2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

walla canm bnde çalışan anneym ekimde başlıycm ama bn senn yernde olsam asla vermm 2 yaş zaten çok erken onun çocuğunn lşimdi ilgiye ihtiyacı war o kendi çocuğunu düşünse başkasının çocuğuna bakmaz senn kine nasl baksın hiç mantıklı düşün derim...

kızlar merhabalar..
Nasılsınız bakalım bebekler nasıl ?
benim kız 4 güne yakındır rahatsız maalesef
Grip oldu , burnu sürekli akıyor,alt damaktan iki tane diş bekliyoruz ve ateşimiz var dün geceden beri 38 ile 38,5 arası sürekli ölçüyorum beklemekten başka çaremiz yok
Calpol veriyorum aralıklarla , rezene içirmeye çalışıyorum tadını beğenmemesine ragmen ..
önceden grip oldugunda rahatlıkla serum fizyolojik damlatırdım sesini çıkarmazdı ama malum artık herşeyin farkındalar çırpındıkça çırpınıyor damlatırken
Sİzlerin diş maceraları nasıl sizlerde bu kadar zorlandınız mı kızlar ?
şuan uyuyor burnunu ellerini kollarını tutarak temizledim bir kaşıkta ilaç verdim melekler gibi uyudu ama kalkınca bakalım nasıl olacak
Allah hepimizin yardımcısı olsun bebeklil dönemlinde hiç problemi olmayanlardanım şimdi başlıyor benim sınavımda sanırım :)
olsun tek sınavım melegim olsun onu çok seviyorum canım kızım benim

çok geçmiş olsun, doktora götürdünüz mü? rezene sindirim sistemine iyi gelir diye biliyorum, gribi için ıhlamur vermeyi denediniz mi?
bizde henüz diş yok, inşallah kolay atlatırız.

çok geçmiş olsun, doktora götürdünüz mü? rezene sindirim sistemine iyi gelir diye biliyorum, gribi için ıhlamur vermeyi denediniz mi?
bizde henüz diş yok, inşallah kolay atlatırız.

dün gece acile gittik çünkü ateşimiz 39,5 u gördü Tamamen dişlerdenmiş biz sadece alttan iki tane bekliyorduk meger üstten de 2 tane geliyormuş nasıl atlatıcak kuzum dolven + calpol verdik ishal için de bagırsak düzenleyici verdi toz olarak yiyeceklerine koyacagız ne kadar sürecek bilmiyorum ama çok halsiz bu kadar zor oldugunu bilmiyordum grip veya faranjitte oldu sanıyordum ama hepsi diş çıkarmadan dolayıymış inşallah herkes kolay atlatır kuzucukları öpüyorumm

geçmiş olsun diş olması iyi olmuş, başka birşeyi yokmuş çok şükür. şimdi nasıl ateşi düştü mü?

Merhaba ocak anneleri...
Bebeğim 4 aylık ve kilo alımı çok az olduğu için artık ek gıdaya başlamamızı istedi doktorumuz.
Bugüne kadar emmediği için sütümü hep sağarak verdim.4 aylık oldu ve hala içtiği süt 3 saatte bir 70-80 cc.Benim zorumla anca 100 cc bitiriyor oyalana oyalana.
Şu günlerde ise sütü çok zor içirir oldum.Bıraksam akşama kadar aç gezecek...
Sorum şu:hipp pirinçli ve yulaflı mamayı anne sütü ile hazırlayabiliyorsun ama anne sütü fazla ısıtılmadığı için bu mama çok zor kıvam alıyor.Kaynar su ile yapınca 1 kaşık toz ile kıvam alıyorsa anne sütü ile 2 kaşık atıyorum yine aynı kıvam yakalanmıyor.
anne sütünden yoğurdunda çok iyi tutmadığını okumuştum.Sizler ne önerirsiniz?Madem ek gıdaya geçecek,o zaman bu sütleri bi şekilde yiyeceklerinde değerlendirmek isterim.
anne sütü ile neler yapabilirim mesela?

