2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende ocak annesi olacağım inşallah kızlar. 27 mart son adet tarihim tahmini doğum tarihimde 01.01.2013 gibi gözüküyor hayırlısıyla.
kayseri'de yaşıyorum. 28 yaşında 52 kiloyum.

merhaba anneler ve bebekleri
paylaşımlar çok azalmış yaa üzüldüm. pek yazmasam da çok şey öğrendim sizlerden
bebeğim sadece anne sütü alıyor bu yüzden doktor demir ilacını 6.ayda veririz dedi
benzer durumda olan var mı ?

merhabalarr..

bize de dünkü kontrolde ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi doktorumuz..
ilk olarak yoğurt ile başlayın dedi, ama görüyorum ki çoğu kişi meyve ile başlamış :s

yoğurt konusunda çok kararsız kaldım sonunda kutu süt ile kendim mayaladım..
bu konuda içimi rahatlatmam gerek acaba keçi sütüyle mi mayalasaydım??

keci sutu en risksizi canim.. ben mamadan yapmak zorunda kaldim, esim yabanci, midesi de nanemolladir biraz, o yuzden midesinin hassas olmasi ihtimaline karsi mamadan yaptim.. keci sutu bulsam burda da ondan yapsam keske...

günaydın

ocak annesi olmayı beklerken 16 aralıkta doğum yapmıştım... arada kaldık resmen, aralık bebeklerine göre küçük, ocaklılara göre büyük oğlum...

benim de oglum beklenenden 10 gec gelip 1 subatta dogdu :)) ben burda kaldim ama yazanlara alistigim icin.. birileri bir sey yazinca bikac hafta sonra bakiyorum oglumun yaptiklarina benxiyo mu diye :) zor olur belki ama zamanin varsa iki konuyu da takip et ;))

kızlar bi kaç gündür kızımdaki hareketler elleri sürekli agıza sokma kulak çekme arada mızmızlanma uykuda huzursuluk ama yine hep bi mutluluk ve dün sabah bi uyandık kızımın ilk pırlantası çıkmış ilk dişimiz çok şeker gözüküyor şükür çok ağrısız çıkardık kusma ishal ateş olmadan yarında kızımın diş buğdayını yapıcaz sabah çarşıya çıktık şekerlemeler hediyeler süsler aldık yarın kısmetse en güzel cicileriyle kutlucaz darısı herkeze:21:

hayırlısı olsun çok tatlı olmuştur eminimki.:nazar:
aynı belirtiler benim kızımda da var.diş buğdayını anlatırmısın biraz neler yapamam gerekecek?

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim sizlerden çok şey öğrendim vallahi çok sağolun:42:

hayırlısı olsun çok tatlı olmuştur eminimki.:nazar:
aynı belirtiler benim kızımda da var.diş buğdayını anlatırmısın biraz neler yapamam gerekecek?

çok tşk ederiz diş buğdayımız çok güzel geçti şükür minik hanıma yeni ciciler aldık evimizi süsledik pastalar börekler hazırladık babamızda kocaman üstünde kızımın ve benim doğum resmimiz olan yavrumu ilk kucağıma aldığım komik bi o kadarda duygu yüklü resmimizi hazırlattığı pastamızı getirdi annemlerde buğdaydan tatlı tuzlu bi karışım hazırladı arkadaşımın eşi porselen fab. çalışıyor kişi sayımıza yetecek kadar renkli kokoş ilk dişim kupaları hazırlattık içlerini buğdaylarla doldurup üstünüde bonibonlarla süsledik kızımız duru artık düzene girdiği için akşam yatıp sabah uykusunu almış bi durumda kalktığı için bana hiç zorluk çıkarmadı tabi bende çok süslendim önce güzel bi dua sonrada güzel bi eğlence yaptık bayanlar arasında aa bide eşimle çekirdek aile olarak stüdyoda resim çektirdik hatıra olsun diye ki benim eşim bazen çok kızsamda ona göre çok ilgili her ay kızımızın yüzlerce resmi olmasına rağmen götürüp resim çektiriyor sonrada bak bak büyümüş diyor doktor kontrollerimizde bile sanki annesi gibi o soyup giydiriyor orta yolu yok galiba çok abartıyor kızına aşık benide unutmuyor ama bunaltıyor eşim polis yoğun çalışan bi insan ama eve gelince duru terledimi emdimi mama yedimi hergün aynı sorular:1: ilk dişimiz rahat çıktı ama ikinci sanırım zorlu olacak ne bulsa kemiriyor çareyi soğan sarımsak pırasa sapı vermekte buldum tavsiye ederim ilaçtan yana değilim ve doğal antbiyotik:21: darısı herkezin ilk dişine :16: eşim göreve gidicek kahvaltı hazırlamam gerekiyor herkeze mutlu uykular

