2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

cnm geçmiş olsun ,bizim de alerji değilde kızım çok mutsuz oldu bizde meyve suyu denemesi yaptık hiç ama hiç istemiyor.offf dedim üzüldüm ama yaa.

cnm geçmiş olsun ,bizim de alerji değilde kızım çok mutsuz oldu bizde meyve suyu denemesi yaptık hiç ama hiç istemiyor.offf dedim üzüldüm ama yaa.

Saol canım bazı cocuklar evde mayalanan degilde hazır yogurtları sevıyormus üzme kendıni muhakkak birseyleri sevicekler... Bizde simdi sadece günde 2 dilim elma suyu iciyoruz...

Saol canım bazı cocuklar evde mayalanan degilde hazır yogurtları sevıyormus üzme kendıni muhakkak birseyleri sevicekler... Bizde simdi sadece günde 2 dilim elma suyu iciyoruz...

inşallah cnmm yaa o mutsuzz hııııı hıııııı uvaa uvaa dedikce ben üzüldüm yaaa!!!

bu arada herkese günaydın ciciş annişlerim bnm

inşallah cnmm yaa o mutsuzz hııııı hıııııı uvaa uvaa dedikce ben üzüldüm yaaa!!!

bu arada herkese günaydın ciciş annişlerim bnm

O duyguyu okadar çok yaşadımki bizim mama sorunumuz var bir türlü mamayı almıyoruz biberonu almıyoruz ilk zamanlar baya baya onunla birlikte ağlıyodum ama alışıcaz bizlerde onlarda... Her yolu deniyorum oğlumun sevdiğini bulmakta kararlıyım yazık oğluma çok inatçı bir annesi var:)

günaydın annecikler, kaç gündür oglumun huzursuzluguyla ugraşıyordum meger dişlerimiz geliyormuş hemde alt 2 diş birden devamlı çıglık atıyor sebebi buymus,diş jeli aldım daha iyi şimdilik, yarın 3 saatlik uçak yolculugumuz var zor oluyormu ne yapmalıyım önemli aklınızda bişeyler varsa yazarmısınız?? aglar diye çok korkuyorum uçakta:)

Emiyorsa uçak kalkarken ve inerken emzir yada biberonla mamasını yesin yutkunma pozisyonunda olsun diye bir tavsiye verebilirim ben yararını görüceksin... Eğer kulakları etkilenirse çok ağlar ama bunları yaparsan herhangi bir problem olacağını sanmıyorum canım..

arkadaşlar bu bilgiyi verdim ama yeni öğrendim ki alkolsüz biranın içinde de alkol varmış hassas olanlar dikkat

kızlar bana lütfen fikir verin meme almayan oğlum için dışarı çıkacağım zaman artık anne sütü bu sıcak havalarda bozulyor önceden yanıma alıyordum şimdi diyorumki hani şu hero baby mamalardan yapsam biberonakaç saat durur mama bozulurmu sıcaklığı gider ama havalardan dolayı soğukta olmaz yani mama yapıp dışarrı çıkabilirmiyim

sakın mama yapıp dışarı çıkma bozulur ya termosta sıcak su alıp dışarda hazırla yada kavanoz mamalardan al artık bebişin kaşık mamasıda yer ben çok acil olduğunda milupa kavanoz meyvelerinden filan alıyorum arabasında yediriyorum

arkadaşlar bu bilgiyi verdim ama yeni öğrendim ki alkolsüz biranın içinde de alkol varmış hassas olanlar dikkat

o içki anlamında olan alkol değil, fermantasyon sonucu oluşan alkoldür , yani yoğurdun, hamur mayasının , bozanın ve daha birçok gıdanın içinde o miktarda alkol var, bu konuda hassas biri olarak araştırma yapmıştım..

saat olarak durmaz canım, ben yarım saati geçiyor bazen ama dışarı çıkarken hele bu sıcaklarda risk alma. biberona ılık-sıcak su koyuyorum ben birde içmesi için ayrı bibrona su alıyorum. çıkar çıkmaz isterse diğeriyle ılıtıp içine mamayı ekliyorum veriyorum eğer hemen vermezsek zaten kendisi ılıyor biraz. uzun kalacaksam minik termoslardan alıyorum yanıma.

canım kesinlikle mama yapıp dışarı çıkma, mama normal oda ısısında ise 1 saat içinde tüketilmeli (ki ben 30dk geçirmiyorum bile, atıyorum)
arkadaşlar fikir vermiş gerçi de, ben yarım litrelik termosa 7-8dk kaynatılmış suyu öylece koyuyorum sıcakken.. 1tane de bebekler için olan şu pembe kapaklı hazır sulardan alırsın.
yapacağın zaman ısısını ayarlıyorsun (süt tozunu da örn. püre kavanozları var ya ona koyuyorum kutuyu taşımamak için, içine bir de ölçek koydum sapını kesip (anca sığdı))
eğer ek gıdaya başladıysanız 1 püre (meyve, sebze, muhallebi, yoğurt) ne vereceksen ondan da koyabilirsin yanında bulunsun (tabi başladıysanız)
ben bir de yine minik kavanoza sütlü pirinçli mamadan koyuyorum nasılsa su ile yapılıyor, ufak ta bir kase :) bir gün mutfağı da taşırım diye korkuyorum kendimden.. ama bebeklerimiz için herşey

kızlar merhaba

mama kullanmadığım için bilemiyorum ama teyzem mamayla çocuk büyüttü ısısı falan çok zorlandı ne zaman ek gıdaya geçti o zaman meyveleri yoğurtları yanına alıp götürüyordu daha kolay oluyordu.

bir şey soracağım, bebeğiniz kaç dakika emiyor aşağı yukarı.

günaydın

ocak annesi olmayı beklerken 16 aralıkta doğum yapmıştım... arada kaldık resmen, aralık bebeklerine göre küçük, ocaklılara göre büyük oğlum...

merhabalarr..

bize de dünkü kontrolde ek gıdalara başlayabileceğimizi söyledi doktorumuz..
ilk olarak yoğurt ile başlayın dedi, ama görüyorum ki çoğu kişi meyve ile başlamış :s

yoğurt konusunda çok kararsız kaldım sonunda kutu süt ile kendim mayaladım..
bu konuda içimi rahatlatmam gerek acaba keçi sütüyle mi mayalasaydım??

Günlük süt veya bebek sütünü önerebilirim bebek sütüylede lezzetli oluyor biz çok sevdik ama yoğurt bize alerji yaptı...

cnm annem normal süttem yoğurt yaptı çokda güzel tatlı oldu allah razı olsun bebişim çok sevdii amma meyvesularını sevmedi!bende bugün şeftali suyuna 1 tane cici bebe ekledim çok beğenerek yedi.içinede demir ilacını koydum kurtuldum çünkü öğürüyordu kuzum çıkarıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…