bizim doktorumuz 5,5 aydan önce başlamayın ek gıdaya gerekirse devam sütü verin demişti. biberondan bile emmeyen bebek ek gıdayı nasıl alır bilemiyorum. şu an sütte bisküvi ezip veriyorum ben, artan sütlerini dondurucuya atıp 2 ay sonra bisküviyle verebilirsin. şu an ek gıda vereceksen bile yoğurdu keçi sütüyle mayalamanı tavsiye ederim, inek sütüyle yapılan yoğurt da 6. aya kadar önerilmiyor.
anne sütüyle mamayı ısıtmadığın için sadece kıvam alma sorunu olmuyordur, içindeki maddeler tepkimeye de girmiyordur o da bebeğine zarar verebilir, çiğ bişeler yedirmek gibi düşün. bence anne sütünü böyle şeylerle ziyan etme (anne sütüyle yoğurt mayalayınca da bütün yararı gidiyormuş) at buzluğa ilerde verirsin.
bir tavsiyem anne sütünü verirken normalden azcık daha sıcak vermeye çalışman, benmari usulü ısıtıp öyle vermek yani. bi de biberon da hala 1 numara kullanıyorsan 2 numaraya geçmelisin, daha hızlı aktığı için daha rahat içer. ama daha hızlı oluyor diye 3le verme istersen boğazına kaçabilir henüz küçük seninki. bi de nasıl olsa içmiyor diye gece ve gündüz aynı veriyorsan gece verdiğin miktarı arttır, çünkü o zaman daha rahat içer

herkese iyi geceler...
arkadaslar bebeğim 8 aylık ve emziriyorum hiç mama vermedim ek gıda olarak da hergün yogurt (kendim yapıyorum) corba ve meyve veriyorum sadace kahvaltılarda zorlanıyorum cici bebe vereme diyor dr umuz fakat cici bebe vermeden nasıl hahvaltı yaptırıcam ben labne peyniri ve domates hariç yediremiyorum yumurtayıda sade yemiyor önerilerinizi bekliyorum birde meyve olarak sadece muz ve seftali yiyor....

dişimiz hala yok ama emekliyoruz emeklerken düşmeden oturma pozisyonunuda alıyor birkaç gündür koltuga tutunarak kalkıyo ayakta duruyor aklım cıkıyor düşecek diye birde dede deyişi var sormayın:)) sizinkiler neler yapıyor...

canım cici bebede şeker, yumurta koruyucu ne ararsan var. kendi bisküvini çok kolay yapabilirsin. 100 gr tereyağı, 2 kaşık pekmez, aldığı kadar un(3-4 çay bardağı sanırım) tereyağını dışarda biraz beklet, pekmezi kat, unu azar azar karıştıra karıştıra yoğura yoğura ekle(azar azar eklemezsen hamur olmuyor bi türlü). 170 derecede 15-20 dakkada pişer, bi tepsi olur 1 hafta dayanır, senin de içine siner doktorunun da:)

canım cici bebede şeker, yumurta koruyucu ne ararsan var. kendi bisküvini çok kolay yapabilirsin. 100 gr tereyağı, 2 kaşık pekmez, aldığı kadar un(3-4 çay bardağı sanırım) tereyağını dışarda biraz beklet, pekmezi kat, unu azar azar karıştıra karıştıra yoğura yoğura ekle(azar azar eklemezsen hamur olmuyor bi türlü). 170 derecede 15-20 dakkada pişer, bi tepsi olur 1 hafta dayanır, senin de içine siner doktorunun da:)

bizimki de tutunup kalkıyor, dede filan demiyor, diş de yok. meyve olarak da şeftali kayısı veriyorum, daha yerli muza denk gelmedim doğru dürüst belki muz da veririm, ama ithaller alerji yapabilir sararması için bişeler kullanıyorlardı adını unuttum

selam anneler:) hep takip ediyorum önceki foruma yazıodum kapandı sonra face geçmiştik ben sildim üyeliğimi ordan:) burayı da okuyorum ama yazmıodum bugün bir merhaba diyeyim dedim.yarın ilk defa kızımı bakıcaya bırakacam ama 13.30 a kadar işe başlıorum.öğretmenim.şimdi çok tereddütlüyüm dua edin kızlar inş herşey iyi olur:)

inşallah hersey yolunda gider bende bu ayın 27 sinde işe başlıycam şimdiden onun telaşı başladı sabah 9 dan öğlen 3,5 a kadar kaynanam bakacak nasıl olcak bilmiyorum umarım huysuzluk etmez ben oğlumdan nasıl ayrılacam yaaaa((