merhaba arkadaşlar geçmiş yazılarınızı okudum da bebeklerinizin boy kilosunu filan yazmışınız ben zaten işkilleniyordum iyice canım sıkıldı benim kız baya kilolu sizinkilerin yanında benim kızın 24 ocak doğum günü boyu 68 cm kilosu 8200 doktora geçen ay demiştim fazlamı diye boyuyla orantılı demişti ama bakıyorumda sizinkilerde boy genelde 64 66 cm civarı boyda çok fark yok ama sizinkilerin kiloları 6500 civarında sanırım kiloda çok fark var ilerde obez olur diye korkuyorum yaa. bir de benimki emmiyo 4 ay boyunca sağdım artı mamada verdim şimdi sütüm iyice çekildi kestim mama artı az bişey ek gıda veriyorum sizinkiler anne sütü çok alıyo ondanmı böle ki canım sıkılıyo yaaaaa

merhaba arkadaşlar geçmiş yazılarınızı okudum da bebeklerinizin boy kilosunu filan yazmışınız ben zaten işkilleniyordum iyice canım sıkıldı benim kız baya kilolu sizinkilerin yanında benim kızın 24 ocak doğum günü boyu 68 cm kilosu 8200 doktora geçen ay demiştim fazlamı diye boyuyla orantılı demişti ama bakıyorumda sizinkilerde boy genelde 64 66 cm civarı boyda çok fark yok ama sizinkilerin kiloları 6500 civarında sanırım kiloda çok fark var ilerde obez olur diye korkuyorum yaa. bir de benimki emmiyo 4 ay boyunca sağdım artı mamada verdim şimdi sütüm iyice çekildi kestim mama artı az bişey ek gıda veriyorum sizinkiler anne sütü çok alıyo ondanmı böle ki canım sıkılıyo yaaaaa

canım başka bebeklerle gelişimini kıyaslayıp canını sıkma hiç. benim oğlum da 4 aylıkken 8,500kg'dı, sütüm az olduğu için bende bebek sütü takviyesi yapıyordum sonra emmeyi bıraktı.. ama sadece bebek sütüyle de doymuyordu ek gıdaya başladık.. biraz da genetik olabilir, benim eşim 5,500kg doğmuş ve iri bir bebekmiş
oğlum 9gün sonra 6 aylık olacak (aralık doğumlu) 1 hafta önce tarttım sağlık ocağında 10.400kg geldi kıyafetle.. 10kg deyiver işte.. bende korkuyorum böyle devam etmesinden ama hele ayakları yer tutsun kalmaz o kilolar.. boyları da uzayacak.. bu sefer zayıflıyorlar diye üzüleceğiz :) dertler bitmez hiç..

Merhaba arkadaşlar bahsetmiştim benim bebeğim biberonla bebek sütünü içmedi bende kaşık mamalarından alıyım diyorum aynı yeri tutarmı sizce doktora da danışıcam bu hafta en azından kaşıkla yer belki...

Merhaba arkadaşlar bahsetmiştim benim bebeğim biberonla bebek sütünü içmedi bende kaşık mamalarından alıyım diyorum aynı yeri tutarmı sizce doktora da danışıcam bu hafta en azından kaşıkla yer belki...

canım emzir miyor musun? eğer devam sütü niyetine kullanacaksan olmayabilir. bilidğim kadarıyla kaşık mamalar el gıda kategorisinde.. ana besin olarak vermen yetersiz kalabilir. ne amaçla verecektin?

canım başka bebeklerle gelişimini kıyaslayıp canını sıkma hiç. benim oğlum da 4 aylıkken 8,500kg'dı, sütüm az olduğu için bende bebek sütü takviyesi yapıyordum sonra emmeyi bıraktı.. ama sadece bebek sütüyle de doymuyordu ek gıdaya başladık.. biraz da genetik olabilir, benim eşim 5,500kg doğmuş ve iri bir bebekmiş
oğlum 9gün sonra 6 aylık olacak (aralık doğumlu) 1 hafta önce tarttım sağlık ocağında 10.400kg geldi kıyafetle.. 10kg deyiver işte.. bende korkuyorum böyle devam etmesinden ama hele ayakları yer tutsun kalmaz o kilolar.. boyları da uzayacak.. bu sefer zayıflıyorlar diye üzüleceğiz :) dertler bitmez hiç..

