kuramına göre aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A) tümdengelim
B) özelden özele akıl yürütme
C) özümleme
D) benmerkezci düşünme
E) genelleme
bi bakın kızlar soruma ,dershaneye gidenler varsa :26:
canım bu özümleme olucak, bizim fenci finalde sormuştu bunu. piaget ede özümleme uyumsama ve dengeleme süreçleri var. özümlemede birey yeni öğrendiği bilgiyi tek bir özelliğine dayanarak daha önce öğrendiği bilgisine dönüştürüyor. burada da çocuk; öğretmenin 2. dediğini, öğretmenin ilk sorduğu sorunun cevabında söylediği bilgiye dönüştürüyor. mesela şey olarak düşün. künefeye peynirli kadayıf diyo. genelleme gibi.. ama piaget nin bilişsel gelişim kuramına göre dediği için genelleme diyemeyiz. özümleme demeliyiz. biraz karışık oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur
cnm bende tümdengelim olarak düşündüm burada
sanki genel bi kanıdan özel birşey buluyor gibi
cevap özümlemeymiş evet ama pek anlamadım sanki :26:
kızlar 4 gündür hiçbir şey yapamadım yatak döşek yattım bugün biraz ayaklandım artı yarın başlayacağım tekrar. belki akşama da biraz çalışabilirim 8. dergiden az bir şey kalmıştı onu bitirip soru çözümüne başlıyorum.
öğretmen: memeli hayvanların önemli bir özelliğini söyler misin?
öğrenci: canlı doğum yaparlar.
öğretmen: balinalar da canlı doğum yapar.
öğrenci: öyleyse balina da memeli hayvandır.
yukarıdaki dialog, Piaget'nin bilişsel gelişim kuramına göre aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A) tümdengelim
B) özelden özele akıl yürütme
C) özümleme
D) benmerkezci düşünme
E) genelleme
bi bakın kızlar soruma ,dershaneye gidenler varsa :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?