Valla Allah yardımcımız olsun insan zorlanır tabii ya kolay mı bebeciklerden ayrılmak

hlycn arkadaşım,özel mesaj atamıyorum henüz canım.Kızım bakıcı da çok güzel durmuş,8.30 dan 13.15 e kadar ondaydı ve problem çıkarmamış.zaten bizim minnoş geece geç yatınca o saat aralığında uyuması çok oluyor:) Valla insan tereddüt de etse ne yapacaksın mecbur bi yerde:)

hepimizin bebeği 8 aylık :) sadece gün farkı var dişleri damaklarının içinde belli oluyor görüntü olarak kimse göremiyor ama demir kaşıkla yemek yedirdiğiniz zaman ses geliyor kaşıkla diş ses yapıyor . yoğurt çorba özelliklede tarhana çorbası meyve vermeye çalışıyorum muzu sevmiyor .puding danette falan hiç yemez . kıyma parça et yer . eline ekmek veriyorum . ıslatıyor yiyo elmayı soyup veriyorum suyunu çekiyo . emzirmiyorum sütüm 5 buçuk ayda bitti zaten kızımda ısracı olmadı paket sütlerden alıyorum ısıtıp şekersiz veriyorum . içiyo mamayıda beğenmedi. herkes çocuğunu bilicek doktorların çogu ezberci sadece tuzdan kaçıyorum....

bende dün işe başladım .öğlene kadar gidicem 1 ay .bebişimden ayrılmak zor oldu.ama babaannesi bakınca en azından içim rahattı.bitanem dün işten gelince benden pek ayrılmak istemedi.oda kapısından cıkacak olsam hemen mızmızlığa başladı. bugün daha iyiyiz.kızım pek beni emmek istemiyor kızlar.dişten olabilirmi acaba .hala çıkmadıda.bizimki tembel çıktı bide emeklemiyor hala.geri geri gidiyoruz ama.

Merhaba ocak anneleri...
Kısmet olursa ben de kasım sonu evladımı kucağıma alacağım, ilk bebeğim ve çok tecrübesizim kk da olmasa çevremde bilgilendiren, yönlendiren yok....
Taze anneler olarak sizlere bazı sorularım olacaktı....
Şuanki gündemimiz bebeğimiz için alışveriş.... :)))

İlk üç ay neler daha çok gerekli oluyor kıyafet açısından, zıbın, tulum body vb....

Eldiven, çorap, bere ne derece kullanılıyor?

Battaniyeyi nasıl almak lazım, penye battaniye mi kadife mi daha sağlıklı?

Hangi marka pişik kremi, bebek bezi, şampuan bebeyağı daha kullanışlı ve iyi?

Bebişin kıyafetlerini ne tür bir deterjanla yıkadınız, marka ismi?

Kulaktan ateş ölçer mi daha iyi yoksa klasik koltuk altından ölçerler mi?

Burun aspratörü, kulak temizleme çubuğu kullandınız mı? bazı kişiler doktorların önermediğini söylüyorlar?

Bebeğin odasını ne ile ısıtıyorsunuz (kalorifer olmayan evlerde ) klima mı yoksa elektirikli soba mı? Klimayı 1 yaşa kadar tavsiye etmiyormuş doktorlar ciğerleri için bebeğin diye duydum???

Banyo suyunu ne ile sıcaklığını ölçmeyi tercik ediyorsunuz?

Altını temizlerken ıslak mendil mi pamuk mu kullanıyorsunuz?

Yastığını, döşeğini nasıl aldınız nelere özen gösterdiniz? yorganı pamuk mu elyaf mı yoksa farklı bir malzeme mi?

Biberon ve emzikte ne tür ürün aldınız cam mı plastik mi? kauçuk mu silikon mu?

Süt sağmak için makina aldınız mı? neyi tercih ettiniz?

Bebeğin odası için buhar makinası ya da nemlendirici makina aldınız mı? faydalı mıdır?

Biberon ısıtıcı alet gerekli midir?

Alt açma seti olarak tek kullanımlıklar mı daha iyi yoksa klasik setler mi?

