- 25 Kasım 2010
- 4.441
- 6
- 156
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #1.041
Bebiş gösterirse görürsünüz tabi cnm inşallah öğrenirsiniz cinsiyetini yarın..
Kahveyi ve çikolatayı tamamen yasaklamıyolar cnm günde belirli bi sınırla alabilrsiniz diyolar..
Zaten ben çikolatasız yaşayamam yani..
seremcim ben sana geçen de yazmıştım ama sanırım görmedim. benim içime doğan sanki senin kızın olacak gibi:108:
hmm.. doğru. neyse artık onu düzelttiririm nurrose gelince..
inşallah tatlım,öğreniriz yaa....artık kıyafet almak istiyorum bebeğime,ama aldık geçen gün eşimle dayanamadık 3 çift çorap bir tatlı ki ilk doğduğunda giyer sonrada zor giyerminicikkk....canım bende öyle yaparım diyorum kapının oraya koyup öyle uyuyabilirim, normalde ben 11-12ye kadar uyuyan biriydim eskiden ama şimdi sıcaktan sabah 8.30da 9da ayaktayım uyamıyorum kapı pencerede açamıyorum her yere inşaat yapılıyorr of of lazım yani...canım doğru diyorsun bende özlerim çok kıyamam bırakmaya ne yedi ne içti diye içim içimi yer valla
Merhaba ben 2011 ocak annesiyim ben her allahın günü yedim çikolataHAMİLELİKTE ÇİKOLATA TÜKETİMİ
Çikolata içerdiği kafein, teobromin gibi maddeler nedeniyle insan vücudu üzerinde çeşitli etkilere sahiptir. Bu etkileri zaman zaman araştırmalara konu olmuştur. Gebelik üzerinde etkileri konusunda da bazı araştırmalar yapılmıştır. Bu konuda son yapılan araştırmalardan birisi 2008 yılında Yale Üniversitesinde yapılan araştırmadır. Bu araştırma sonucunda gebelik sırasında çikolata tüketiminin olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. 2291 hamile bayan üzerinde yapılan bu çalışmada çikolata tüketen annelerde preeklampsi (gebelikte yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi) daha az görülmüştür. Bu çalışmada ayrıca bebeklerin kordon kanında teobromin düzeyine bakılmıştır ve teobromin düzeyi yüksek olan gebeliklerde preeklampsinin az görüldüğü bildirilmiştir. Teobromin çikolatada bulunan bir metilksantin türevi maddedir, özellikle bitter çikolatada daha fazla bulunur. (Kaynak)
Bunun yanı sıra çikolata, kahve, kolada bulunan kafein maddesinin aşırı tüketiminin gebelik üzerinde düşük, erken doğum gibi olumsuz etkileri olabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiştir. Ancak az veya orta düzeyde tüketmenin bir sakıncası yoktur. Günde 1-2 bardak kahve veya kola benzeri içecekler tüketilebilir.
Özet olarak çikolatada bulunan teobrobin maddesinin gebelik üzerinde olumlu etkilerini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olsa da aşırıya kaçmamak kaydıyla haftada 2-3 kere az miktarda çikolata tüketmenin faydaları olabileceği bildirilmektedir. Özellikle bitter çikolata daha çok tavsiye edilmektedir. Çikolata yüksek kalorili bir yiyecektir ve aşırı tüketilmesi fazla kilo alınmasına neden olur.
Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda gebelik sırasında çikolata tüketen annelerin bebeklerinin doğumdan sonra daha mutlu olduğu ve daha çok güldüğü tespit edilmiştir. Çikolata "mutluluk hormonu" seroronini arttırarak insan duygu durumu üzerinde olumlu etki yapar.
görmedim canım çook özürrgerçekten mi...bakalım tatlım yaa,eşim sanki erkek istiyor gibi geldi dün ilk defa öyle sezinledim ama doktor kızınız olucak derse de asla üzülmez belli etmez...allahım sağlıklı bebekler versin inşallah tabi ama kızlar da havalı oluyor beee
Merhaba ben 2011 ocak annesiyim ben her allahın günü yedim çikolatahele doğum öncesi ülker riolardan günde iki tane yiyordum sütle kızım da maaşallah çok güleçtir ..
Merhaba ben 2011 ocak annesiyim ben her allahın günü yedim çikolatahele doğum öncesi ülker riolardan günde iki tane yiyordum sütle kızım da maaşallah çok güleçtir ..
