- 24 Mayıs 2011
- 743
- 139
- 123
- Konu Sahibi antidepresif
-
- #32.201
slm arkadaşlar ben de ocak annesiyim. oğlum 9 ocakta dünyaya geldi. uzun zamandır takip ediyorum. çok yararlı bilgiler edindim.
öncelikle çalışan bir anneyim. eylülde göreve başlayacağım. nasıl bakıcıya bırakacağım stresi sardı. bakacak arkadaş komşum, 1 yıldır tanıyorum. güveniyorum. ama tek korkum 2 yaşında kızı var. bakarım, gözün arkada kalmasın dedi ama bi de bana sorun. sakin bir çocuk, kıskanacağa benzemiyor ama çocuk işte. napacağı belli olmaz.ya da yeterince ilgilenebilir mi? yemek, uyku vs. ya da çocukla oyun oynar. olumlu olur belki..çok düşünüyorum. kaygılıyım. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. lütfen içimi rahatlatacak bişeyler duymak istyorum. benimle aynı durumda olan var mı? tecrübeli arkadaşlar... yarım gün çalışıyorum. öğretmenim.:18::18:
kızlar merhabalar..
Nasılsınız bakalım bebekler nasıl ?
benim kız 4 güne yakındır rahatsız maalesef
Grip oldu , burnu sürekli akıyor,alt damaktan iki tane diş bekliyoruz ve ateşimiz var dün geceden beri 38 ile 38,5 arası sürekli ölçüyorum beklemekten başka çaremiz yok
Calpol veriyorum aralıklarla , rezene içirmeye çalışıyorum tadını beğenmemesine ragmen ..
önceden grip oldugunda rahatlıkla serum fizyolojik damlatırdım sesini çıkarmazdı ama malum artık herşeyin farkındalar çırpındıkça çırpınıyor damlatırken
Sİzlerin diş maceraları nasıl sizlerde bu kadar zorlandınız mı kızlar ?
şuan uyuyor burnunu ellerini kollarını tutarak temizledim bir kaşıkta ilaç verdim melekler gibi uyudu ama kalkınca bakalım nasıl olacak
Allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklil dönemlinde hiç problemi olmayanlardanım şimdi başlıyor benim sınavımda sanırım :)
olsun tek sınavım melegim olsun onu çok seviyorum canım kızım benim
çok geçmiş olsun, doktora götürdünüz mü? rezene sindirim sistemine iyi gelir diye biliyorum, gribi için ıhlamur vermeyi denediniz mi?
bizde henüz diş yok, inşallah kolay atlatırız.
dün gece acile gittik çünkü ateşimiz 39,5 u gördüTamamen dişlerdenmiş biz sadece alttan iki tane bekliyorduk meger üstten de 2 tane geliyormuş nasıl atlatıcak kuzum dolven + calpol verdik ishal için de bagırsak düzenleyici verdi toz olarak yiyeceklerine koyacagız ne kadar sürecek bilmiyorum ama çok halsiz bu kadar zor oldugunu bilmiyordum grip veya faranjitte oldu sanıyordum ama hepsi diş çıkarmadan dolayıymış inşallah herkes kolay atlatır kuzucukları öpüyorumm
geçmiş olsun diş olması iyi olmuş, başka birşeyi yokmuş çok şükür. şimdi nasıl ateşi düştü mü?
Merhaba ocak anneleri...
Bebeğim 4 aylık ve kilo alımı çok az olduğu için artık ek gıdaya başlamamızı istedi doktorumuz.
Bugüne kadar emmediği için sütümü hep sağarak verdim.4 aylık oldu ve hala içtiği süt 3 saatte bir 70-80 cc.Benim zorumla anca 100 cc bitiriyor oyalana oyalana.
Şu günlerde ise sütü çok zor içirir oldum.Bıraksam akşama kadar aç gezecek...
Sorum şu:hipp pirinçli ve yulaflı mamayı anne sütü ile hazırlayabiliyorsun ama anne sütü fazla ısıtılmadığı için bu mama çok zor kıvam alıyor.Kaynar su ile yapınca 1 kaşık toz ile kıvam alıyorsa anne sütü ile 2 kaşık atıyorum yine aynı kıvam yakalanmıyor.
anne sütünden yoğurdunda çok iyi tutmadığını okumuştum.Sizler ne önerirsiniz?Madem ek gıdaya geçecek,o zaman bu sütleri bi şekilde yiyeceklerinde değerlendirmek isterim.
anne sütü ile neler yapabilirim mesela?
herkese iyi geceler...
arkadaslar bebeğim 8 aylık ve emziriyorum hiç mama vermedim ek gıda olarak da hergün yogurt (kendim yapıyorum) corba ve meyve veriyorum sadace kahvaltılarda zorlanıyorum cici bebe vereme diyor dr umuz fakat cici bebe vermeden nasıl hahvaltı yaptırıcam ben labne peyniri ve domates hariç yediremiyorum yumurtayıda sade yemiyor önerilerinizi bekliyorum birde meyve olarak sadece muz ve seftali yiyor....
dişimiz hala yok ama emekliyoruz emeklerken düşmeden oturma pozisyonunuda alıyor birkaç gündür koltuga tutunarak kalkıyo ayakta duruyor aklım cıkıyor düşecek diye birde dede deyişi var sormayın:)) sizinkiler neler yapıyor...
herkese iyi geceler...
arkadaslar bebeğim 8 aylık ve emziriyorum hiç mama vermedim ek gıda olarak da hergün yogurt (kendim yapıyorum) corba ve meyve veriyorum sadace kahvaltılarda zorlanıyorum cici bebe vereme diyor dr umuz fakat cici bebe vermeden nasıl hahvaltı yaptırıcam ben labne peyniri ve domates hariç yediremiyorum yumurtayıda sade yemiyor önerilerinizi bekliyorum birde meyve olarak sadece muz ve seftali yiyor....
dişimiz hala yok ama emekliyoruz emeklerken düşmeden oturma pozisyonunuda alıyor birkaç gündür koltuga tutunarak kalkıyo ayakta duruyor aklım cıkıyor düşecek diye birde dede deyişi var sormayın:)) sizinkiler neler yapıyor...
selam anneler:) hep takip ediyorum önceki foruma yazıodum kapandı sonra face geçmiştik ben sildim üyeliğimi ordan:) burayı da okuyorum ama yazmıodum bugün bir merhaba diyeyim dedim.yarın ilk defa kızımı bakıcaya bırakacam ama 13.30 a kadar işe başlıorum.öğretmenim.şimdi çok tereddütlüyüm dua edin kızlar inş herşey iyi olur:)
inşallah hersey yolunda gider bende bu ayın 27 sinde işe başlıycam şimdiden onun telaşı başladı sabah 9 dan öğlen 3,5 a kadar kaynanam bakacak nasıl olcak bilmiyorum umarım huysuzluk etmez ben oğlumdan nasıl ayrılacam yaaaa((
Merhaba ocak anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))
Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?