Banyo havlusunda neye dikkat edilmeli, ne tür ürün daha iyidir?

Tırnak makası, tarağı nasıl olmalı?

Banyo süngeri mi daha iyi yoksa klasik elde örne lifler mi?

Bebeği taşımak için arabada gezmede yatırmak için nasıl bir ürün daha faydalıdır?

Bebek arabasında nasıl bir şey almak doğru olur, bebek bel desteği almak faydalı mı?

Göğüs pedi kullanışlı mıdır?

Memeucu için kremlerin hangsini tavsiye edersiniz? hangi durumlarda kullanılmalı?

Emzirme sütyeni kullanışlı oluyor mu?

Hastene çantasında olmazsa olmazlar neler olmalı?

Hasta bezi almak lazım mı?

Doğumdan sonra gecelik mi pijama mı daha iyi, yanımızda kaç takım götürmek gerekir?

Çok sordum biliyorum ama taze tecrübeli annelerden alacağım bilgi gibisi olmaz şimdi....
Ne olur görüşlerinizle şu telaşlı anne adayını aydınlatın lütfen...
Rabbim bebeklerinize ve ailenize sağlık, huzur mutluluk nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:

canım bebeğini kucağına sağlıkla almanı dilerim. her soruna elimden geldiğince cvp yazmaya çalışayım bari :)
ilk 3 ay .. kışa geldiği için bebişin uzun kollu badiler almanı tavsiye ederim, ama sakın yenidoğan boyu alma 0-3 ay al, başta biraz büyük gelecek ama 1 ayda bile boyları çok fark ediyor..
kıyafet işini çok abartma, 5body al, sonra şu zıbın takımlar var ya altlı üstlü şapkalı fln onlardan alabilirsin, patikli pantolon al, kadife tulumlara hevesin vardır mutlaka 2-3 taneden fazla alma... genelde bebekli evler sıcak tutulur.. ben şahsen evin içinde fazla giydiremedim fazla sıcak tutuyor onlar.. kış vakti de minik bebekle nerdeyse hiçbiryere çıkamadık.. 2-3er kez anca giydirmişimdir içimde kaldı.
penye tulum alabilirsin ama onları da abartma boyları uzayınca içinde rahat hareket edemez oluyorlar.
3-4 tane penye battaniye al, 2 tane de kalınlardan. pazen de diktirebilirsin geniş geniş kullanımı rahat oluyor. hazır alacaksan da boylarına bak al, 100cm x 100cm olsun en azından ..

ilk 2ay eldiven ve şapka kullanacaksın, ağız mendili. hatta şapkayı şubat sonuna kadar kullanırsın bile.. ama eldiven 2.ay bitince mecbur çıkaracaksın çünkü ellerini keşfetmeye başlıyorlar..

bakım ürünleri : ilk başta mustela kullandım çok memnun kaldım, ama bez ve süte ayırdığım bütçeyi bakım ürünlerine ayıramadım. niveadan memnunum.. pişik kremi şampuan ve bebek yağını kullandım.

deterjan: haci şakirin granül sabunu var, makinamım bebek programına 40 derecede önyıkamasız yıkıyorum. çok memnunum. tabi ek gıdaya geçince bazı meyve lekelerini çıkarmıyor..

ateşölçer - alnından ve kulaktan ölçüyor, benimki mothers lap. memnunum.. ayrıca odanın ısısını da gösteriyor.. braun kullananlar da memnun.. diğer bildiğim marka brothermax

burun aspiratörü aldım wee'nin hiç bir işe yaramadı., ortibebe kullananlar memnun. kulak çubuğunu da sadece dış kulağını temizlemek için kullandım (markaya özenmedim onda)

bebek odasının ısınması için: kombili evdeyim , aksi halde nasıl olurdu bilmem.. eğer klimali ise odası sanırım bir de buhar makinası kullanmalı, boğazını kurutabilir. gerçi ben kaloriferden de etkileniyorum o ayrı konu..

banyo suyunun sıcaklığnı ölçmek için wee nin su termometresini almıştı eşim iyi ki de almış diyorum.. bebeğim suyu sevdi çok şükür. eltim ne gerek var diyip kendi kontrol etti hep ısıyı ve sanırım çok sıcak yaptığı için banyo suyunu çocuk sudan korkar oldu.. ileride tecrübe kazandıkça termometreye gerek kalmıyor.. ama eğer ilk bebek ise mutlaka alınmalı!