teşekkürler koprina inşallah dedğin gibi olur yürüyünce çırpar ama bu arada çok kilo almaya devam etmez ek gıdayı artırıp mamayı azaltsam diorum mamalar şişiriyo diyolar hep..

teşekkürler koprina inşallah dedğin gibi olur yürüyünce çırpar ama bu arada çok kilo almaya devam etmez ek gıdayı artırıp mamayı azaltsam diorum mamalar şişiriyo diyolar hep..

ben de tedirginim biraz. oğlumun kilosu aşırı değil ama dün doktorum a murat topoğlu gelmişti. prof.. dedi ki "anneanneler, kaynanalar hep şişman bebek ister. ama bir bebeğin yanakları tombikse, sıkılıyorsa hasta bebek yetiştiriyorsunuz demek. ilerde obez olacak demek" ..üff canımı sıktı...

canım emzir miyor musun? eğer devam sütü niyetine kullanacaksan olmayabilir. bilidğim kadarıyla kaşık mamalar el gıda kategorisinde.. ana besin olarak vermen yetersiz kalabilir. ne amaçla verecektin?

Emziriyorum canım ama 6 aydan sonra yetmez diye en azından akşamları vermek istedim ama almadı bebeğim biberonu en azından kaşıkla yer diye denicektim...

kızlar anne sütünü dolapa koyuyorum sonra ılıtıp oğluma veriyorum ya bu ısıttığım anne sütü ne kadar zamanda tüketilmeli bide dolapım süt doldu bir anda fazla gelmeye başladı sütüm 1 gün sürüyor ya dolapta mecbur dökmek zorunda kalıyorum yazık insanlar 1 damla anne sütüne ihtiyaç duyuyorlar benim attıım sütün haddi hesabı yok napıcam:41: çok sinirlenmeye başlıom valla

ben de tedirginim biraz. oğlumun kilosu aşırı değil ama dün doktorum a murat topoğlu gelmişti. prof.. dedi ki "anneanneler, kaynanalar hep şişman bebek ister. ama bir bebeğin yanakları tombikse, sıkılıyorsa hasta bebek yetiştiriyorsunuz demek. ilerde obez olacak demek" ..üff canımı sıktı...

deme yaa ben de yanaklari toparlaniyor diye seviniyordum.. bizim gecen hafta 4. ay bitti su an 5,700, 62 cm. zaten cok kilolu bi bebek degil ama bu tombik yanak olayi canimi sikmadi degil :/

kızlar anne sütünü dolapa koyuyorum sonra ılıtıp oğluma veriyorum ya bu ısıttığım anne sütü ne kadar zamanda tüketilmeli bide dolapım süt doldu bir anda fazla gelmeye başladı sütüm 1 gün sürüyor ya dolapta mecbur dökmek zorunda kalıyorum yazık insanlar 1 damla anne sütüne ihtiyaç duyuyorlar benim attıım sütün haddi hesabı yok napıcam:41: çok sinirlenmeye başlıom valla

canim anne sutu dolapta 1 gun bekletilebiliyor. oda sicakliginda da 6-8 saat arasi degisiyo okudugum bilgiler. yazin 6 saattir herhalde...

deme yaa ben de yanaklari toparlaniyor diye seviniyordum.. bizim gecen hafta 4. ay bitti su an 5,700, 62 cm. zaten cok kilolu bi bebek degil ama bu tombik yanak olayi canimi sikmadi degil :/

canim anne sutu dolapta 1 gun bekletilebiliyor. oda sicakliginda da 6-8 saat arasi degisiyo okudugum bilgiler. yazin 6 saattir herhalde...

canım o anlamda demedim kışın anne sütü oda sıcaklığında 6 saat duruyor yazın havalar sıcak olduğundan dr en fazla 1 saat dedi odada ben dolaptan çıkardığım ılıttığım sütü ne kadar zamanda yedirmemeiz lazım onu öğrenmek istemiştim yinede bilgillerin için soğal canım

Back