çikolata zararlı demeyin yaaa,öyle birşey olmaz,olamazz,yahu o zararlı bu zararlı o zaman açlıktan ölsek mi nesaçma....ben sorucam doktoruma, hergün mutlaka 1 gofret yiyorum istisnasız...ayrıca fıstık,fındık ezmesi de yiyorum ayrıca kızlar fındık,fındık ezmesi çok faydalıymış...ben bayılırdım şimdi daha bayıla bayıla yiyorum,umarım canınızı çektirmem söyleyince ama her markette var alırsınız... hem de faydalıymış
evet yasaklamıyorlar ama yemeseniz ya da içmeseniz daha iyi diyorlar :) tabi buna herkes uyamıyor.. ben kendim adıma diyim..
sat'ım 25 mart ya, ben 15 martta kahveyi kestim.. sanki sonraki ay hamile kalacağım içime mi doğdu artık ne olduysa..
bende çikolata hastasıyım (şerbetli tatlıları sevmem hiç).. ama hamile kaldığımdan beri ağzıma tatlı pek sürmüyorum.. 1 bucuk ay önce 1kiloluk çokokrem aldı eşim bana seviyorum diye, üstünden sadece bir çay kaşığı yiyebildim hala duruyor
bazen eşim de gelip bakıyor ateşim falan mı var da yemiyorum diyeadam şaşırdı bu değişime...
HAMİLELİKTE ÇİKOLATA TÜKETİMİ
Çikolata içerdiği kafein, teobromin gibi maddeler nedeniyle insan vücudu üzerinde çeşitli etkilere sahiptir. Bu etkileri zaman zaman araştırmalara konu olmuştur. Gebelik üzerinde etkileri konusunda da bazı araştırmalar yapılmıştır. Bu konuda son yapılan araştırmalardan birisi 2008 yılında Yale Üniversitesinde yapılan araştırmadır. Bu araştırma sonucunda gebelik sırasında çikolata tüketiminin olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir. 2291 hamile bayan üzerinde yapılan bu çalışmada çikolata tüketen annelerde preeklampsi (gebelikte yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi) daha az görülmüştür. Bu çalışmada ayrıca bebeklerin kordon kanında teobromin düzeyine bakılmıştır ve teobromin düzeyi yüksek olan gebeliklerde preeklampsinin az görüldüğü bildirilmiştir. Teobromin çikolatada bulunan bir metilksantin türevi maddedir, özellikle bitter çikolatada daha fazla bulunur. (Kaynak)
Bunun yanı sıra çikolata, kahve, kolada bulunan kafein maddesinin aşırı tüketiminin gebelik üzerinde düşük, erken doğum gibi olumsuz etkileri olabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiştir. Ancak az veya orta düzeyde tüketmenin bir sakıncası yoktur. Günde 1-2 bardak kahve veya kola benzeri içecekler tüketilebilir.
Özet olarak çikolatada bulunan teobrobin maddesinin gebelik üzerinde olumlu etkilerini kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olsa da aşırıya kaçmamak kaydıyla haftada 2-3 kere az miktarda çikolata tüketmenin faydaları olabileceği bildirilmektedir. Özellikle bitter çikolata daha çok tavsiye edilmektedir. Çikolata yüksek kalorili bir yiyecektir ve aşırı tüketilmesi fazla kilo alınmasına neden olur.
Ayrıca yapılan bazı çalışmalarda gebelik sırasında çikolata tüketen annelerin bebeklerinin doğumdan sonra daha mutlu olduğu ve daha çok güldüğü tespit edilmiştir. Çikolata "mutluluk hormonu" seroronini arttırarak insan duygu durumu üzerinde olumlu etki yapar.
estağfrullah canım ne özrü. benim ki de erkek istiyor sanırım. % 70 erkek dediğinde doktor gözlerinin içi parladı. ama sürekli benim için hiç farketmez diyor. ama doğduktan sonra zaten kimsenin cinsiyeti umursayacağını sanmıyorum ben.. bu arada izmirlimisin? ben istanbulda oturuyorum ama aslen salihlidenim..
maşallahh o zaman kızınabenim tatlı midemi bulandırıyor diye yemiyordum halbuki çok severim ama hep ekşi aşeriyorum eşimi maymun ettim o daldan bu dala.. olmamış bütün meyveleri aşerdim ekşi diye.. ama bugün 2 tane çikolata yedim. bundan sonra daha çok yemeye özen gösteririm artık..
Bende ekşiyi çok severdim. Hamileyken tatlı aşerdim hep . Ekşiyi ağzıma süremezdim. Evde ekşi o kadar çok şey vardı ki hepsi çöpe gitti.Bana hep erkek olacak erkek olacak dediler ama kızım var
Bende ekşiyi çok severdim. Hamileyken tatlı aşerdim hep . Ekşiyi ağzıma süremezdim. Evde ekşi o kadar çok şey vardı ki hepsi çöpe gitti.Bana hep erkek olacak erkek olacak dediler ama kızım var
gofrettt..fındık ezmesi....
bu ekşiye-tatlıya aşerme olayına göre cinsiyet belirleme tamamen safsata. benim kuzenin hep ekşi yedi. aklınıza gelebilecek bütün ekşi meyveler, otlar ( ay ağzım sulandı yazarken) ama oğlu oldu. biraz mide bulantısıyla alakalı. bulantı çok olunca insanın tatlı yiyesi gelmiyor doğal olarak, ekşiye yöneliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?