alt temizliğinde ilk zamanlar unibaby ıslak mendil kullandım ara sıra da su ve pamuk.. 3-4.aydan sonra ıslak mendilin markasına okadar özen göstermedim yeter ki paraben ve alkol içermesin..

beşiğimizi bu yaz yaptırdık.. içine orlon yorgan koydum ama 1-2 ay içinde yarı ortopedik yatak almaya düşünüyorum, arkadaşıma doktoru öyle tavsiyede bulunmuş, yorgan alırmıyım bilmem, bizim ev sıcak oluyor odalar ufak, belki çarşafa battaniyesini geçiririm öyle örterim.
silikon ürünler bebeklere sağlıksız diyorlar.

biberon /emzik - cam biberon herzaman tercihim oldu, şu anda elimde nuk ve bebedor'un cam biberonları var memnunum.. biberon emziği nuk'un silikon ortodontik olanından.. kauçuk olanını sevmedik. emzikte damaklı alın, nuk chicco.. ama emziğe ilk zamanlar alıştırmamanızı tavsiye ederim, memeyi emme sıkıntısı yaşamayın diye.

süt sağma makinası - avent manuel - elektrikli olanını herkez tavsiye eder.. bende kraftın vardı asla ama asla tavsiye etmiyorumm.. bir de göğüs ucunuza göre makinayı görüpte alın.. ufak uçlu olanlar makinanın hunisinin ağzı biraz daha dar olmalı!!!

alt açma için anadizi setinde bir minder vardı onu kullandım.. ama dışarıda diktirdiğim örtülerimi kullandım. kimisi dalin ya da canbebenin alt açma bezlerini kullanır ve memnunlar

banyo havlusu yumuşak olmalı ve büyük olmalı.. 1metreden büyük olmalı eni boyu.. bornozu anca 1 yaşından sonra kullanabilirler bana göre

tırnak makası bebedorun aldım minicik, memnunum bir problem yaşamadım. tarak setleri var bebşler için.. ama ben çok ta gerekli bulmadım ..

banyo lifler örmeler sanki daha yumuşak oluyor.. bana görümcem örmüştü sakallı ipten çok ta kullanışlı..

bebeği taşımak için taşıma koltuğu alınabilir, çok pratik. ilk zamanlar için bel desteği de gerekebilir.
bebek arabasna desteğe gerek var mı bilmiyorum zaten ilk 3 ay sadece yatacaklar.. bebeğin gelişimine göre sonradan da alınabilen birşey bu

göğüspedi özellikle dışarıdayken çok kullanışlı, ama sık sık değişmek lazım yoksa çok koku yapıyor.. göğüsü de nemli tuttuğu için mantar yapabilir dikkatli kullanmak lazım

memeucu kremi- lansinoh derim.. ve bunu gebeliğin son ayında kullanmaya başlarsanız çok daha rahat başlarsınız emzirmeye.

emzirme sütyeni kesinlikle alınmalı çok pratik oluyor, sütyen alırken de özellikle rahat olmasına dikkat edin.. memişleri sıkmamalı yoksa süt kanallarına zarar verilebiliyor.

hastane çantası:
doğum şekline göre değişir.. ben 2 gün kaldım ve sadece 1tk pijama kullandım ikincisine gerek kalmadı..
çorap, iç çamaşırı, eğer sezeryan olacaksa külot yüksek belli olmalı dikiş yerini rahatsız etmemek için.. ve de sıkı olmamalı..
hasta bezi kullanmadım bol bol orkid götürmüştüm ama hemşire oğluşumun bezlerinden kullandırdı :)) çok ta rahat oldu.. bol bol bebiş bezi koyun 15-20 adet fln..
bebeğin kıyafetleri, 2şer kat giydireceksiniz ona göre koyarsınız 3 takım falan, şapka, eldiven, çorap.. hastane sıcak olur ama yine de yelek te bulundurun. ince pamuk battaniye, bir de kalın. ağız mendili,
ay aklıma şimdi gelmiyor fazla bişi :)))

Sağlıklı doğumlar dilerim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…