- Konu Sahibi antidepresif
-
- #1.681
kızlar ben bebeğimde herhangi bir sorun olsa dahi ondan vazgeçmeyeceğim için bu teste -çok ciddi- gerek yoksa yaptırmayı düşünmüyordum.yarın benim de kontrolum var.bu konuyu yarın doktorumlada görüşecektim zaten.yaptırmamı isterse tabiki yaptıracağım,istemezse yaptırmam diyordum ki sizin yorumlarınızı okuyana kadar...şimdi doktor 'gerek yok,yaptırma' dese bile ben şaibede kalacağım..!
serem neden 3lü ve 4lü testleri yaptırmayacaksın ?
2li test bu diğer testlerden daha mı önemli ?
bazı doktorlar hastalarına 2li teste gerek yok derken bilmiyorlar mı 2li testin önemini ?
kafam çok karıştı :44:
kızlar ben bebeğimde herhangi bir sorun olsa dahi ondan vazgeçmeyeceğim için bu teste -çok ciddi- gerek yoksa yaptırmayı düşünmüyordum.yarın benim de kontrolum var.bu konuyu yarın doktorumlada görüşecektim zaten.yaptırmamı isterse tabiki yaptıracağım,istemezse yaptırmam diyordum ki sizin yorumlarınızı okuyana kadar...şimdi doktor 'gerek yok,yaptırma' dese bile ben şaibede kalacağım..!
serem neden 3lü ve 4lü testleri yaptırmayacaksın ?
2li test bu diğer testlerden daha mı önemli ?
bazı doktorlar hastalarına 2li teste gerek yok derken bilmiyorlar mı 2li testin önemini ?
kafam çok karıştı :44:
canım bende az önce 2 li test için kan verdim.doktorum dediki istersen yapmaya bilirsin.bende siz yap diyiyorsanız yapayım yoksa yapmayayım dedim.yaptır derim çünkü ihtimalleri gösterşyor kesin sonuçları değil.bir problem olursa amniyosentez yapılıp daha erken önlem alınır dedi.o yüzden yapılmasından yanayım dedi ama sen bilirsin zorlama dedi.bende yapayım dedim.yaptırdım.tabiki bebişimden vaz geçecek değilim yaşama şansı olduğu müddetçe doğmayaı hakediyorlar bence...canım şimdi bu testler zaten kişiye kalmış,istersen yaptırabilirsin yok içim rahat dersen yaptırmazsın..allah korusun bende de birşey çıksaydı bile bebeğimden vazgeçmezdim gibi geliyor banabenim doktorum izmirin ege üniv. hastanesinde prof canım,çok güveniyorum o ne derse hep arkasındayım bana söylediği şuydu;2li testin güvenirliği %90dır. 3lü ve 4lü testin güvenirliği %60 lardadır...%90lık bir güvenirliği %60 a neden indirelim ki dedi bana... ..iyi çıkarsa yaptırmayabilirim dedi 3lü ve4lüyü allahıma şükürler olsun iyi çıktı sonucum ...ama diğer forumlarda okudum,4lü test ayrıntılı ultrasonmuş orda da bebeğin tüm organları ayrıntılı tek tek inceleniyormuş (umarım doğru okumuşumdur) eğer öyle birşeyse 4lü testi yaptırırım yani... sanırım doktordan doktora da değişiyor kimisi 2liyi yapmadan 3lüyü yaptırıyor...senin haftanı bilmiyorum tatlım ama eğer kafanda soru işareti kalıcaksa, haftanı geçmediysen yaptırabilirsin ama tabi kararı sana kalmış canım
Canım ben de aldırmam kesinlikle, hastaysa da sağlıklıysa da benim bebeğim o, sadece bir sorun varsa bilmek ve hazırlıklı olmak istiyorum.
2 li test sonucu iyi çıkarsa zaten doktorların çoğu diğer testleri yapmıyor, tabi yaşa falan da bakıp karar veriyorlar, en iyisi bunu doktorunla konuşman cnm, çünkü her doktorun tarzı farklı olabiliyor, mesela benimki 2liyi yapalım, 3lüye gerek kalmaz dedi. bazı arkadaşlara da 2li yapmayalım 3lü yapalım demiş doktorları...
