- Konu Sahibi antidepresif
-
- #31.921
merhabalarr..
bize de dünkü kontrolde ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi doktorumuz..
ilk olarak yoğurt ile başlayın dedi, ama görüyorum ki çoğu kişi meyve ile başlamış :s
yoğurt konusunda çok kararsız kaldım sonunda kutu süt ile kendim mayaladım..
bu konuda içimi rahatlatmam gerek acaba keçi sütüyle mi mayalasaydım??
günaydın
ocak annesi olmayı beklerken 16 aralıkta doğum yapmıştım... arada kaldık resmen, aralık bebeklerine göre küçük, ocaklılara göre büyük oğlum...
merhaba anneler ve bebekleri
paylaşımlar çok azalmış yaa üzüldüm. pek yazmasam da çok şey öğrendim sizlerden
bebeğim sadece anne sütü alıyor bu yüzden doktor demir ilacını 6.ayda veririz dedi
benzer durumda olan var mı ?
o içki anlamında olan alkol değil, fermantasyon sonucu oluşan alkoldür , yani yoğurdun, hamur mayasının , bozanın ve daha birçok gıdanın içinde o miktarda alkol var, bu konuda hassas biri olarak araştırma yapmıştım..
kızlar bi kaç gündür kızımdaki hareketler elleri sürekli agıza sokma kulak çekme arada mızmızlanma uykuda huzursuluk ama yine hep bi mutluluk ve dün sabah bi uyandık kızımın ilk pırlantası çıkmış ilk dişimiz çok şeker gözüküyor şükür çok ağrısız çıkardık kusma ishal ateş olmadan yarında kızımın diş buğdayını yapıcaz sabah çarşıya çıktık şekerlemeler hediyeler süsler aldık yarın kısmetse en güzel cicileriyle kutlucaz darısı herkeze
hayırlısı olsun çok tatlı olmuştur eminimki.
aynı belirtiler benim kızımda da var.diş buğdayını anlatırmısın biraz neler yapamam gerekecek?
merhaba arkadaşlar geçmiş yazılarınızı okudum da bebeklerinizin boy kilosunu filan yazmışınız ben zaten işkilleniyordum iyice canım sıkıldı benim kız baya kilolu sizinkilerin yanında benim kızın 24 ocak doğum günü boyu 68 cm kilosu 8200 doktora geçen ay demiştim fazlamı diye boyuyla orantılı demişti ama bakıyorumda sizinkilerde boy genelde 64 66 cm civarı boyda çok fark yok ama sizinkilerin kiloları 6500 civarında sanırım kiloda çok fark var ilerde obez olur diye korkuyorum yaa. bir de benimki emmiyo 4 ay boyunca sağdım artı mamada verdim şimdi sütüm iyice çekildi kestim mama artı az bişey ek gıda veriyorum sizinkiler anne sütü çok alıyo ondanmı böle ki canım sıkılıyo yaaaaa
Merhaba arkadaşlar bahsetmiştim benim bebeğim biberonla bebek sütünü içmedi bende kaşık mamalarından alıyım diyorum aynı yeri tutarmı sizce doktora da danışıcam bu hafta en azından kaşıkla yer belki...
canım başka bebeklerle gelişimini kıyaslayıp canını sıkma hiç. benim oğlum da 4 aylıkken 8,500kg'dı, sütüm az olduğu için bende bebek sütü takviyesi yapıyordum sonra emmeyi bıraktı.. ama sadece bebek sütüyle de doymuyordu ek gıdaya başladık.. biraz da genetik olabilir, benim eşim 5,500kg doğmuş ve iri bir bebekmiş
oğlum 9gün sonra 6 aylık olacak (aralık doğumlu) 1 hafta önce tarttım sağlık ocağında 10.400kg geldi kıyafetle.. 10kg deyiver işte.. bende korkuyorum böyle devam etmesinden ama hele ayakları yer tutsun kalmaz o kilolar.. boyları da uzayacak.. bu sefer zayıflıyorlar diye üzüleceğiz :) dertler bitmez hiç..
teşekkürler koprina inşallah dedğin gibi olur yürüyünce çırpar ama bu arada çok kilo almaya devam etmez ek gıdayı artırıp mamayı azaltsam diorum mamalar şişiriyo diyolar hep..
canım emzir miyor musun? eğer devam sütü niyetine kullanacaksan olmayabilir. bilidğim kadarıyla kaşık mamalar el gıda kategorisinde.. ana besin olarak vermen yetersiz kalabilir. ne amaçla verecektin?
ben de tedirginim biraz. oğlumun kilosu aşırı değil ama dün doktorum a murat topoğlu gelmişti. prof.. dedi ki "anneanneler, kaynanalar hep şişman bebek ister. ama bir bebeğin yanakları tombikse, sıkılıyorsa hasta bebek yetiştiriyorsunuz demek. ilerde obez olacak demek" ..üff canımı sıktı...
kızlar anne sütünü dolapa koyuyorum sonra ılıtıp oğluma veriyorum ya bu ısıttığım anne sütü ne kadar zamanda tüketilmeli bide dolapım süt doldu bir anda fazla gelmeye başladı sütüm 1 gün sürüyor ya dolapta mecbur dökmek zorunda kalıyorum yazık insanlar 1 damla anne sütüne ihtiyaç duyuyorlar benim attıım sütün haddi hesabı yok napıcamçok sinirlenmeye başlıom valla
deme yaa ben de yanaklari toparlaniyor diye seviniyordum.. bizim gecen hafta 4. ay bitti su an 5,700, 62 cm. zaten cok kilolu bi bebek degil ama bu tombik yanak olayi canimi sikmadi degil :/
canim anne sutu dolapta 1 gun bekletilebiliyor. oda sicakliginda da 6-8 saat arasi degisiyo okudugum bilgiler. yazin 6 saattir herhalde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?