2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

offfffffffff diyorum bir tek. yazlilarin hepsini bile okumadan yaziyorum. Aslinda bana ne ben de karisiyorum, ama duramiyorum nedense. Masllah yani. Iyiki hamile kalmisiz nedir bu cok bilmislik nedir bu havalar afralar tafralar. Bu konu artik kapansin gina geldi. Ne kadar suni bir sekilde büyütüldü

işte hangi markalara güvenebiliriz ilk 6 ay en azından
canım dediğim gibi ben oğlumdada kızımda da sadece pamuklu olup cildine zarar vermemesine dikkat ettim.Hiç marka diye almadım kıyafetlerini.Etiketlerini inceleyip alıyordum,zaten güzel kıyafet kendini belli ediyor.

Arkadaşlar inanın bu tartışmalara sonra gülüp geçeceksiniz.Allah hepimizin meleklerini korusun.Bebişlerinizi boşu boşuna üzmeyin.

merhaba arkadaşlar ben de 13 hafta 2 günlük hamileyim henüz hareketlerini tam olarak hissetmiyorum daha ama doktorum normal dedi . benim 2.bebeğim olucak inşallah 9 yaşında bir oğlum var .sizden fikir almak istiyorum 600 km lik araba yolculuğuna çıkmam nasıl olur acaba doktorum tavsiye etmem dedi ama ben çok sıkıldım artık .

Merhaba cnm.Mesafe çok uzak ama düşük tehditin yoksa kendi arabanızsa yavaş yavaş gidersiniz,bende kısmet olursa haftaya tatile çıkmayı düşünüyorum.Tabiki yinede büyük karar senin.Etkilemek istemem seni.

Fikir vermeyede korkar oldum. Öncelikle hayirli olsun. Senin yerinde ben olsaydim: Araba yolculugunu yapardim! Esin dikkatli kulandiktan sonra molalar verdikten sonra bu molalar esnasinda biraz yürüyüs yaparsan bence rahat bir sekilde gider gelirsiniz allahin izniyle. Ama tekraliyorum ben olsam diyorum yani benim düsüncem.

sağol arkadaşım zaten kararsızım bu bebeğe çok zor ulaştım .riske atmak istemiyorum ama bu tatil nasıl geçer bilemiyorum.

sağol arkadaşım düşünüyorum ama ben de çok yalnız kalıcam sürekli ağlıyorum annemler kardeşimin tayini sebebi ile buradan gidiyolar ona çok üzülüyorum .

Son düzenleme:
canlarım ciğerlerim doktodan geldim. hem çok güzel geçti hemde fırça yedım doktorumdan. hemen anlatıyorum gelişmeleri en başından

bebeğim kocaman olmuş kıpır kıpır ayaklarını sürekli havaya kaldırıyor. yusyuvarlak bi kafası var. içime sokasım geldi diyecem zaten içimde ..(ıyy esprı diye yapmadım valla ama çok kötü oldu) arkadaşım da girdi muayeneye. ben acaba neye benziyor diye aklımdan geçirirken arkadaşım bombayı patlattı. casper gibi gerçekten kafası sevimli hayalet casper in kafası gibi. okadar güzel ki. aşık oldum kızlar içim eridi bakarken

eşim ilk defa gördü bebeğimizi ultrasonda içeri girene kadar çok sakındı bebeğimizi gördüğü andan itibaren ağzı h,ç kapanmadı. sırıtık sırıtık geziyo ortalıkta

13+1 deyiz bugun bebeğimin boyu 7 cm :)) kalp atışlarını dinledik eşim mest oldu. doktor şuan organlarının % 65 inin oluştuğunu söyledi. ayakları kafası omurgası el parmakları kafatası kemiği göründü. ve ayına göre oldukça sağlıklı bi bebeğimin olduğunu söyledi. 5. aydan itibaren daha ayrıntılı yorumlar yapabilecem dedi. karnımda sıvı oranına da baktı nasıl anladı bilmıyorum ama gayet normal. azalırsa bizim için tehlıkelı olur bu sıvının oranı çok önemli dedi.