canım bende az önce 2 li test için kan verdim.doktorum dediki istersen yapmaya bilirsin.bende siz yap diyiyorsanız yapayım yoksa yapmayayım dedim.yaptır derim çünkü ihtimalleri gösterşyor kesin sonuçları değil.bir problem olursa amniyosentez yapılıp daha erken önlem alınır dedi.o yüzden yapılmasından yanayım dedi ama sen bilirsin zorlama dedi.bende yapayım dedim.yaptırdım.tabiki bebişimden vaz geçecek değilim yaşama şansı olduğu müddetçe doğmayaı hakediyorlar bence...
peki canım allah korusun bir sağlık sorunu varsa bebekte 3lü testte belli olmuyor mu ?
eğer sorun varsa 3lü testle birazdaha geç öğrenirsin.hamileliğinin bir kısmını en azından güzel geçirirsin.tamam her ne olursa olsun bizim yavrumuz,ama eminimki her anne yarın yavrusunun çekeceği sıkıntıyı düşünür ve kahrolur
(allah hiçbirimize göstermesin böyle birşeyi.amin)
benim gittiğim hastanede 2li testi değil 3lü testi yapıyorlarmış.ama ben konuşacağım doktorumla bakalım ne diyecek.onun dediği doğrultuda eşimle beraber karar veririz artık.
allah hepimize sağlıklı evlatler nasip etsin..bizlerede sağlık nasip etsinki yavrularımızın yanında olalım
canım hadi bakalım inşallah hayırlı sonuçlar alırsınbana direkt 2liyi yapıcaz demişti..yaptırdım ben hemen,ama şimdi diğer forumlarda okuyunca 4lüyü yaptırmak da gerekir gibi geliyor neticede bir zararı yok onunda ayrıntılı tüm organlarına bakılıyor...bilemedim doktora sorarım bakalım
Kizlar doktora gittik acile yeni geldik şükür birşeyi yok yumoşumun içim rahatladim ohhhh
ne güzel sohbetler edilmiş ne güzel bende kahvaltı vs derken şimdi girme fırsatım oldu .
kurabiye tarifi arıyorum akşama çaya arkadaş davet ettik .
yumuşak güzel kurabiye tarifiniz var mı kızlar un kurabiyesi değil böyle değişik agızda dağılan başka tür birşey .
kızlar sut içemeyen birine hazır meyveli kutu sütleri mi yoksa nesquiki mi önerirsiniz? doktora sormayı unuttum, hangisi daha zararsız diye? ya da ikisini de içmemeli miyimm?? meserret aynı durumdayız, süt ve balık kabus gibi geliyo bana, ama ben sütü sade önce de içmezdim, balığa da bayılırdım
ne güzel sohbetler edilmiş ne güzel bende kahvaltı vs derken şimdi girme fırsatım oldu .
kurabiye tarifi arıyorum akşama çaya arkadaş davet ettik .
yumuşak güzel kurabiye tarifiniz var mı kızlar un kurabiyesi değil böyle değişik agızda dağılan başka tür birşey .
ay canım nerde bende kurabiye tarifi,hiç becerememsen de varsa yumuşak sert farketmez, versene be tatlım yapayım bende
ben bayılırım mutfak işlerine, kekler kurabiyeler falançok özledim mutfağımı ya ondan heralde çok çekici geliyor şimdi
canım bende çok severdim eskiden eşime çeşit çeşit yemek yapayım ama şimdi zoraki giriyorum...senden daha iyi durumdayım galiba en azından yemek yapabiliyorumşimdi ayyıldızım kurabiye dedi ya canım çekti yapayım diyorum ama gözümde büyüyor nasıl yapıcam diye
slm herkese kötü bi hafta sonu ve pazartesiyi geride bırakarak anca bilgisayar başına geçebildim fena üşüttüm kutum felaket oldum ter döküyorum geceleri su gibi uyanıyorum inşallah bunların bebeğime zararı olmaz 13 haftalık olduk bugün
Canınızı çektirtmek istemem ama ben de ne zamandır kek sayıklıyorum, ama hazır pastane keki falan değil, eve keki, eşim yapayım dedi de daha önce hiç yapmamış, beceremez ki...
Ben de mutfağa girince öğürerek kaçıyorum, şimdilik ev kekim hayal oldu...
Böyle durumlarda insan en azından ailesinden biriyle aynı şehirde yaşıyor olmanın kıymetini anlıyor
Geçmiş olsun cnm dikkat et kendine, bu havalar çok tehlikeli, bebişin iyidir de senin direncin düşmüştür şimdi, yediklerine falan dikkat etmeye çalış
canım ailenden kaç saatlik mesafedesin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?