ense kalınlığını ölçtü ama ondan önce bir sürü açıklama yaptı. ben biliyorum bunları kk dan diye ukalalık yapamadım tabi dinledim hepsini paşa paşa. bunun kesin sonuç değil risk oranını saptamak için yapıldığını vs. anlattı özetle.
sonuç olarak ense kalınlığımız 0,7 mm çıktı. çok iyi bi oran % 95 risksiz bi gebeliğin var bu sonuca göre dedi. ama önemli olan kan değerlerindeki sonuç tabi dedi. down sendromu riskin %80 olmaz ama % 20 lik bi ihtimal herzaman var oda artık kader doğumdan sonra birlikte görecez dedi. doktorumun çok pınpırıklı olduğunu bildiğimden böyle konuşması içimi rahatlattı. biliyorsunuz kalp atışları ilk muayenede yavaş çıkınca hemen söylemişti. kan ve idrar testi aldılar 1 hafta sonra çıkacak sonuçlar. arkadaşım ilgilenecek doktora gösterecek sağolsun.

cinsiyetine gelinceeeee.. eşim ultrasona bakarken aa ordaki pipisi mi ki dedi doktorum da bu aylarda belli olmaz pek dedi. kısa bi süre önce 15 haftalık bir bebek anne karnında ölmüş malesef ve onu doğurtmak zorunda kalmışlar. inan canlı gözle o bebeğin cinsiyetını ben bile anlamadım dedi. bu bebeğe göre değişiyormuş. ama dedii... benım yorumlarımı soracak olursanız dedi.. sanırım sizin içinize erkek doğuyor dedi. bende eşimin içine erkek doğuyor ama benım için hiç farketmez iki ihtımal içinde yığınla hayalim var şimdiden dedim. oda bana dedi ki % 51 ihtimalle KIZINIZ OLACAK dedi ama bakın % 51 diyorum değişebilir bu kesin bişey demiyorum dedi. eşimde ordan diyo ki yok yok o bana benziyo bakın aynı ben erkek olacak o diyo ama hemşire arkadaşım ben de kıza benzettim dedi. bence de kız olacak 1 ay sonrasına 6 ağustosa randevumuzu aldık. ozaman cinsiyetı kesin belli olacak. ama sanırım ÖYKÜMÜZ geliyor kızlar..

beslenme konusunda da fırça yedim. tansıyonum 9/6 çıktı. ama 2 kilo almışım kilom 60,6 çıktı. tabi kıyafetle taryılıyorum orda ayakkabılar falan oluyor ama toplamda 2 kılo almışım gecen aya oranla. buyuzden kızdı. 1 kiloyu geçmeyeceksın dedi. ama iştahım çok acıldı son zamanlarda dedim. ee nolmuş dedi. hamilelerin iştahının 3. aydan sonra açıldığını hepimiz biliyoruz ama bu yıyıp yiyip 50 kilo alman anlamına gelmiyor dedi. normal bi insan hafta da bir gün et bir gün balık b,rgun tavuk yemelıyse sende aynını yıyeceksın. bol meyve sebzeden kımse kılo almaz sende almazsın dedi. sadece ek olarak yapman gereken 2 bardak süt dedi. gece yatarken 2 bardak süt içmeden yatmak yok dedi. günde 2 cevizden fazlası sana h,içbir fayda sağlamaz günde 1 kayısı bir incir olabilir dedi. azar azar badem fındık vs. hamurlu unlu şeyler çok tatlı çok çıkolata çok dondurma yok dedi. kan şekerin hızla düşer hızla çıkar dedi. bide tabıkı klasık cümlemiz günde 4 litre sıvı tüket. yaz aylarındayız güneşte kalma sıvı tüket...

birde benım kalçam ağrıyordu bahsettım mı siz ehatırlamıyorum. onu söyledim. sağ kalçam acıyo o tarafa yatınca kalkınca yürümekte zorlanıyorum dedim. normalde 3. ayda hamilelikten kaynaklanmaz bu tür problemler dedi. fiziksel bi sorunun vardır hamilelik kaslarını gevsettığınden daha fazla acı hissediyorsundur dedi. eğer artarsa fizik tedaviye gönderirim ara ara olan bişeyse çok üzerinde durma kendını dinleme dedi.

en güzel egzersiz yüzmedir dedi. al eşini tatile denize git dedi. ama ben yüzme bilmıyorum :44: hamileler için plates var onu yap eklem ağrılarına çok iyi gelir daha kolay doğum yaparsın dedi. ebru şallının videoları var interenette kolayca ulaşabilirsin dedi. bide yürüyüş tabilki. ama yarım saati geömesin dedi. bende dedim 15 dk yürüyüp geliyorum 2 saat sonra 10 dk çıkıyorum sonra tekrar çıkıyorum vs. tamam ama yavaş tempoda koşturma sakın dedi. son olarak da bayramda 12 saatlık bi otobüs yolculuğu yapmak durumundayız dedim. 3 saat mola vermek koşuluyla yapabilirsin dedi. sırtına yastık koy ayaklarını da havada tut dedi. bu ayaklarını havada tutma olayını 2-3 kere tekrarladı hatta. sonra bileklerime bektı ödem varmı şişmiş mi diye ama çok şükğr ki yok. en çok korktuğum şey o zaten. çalışırken çok zor olur.

işte böyle kızlar destan yaxdım biliyorum ama sizler benım canlarımsınız sizinle paylaşmıyacaö da kımınle paylaşacam demi ama

Geçmiş olsun canım.Biraz açık havaya çıksan belki rahatlarsın.Bide minoset yada parol alabilirsin hiçbir sakıncası yok.dün drum bana ikisini tavsiye etti.

saol canim. dayanmak istedim ama az önce ilac aldim. Fazla fazla almak istemiyorum ama arada bir gerekli oluyor.

Simdi pc yi kapatiyorum. ekranda bakmakta yoruyor.

canım çok sevindim bebeğinin sağlıklı ve hareketli olmasına :):) allah nazarlardan korusun verdiğin bilgileri de dikkate alıcam bende özlellikle şu süt olaynı hala tiksinmekteyim ama nesquikle içmeye çalışıcam.... benimde tansiyonum 9 a 6 çıkmıştı bana düşük gelmişti ama doktorum bu hamile tansiyonu demişti iyiymiş yani böyle olması

çoook sevındım cnm
Allah da<ha guzel haberlerınıde almayı nasıp etsın ınsallah
hadı bakalım öykünüz yada erkek saglıklı olur ınsallah cnm

amin canım allah hepimizin bebeğini korusun. benım tansıyonuma da bişey demedi. gecen sefer de öyle çıkmıştı. hamilelikte normalmiş.

çoook sevındım cnm
Allah da<ha guzel haberlerınıde almayı nasıp etsın ınsallah
hadı bakalım öykünüz yada erkek saglıklı olur ınsallah cnm

sağol canım en önemlisi o zaten. sağlıklı hayırlı ve güzel ahlaklı olsunlar inşallah. % 90 oranla öğrenenler olmuş. onların yanında % 51 düşük bi rakam tabi ama hoşuma gitti kız olması. şöyle sarışın buklu bukle saçlı çıtı pıtı bi kızım olsa... pıtırcığım benim yaaa allah hayırlısını versin belkı babası gibi esmer güzeli olur . erkek de olsa çok sevinirim. ikisini de çok severim

Bizz geldikkk :92: prensesimle birlikte 114 gr. bi kızım var benim yüzde 99 kız dedi doktorum . Bir hafta geridesiniz dedi yani 15 haftalık dedi. 31.12.2011 de dogum tarihimiz başka gayet ii dedi. yanlız hızlı gidiyosun 5 kilo çok almışsın 1 kilodan fazla almamalısın ayda dedi. mide yanmam için şurup verdi. Dediginiz gibi yaptım su içtim bol bol çikolatada yedim öksürdümde masaya yatmadan fıldır fıldırdı ayakları elleri. Ama o kadar çok su içmişim ki iki kişi daha benden önce alsalar wc gitmek zorunda kalıcaktım zor tutum yani. bide heyecandan kendimimi sıktım naptıysam dişim agrıyo halada geçmedi. Böle kızlar işte bulutların üstünde gibiyim

Selam Arkadaşlar,

Bu sabah 10 da randevum vardı, ikili test için, 10 dan 12:30 a kadar doktorum bebişin ense kalınlığını ölçmeye çalıştı ama başaramadı
Benim minik yaramaz fırıl fırıl dönüyor yüzüyor el sallıyor ama bir türlü doktorun istediği pozisyona gelmiyor, sonuçta yediğim çikolata ve içtiğim gazozlar işe yaramadı, salı 17:30 da tekrar gidicem,
Gerçi dokrorum bebeğin gayet sağlıklı göründüğünü, ense kalınlığının da iyi göründüğünü ancak ikili test için tam ölçüm alması gerektiğini söyledi,
Cinsiyet tahminimiz yok, doktorum daha çok erken dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…